Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

FERMIERUL DIMITRIE MUSCĂ A DAT ZDRAVĂN DE PĂMÂNT CU GUVERNANȚII! LIBER LA VÂNĂTOARE!

Publicat: 01 august 2018 - 17:01
2 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

DECIZII DE URGENȚĂ ALE GUVERNULUI! Fermierul Dimitrie Muscă, care administrează Combinatul Agroindustrial Curtici, a trezit guvernanții din letargie și i-a pus la treabă! Imediat ce fermierul a dat zdravăn de pământ, de la președinte până la ultimul ministru, prim-ministrul Viorica Dăncilă a convocat o ședință de urgență pentru măsuri fulger care să oprească extinderea amețitoare a pestei porcine africane (PPA). Primele decizii au fost luate azi-noapte!

Premierul Viorica Dăncilă i-a convocat, marți, la ora 17, pe miniștrii Apărării Naționale, Internelor, Agriculturii, Economiei, Apelor și Pădurilor pentru o ședință urgentă de analiză a nenorocirilor produse în fermele românești de virusul Pestei Porcine Africane. Guvernanții s-au adunat să ia măsuri suplimentare urgente după ce au fost scuturați zdravăn de unul dintre cei mai mari fermieri din România, Dimitrie Muscă.

CITEȘTE AICI DECLARAȚIA FERMIERULUI CARE A SMULS DIN SOMN GUVERNANȚII: DNA, OPREȘTE CRIMA CU PORCII! PUȘCĂRIA SĂ-I MĂNÂNCE pe VINOVAȚI!

Fermierul din județul Arad are o afacere agricolă integrată, de la ferme de creștere a vacilor și porcilor până la procesare și lanț de magazine. De asemenea, exploatează una dintre cele mai mari suprafețe agricole, circa 8.000 ha. Dimitrie Muscă a ieșit public și a condamnat crasa incompetență a autorităților sub nasul cărora, virusul PPA a ras fermă după fermă, a semănat nenorocire și pe unde a trecut au fost uciși porci cu zecile de mii. Doar din exploatațiile comerciale, numărul porcilor uciși se ridică la 65.000.

După ședința de urgență de la Guvern, azi-noapte s-au luat primele decizii pentru stoparea extinderii dezastrului provocat de virusul Pestei Porcine Africane (PPA): vor fi instituite filtre în zonele afectate și s-a dat undă verde la împușcarea mistreților. Se pare că vor fi eliminați cu totul din zonele afectate de PPA, iar din celelalte zone se vor reduce efectivele până la un număr optim.

Setul întreg de măsuri suplimentare în operațiunea de oprire a dezastrului PPA vor fi făcute publice la finalul ședinței Comitetului Național pentru Combaterea Bolilor, aflată în desfășurare la ora publicării acestei știri.

Fermierul Dimitrie Muscă atrage atenția vânătorilor să nu riște nerespectarea ordinului de împușcare a mistreților pentru că vor răspunde penal și material și niciunul nu trebuie să-și facă iluzii că va scăpa nepedepsit. Fermierii sunt dispuși să plătească pentru tragerea lor răspundere.

Ne îndreptăm și penal și material împotriva Fondului de vânătoare care nu și-a extras mistreții. Fondurile de vânătoare sunt răspunzătoare și ăștia mi-e teamă că nu or să vrea să extragă tot.

Vânătorii trebuie să înțeleagă că mistreții pleacă prin zonele cu porumb și vor infesta porumbul. S-ar putea să avem o problemă națională, mare de tot. Deci, dacă ei (vânătorii n.r.) nu înțeleg, din momentul de astăzi în care s-a dat drumul la vânătoare, și ei tot nu înțeleg, îi facem răspunzători material și penal. Să nu-și facă iluzii că scapă cineva! Suntem așa de uniți că nu avem probleme să ne batem cu toți vânătorii ăștia chiar dacă au bani mai mulți, o să avem și noi și o să punem tot la dispoziție ca să rezolvăm problemele.

Le atragem în mod deosebit atenția vânătorilor, îi facem răspunzători acolo unde nu se scot mistreții ca să-și păstreze efectivele pe care le vor ei și să mintă, bineînțeles, din fondurile de vânătoare. Uitați-vă cât rău se produce! Uitați-vă că pentru o mână de mistreți, până acum am omorât 65.000 de capete de porci în Tulcea, plus cei de la gospodăriile populației.

Sunt mulți oameni care s-au bazat că au un porc de Crăciun și de sărbători și acum vin și-l iau veterinari, și-l omoară, și dezinfectează, stropesc cu ceva substanță și gata. Păi, ăștia fac foarte mult rău. Și spun: aoleu, fauna românească! Dar fauna porcului domestic nu zice nimeni. Pentru că ăștia săracii, sunt și ei oameni săraci, cresc și ei un porc, zece, câți cresc, în afară de societățile comerciale.

Pentru niște mistreți nu putem să distrugem industria cărnii de porc din România.

Prin intermediul dumneavoastră (al AGROINFO n.r.) vreau să le spun tuturor fermierilor să fim uniți, cei care suntem, pentru că nu putem să-i lăsăm să-și facă de cap niște vânători care se dau rotunzi că ies duminicile la măcel, pentru că ei dispun de niște bani și, vezi Doamne, ce tari și ce grozavi sunt ei, a declarat Dimitrie Muscă, pentru AGROINFO.

Vizualizat: 47127 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Anunț făcut de șeful ANZ: ajutor de stat pentru creșterea animalelor!

Anunț făcut de șeful ANZ: ajutor de stat pentru creșterea animalelor!

16 aprilie 2021 - 09:24

Directorul Agenției Naționale pentru Zootehnie, ing. Vaida Bela, anunță că a solicitat creșterea sumei alocate pentru ajutorul de stat în sectorul creșterii animalelor.

Lista subvențiilor APIA care intră la plată!

Lista subvențiilor APIA care intră la plată!

16 aprilie 2021 - 07:07

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură poate începe plata subvențiilor agricole așteptate de fermieri și crescători de animale, cuvenite acestora pentru anul de cerere 2020. Guvernul a aprobat joi, 15 aprilie 2021, o serie de hotărâri care stabilesc sumele pentru plata acestor subvenții.

APIA anunț astăzi despre subvențiile fermierilor!

APIA anunț astăzi despre subvențiile fermierilor!

15 aprilie 2021 - 19:57

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) continuă în ritm susținut Campania de primire a Cererilor Unice de Plată pentru anul 2021.
Pentru că siguranţa în contextul pandemiei Covid 19 este extrem de importantă pentru instituţia noastră, fermierii depun cererea prin mijloace electronice, fără a se prezenta la Centrele judeţene/locale APIA şi/sau Centrul Municipiului Bucureşti.

Ajutor de minimis pentru fermieri, aprobat astăzi!

Ajutor de minimis pentru fermieri, aprobat astăzi!

15 aprilie 2021 - 19:29

Guvernul a aprobat astăzi, 15 aprilie 2021, o Hotărâre care modifică și completează Hotărârea nr. 108/2019 pentru aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a producției de usturoi„ precum și pentru stabilirea unor măsuri de verificare și control al acesteia.

Guvern astăzi: Plata ajutoarelor naționale tranzitorii pe hectar!

Guvern astăzi: Plata ajutoarelor naționale tranzitorii pe hectar!

15 aprilie 2021 - 19:16

Oficial. În ședința Guvernului din data de 15 aprilie 2021 a fost aprobată o Hotărâre pentru aprobarea plafoanelor ajutoarelor naţionale tranzitorii (ANT) în sectorul vegetal, pentru anul de cerere 2020, anunță MADR într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

Guvern astăzi: Plata subvenției APIA mici la ovine/caprine!

Guvern astăzi: Plata subvenției APIA mici la ovine/caprine!

15 aprilie 2021 - 19:08

Aprobată. În ședința Guvernului din data de 15 aprilie 2021 a fost aprobată o Hotărâre pentru aprobarea plafoanelor ajutoarelor naţionale tranzitorii (ANT) la speciile ovine și caprine, pentru anul de cerere 2020.

Guvern astăzi: Plata ajutorului național tranzitoriu la bovine!

Guvern astăzi: Plata ajutorului național tranzitoriu la bovine!

15 aprilie 2021 - 18:57

Anunț Guvern. În ședința de astăzi, 15 aprilie 2021, Guvernul a adoptat Hotărârea pentru aprobarea plafoanelor alocate ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic, specia bovine, pentru anul de cerere 2020, anunță MADR, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

COMUNICAT DE ASTĂZI AFIR!

COMUNICAT DE ASTĂZI AFIR!

15 aprilie 2021 - 13:37

ANUNȚ. Beneficiarii PNDR 2020 au prioritate la eliberarea certificatelor de clasificare a structurilor de primire turistică, anunță Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, AFIR, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

UN PRIMAR A PRIMIT ILEGAL 500 HA DE PĂȘUNE PENTRU CARE A PLĂTIT O CHIRIE DE 10 LEI/HA!

UN PRIMAR A PRIMIT ILEGAL 500 HA DE PĂȘUNE PENTRU CARE A PLĂTIT O CHIRIE DE 10 LEI/HA!

15 aprilie 2021 - 09:42

PĂȘUNE ÎNCHIRIATĂ LA PREȚ DE NIMIC. Emil Răgman, fost primar al localității gorjene Prigoria, a beneficiat mai bine de 12 ani de un contract încheiat de Primăria Bengești Ciocadia, din Gorj, prin care i s-a închiriat ilegal suprafaţa de 500 ha de păşune în zona Coasta Bengăi, în munte, suprafaţă ce aparţinea, de fapt, localităţii Mălaia din judeţul Vâlcea și nu putea fi închiriată de primăria comunei din Gorj.

ȘEFA DIRECȚIEI PENTRU AGRICULTURĂ CARAȘ-SEVERIN, REȚINUTĂ DE DNA ÎNTR-UN DOSAR DE CORUPȚIE!

ȘEFA DIRECȚIEI PENTRU AGRICULTURĂ CARAȘ-SEVERIN, REȚINUTĂ DE DNA ÎNTR-UN DOSAR DE CORUPȚIE!

15 aprilie 2021 - 08:40

ANCHETĂ. Directoarea Direcției pentru Agricultură Caraș-Severin, Felicia Gabriela Mehedințu, a fost dusă la audieri miercuri, 14 aprilie 2021, la sediul Direcției Naționale Anticorupție Timișoara, fiind acuzată de abuz în serviciu și delapidare. Șefa DAJ a fost reținută pentru 24 de ore, scrie pressalert.ro

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
Cristian Chismorie
|
09. 01, 2018. Saturday 21:27
Domnilor batem apa in piu cu împușcarea mistretiilor pentru stoparea pestei porcine și nu avem in vedere o chestiune esențială și fundamentala care impiedica ca mistreții sa poată fi recoltati de către vânători .Domnule ministru , stimați parlamentari , distinși politicieni , cotele de recolta la mistret nu pot fii realizate de îndată , atâta timp cât legislația actuala in vigoare interzice, pe de o parte ,vânarea mistrețului pe timp de noapte și pe de alta parte vânarea mistrețului pe timp de noapte prin mijloace de ochire pe timp de noapte , aceasta in condițiile in care mistrețul este o specie NOCTURNĂ, ( doar literatura de specialitate îl încadrează ca specie Cinegetica crepusculară , in timp ce el mistretul 90% din activitate o are noaptea ) .
Credeți-mă ca am in gestiune 6 fonduri de vanatoare iar vânătorii refuza efectiv sa mai stea la panda la mistret după apus , deoarece și ei la rândul lor sunt vânați de cei de la serviciul arme care trebuie sa își facă targetul .
Domnilor politicieni in aceste condiții și cu astfel de legislație ,vânătorii nu au cum sa va ajute sa reduceți numărul de mistreti in vederea stopării pestei porcine ,deoarece vanatoare pe timp de noapte este infracțiune iar vânătorii știu acest lucru . Dacă nu modificați legea , pentru ca mistrețul sa poată fi împușcat pe timp de noapte pe de o parte și pe de alta parte cu mijloace de ochire pe timp de noapte , stoparea pestei porcine va rămâne o utopie .
1.
dannny
|
08. 02, 2018. Thursday 14:25
Da, Levente, ai dreptate, pe tine te doare "an" cur doar de limba romana, ca sa te citez... clasicule!
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Agra Asigurări angajează! Bianca ne spune ce calități trebuie să aibă un bun evaluator de daune

Agra Asigurări angajează! Bianca ne spune ce calități trebuie să aibă un bun evaluator de daune

Astăzi vă facem cunoștință cu Bianca Szekely, evaluator de daune Agra Asigurări. Bianca activează în domeniul horticulturii și al peisagisticii de 16 ani. Agra Asigurări caută și alți ingineri agronomi, fermieri sau tineri absolvenți de studii agricole care să se alăture echipei lor de evaluatori

Aplică acum: www.agraasigurari.ro/carieraevaluatoridaune/.

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii