Adama
Vinasa Rompak

Administrare a cotei de lapte în România, învăţată, pe bani europeni, de la Olanda şi Polonia

Publicat: 26 iunie 2009 - 15:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten
În data de 24 iunie 2009 a avut loc seminarul final pentru evaluarea rezultatelor Proiectului PHARE de Înfrăţire instituţională RO 2007/IB/AG/02TL „Acordarea de asistenţă pentru implementarea sistemului cotei de lapte” având drept obiectiv general consolidarea sistemului de administrare a cotei de lapte în România, conform cerinţelor comunitare.
Proiectul a fost realizat în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Mediului si Calitatea Alimentului din Olanda şi avut o durată de 9  luni şi un buget de 236.000 euro, din care 10.000 euro au reprezentat contribuţia naţională.

La lucrările seminarului au participat membrii ai personalului implicaţi în sistemul de administrare şi gestionare a cotei de lapte din cadrul APIA şi din cadrul Ministerului Agricuturii, managerul de proiect din Olanda, Jan Castelein, precum şi directorul Departamentului Cotei de Lapte din Polonia, Anna Reps.

Reprezentanţii Olandei au făcut anumite recomandări, urmând ca partea română să le analizeze şi în măsura în care este posibil să le implementeze, iar directorul Departamentului Cotei de Lapte din Polonia a prezentat modul de organizare şi funcţionare a acestui sistem în Polonia, ţară unde sistemul cotei se aplică din 2004.

Partea română a evaluat impactul implementării proiectului, a solicitat clarificări şi răspunsuri la diverse probleme cu care s-au confruntat în primul an de cotă al României, respectiv 2007-2008, şi a menţionat necesitatea continuării colaborării cu experţii din Olanda şi Polonia.
Vizualizat: 1142 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii