Adama
Agreena
AGRICOVER

Anunţ agenţie de plăţi: Peste 230 milioane de euro, bani pentru fermieri!

Publicat: 25 august 2021 - 21:16
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) anunţă deschiderea sesiunii de primire a proiectelor pentru instalarea tinerilor fermieri (sM 6.1), dezvoltarea fermelor mici (sM 6.3) şi pentru cooperare între actorii din lanţul de aprovizionare în sectoarele agricol şi pomicol (sM 16.4/ sM 16.4a) din PNDR 2020.

Sesiunea de depunere a cererilor de finanţare pentru toate cele patru submăsuri din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 (PNDR 2020) se desfăşoară în perioada 27 august – 26 noiembrie 2021.

Pentru submăsura 6.1 - Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri, beneficiarii eligibili sunt tinerii care se instalează ca unic şef al exploataţiei agricole, dar şi persoanele juridice cu mai mulţi acţionari în care un tânăr fermier exercită un control efectiv pe termen lung în ceea ce priveşte deciziile referitoare la gestionare, la beneficii şi la riscurile financiare legate de exploataţie.

Pentru cei care se instalează prima dată ca tineri fermieri finanţarea este 100% nerambursabilă şi se acordă pentru o perioadă de maximum trei ani (inclusiv pentru exploataţiile pomicole), faţă de cinci ani, cât era anterior. Valoarea finanţării poate fi de 70.000 euro, 60.000 euro, 50.000 euro sau de 40.000 euro, în funcţie de dimensiunea exploataţiei – exprimată în SO (standard output).

Calculul SO se poate face şi prin noua aplicaţie pusă la dispoziţia publicului pe pagina de internet a AFIR, http://so.afir.info. Dacă în Planul de afaceri sunt integrate operaţiuni de condiţionare - procesare sau agricultură ecologică, acest lucru poate asigura un plafon de sprijin superior.

Fondurile disponibile pentru finanţare prin submăsura 6.1 pentru această sesiune sunt de 100 milioane de euro, din care 30 milioane de euro pentru zona montană. Primul prag lunar de calitate este 75 de puncte, iar pragul minim de selecţie a proiectelor este de 30 puncte.

Citeşte şi: Documente necesare ca să primiţi bani europeni pentru tinerii fermieri!

O altă submăsură pentru care AFIR primeşte, în perioada 27 august - 26 noiembrie 2021, cereri de finanţare este submăsura 6.3 - Sprijin dezvoltarea fermelor mici.

Beneficiarii eligibili sunt fermierii care deţin în proprietate sau folosinţă o exploataţie agricolă încadrată în categoria de fermă mică, adică o fermă cuprinsă între 4.000 – 11.999 SO (valoarea producţiei standard).

Cuantumul sprijinului acordat este 100% nerambursabil şi poate ajunge până la maximum 15.000 de euro.

Suma disponibilă pentru accesare, în actuala sesiune, pentru submăsura 6.3 - Sprijin dezvoltarea fermelor mici, este de 87 milioane euro, din care 26,1 milioane euro pentru zona montană. Primul prag lunar de calitate este 60 de puncte, iar pragul minim de selecţie al proiectelor este de 15 puncte.

Sprijin mai mare pentru cooperare: 250.000 euro pe proiect

Tot din 27 august, AFIR primeşte cereri de finanţare pentru submăsurile 16.4 şi 16.4a – Sprijin acordat pentru cooperare orizontală şi verticală între actorii din lanţul de aprovizionare în sectoarele agricol şi pomicol.

Beneficiarii eligibili care pot primi finanţare prin submăsura 16.4 şi 16.4a sunt parteneriatele constituite, în baza unui Acord de Cooperare, din cel puţin un fermier, un grup sau o organizaţie de producători sau cooperativă, care îşi desfăşoară activitatea în sectorul agricol/ pomicol şi cel puţin un partener din categoriile: fermieri, microîntreprinderi şi întreprinderi mici, organizaţii neguvernamentale, autorităţi publice, unităţi şcolare (inclusiv universităţile de profil), unităţile sanitare, de agrement şi de alimentaţie publică.

Cuantumul sprijinului acordat prin aceste două submăsuri este 100% nerambursabil.

Valoarea sprijinului financiar pentru cei care doresc să acceseze submăsura 16.4a şi 16.4 a fost majorată la 250.000 euro (de la 100.000 euro în sesiunile anterioare). Costurile de funcţionare a cooperării nu trebuie să depăşească 10% din valoarea maximă a sprijinului acordat pentru fiecare proiect. Sprijinul solicitat trebuie să fie justificat şi corelat cu complexitatea proiectului, cu cantitatea de produse comercializate şi cu valoarea adăugată generată de respectivul proiect după implementare.

