Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Agricultura eco: Certificatele de conformitate se depun până în 15 noiembrie, iar cererile până în 29 noiembrie 2013

Publicat: 16 octombrie 2013 - 21:09
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Termenul de depunere la APIA a cererilor pentru ajutorul specific în agricultura ecologică pentru 2013, conform HG 759/2010, a fost prelungit până la 29 noiembrie, iar termenul pentru emiterea certificatului de conformitate/ master certificatului/ certificatului de confirmare a conversiei a fost prelungit până la 15 noiembrie 2013.

Guvernul a luat această decizie întrucât până cu o săptămână înainte de expirarea termenului iniţial de depunere a cererilor, respectiv 15 octombrie 2013, fuseseră depuse mai puţin de 150 de cereri. Pentru acest tip de ajutor specific, România beneficiază, pentru 2013, de fonduri europene de 4,098 milioane euro din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA).

Beneficiarii ajutorului specific sunt persoane fizice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau familiale constituite conform O.U.G. nr. 44/ 2008 sau persoane juridice, care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
- Sunt înregistraţi în fiecare an pentru care solicită ajutorul specific, în sistemul de agricultură ecologică, la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (M.A.D.R.) prin Direcţiile Agricole de Dezvoltare Rurală judeţene;
- Deţin un contract încheiat cu un organism de inspecţie şi certificare acreditat pe teritoriul Uniunii Europene /aprobat de către MADR;
- Deţin un document justificativ/ certificat de conformitate/ master certificat/ certificat de confirmare a conversiei, în care se menţionează statutul exploataţiei în conversie anul 1, anul 2, anul 3, cultura, suprafaţa, numărul de animale. numărul de familii de albine, emis de organismul de inspecţie şi certificare cu care a încheiat contractul;
- Se menţin în sistemul de agricultură ecologică pe o perioadă de 5 ani;
- În cazul beneficiarilor din producţia vegetală, suprafaţa agricolă în folosinţă trebuie să fie de cel puţin 0,30 ha, ocupată cu culturi anuale, culturi perene sau păşuni şi fâneţe permanente;
- Să respecte normele de ecocondiţionalitate care cuprind bunele condiţii agricole şi de mediu - GAEC şi cerinţele legale în materie de gestionare - SMR stabilite prin Ordinul M.A.D.R, M.M.P şi al A.N.S.V.S.A. nr. 187/ 2.155/ 42/ 06.09.2011 pentru aprobarea cerinţelor legale în materie de gestionare (SMR) privind mediul şi identificarea şi înregistrarea animalelor în cadrul schemelor şi măsurilor de sprijin pentru agricultori în România), dacă solicită şi sprijin pentru suprafaţă.

mere rosii si gustoase_b

Ajutorul specific nu se acordă în cazul repetării anului de conversie/prelungirii perioadei de conversie, precizează Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Beneficiarii ajutorului specific pot depune o singură cerere de solicitare a ajutorului specific, fie pentru o exploataţie din producţia vegetală, fie numai pentru una din speciile din producţia animalieră sau numai pentru o exploataţie din apicultură.

În cazul în care beneficiarul exploatează mai multe terenuri aflate pe rază mai multor judeţe, cererea va fi depusă la centrul judeţean APIA pe raza căruia se află suprafaţa mai mare pentru exploataţiile din domeniul vegetal; iar pentru exploataţiile din domeniul creşterii animalelor, beneficiarul va depune cererea la centrul judeţean APIA pe raza căruia se află înregistrat sediul social pentru persoane juridice / PFA / ÎÎ/ÎF, respectiv domiciliul pentru persoane fizice.

Controlul la faţa locului, începând din 6 ianuarie 2014

Controlul la faţa locului se efectuează pentru minimum 5% din beneficiarii care au depus cererea pentru ajutor specific, începând cu data de 6 ianuarie 2014.

Nerespectarea condiţiilor de eligibilitate prevăzute pentru acordarea ajutorului specific poate atrage, după caz, reducerea/ excluderea de la plată, respectiv penalităţi/ sancţiuni multianuale în conformitate cu OMADR nr. 17/ 2011 cu modificările şicompletările ulterioare, mai precizează APIA.

Vizualizat: 2767 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Titan Machinery - Red Carpet 2019

Titan Machinery - Red Carpet 2019

Gala Case IH “Red Carpet”, organizată de Titan Machinery la Craiova, în decembrie 2019, a fost dedicată prezentării noii serii de combine Axial Flow 250 cu AFS Harvest CommandTM, a tractoarelor Case IH Magnum 280, a avantajelor agriculturii de precizie şi ofertele programul Early Bird 2020.

 

Interviu cu: Răzvan Tomescu - marketing manager, Titan Machinery România şi Vasile Morariu – product manager, Titan Machinery România.

 

Reporter: Gheroghe Ghişe

Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii Brinkman - Let’s improve together

Bancul zilei

Tu vrei?

Tu vrei?
Iepuraşul trece în zbor pe deasupra vulpii şi o întreabă: vulpe vrei o palmă? Detalii