KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

FERMIERUL DIMITRIE MUSCĂ A DAT ZDRAVĂN DE PĂMÂNT CU GUVERNANȚII! LIBER LA VÂNĂTOARE!

Publicat: 01 august 2018 - 17:01
2 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

DECIZII DE URGENȚĂ ALE GUVERNULUI! Fermierul Dimitrie Muscă, care administrează Combinatul Agroindustrial Curtici, a trezit guvernanții din letargie și i-a pus la treabă! Imediat ce fermierul a dat zdravăn de pământ, de la președinte până la ultimul ministru, prim-ministrul Viorica Dăncilă a convocat o ședință de urgență pentru măsuri fulger care să oprească extinderea amețitoare a pestei porcine africane (PPA). Primele decizii au fost luate azi-noapte!

Premierul Viorica Dăncilă i-a convocat, marți, la ora 17, pe miniștrii Apărării Naționale, Internelor, Agriculturii, Economiei, Apelor și Pădurilor pentru o ședință urgentă de analiză a nenorocirilor produse în fermele românești de virusul Pestei Porcine Africane. Guvernanții s-au adunat să ia măsuri suplimentare urgente după ce au fost scuturați zdravăn de unul dintre cei mai mari fermieri din România, Dimitrie Muscă.

CITEȘTE AICI DECLARAȚIA FERMIERULUI CARE A SMULS DIN SOMN GUVERNANȚII: DNA, OPREȘTE CRIMA CU PORCII! PUȘCĂRIA SĂ-I MĂNÂNCE pe VINOVAȚI!

Fermierul din județul Arad are o afacere agricolă integrată, de la ferme de creștere a vacilor și porcilor până la procesare și lanț de magazine. De asemenea, exploatează una dintre cele mai mari suprafețe agricole, circa 8.000 ha. Dimitrie Muscă a ieșit public și a condamnat crasa incompetență a autorităților sub nasul cărora, virusul PPA a ras fermă după fermă, a semănat nenorocire și pe unde a trecut au fost uciși porci cu zecile de mii. Doar din exploatațiile comerciale, numărul porcilor uciși se ridică la 65.000.

După ședința de urgență de la Guvern, azi-noapte s-au luat primele decizii pentru stoparea extinderii dezastrului provocat de virusul Pestei Porcine Africane (PPA): vor fi instituite filtre în zonele afectate și s-a dat undă verde la împușcarea mistreților. Se pare că vor fi eliminați cu totul din zonele afectate de PPA, iar din celelalte zone se vor reduce efectivele până la un număr optim.

Setul întreg de măsuri suplimentare în operațiunea de oprire a dezastrului PPA vor fi făcute publice la finalul ședinței Comitetului Național pentru Combaterea Bolilor, aflată în desfășurare la ora publicării acestei știri.

Fermierul Dimitrie Muscă atrage atenția vânătorilor să nu riște nerespectarea ordinului de împușcare a mistreților pentru că vor răspunde penal și material și niciunul nu trebuie să-și facă iluzii că va scăpa nepedepsit. Fermierii sunt dispuși să plătească pentru tragerea lor răspundere.

Ne îndreptăm și penal și material împotriva Fondului de vânătoare care nu și-a extras mistreții. Fondurile de vânătoare sunt răspunzătoare și ăștia mi-e teamă că nu or să vrea să extragă tot.

Vânătorii trebuie să înțeleagă că mistreții pleacă prin zonele cu porumb și vor infesta porumbul. S-ar putea să avem o problemă națională, mare de tot. Deci, dacă ei (vânătorii n.r.) nu înțeleg, din momentul de astăzi în care s-a dat drumul la vânătoare, și ei tot nu înțeleg, îi facem răspunzători material și penal. Să nu-și facă iluzii că scapă cineva! Suntem așa de uniți că nu avem probleme să ne batem cu toți vânătorii ăștia chiar dacă au bani mai mulți, o să avem și noi și o să punem tot la dispoziție ca să rezolvăm problemele.

Le atragem în mod deosebit atenția vânătorilor, îi facem răspunzători acolo unde nu se scot mistreții ca să-și păstreze efectivele pe care le vor ei și să mintă, bineînțeles, din fondurile de vânătoare. Uitați-vă cât rău se produce! Uitați-vă că pentru o mână de mistreți, până acum am omorât 65.000 de capete de porci în Tulcea, plus cei de la gospodăriile populației.

Sunt mulți oameni care s-au bazat că au un porc de Crăciun și de sărbători și acum vin și-l iau veterinari, și-l omoară, și dezinfectează, stropesc cu ceva substanță și gata. Păi, ăștia fac foarte mult rău. Și spun: aoleu, fauna românească! Dar fauna porcului domestic nu zice nimeni. Pentru că ăștia săracii, sunt și ei oameni săraci, cresc și ei un porc, zece, câți cresc, în afară de societățile comerciale.

Pentru niște mistreți nu putem să distrugem industria cărnii de porc din România.

Prin intermediul dumneavoastră (al AGROINFO n.r.) vreau să le spun tuturor fermierilor să fim uniți, cei care suntem, pentru că nu putem să-i lăsăm să-și facă de cap niște vânători care se dau rotunzi că ies duminicile la măcel, pentru că ei dispun de niște bani și, vezi Doamne, ce tari și ce grozavi sunt ei, a declarat Dimitrie Muscă, pentru AGROINFO.

Vizualizat: 47245 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Ministrul Oros: Sprijin direct pentru fermieri, crescători de animale!

Ministrul Oros: Sprijin direct pentru fermieri, crescători de animale!

04 august 2021 - 19:54

Sprijin direct pentru fermieri, crescători de animale, ca să nu-și piardă recoltele sau animalele pentru care au muncit, anunță ministrul agriculturii, Adrian Oros. Șeful MADR adaugă că anul acesta sunt peste 31 de milioane de euro care se vor acorda ca sprijin direct pentru fermierii care vor să-și asigure culturile agricole sau animalele.

OFICIAL! Avans mai mare la subvențiile APIA pentru acest an! Plata începe pe 16 octombrie!

OFICIAL! Avans mai mare la subvențiile APIA pentru acest an! Plata începe pe 16 octombrie!

04 august 2021 - 18:49

Astăzi, 4 august, Comisia Europeană a adoptat o măsură prin aplicarea căreia fermierii pot să primească plăți în avans mai mari în cadrul politicii agricole comune (PAC), anunță Comisia Europeană într-un comunicat transmis astăzi pentru Agroinfo.

Date oficiale MADR: România are 3.226.000 de exploatații agricole, din care un sfert beneficiază de subvenții APIA!

Date oficiale MADR: România are 3.226.000 de exploatații agricole, din care un sfert beneficiază de subvenții APIA!

04 august 2021 - 16:09

În perioada 10 mai – 31 iulie 2021, sub coordonarea Institutului Naţional de Statistică, Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerului Afacerilor Interne, cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, împreună cu structurile lor teritoriale, în România au fost recenzate circa 3.226.000 de exploatații agricole, anunță Ministerul Agriculturii, într-un comunicat transmis astăzi Agroinfo.

Expert în agricultură, candidat la funcția de ministru al Agriculturii!

Expert în agricultură, candidat la funcția de ministru al Agriculturii!

04 august 2021 - 09:26

Viorel Gherciu, expert în agricultură, este propus pentru funcția de ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare în Republica Moldova. Din 2018, el ocupă funcția de director al „VEREIN Donau Soja” în Moldova și este responsabil de proiecte de dezvoltarea culturilor de soia în Moldova.

Vor dispărea multe dintre fermele de creștere a animalelor?!

Vor dispărea multe dintre fermele de creștere a animalelor?!

04 august 2021 - 08:08

Fermele de creștere a animalelor primesc, în ultima perioadă, tot mai multe lovituri. Viitorul se arată întunecat, multe dintre aceste ferme vor dispărea. Luate pe rând, ferme de porci, de vaci sau de oi, observăm că nicăieri nu se întrevăd speranțe de mai bine, pentru niciunul dintre sectoare ajutoarele nu sunt suficiente, iar la acestea se adaugă tot felul de presiuni care se fac pentru renunțarea la consumul de carne din diferite motive și angrenate de diverse interese economice.

APIA, anunț ACUM: Subvenția APIA pentru minim 3 bovine!

APIA, anunț ACUM: Subvenția APIA pentru minim 3 bovine!

