Adama
Vinasa Rompak

FERMIERUL DIMITRIE MUSCĂ: VREȚI SĂ FACEM CUM AU FĂCUT CIOBANII?! SĂ MERGEM PESTE EI!

Publicat: 26 septembrie 2018 - 21:37
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

DECLARAȚII EXPLOZIVE! Fermierul Dimitrie Muscă, directorul general al Combinatului Agroindustrial Curtici, județul Arad, a spus la  Realitatea TV, în această seară, că fermierii ar trebui să trezească din amorțeală autoritățile, așa cum au procedat ciobanii când au protestat în 2015 la Parlamentul României pentru că li se interzicea să aibă mai mult de doi câini.

Parlamentul trebuie să vadă, sunt niște oameni cu bani vânătorii. Și dacă nu se reface legea (legea vânătorii, în ce privește împușcarea mistreților n.r.), mergem și noi fermierii precum au mers ciobanii pentru câini la Parlament, a spus fermierul, referindu-se la protestul de amploare al crescătorilor de ovine, din decembrie 2015, de la Parlamentul României. Protestul a fost organizat din pricina unor prevederi ale Legii vânătorii, care limitau numărul de câini la stână.

Unul dintre cei mai mari fermieri români condamnă pasivitatea autorităților din România care nu fac nimic nici acum, când molima a cuprins aproape toată țara. Nu s-au redus efectivele de mistreți, ca să se limiteze răspândirea ciumei, și nu s-au luat alte măsuri în afara uciderii porcilor domestici din ferme și gospodării.

Ăștia sunt sabotori! Cu certitudine, cu mâna pe inimă vă spun că nu s-a făcut absolut nimic. Am cerut la Prefectura Arad să facem o întîlnire cu toți factorii de răspundere, de la Poliție, DSV și așa mai departe. Și a venit directorul  DSV și a prezentat o situație în care totul era roz și puteam să mergem în concediu la mare pentru că totul era perfect. Până când nu am mai putut și am răbufnit. Erau și parlamentarii din Arad acolo și au auzit și mi-au dat dreptate. Dacă ne luăm numai după ce scriu cărțile, din urmă cu 20-30 de ani, și acolo spune foarte clar că se fac cordoane de protecție în jurul exploatațiilor comerciale, primul la 3 km,  următorul la 10 km și apoi la 40 km. Spun cărțile, nu spune Muscă! Vă rog să mă credeți nu s-a făcut absolut nimic. La mine la Arad, sunt porci liberi, la ora asta, umblă liberi, într-unul dintre complexe.  Și directorul mi-a spus să-i fac în scris, spune cu furie Dimitrie Muscă.

Fermierul dezvăluie că se fac bani serioși din nenorocirea fermierilor, că unii s-ar îmbogăți din vânzarea unor dezinfectanți de la societatea Farmavet, unde director ar fi nașul fiului liderului PSD, Liviu Dragnea. Dar nimeni nu vrea să vorbească. Avem soluții să facem să ne vindem marfa. Toți sunt neamuri. Toți sunt acolo înrudiți și încuscriți și fac bani! Nimeni nu recunoaște și nu vrea să vorbească! Toți tac și își dau coate. Nu am dovada, a spus Muscă.

Nu acuz pentru că nu am dovadă 100%. Înainte de a intra pesta porcină în țară, au venit la DSV-uri, prin secretariate, hârtie scrisă: vă punem la dispoziție Aldezinul pentru dezinfectat în cazul condițiilor de pestă porcină africană. Pe prospectul lui scrie așa: indicat pentru combaterea pestei porcine clasice și pentru febra aftoasă la vaci. Deci, nu este indicat pentru pesta porcină africană. S-au omorât porci și se omoară porci. Nimeni nu a luat și nu a făcut probe de sanitație până la această oră. De unde știm că aceste substanțe omoară virusul?

Nu s-a mișcat un pai. Singura lor preocupare este unde îngropăm porcii, a mai spus fermierul. El a adăugat că a sesizat autoritățile încă din octombrie 2016 că România este amenințată de pesta porcină africană. Dar nu s-a făcut nimic pentru că dacă s-ar fi mișcat un pai, astăzi nu mai aveam ocazia să vindem atâtea substanțe, la care nimeni nu le-a verificat concentrația. Este obligatoriu să faci teste de sanitație. Cine are dovada că în focar a dispărut virusul ?! Infecția durează 15 zile și până izbucnește noi o purtăm.

Dimitrie Muscă a mai dezvăluit că în momentul declanșării pestei porcine africane în Delta Dunării, porcii morți au fost aruncați în Dunăre.

În Delta Dunării au împins cu tractoarele porcii morți în canale și porci au plutit pe Dunăre și poate și pe mare, a spus fermierul.

În acest moment, în România, potrivit informațiilor furnizate de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), sunt 927 de  focare active de pestă porcină africană.

Vizualizat: 24040 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Ordonanță de Urgență! Scrisori de garanție pentru a lua bani europeni!

Ordonanță de Urgență! Scrisori de garanție pentru a lua bani europeni!

13 decembrie 2024 - 06:01

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de Urgență a Guvernului nr. 79/2009 privind reglementarea unor măsuri pentru stimularea absorbției fondurilor alocate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) pentru renovarea şi dezvoltarea spațiului rural prin creşterea calității vieţii şi diversificării economiei în zonele rurale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.262/2009.

Guvern ACUM: Document obligatoriu plată subvenții APIA hectar, cap animal!

Guvern ACUM: Document obligatoriu plată subvenții APIA hectar, cap animal!

13 decembrie 2024 - 05:51

Guvernul a aprobat joi, 12 decembrie 2024, un act normativ care vizează actualizarea Registrului Agricol pentru perioada 2025-2029. Fără adeverință de la Registrul Agricol, niciun fermier, crescător animale nu poate încasa subvențiile APIA.

AFIR: Raport selecție proiecte valoarea totală 202 milioane euro!

AFIR: Raport selecție proiecte valoarea totală 202 milioane euro!

13 decembrie 2024 - 05:35

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe www.afir.ro Raportul de selecție pentru etapa a doua de depunere a proiectelor aferente intervenției DR-25 Modernizarea infrastructurii de irigații din cadrul Planului Strategic 2023 – 2027 (PS 2027).

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

13 decembrie 2024 - 05:25

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 02 – 12 decembrie 2024, a autorizat la plată sumă totală de 108.521.264,61 euro (539.929.424,90 lei), reprezentând plăți finale aferente anului de cerere 2024, pentru un număr de 479.478 fermieri, astfel:

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

12 decembrie 2024 - 17:30

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Ordonanţa de urgență pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu privire la gestionarea financiară a fondurilor europene nerambursabile alocate României din FEGA şi FEADR, precum şi a fondurilor alocate de la bugetul de stat, aferente Politicii Agricole Comune.

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

12 decembrie 2024 - 17:15

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Aprobat de Guvern: Termen prelungit subvenții crescători animale!

Aprobat de Guvern: Termen prelungit subvenții crescători animale!

12 decembrie 2024 - 17:06

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată OUG pentru modificarea art.16 alin. (1) din Legea nr. 195/2028 privind aprobarea Programului de susținere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducție, precum și a art. 15 alin (1) din Legea nr. 227/2018 privind aprobarea Programului de susținere pentru activitatea de reproducție, incubație și de creștere în sectorul avicol.

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

12 decembrie 2024 - 10:02

Un Ordin MADR, postat în consultare publică pe site-ul oficial al ministerului, schimbă criteriile pentru subvenția APIA PD-03 Sprijin complementar pentru venit pentru tinerii fermieri.

NOU! Vârsta taurilor pentru subvenția APIA de 190 euro/bovină!

NOU! Vârsta taurilor pentru subvenția APIA de 190 euro/bovină!

12 decembrie 2024 - 09:13

Un proiect de Ordin MADR, publicat în dezbatere, modifică sprijinul cuplat zootehnic pentru venit, SCVZ, pentru creșterea taurinelor de carne în sensul stabilirii vârstei minime în cazul animalelor care fac obiectul acestei forme de sprijin.

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

12 decembrie 2024 - 08:46

Numărul tinerilor fermieri instalați ca șefi de exploatație este în scădere. Bruxelles-ul vrea să-i stimuleze cu ajutoare mai mari pe tineri să aleagă o carieră în agricultură.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Dan L.
|
09. 28, 2018. Friday 04:40
mada, tovarasu musca, pardon fermieru musca, isi aduce el aminte cum a preluat cu japca cap curtici ?? ce a facut in zona ? cum a marit preturile ? cum a batut joc de noi si sa laudat ca, " nu se incurca el cu fitecine" ???? ce acu e disperat ??? no ! se invarte roata, se invarte ...
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii