Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

APDRP: Sprijin financiar pentru refacerea infrastructurii rutiere afectată de inundaţii

Publicat: 03 iulie 2011 - 00:21
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) anunţă desfăşurarea, în perioada 1 - 29 iulie 2011, sesiunii pentru depunerea proiectelor de finanţare aferente Măsurii 322, submăsura d) 'Investiţii privind lucrări de refacere şi modernizare a infrastructurii rutiere afectate de inundaţii în anul 2010' din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2007 - 2013.


Solicitanţii au la dispoziţie 155,94 milioane de euro pentru investiţii încadrate la submăsura d) a Măsurii 322, mai exact pentru refacerea şi modernizarea drumurilor comunale, podurilor şi podeţelor, afectate de inundaţiile care au avut loc în anul 2010. Aceştia pot primi până la 100% din totalul cheltuielilor eligibile pentru refacerea şi modernizarea infrastructurii rutiere, iar valoarea totală eligibilă a proiectului nu va depăşi 1,5 milioane euro.
Depunerea proiectelor aferente Măsurii 322, submăsura d) se va face la Oficiile Judeţene ale Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, zilnic, în intervalul orar 09:00 - 14:00.
Termenul limită al depunerii cererilor de proiecte pentru această sesiune este vineri, 29 iulie 2011, ora 12:00, conform Anunţului cererii de proiecte pentru Măsura 322 d), poate fi consultat pe pagina de internet www.apdrp.ro.
Pentru a primi finanţare nerambursabilă, solicitantul trebuie să îndeplinească cerinţele de conformitate şi eligibilitate menţionate în cadrul Ghidul Solicitantului aferent acestei măsuri de finanţare.
Acesta se poate descărca gratuit de pe pagina de internet a Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, www.aprdp.ro.

INFORMAŢII SUPLIMENTARE

Măsura 322 - Obiectivele submăsurii 322 d:
a. Creşterea numărului de elemente de infrastructură edilitară îmbunătăţite (refăcute, inclusiv modernizate, dacă este cazul) în urma inundaţiilor din anul 2010;
b. Diminuarea efectelor pagubelor apărute ca urmare a inundaţiilor din anul 2010.

Beneficiarii eligibili pentru sprijinul acordat prin submăsura 322 d sunt:
Comunele cu infrastructură tehnico-edilitară afectate de inundaţii în anul 2010, incluse în Anexa la HG nr. 378/2011, prin reprezentanţii lor legali conform legislaţiei naţionale în vigoare;
Asociaţiile de Dezvoltare Intercomunitare (ADI) realizate între două sau mai multe comune cu infrastructura tehnico-edilitară afectate de inundaţii în anul 2010, incluse în Anexa la HG nr. 378/2011, înfiinţate conform legislaţiei naţionale în vigoare (Legea nr. 215/2001 a administraţiei publice locale cu modificările şi completările ulterioare şi Ordonanţa Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii, cu modificările şi completările ulterioare).

Fondurile nerambursabile pe submăsura 322 d, vor fi acordate beneficiarilor eligibili pentru:
Refacerea şi modernizarea drumurilor comunale, podurilor şi podeţelor, afectate de inundaţiile din 2010 şi care aparţin proprietăţii publice a unităţii administrative (comuna) afectate de inundaţiile menţionate mai sus, pe teritoriul căreia se află, aşa cum sunt definite şi clasificate în conformitate cu legislaţia naţională în vigoare (OG 43/1997 republicată privind regimul drumurilor, cu modificările şi completările ulterioare).
Vizualizat: 1782 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tomate cu toleranță la TSVW: Sandoline F1 și Ciciu F1 - Testimonial Florin Pop, Seleuș, Arad

Tomate cu toleranță la TSVW: Sandoline F1 și Ciciu F1 - Testimonial Florin Pop, Seleuș, Arad

Toleranța la virusul petelor de bronz (TSVW) este un criteriu foarte important pentru Florin Pop, legumicultor în Seleuș, județul Arad, atunci când alege hibrizii de tomate pe care îi cultivă. Legumicultorul este fidel hibrizilor Sandoline F1 și Ciciu F1 datorită gustului bun, vigorii plantelor și creșterii nedeterminate, un aspect care îi permite recoltarea eşalonată.

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Găini străine

Găini străine
Un ardelean, la piaţă: Detalii