Adama
Vinasa Rompak

APDRP: 62,5 milioane de euro, fonduri disponibile pentru lucrări de prevenire a inundaţiilor

Publicat: 25 august 2011 - 15:08
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) va primi, în perioada 1 septembrie - 31 octombrie, cereri de finanţare în cadrul unei scheme pentru investiţii în lucrări de prevenire a inundaţiilor.

Fondurile nerambursabile disponibile pentru investiţiile aferente submăsurii 125 c „Lucrări de refacere şi modernizare a infrastructurii de prevenire şi de protecţie împotriva inundaţiilor” vor fi de 62.500.000 de euro.

Din total, 20% reprezintă contribuţia Guvernului României de la bugetul de stat, iar 80% contribuţia Uniunii Europene.

Termenul limită al depunerii cererilor de proiecte pentru această sesiune este luni, 31 octombrie 2011, ora 12:00.
Cererile de finanţare aferente Măsurii 125, submasura c, se pot depune la Oficiile Judeţene ale Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJPDRP), zilnic, în intervalul orar 09:00 - 14:00.

Prin submăsura 125 c, pot fi solicitate fonduri de către comune şi Regia Naţională a Pădurilor Romsilva (RNP) pentru investiţii eligibile precum refacerea sistemului de diguri, a albiilor pâraielor, a bazinelor de acumulare, a structurilor de oprire a scurgerilor de apă.

Totodată, sunt finanţate şi investiţii în reţeaua de canale, a stăvilarelor cu rol de atenuare a viiturilor, consolidarea terenurilor cu risc de alunecări de teren, lucrări de desecare pentru eliminarea excesului de apă survenit în urma inundaţiilor, lucrări de corectare a torentelor.

Pentru a primi finanţare nerambursabilă, solicitantul trebuie să îndeplinească cerinţele de conformitate şi eligibilitate menţionate în cadrul Ghidului Solicitantului aferent acestei submăsuri de finanţare. Acesta poate fi descărcat gratuit de pe pagina de internet a Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, www.apdrp.ro.
sursa: agerpres

Vizualizat: 1749 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Împădurirea terenurilor agricole degradate a atras proiecte în valoare de 101 milioane lei

Împădurirea terenurilor agricole degradate a atras proiecte în valoare de 101 milioane lei

Programul privind îmbunătăţirea calităţii mediului prin împădurirea terenurilor agricole degradate a consemnat la ultima evaluare proiecte în valoare de peste 101 milioane lei aprobate, echivalentul a 4.109 hectare, relevă datele Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), publicate pe site-ul instituţiei.

APIA: 2.250 de fermieri vor garanta cu subvenţia europeană creditele bancare

APIA: 2.250 de fermieri vor garanta cu subvenţia europeană creditele bancare

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a eliberat fermierilor 2.250 de adeverinţe de acordare a creditării aferente plăţii unice pe suprafaţă pentru 2011.

Banca Comercială Carpatica lansează creditul APIA SAPS

Banca Comercială Carpatica lansează creditul APIA SAPS

Banca Comercială Carpatica lansează creditul APIA SAPS, produsul având scopul de a sprijini clienţii persoane juridice care îndeplinesc prevederile convenţiei privind finanţarea capitalului de lucru pentru desfăşurarea activităţilor curente de către beneficiarii Schemei de plată unică pe suprafaţă – SAPS,  Campania 2011.

CE acceptă creşterea primei pentru tinerii fermieri, dar cere argumente în plus pentru sprijinul nerambursabil de 90%

CE acceptă creşterea primei pentru tinerii fermieri, dar cere argumente în plus pentru sprijinul nerambursabil de 90%

Comisia Europeană (CE) este de acord cu propunerea României de creştere a valorii primei de instalare pentru tinerii fermieri, dar cere argumente suplimentare pentru justificarea unei finanţări nerambursabile de 90% pentru anumite măsuri din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR).

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Card dispărut

Card dispărut
N-am anunţat poliţia că mi-a dispărut cartea de credit, fiindcă indiferent cine a furat-o cheltuieşte mai puţin decât nevastă-mea. Detalii