Adama
Vinasa Rompak

Adio subvenţii pentru culturile energetice

Publicat: 08 februarie 2010 - 16:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Din acest an, sprijinul comunitar (FEGA) pentru culturile energetice în cadrul măsurilor schemelor de plăţi pe suprafaţă nu se mai acordă, a anunţat Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Decizia a fost luată de CE în 2009, pe considerentul că obiectivul pentru care a fost introdus acest sprijin, respectiv creşterea suprafeţelor cultivate cu plante de acest tip, a fost atins mai repede decât se preconizase anterior.

În Regulamentul (CE) nr. 73/2009 se precizează că “datorită unor evoluţii recente din sectorul bioenergiei şi, în special cererii mari de produse din acest sector pe piaţa internaţională şi introducerii de obiective obligatorii pentru 2020 pentru cota parte din bioenergie în total combustibil, nu mai există suficiente motive pentru a acorda ajutor specific pentru culturile energetice”.

Totodată, în Anexa 1 a Regulamentului (CE) nr. 73/2009, în lista privind schemele de sprijin, pentru culturile energetice există menţiunea  „numai pentru anul 2009”.

Sprijinul pentru culturile energetice s-a acordat până în anul 2009, inclusiv, tuturor fermierilor din statele membre care au încheiat contracte cu producătorii de biocarburanţi, colectori sau prim procesatori şi au preluat cantităţile contractate în vederea obţinerii de energii alternative. La nivelul UE, plata maximă a fost stabilită la 45 euro/ha în limita unui plafon maxim de 2.000.000 ha.

La nivelul României, în anul 2007 pentru o suprafaţă totală de circa 22.000 ha s-au acordat aproximativ 682.519 euro. Pentru anul 2008, suprafaţa a fost de cca. 32.650 de hectare, cu o valoare totală de 1.470.000 euro, iar pentru anul 2009 suprafaţa determinată este de 69.509 hectare cu o valoare totală de aproximativ 3.128.000 euro.

Vizualizat: 1184 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Card dispărut

Card dispărut
N-am anunţat poliţia că mi-a dispărut cartea de credit, fiindcă indiferent cine a furat-o cheltuieşte mai puţin decât nevastă-mea. Detalii