ADAMA 22
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

APDRP va evalua din nou proiectele depuse în martie 2011 pe Măsura 123

Publicat: 14 septembrie 2011 - 23:04
2 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Ministerul Agriculturii a dispus reverificarea şi reevaluarea de către APDRP a proiectelor incluse în Raportul de evaluare aferent Măsurii 123 Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere din PNDR pentru sesiunea martie 2011, după ce a primit sesizări cu privire la modul de evaluare a proiectelor depuse în cadrul acestei sesiuni, informează Ministerul Agriculturii.

Aproape o treime din proiectele declarate eligibile în raportul de evaluare pe Măsura 123 din sesiunea martie 2011 au fost evaluate incorect, se acuza într-o sesizare primită pe adresa redacţiei noastre la începutul lunii august a.c..

Semnatarul sesizării solicita reevaluarea proiectelor, argumentând că mai multe proiecte depuse în cadrul sesiunii din luna martie 2011 (singura sesiune deschisă în acest an pentru Măsura 123) au fost declarate eligibile, deşi nu respectau criteriul conform căruia proiectele care depozitează/procesează materie primă ce provine în proporţie mai mare de 50% din ferma proprie sunt eligibile pentru finanţare în cadrul Măsurii 121 şi nu sunt eligibile pentru finanţare în cadrul Măsurii 123.

Sesizarea a fost trimisă conducerii Ministerului Agriculturii, conducerii APDRP, departamentului antifraudă din Guvernul României, dar şi comisarului european Dacian Cioloş şi altor reprezentanţi ai Comisiei Europene, precum şi unor organizaţii non-guvernamentale şi presei din România.

Rezultatele reevaluării vor fi publicate până la sfârşitul lunii septembrie

După reverificarea proiectelor, Raportul de evaluare rectificat va fi publicat până la data de 30 septembrie 2011, pe paginile de internet www.apdrp.ro, www.madr.ro şi www.pndr.ro.

Contestaţiile vor fi soluţionate după 30 septembrie

În consecinţă, întocmirea şi aprobarea Raportului de selecţie parţial, precum şi soluţionarea contestaţiilor depuse ca urmare a publicării pe site-ul APDRP a Raportului de evaluare, în data de 29 iulie 2011, vor fi amânate pentru o dată ulterioară publicării Raportului de evaluare rectificat, mai precizează Ministerul Agriculturii.

Cererile de finanţare a investiţiilor pentru Măsura 123 depuse în sesiunea martie 2011 au depăşit de patru ori suma alocată

Potrivit APDRP, cererile de finanţare a investiţiilor pentru Măsura 123 depuse în sesiunea martie 2011 au depăşit de patru ori suma alocată sesiunii.

În perioada 1 - 31 martie 2011, pentru Măsura 123 au fost depuse 328 de proiecte conforme, în valoare de peste 593 milioane euro, suma disponibilă pentru această sesiune de finanţare fiind de 130 milioane euro. Majoritatea proiectelor au fost depuse pentru procesarea cărnii, modernizarea depozitelor de cereale sau procesarea laptelui.

Vizualizat: 2736 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Sesizare: Aproape 30% din proiectele declarate eligibile pe Măsura 123 în sesiunea martie 2011 au fost evaluate incorect

Sesizare: Aproape 30% din proiectele declarate eligibile pe Măsura 123 în sesiunea martie 2011 au fost evaluate incorect

Aproape o treime din proiectele declarate eligibile în raportul de evaluare pe Măsura 123 din sesiunea martie 2011 au fost evaluate incorect, se acuză într-o sesizare primită pe adresa redacţiei.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
stresna
|
11. 10, 2011. Thursday 13:08

Retroactiv este mai greu sa se aplice, dar ideea este ca ar trebuie sa existe o delimitare intre masura 123 si 121 deoarece este un tratament discriminatoriu deoarece unii au posibilitatea sa depuna pe ambele masuri in acelasi timp. Sunt devamtajati din start cei care se ocupa doar cu productia si nu au materie prima proprie. Intrebarea la ce dracu au mai pus delimitarea pe masura 121 ca tre sa ai 50 % materie prima proprie cand cei eligibil la acest criteriu acceseaza si masura 123. TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE MANANCA NERVII. Daca pana acum nu s-au autosesizat macar de acuma sa schimbe ceva in ghidurile aferente acestor masuri, dar presimt ca toate lucurile sunt facute cu un anumit scop si un anumit interes.

1.
georgian
|
09. 15, 2011. Thursday 13:15

Daca autoritatea de management va da castig de cauza celui care a depus sesizarea si va reevalua proiectele conform noului rationament, IN MOD OBLIGATORIU trebuiesc reevaluate toate proiectele depuse pe celelalte sesiuni ale masurii 123 care au fost acceptate la finantare pe un rationament gresit (depozitare produse proprii > 50% din capacitate). Nu se poate ca, avand la baza aceleasi prevederi din ghid, sa fie evaluate diferit proiectele depuse. SA FIE DENUNTATE TOATE CONTRACTELE DE FINANTARE INCHEIATE ANTERIOR PENTRU PROIECTELE CU ACEEASI PROBLEMA, IN SCOPUL ASIGURARII UNUI TRATAMENT NEDISCRIMINATORIU.

Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

KRONE - expertul în furaje verzi!

KRONE - expertul în furaje verzi!

Imagini de excepție cu unele dintre cele mai bune mașini și utilaje Krone: #BiG M 450 #EasyCut F 400 CV Fold #EasyCut F 320 # EasyCut B 1000 #EasyCut B 1000 CV Collect #Vendro 420 #Vendro 820 #Vendro 1120 #Swadro TC 1250 #Swadro TC 1370 #BiG X 780 #BiG X 630 #TX 460 #ZX 470

Starea culturilor în Vest! De vorbă cu fermierul Varga Ștefan din Nădlac Krone Highland – chemarea muntelui Tractoare de colecție în combinație cu utilaje din gama actuală KRONE! Imagini rare

Bancul zilei

Dorinţă

Dorinţă
Tăticule, ţie ţi s-a îndeplinit vreo dorinţă din copilărie? Detalii