04 august 2021 - 06:45

Ultima săptămână pentru a cere ajutorul Covid pentru minim 3 bovine! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță crescătorii de animale că până la data de 9 august 2021 primește cererile de solicitare a ajutorului Covid bovine pentru acest an. Agroinfo vă pune la dispoziție condițiile pentru obținerea acestui ajutor, transmise nouă de către APIA.

EFSA: 1,3 milioane de porci din ferme, uciși de pesta porcină africană!

EFSA: 1,3 milioane de porci din ferme, uciși de pesta porcină africană!

03 august 2021 - 15:14

Autoritatea Europeană pentru Siguranță Alimentară (EFSA) a demarat campania "OPRIȚI Pesta Porcină Africană". Între anii 2016 șu 2020, pesta porcină africană a dus la sacrificarea a 1,3 milioane de porci din fermele din Europa, susține EFSA.

Șeful APIA, anunț astăzi: Noi terenuri care intră la plata subvenției APIA!

Șeful APIA, anunț astăzi: Noi terenuri care intră la plata subvenției APIA!

03 august 2021 - 11:46

Noi terenuri incluse la plata subvenției APIA pe hectar! Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, Adrian Pintea, s-a întâlnit astăzi, 3 august 2021, cu reprezentanții Ministerului Mediului pentru identificarea terenurilor degradate care ar putea fi împădurite și pentru care APIA va plăti subvenții pe suprafață.

Cu cât s-a vândut un hectar de teren agricol din România! Prețul este uriaș!

Cu cât s-a vândut un hectar de teren agricol din România! Prețul este uriaș!

03 august 2021 - 07:54

Preț uriaș plătit anul acesta pentru un hectar de teren agricol, 116.473 euro pe hectar! Terenul se află în extravilanul Iașului, format din parcele cu viță de vie, teren arabil, fâneață și drum.

Comisia Europeană: Fermierii români se apropie de record la producția de grâu!

Comisia Europeană: Fermierii români se apropie de record la producția de grâu!

03 august 2021 - 07:19

„Prognozăm o recoltă aproape record pentru grâul de iarnă cultivat în România”, indică ultima estimare a analiștilor Comisiei Europene potrivit cărora campania de recoltare a grâului avansează bine, cu perspective foarte bune în ceea ce privește randamentul.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
Cristian Chismorie
|
09. 01, 2018. Saturday 21:27
Domnilor batem apa in piu cu împușcarea mistretiilor pentru stoparea pestei porcine și nu avem in vedere o chestiune esențială și fundamentala care impiedica ca mistreții sa poată fi recoltati de către vânători .Domnule ministru , stimați parlamentari , distinși politicieni , cotele de recolta la mistret nu pot fii realizate de îndată , atâta timp cât legislația actuala in vigoare interzice, pe de o parte ,vânarea mistrețului pe timp de noapte și pe de alta parte vânarea mistrețului pe timp de noapte prin mijloace de ochire pe timp de noapte , aceasta in condițiile in care mistrețul este o specie NOCTURNĂ, ( doar literatura de specialitate îl încadrează ca specie Cinegetica crepusculară , in timp ce el mistretul 90% din activitate o are noaptea ) .
Credeți-mă ca am in gestiune 6 fonduri de vanatoare iar vânătorii refuza efectiv sa mai stea la panda la mistret după apus , deoarece și ei la rândul lor sunt vânați de cei de la serviciul arme care trebuie sa își facă targetul .
Domnilor politicieni in aceste condiții și cu astfel de legislație ,vânătorii nu au cum sa va ajute sa reduceți numărul de mistreti in vederea stopării pestei porcine ,deoarece vanatoare pe timp de noapte este infracțiune iar vânătorii știu acest lucru . Dacă nu modificați legea , pentru ca mistrețul sa poată fi împușcat pe timp de noapte pe de o parte și pe de alta parte cu mijloace de ochire pe timp de noapte , stoparea pestei porcine va rămâne o utopie .
1.
dannny
|
08. 02, 2018. Thursday 14:25
Da, Levente, ai dreptate, pe tine te doare "an" cur doar de limba romana, ca sa te citez... clasicule!
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Bancul zilei

Dilemă

Dilemă
Un tip intră într-o berărie: Detalii