GRUPUL PRIMILOR 10 FERMIERI AI ROMÂNIEI! Fermierul Dimitrie Muscă, directorul general al Combinatului Agroindustrial Curtici, este de ASTĂZI unul dintre membrii Grupului X Agriculture, din care vor face parte primii 10 fermieri ai României. Practic, elita din agricultura va compune acest grup.
Din Grupul primilor 10 fermieri ai României fac parte, până acum, Dimitrie Muscă, CAI Curtici, Arad, Lucian Buzdugan, Agricost Insula Mare a Brăilei, Nicolae Sitaru, fermier Ialomița și Gelu Scutaru, Comcereal Focșani, Vrancea. Ceilalți șase fermieri care vor compune X Group Meetings Agriculture vor fi aleși în zilele următoare. Grupul este înființat la inițiativa BORO PR & COMMUNICATION și este un nou concept de comunicare în agricultură, menit să-i ajute pe fermieri. Desemnarea primilor patru membri ai grupului a fost făcută astăzi în cadrul Forumului RALF, un eveniment marcant din agricultura românească, în plină desfășurare, la ora publicării știrii, la hotelul Radisson Blu, București.
Astăzi, la alegerea sa în acest grup, care este o premieră pentru agricultura românească, Dimitrie Muscă are un mesaj puternic pentru toți fermierii din România. Vocal și fără să-i fie teamă să spună lucrurilor pe nume, Muscă acuză că "de la vârf se vrea dezbinarea fermierilor români ca să poată fi stăpâniți mai ușor".
Suntem ramura numărul unu a economiei românești, să lăsăm modestia la o parte și să ne batem cu cărămida în piept, să ne batem cu cei care ne pun frână, să fim mai uniți pentru că de la vârfuri se încearcă să fim dezbinați. Să ne dezbine ca să ne stăpânească. Haideți să dăm mâna, haideți să fim uniți. Niciodată nu am dat lecții la nimeni, de fiecare dată am spus ceea ce am făcut, nimic mai mult, a spus Dimitrie Muscă.
Și fermierul Nicolae Sitaru, care exploatează circa 6.000 de hectare în județul Ialomița, unul dintre marii agricultori, consideră că agricultura din România a rămas în urmă, că fermierii noștri trebuie să recupereze și că e timpul să nu mai avem ferme predominant de subzistență.
Sunt ăla micu' printre cei mari, a spus Nicolae Sitaru, referindu-se la ceilalți membri ai grupului celor 10, Muscă și Buzdugan. Sigur că și o fermă de 1.000 ha, 2.000 h poate fi performantă în România. Trebuie să facem ca agricultura românească să ajungă unde îi este locul. Trebuia să mergem cu o viteză mai mare, avem multe decalaje de recuperat față de alte state UE, a adăugat fermierul.
Peste 200 de fermieri români, cu peste 1000 de hectare fiecare, din toate regiunile țării, participă astăzi, 8 noiembrie 2018, la cea de-a treia ediție a Forumului Internațional al Marilor Fermieri RALF, amplu eveniment anual care prezintă marile investiții, reușitele recente, modelele de business și proiectele de succes din agricultura românească și internațională.
În programul ediției 2018 participă fermierii anului din Marea Britanie, Germania, România, Estonia, Ungaria, Cehia, Ucraina, Spania, Letonia, Olanda și Polonia, fermieri care exploatează mari suprafețe agricole, cuprinse între 2000 și 70.000 de hectare.
Revista FERMA este principal partener al evenimentului, iar printre partenerii media se află și AGROINFO.