Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

85 de euro/zi pentru FERMIERII cu ANGAJAMENTE de AGROMEDIU. Cum se împart BANII?

Publicat: 05 iulie 2016 - 21:21
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ministerul Agriculturii anunţă că a lansat pe 4 iulie 2016 primul apel de propuneri de proiecte în cadrul Măsurii 1 - Acţiuni pentru transferul de cunoştinţe şi acţiuni de informare, submăsura 1.1 - Sprijin pentru formarea profesională şi dobândirea de competenţe a fermierilor care deţin angajamente pe Măsura 10 - Agromediu și climă din PNDR 2020. Aproape 4,7 milioane de euro sunt alocaţi pentru această sesiune, prin care ar urma să fie instruiţi maxim 18.400 de fermieri.

Sesiunea de depuneri de proiecte este deschisă până pe 5 septembrie 2016, inclusiv.

Apelul de propuneri de proiecte este lansat la nivel național cu alocare regională. În total sunt disponibili 4,692 milioane euro pentru această sesiune, prin care ar urma să fie formaţi maxim 18.400 de fermieri. Iată cum se împart banii:

Zona 1 REGIUNEA NORD-EST (Județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui) - Alocare financiară 612.000 euro; Număr maxim de fermieri din grupul țintă: 2.400;

Zona 2 REGIUNEA SUD-EST (Judeţele Brăila, Galați, Tulcea, Constanța, Vrancea și Buzău), REGIUNEA SUD (Județele Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman) şi REGIUNEA BUCUREȘTI - ILFOV; Alocare financiară 306.000 euro, Număr maxim de fermieri din grupul țintă: 1.200;

Zona 3 REGIUNEA SUD-VEST (Judeţele Olt, Dolj, Gorj, Mehedinți și Vâlcea); Alocare financiară 204.000 euro, Număr maxim de fermieri din grupul țintă: 800;

Zona 4 REGIUNEA 4 VEST (Judeţele Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș); Alocare financiară 1,02 milioane euro, Număr maxim de fermieri din grupul țintă: 4.000;

Zona 5 REGIUNEA NORD-VEST (Judeţele Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Bistrița Năsăud, Bihor, Cluj); Alocare financiară 1.53 milioane euro, Număr maxim de fermieri din grupul țintă: 6.000;

Zona 6 REGIUNEA CENTRU (Judeţele Alba, Brașov,Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu); Alocare financiară 1,02 milioane euro, Număr maxim de fermieri din grupul țintă: 4.000.

Proiectele vor fi de tip grant cu o valoarea de maxim 102.000 euro şi un număr cuprins între 100 și 400 persoane care vor urma cursuri de formare profesională și un cost pe persoană pe zi de formare de maxim 85 euro. Cursurile de formare profesională sunt de scurtă durată, respectiv 3 zile (24 de ore).

Depunerea cererilor de finanţare în cadrul Apelului de propuneri de proiecte se face la sediile Compartimentelor de Dezvoltare Rurală Județene (CDRJ), în intervalul orar 9.00 - 16.00 de luni până vineri. Termenul limită de depunere pentru sesiunea de apeluri de propuneri de proiecte este 5 septembrie 2016, ora 14.30.

Vizualizat: 3400 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

NHR Agropartners la Agromalim 2019

NHR Agropartners la Agromalim 2019

Portofoliul NHR Agropartners de maşini şi utilaje agricole la Agromalim 2019 a cuprins combine şi tractoare Deutz-Fahr, încărcătoare telescopice JCB şi utilaje agricole Poettinger, Hardi, Bogballe şi Einboeck.
Interviu cu Florin Neacşu - director general adjunct NHR Agropartners.
Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Cons DDA la Agromalim 2019 Mewi la Agromalim 2019 ARTEX - Structuri uşoare acoperite

Bancul zilei

La bar

La bar
Merge un bărbat cu un pistol într-un club şi începe să strige: Detalii