Adama
Vinasa Rompak

48 de mil. euro pentru micro-întreprinderi în mediul rural

Publicat: 20 noiembrie 2009 - 16:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten
În perioada 16 noiembrie - 11 decembrie 2009 este deschisă a patra sesiune de cereri de proiecte pentru Măsura 312 Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro-întreprinderi.
Fondurile disponibile sunt de aproape 48 milioane de euro, iar sprijinul maxim nerambursabil acordat unui proiect este de 200.000 euro, reprezentând până la 70% din valoarea cheltuielilor eligibile corespunzătoare investiţiei.

Deşi Ghidul solicitantului a fost modificat, construcţia clădirilor este în continuare cheltuială eligibilă. De asemenea, sunt eligibile şi investiţiile pentru modernizarea şi extinderea clădirilor în cadrul tuturor componentelor Măsurii, însă doar pentru clădirile aflate în proprietate şi numai în scopul desfăşurării activităţilor propuse prin proiect.

Nu este însă permisă amenajarea clădirilor asupra cărora potenţialul beneficiar are drept de folosinţă, ci doar dotarea cu utilaje.

Beneficiarii eligibili sunt micro-întreprinderile – firme, cooperative meşteşugăreşti, cooperative de consum, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale, persoane fizice autorizate, dar şi asociaţii familiale - şi persoane fizice neînregistrate ca agenţi economici, care se vor angaja însă ca până la data semnării contractului de finanţare să fie autorizate cu un statut minim de persoană fizică autorizată şi să funcţioneze ca micro-întreprinderi.

Investiţiile finanţate privesc activităţile non-agricole productive, dezvoltarea activităţilor meşteşugăreşti, de artizanat şi a altor activităţi tradiţionale non-agricole cu specific local şi înfiinţarea de servicii pentru populaţia rurală. Sunt, de asemenea, eligibile investiţiile în protecţia fitosanitară şi însămânţare artificială a animalelor, în servicii pentru reparaţii maşini, unelte şi obiecte casnice.

Concret, proiectele finanţate pot avea ca scop extinderea şi modernizarea activităţii prin achiziţionarea de utilaje şi echipamente de lucru, construirea unei hale de producţie pentru tâmplărie din lemn, crearea serviciilor de însămânţare artificială a  animalelor de fermă.

Alte exemple includ construirea de hale pentru confecţii metalice, înfiinţarea unui centru medical sau a unui service auto, sau modernizarea unei fabrici de textile prin achiziţia de maşini specializate de ţesut.

Ultima sesiune de depunere de proiecte pentru Măsurile 312 şi 313 a fost deschisă în perioada 12 octombrie - 06 noiembrie a.c., fiind depuse 147 de proiecte în cadrul Măsurii 312 şi 46 de proiecte în cadrul Măsurii 313.
Vizualizat: 1149 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii