Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

APDRP: Avans de 50% pentru investiţii prin PNDR

Publicat: 20 iulie 2011 - 20:21
3 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Beneficiarii fondurilor europene pentru dezvoltare rurală pot solicita un avans de 50% din ajutorul public pentru investiţii pentru finanţarea proiectului aprobat, conform Regulamentului 679/2011 al Comisiei Europene, informează un comunicat al Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP).


Astfel, una dintre modificările importante aduse Regulamentului 679/2011 este modificarea articolului 56 cu privire la  valoarea avansului, care nu trebuie să depăşească 50% din ajutorul public pentru investiţii, această modificare aplicându-se de la 1 ianuarie 2011. Celelalte modificări au intrat în vigoare în a treia zi de la data publicării acestui regulament în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.  
Potrivit APDRP, plata acestui avans este condiţionată de constituirea unei garanţii bancare sau a unei garanţii echivalente care să reprezinte 110% din valoarea avansului. La cererea beneficiarilor ajutorului pentru investiţii, statele membre pot plăti un avans de maximum 50% din ajutorul public. Pentru beneficiarii publici, acest avans poate fi plătit administraţiilor şi asociaţiilor locale, precum şi autorităţilor regionale şi organismelor de drept public.

Documentul legislativ prin care se modifică acordarea valorii avansului este Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 679/2011 al Comisiei din 14 iulie 2011 de modificare a Regulamentului (CE) nr. 1974/2006 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE) 1698/2005 al Consiliului privind sprijinul pentru dezvoltarea rurală acordat din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR).
Potrivit datelor APDRP, plăţile efectuate până la 1 iulie către beneficiarii români ai fondurilor europene pentru dezvoltare rurală se ridică la 2,119 miliarde euro, aproape jumătate faţă de valoarea totală a cererilor selectate pentru finanţare. Proiectele finalizate din fonduri europene pe dezvoltare rurală sunt în număr de 1.777, în condiţiile în care sunt contractate la finanţare 29.960 proiecte, în valoare de 3,985 miliarde de euro.
Pentru anul 2011 au fost stabilite 16 sesiuni de depunere pe PNDR, cu o alocare totală de 1,64 miliarde de euro, până în prezent desfăşurându-se nouă sesiuni de depunere de proiecte. Numărul proiectelor depuse a depăşit de trei ori alocarea disponibilă pe măsura 312 şi de 1,5 ori alocarea pe măsura 123.

PNDR 2007 - 2013 este instrumentul prin care se acordă fonduri europene nerambursabile pentru investiţiile private şi publice care vor asigura dezvoltarea satelor din România. Alocarea totală între 2007 şi 2013 pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) este de 9,67 miliarde de euro, bani europeni.

Vizualizat: 3056 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   
3.
nicolae florin
|
07. 21, 2011. Thursday 19:24
de trei ani incerc sa accesez si eu fonduri europene si nu reusesc. Voi cum ati reusit?
In prezent administrez 150 ha teren prin forte si mijloace proprii.
2.
olivia
|
07. 21, 2011. Thursday 11:24
Comentariu editorial
Nu era vorba de "un procent = 110%", ci despre o garantie care procentual sa fie de 110 la suta din valoarea avansului. Am reformulat, pentru dumneavoastra.
1.
castel georges
|
07. 21, 2011. Thursday 10:50
Domnilor care ne faceti Legi, un procent este 1% si nu 11o%. Dumneavoastra chiar aveti diploma de bacalaureat?
Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   

Video

Recoltat de grau pe coline cu combina Massey Ferguson 7360 PLI si Colina Harvesting

Recoltat de grau pe coline cu combina Massey Ferguson 7360 PLI si Colina Harvesting

#colinaharavesting #masseyferguson #MF7360PLI #combinaMF

Combina aparţine firmei Colina Harvesting, specializată în activităţi de recoltat şi fondată în 2019 de către Ionuţ Socaciu și Grațian Ştefănuţ. Combina Massey Ferguson Beta 7360 PLI a fost prima mare achiziţie a companiei. „Ne-am bazat mult pe nevoile fermierilor, de aceea am și ales o combină de recoltat performantă, de pantă, fiindcă zona unde activăm noi şi, în special, județul Cluj este o zonă de deal/colină - de aceea şi firma se numește Colina - de la zona unde activăm și Harvesting/recoltat", ne-a declarat Ionuţ Socaciu.

Massey Ferguson Beta 7360 PLI este pregătită pentru lucru în pantă şi dispune de un sistem de reglare şi "orizontalizare" automată electro-hidraulică până la: 20% transversal, 30% longitudinal ascendent şi 10% longitudinal descendent. Deşi headerul PowerFlow de 5,6 m poate fi considerat mic, pentru zona de deal este suficient. Sistemul de alimentare PowerFlow cu benzi transportoare nu lasă materialul să se adune la cuţite şi îl dirijează spre melc, care îl conduce la pick-up şi în aparatul de treierat.

Cabina SKYLINE cu încălzire şi aer conditionat, scaun operator Maximo Evolution cu suspensie pneumatică, cotieră şi joystick multifuncțional PowerGrip şi computer de bord Tech Touch oferă confort şi condiţii ideale de lucru. „Nu am avut niciodată probleme, doar reviziile și întreţinerea curentă. Nu avem angajați, lucrăm doar noi şi o îngrijim bine... trebuie să fii atent, să ai ureche muzicală. Întreținerea nu este costisitoare, facem de 2 ori/an revizie capitală (filtre de aer, uleiul de motor, ulei grupuri, ulei hidraulic) și întreținerea zilnică în campanie - în fiecare dimineață combina este «suflată» şi gresată", precizează Ionuţ Socaciu.

Află detalii despre oferta de utilaje Tehnodiesel de la reprezentanții companiei.• Dudeștii Noi, jud. Timiș - tel. 0256378003• Bonțida, jud. Cluj - tel. 0373 550 105

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

În armată

În armată
Bulă la cabinetul medical al regimentului: Detalii