ADAMA 22
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Fermierul Muscă: Oros în ie, uite demisia, na demisia! Fermieri, gata cu miniștrii puși dintre lipitorii de afișe!

Publicat: 22 octombrie 2021 - 08:37
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Trăim într-o agonie în agricultură! Ministrul Oros s-a jucat cu demisia, uite demisia, na demisia. Și acum iar e pe listă pentru funcția de ministru al agriculturii. Planul Național Strategic nu l-a scris. S-a sclifosit în ie și atât. Partidul îi promovează că lipesc afișe. Suntem vinovați și noi, fermierii, dacă vom continua să fim dezbinați, taie în carne vie cunoscutul fermier Dimitrie Muscă, directorul general al Combinatului Agroindustrial Curtici, Arad.

"Am văzut astăzi la televiziuni că tot Oros rămâne la agricultură. Nu vreau să intru în polemică, în politică, dar dacă nu-ți place, dacă nu știi, dacă nu vrei, dacă nu poți decât să te duci și să te prezinți în ie și-n fandoseli de tot felul, ăsta este rezultatul. Până când noi fermierii nu ajungem să ne impunem, să știm pe cine alegem acolo. Să nu se țină cont de această dată într-o țară de părerile fermierilor?! A celor care duc mâncare pentru țară și pentru export să putem să aducem valută în țară?! Noi am ajuns, suntem de râsul lumii, am ajuns să importăm atâtea și atâtea produse pe care le-am putut produce noi", a declarat fermierul Dimitrie Muscă, joi seara, la Agricultura la raport. 

Cunoscutul agricultor din Arad a spus că fermierii români se fac vinovați dacă vor continua să fi dezbinați, că e nevoie urgentă de unirea agricultorilor într-un partid care să-i reprezinte cu adevărat, să le susțină interesele. Soarta fermierului acum e tristă, agricultura e în agonie. Pentru că, politic, miniștrii sunt promovați dintre lipitorii de afișe, oameni care nu au nici în clin, nici în mânecă cu agricultura, care nu știu cum se lucrează într-o fermă, spune Muscă. 

musca arad_b

"Trăim într-o agonie în agricultură. Și dacă el (Adrian Oros n.r.) nu a scris PNS-ul (Planul Național Strategic n.r.), fiind ministru al agriculturii, domle, dar dacă nu a scris el, cei de lângă el trebuiau să-i spună, să-l învețe. Îi punem pe toți numai politic, din păcate, că au lipit afișe, îi promovăm. S-a jucat ministrul agriculturii cu demisia, uite demisia, ia demisia, na demisia, cam așa ceva s-a făcut și acum l-am văzut din nou pe listă. Penibil! Suntem ridicoli, pur și simplu! Știm, avem argumente, știm ce trebuie să facem, nu avem oameni care să ne reprezinte. La tot ce a fost și tot ce am ajuns.

Sigur, că nu contează agricultura în fața acestor oameni care conduc astăzi țara, dacă, iată mor oamenii pe capete în fiecare zi. Ce contează agricultura? Dacă atîția au murit, nu mai contează. Tristă soartă avem. Necazul cel mai mare este că noi suntem dezbinați, nu ne înțelegem doi cu doi, deși suntem pregătiți, știm, sunt oameni serioși în agricultură, dar nu suntem în stare să ne dăm mâna și să punem să construim ceva, niște societăți care să ne apărăm unii pe alții. Nu sunt niciunii ca noi, românii.

Uitați când vin francezii și aruncă laptele pe jos, pe câmpuri, când aruncă dejecțiile pe șosele și iese toată poliția să supervizeze mișcările fermierilor francezi.

Noi ce am făcut? Și noi suntem vinovați, e vinovată conducerea agriculturii noastre, vinovați și noi fermierii. Nu ne-am unit și nu suntem în stare să ne unim. Eu am avut acea idee, dar am spus de la început, să mă înțeleagă cineva, nu vreau să-l fac eu pentru mine, pentru că nu am timp, nu pot să-mi permit, trebuie să fie undeva un lider. Ar trebui făcut un partid al agricultorilor și acel partid din oameni foarte, foarte serioși. Toată țara l-ar vota. Sunt oameni serioși. E greu de găsit, nu suntem uniți, e greu să ne întâlnim și să ne spunem păsul",  a spus fermierul Dimitrie Muscă. 

Vizualizat: 8977 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

ANSVSA: Control pesta porcină africană!

ANSVSA: Control pesta porcină africană!

23 mai 2022 - 15:49

Îmbunătăţirea anchetelor epidemiologice şi a procedurii de acordare a despăgubirilor în cazul pestei porcine africane (PPA) au fost printre temele principale de discuţie abordate în cadrul misiunii de asistenţă tehnică a Comisiei Europene pentru PPA, desfăşurată în România în perioada 16 - 20 mai 2022.

Fermele mici, gunoiul de grajd și legea proastă!

Fermele mici, gunoiul de grajd și legea proastă!

23 mai 2022 - 08:52

Fermele mici sunt coloana vertebrală a agriculturii. Fără aceste mici ferme, satul ar dispărea, spune europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședinte al Comisiei AGRI, Parlament European. În același timp, există legi proaste care lovesc în această coloană vertebrală a agriculturii și satului, iar exemplul dat de eurodeputat este legislația privind gunoiul de grajd. 

Deputat: Ajutor fermieri de la 15.000 euro/fermier la 100.000 euro/fermier!

Deputat: Ajutor fermieri de la 15.000 euro/fermier la 100.000 euro/fermier!

23 mai 2022 - 08:01

Comisia Europeană a propus o schemă de sprijin pentru fermierii afectați de creșterile de prețuri din ultima perioadă. CE vine cu o măsură excepțională, finanțată prin FEADR, care permite statelor membre să plătească o sumă forfetară unică pentru fermierii și firmele din domeniul agricol afectate de aceste creșteri. Anunțul a fost făcut de deputatul Adrian Alda. 

Mesaj șeful APIA!

Mesaj șeful APIA!

23 mai 2022 - 07:11

Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, obișnuiește să scrie la finalul fiecărei săptămâni un jurnal al activităților APIA pentru ca fermierii, crescătorii de animale să știe ce se întâmplă în fiecare săptămână la APIA.

AFIR: Fermă mică apicolă ajutor 15.000 euro/fermă!

AFIR: Fermă mică apicolă ajutor 15.000 euro/fermă!

20 mai 2022 - 10:25

Fermele mici apicole beneficiază de un ajutor de 15.000 euro/fermă, informează Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), care ne-a trimis poveștile a doi apicultori, unul cu o fermă mică, iar altul cu o afacere mare în apicultură. Primul a beneficiat de un ajutor de 15.000 euro, iar cel de-al doilea de o sumă mult mai mare, 189.895 euro.

AFIR ASTĂZI: Bani pentru achiziția de stupi, familii de albine!

AFIR ASTĂZI: Bani pentru achiziția de stupi, familii de albine!

20 mai 2022 - 10:08

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a finanțat până în prezent 5.495 de apicultori prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), care au primit sprijin nerambursabil pentru achiziția de stupi, familii de albine sau pentru procesarea mierii, anunță astăzi AFIR, într-un comunicat transmis Agroinfo

APIA: Modificări ajutoare apicultori!

APIA: Modificări ajutoare apicultori!

20 mai 2022 - 07:46

Hotărârea de Guvern 339 din 30 aprilie 2020 privind Programul Național Apicol pentru perioada 2020-2022, a normelor de aplicare, a valorii sprijinului financiar, precum şi pentru stabilirea unor măsuri de aplicare a acesteia, a fost modificată și completată prin HG nr. 511 /2022 publicată în Monitorul Oficial 381/18.04.2022, anunță Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

APIA: Plată ajutor de stat!

APIA: Plată ajutor de stat!

20 mai 2022 - 07:16

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță că 17 iunie 2022 este termenul final pentru depunerea Cererilor de plată aferente anului 2022 pentru Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafețe împădurite”, aferentă Măsurii 8 Investiții în dezvoltarea zonelor impădurite şi îmbunătățirea viabilității pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafețe împădurite” din cadrul PNDR 2014-2020.

Apelul fermierilor la Guvernul României pentru încasarea subvenției!

Apelul fermierilor la Guvernul României pentru încasarea subvenției!

19 mai 2022 - 19:38

Uniunea Salvăm Țăranul Român (USTR) face un apel public la Guvernul României, Președintele României, Parlamentului României și la toți decidenții politici ai acestei țări pentru a prelungi perioada de recoltare a tomatelor din Programul Tomata 2022, până la data data de 15.07.2022, pentru a acorda o șansă reală de a beneficia de sprijinul de 3000 euro/1000 de metri pătrați tuturor fermierilor înscriși în program. 

APIA: Subvenții APIA pentru acest an care pot fi încasate ACUM de fermieri, crescători de animale!

APIA: Subvenții APIA pentru acest an care pot fi încasate ACUM de fermieri, crescători de animale!

19 mai 2022 - 09:36

Fermierii, crescătorii de animale pot să încaseze acum, în avans, anumite subvenții APIA pe suprafață și plăți compensatorii acordate în cadrul măsurilor de dezvoltare rurală, aferente acestui an de cerere. Banii sunt obținuți cu ajutorul unei adeverințe APIA, anunță Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). 

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Alexandru Baciu, un strateg al economiei circulare

Alexandru Baciu, un strateg al economiei circulare

Ferma Baciu este astăzi exemplul perfect pentru a înţelege ce înseamnă de fapt ideea de economie circulară. Alexandru Baciu îşi produce singur furajele, energia și fertilizanții! 

Atât adăposturile, cinci la număr, cât şi abatorul, precum şi instalaţia de Biogaz cu o capacitate de 635 kWh au fost construite de ROTA GUIDO după proiectele și îndrumările acestora.

Tractoare de colecție în combinație cu utilaje din gama actuală KRONE! Imagini rare Robotul autonom Horsch Primul robot de furajare LELY VECTOR din România în ferma Peica!

Bancul zilei

Inel de logodnă

Inel de logodnă
Un tânăr cumpără un inel de logodnă şi vrea să-l personalizeze: Detalii