Fondurile alocate pentru această sesiune se ridică la 40 milioane euro pentru sM 16.4 şi la 10 milioane euro pentru sM 16.4a. Pragul minim de selecţie al proiectelor pentru cele două submăsuri este de 10 puncte.

Depunerea cererilor de finanţare se realizează on-line pe www.afir.info, conform precizărilor din Ghidurile Solicitantului aferente submăsurilor accesate, începând din 27 august 2021, ora 09:00.

Vizualizat: 6688 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Cum se împart banii pentru investiţii în ferme: Submăsura 4.1 va avea opt componente!

Cum se împart banii pentru investiţii în ferme: Submăsura 4.1 va avea opt componente!

Cea mai importantă măsură din PNDR, submăsura 4.1 - Investiţii în exploataţii agricole, are alocate 760 de milioane de euro şi va fi lansată în luna septembrie, iar beneficiari vor fi doar fermierii care doresc să îşi facă capacităţi de depozitare şi procesare, a anunţat ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

Atenţie, fermieri! Greşeala care vă poate costa toţi banii!

Atenţie, fermieri! Greşeala care vă poate costa toţi banii!

Care este greşeala pentru care vă puteţi trezi în situaţia ca AFIR să vă declare proiectul neconform şi să nu primiţi nici un ban.

NOU: Cât durează evaluarea proiectelor AFIR pentru fermieri!

NOU: Cât durează evaluarea proiectelor AFIR pentru fermieri!

Ministerul Agriculturii a modificat, în luna august, Regulamentul de organizare şi funcţionare al procesului de selecţie şi al procesului de verificare a contestaţiilor pentru proiectele aferente măsurilor din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020.

Anunţ MADR: Noutăţi la sprijinul pentru tinerii fermieri!

Anunţ MADR: Noutăţi la sprijinul pentru tinerii fermieri!

100 de milioane de euro sunt alocate pentru tinerii fermieri prin submăsura 6.1 din PNDR. Sesiunea de primire a cererilor de finanţare începe pe 27 august 2021, anunţă MADR.

AFIR: Ghiduri finale pentru cele mai așteptate ajutoare europene pentru fermieri, crescători de animale!

AFIR: Ghiduri finale pentru cele mai așteptate ajutoare europene pentru fermieri, crescători de animale!

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat pe pagina oficială www.afir.info versiunile finale ale Ghidului solicitantului pentru accesarea sprijinului financiar acordat pentru instalarea tinerilor fermieri (sM  6.1), pentru dezvoltarea fermelor mici (sM 6.3) și pentru cooperare orizontală și verticală între actorii din lanțul de aprovizionare în sectoarele agricol și pomicol (sM 16.4/ sM 16.4a) din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

MADR ASTĂZI: Ajutor 15.000 euro/fermă pentru fermele mici! Condiții pentru bani, la fel ca anul trecut!

MADR ASTĂZI: Ajutor 15.000 euro/fermă pentru fermele mici! Condiții pentru bani, la fel ca anul trecut!

Ministerul Agriculturii informează că Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat pe pagina oficială www.afir.info versiunile finale ale Ghidului solicitantului pentru accesarea sprijinului financiar acordat pentru instalarea tinerilor fermieri (sM  6.1), pentru dezvoltarea fermelor mici (sM 6.3) și pentru cooperare orizontală și verticală între actorii din lanțul de aprovizionare în sectoarele agricol și pomicol (sM 16.4/ sM 16.4a) din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Alte articole in aceasta categorie

Plățile fermierilor, crescătorilor animale, în discuții la nivel înalt!

Plățile fermierilor, crescătorilor animale, în discuții la nivel înalt!

21 octombrie 2024 - 16:12

Secretarul de stat Sorin MOISE participă în perioada 21-22 octombrie, la reuniunea Consiliului Agricultură și Pescuit, ce are loc la Luxemburg.
Un punct important aflat pe agenda Consiliului este reprezentat de concluziile privind o politică agricolă comună (PAC) post-2027 orientată spre fermieri, iar în acest sens miniștrii agriculturii vor urmări să aprobe un set de concluzii privind viitorul PAC post-2027.

Termen prime pentru fermieri, crescători animale!

Termen prime pentru fermieri, crescători animale!

21 octombrie 2024 - 14:55

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță prelungirea sesiunii de primire a cererilor de finanțare pentru rambursarea primelor de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor prin submăsura 17.1 din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.

URGENT! Data pentru plata subvenției de 200 euro/ha!

URGENT! Data pentru plata subvenției de 200 euro/ha!

20 octombrie 2024 - 12:45

Termen 29 octombrie 2024 pentru plata ajutorului acordat fermierilor care au avut de suferit de pe urma secetei cumplite.

Sumele anunțate ACUM de ministrul Barbu pentru fermele vegetale și zootehnice!

Sumele anunțate ACUM de ministrul Barbu pentru fermele vegetale și zootehnice!

20 octombrie 2024 - 12:30

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, a anunțat, la deschiderea târgului din curtea Ministerului Agriculturii, că fermierii și crescătorii de animale care vor să facă procesare vor beneficia de sume suplimentare.

Comunicat ASTĂZI! Plăți făcute de AFIR la 15 octombrie!

Comunicat ASTĂZI! Plăți făcute de AFIR la 15 octombrie!

16 octombrie 2024 - 18:08

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a realizat în perioada 16 octombrie 2023 – 15 octombrie 2024 plăți către fermieri, procesatori, antreprenori și autorități publice locale în valoare totală de 505,7 de milioane de euro, depășind ținta de absorbție stabilită pentru anul financiar european 2024. Plățile autorizate de AFIR reprezintă contribuția Uniunii Europene și provin din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR).

Document MADR! Plăți AFIR în conturile fermierilor!

Document MADR! Plăți AFIR în conturile fermierilor!

16 octombrie 2024 - 08:05

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, a anunțat marți, în cadrul unei conferințe de presă, susținută la sediul MADR, contractele încheiate cu fermierii de către Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) pentru banii europeni disponibili în acest an.

Ordonanță APROBATĂ! Vin banii, 1000 lei/ha!

Ordonanță APROBATĂ! Vin banii, 1000 lei/ha!

16 octombrie 2024 - 07:39

În perioada următoare vor începe plăţile pentru despăgubirile acordate fermierilor pentru culturile afectate de secetă în acest an. Cuantumul este de 1.000 de lei pe hectarul calamitat de secetă, a anunțat marți ministrul agriculturii, Florin Barbu, în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul MADR.

Ministrul Barbu ACUM: Primii bani APIA virați în această noapte în conturile fermierilor!

Ministrul Barbu ACUM: Primii bani APIA virați în această noapte în conturile fermierilor!

15 octombrie 2024 - 11:24

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, a anunțat, în urmă cu puțin timp, că plata în avans a subvențiilor APIA pe hectar și pe cap animal este demarată din această noapte, de la ora 24:00. Primii bani sunt virați către conturile fermierilor în această noapte. Ministrul Barbu a anunțat că este alocată suma de 1,2 miliarde de euro pentru plățile APIA în avans. 

Crescătorii de animale cer URGENT ajutor de secetă!

Crescătorii de animale cer URGENT ajutor de secetă!

14 octombrie 2024 - 15:15

Trei sute de fermieri, crescători de animale, mobilizați de organizațiile crescătorilor de animale din sudul Spaniei, au cerut, la finalul săptămânii trecute, ajutoare directe urgente din cauza crizei grave cu care se confruntă agricultura din cauza secetei.

Ajutor 1.000 de lei pentru oierii care au rămas cu mieii nevânduți!

Ajutor 1.000 de lei pentru oierii care au rămas cu mieii nevânduți!

14 octombrie 2024 - 15:02

Prețul la kilogramul de miel în viu a scăzut din pricina restricțiilor impuse de pesta micilor rumegătoare. Intermediarii la export iau marfa, dar le dau oierilor banii cu o întârziere și de 90 de zile. Oierii solicită Ministerului Agriculturii un ajutor de 1.000 de lei/UVM pentru crescătorii care ar fi trebuit să trimită mieii la export, dar din pricina restricțiilor au rămas cu ei pe cap, spune Constanța Ștefan, președinta Asociației Agricole Țara Loviștei.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Recondiționarea și comercializarea modelelor de generație mai veche este un segment de piață important pentru multe industrii. Am vrut să vedem ce presupune și ce avantaje oferă acest model de business clienților finali de pe piața utilajelor agricole. În acest sens, am vorbit cu fermierul Cherecheș Mihai Alexandru din Lehliu-Gară (jud. Călărași) și cu Vlad Miron, managerul general al diviziei IPSO Utilaje de Ocazie.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Probabilitate...

Probabilitate...
Ce vor avea afişat la pompă, în 2015, benzinăriile: Detalii