Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

FERMIERUL DIMITRIE MUSCĂ A DAT ZDRAVĂN DE PĂMÂNT CU GUVERNANȚII! LIBER LA VÂNĂTOARE!

Publicat: 01 august 2018 - 17:01
2 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

DECIZII DE URGENȚĂ ALE GUVERNULUI! Fermierul Dimitrie Muscă, care administrează Combinatul Agroindustrial Curtici, a trezit guvernanții din letargie și i-a pus la treabă! Imediat ce fermierul a dat zdravăn de pământ, de la președinte până la ultimul ministru, prim-ministrul Viorica Dăncilă a convocat o ședință de urgență pentru măsuri fulger care să oprească extinderea amețitoare a pestei porcine africane (PPA). Primele decizii au fost luate azi-noapte!

Premierul Viorica Dăncilă i-a convocat, marți, la ora 17, pe miniștrii Apărării Naționale, Internelor, Agriculturii, Economiei, Apelor și Pădurilor pentru o ședință urgentă de analiză a nenorocirilor produse în fermele românești de virusul Pestei Porcine Africane. Guvernanții s-au adunat să ia măsuri suplimentare urgente după ce au fost scuturați zdravăn de unul dintre cei mai mari fermieri din România, Dimitrie Muscă.

CITEȘTE AICI DECLARAȚIA FERMIERULUI CARE A SMULS DIN SOMN GUVERNANȚII: DNA, OPREȘTE CRIMA CU PORCII! PUȘCĂRIA SĂ-I MĂNÂNCE pe VINOVAȚI!

Fermierul din județul Arad are o afacere agricolă integrată, de la ferme de creștere a vacilor și porcilor până la procesare și lanț de magazine. De asemenea, exploatează una dintre cele mai mari suprafețe agricole, circa 8.000 ha. Dimitrie Muscă a ieșit public și a condamnat crasa incompetență a autorităților sub nasul cărora, virusul PPA a ras fermă după fermă, a semănat nenorocire și pe unde a trecut au fost uciși porci cu zecile de mii. Doar din exploatațiile comerciale, numărul porcilor uciși se ridică la 65.000.

După ședința de urgență de la Guvern, azi-noapte s-au luat primele decizii pentru stoparea extinderii dezastrului provocat de virusul Pestei Porcine Africane (PPA): vor fi instituite filtre în zonele afectate și s-a dat undă verde la împușcarea mistreților. Se pare că vor fi eliminați cu totul din zonele afectate de PPA, iar din celelalte zone se vor reduce efectivele până la un număr optim.

Setul întreg de măsuri suplimentare în operațiunea de oprire a dezastrului PPA vor fi făcute publice la finalul ședinței Comitetului Național pentru Combaterea Bolilor, aflată în desfășurare la ora publicării acestei știri.

Fermierul Dimitrie Muscă atrage atenția vânătorilor să nu riște nerespectarea ordinului de împușcare a mistreților pentru că vor răspunde penal și material și niciunul nu trebuie să-și facă iluzii că va scăpa nepedepsit. Fermierii sunt dispuși să plătească pentru tragerea lor răspundere.

Ne îndreptăm și penal și material împotriva Fondului de vânătoare care nu și-a extras mistreții. Fondurile de vânătoare sunt răspunzătoare și ăștia mi-e teamă că nu or să vrea să extragă tot.

Vânătorii trebuie să înțeleagă că mistreții pleacă prin zonele cu porumb și vor infesta porumbul. S-ar putea să avem o problemă națională, mare de tot. Deci, dacă ei (vânătorii n.r.) nu înțeleg, din momentul de astăzi în care s-a dat drumul la vânătoare, și ei tot nu înțeleg, îi facem răspunzători material și penal. Să nu-și facă iluzii că scapă cineva! Suntem așa de uniți că nu avem probleme să ne batem cu toți vânătorii ăștia chiar dacă au bani mai mulți, o să avem și noi și o să punem tot la dispoziție ca să rezolvăm problemele.

Le atragem în mod deosebit atenția vânătorilor, îi facem răspunzători acolo unde nu se scot mistreții ca să-și păstreze efectivele pe care le vor ei și să mintă, bineînțeles, din fondurile de vânătoare. Uitați-vă cât rău se produce! Uitați-vă că pentru o mână de mistreți, până acum am omorât 65.000 de capete de porci în Tulcea, plus cei de la gospodăriile populației.

Sunt mulți oameni care s-au bazat că au un porc de Crăciun și de sărbători și acum vin și-l iau veterinari, și-l omoară, și dezinfectează, stropesc cu ceva substanță și gata. Păi, ăștia fac foarte mult rău. Și spun: aoleu, fauna românească! Dar fauna porcului domestic nu zice nimeni. Pentru că ăștia săracii, sunt și ei oameni săraci, cresc și ei un porc, zece, câți cresc, în afară de societățile comerciale.

Pentru niște mistreți nu putem să distrugem industria cărnii de porc din România.

Prin intermediul dumneavoastră (al AGROINFO n.r.) vreau să le spun tuturor fermierilor să fim uniți, cei care suntem, pentru că nu putem să-i lăsăm să-și facă de cap niște vânători care se dau rotunzi că ies duminicile la măcel, pentru că ei dispun de niște bani și, vezi Doamne, ce tari și ce grozavi sunt ei, a declarat Dimitrie Muscă, pentru AGROINFO.

Vizualizat: 46975 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

ASTĂZI, DECIZIE GUVERN PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA ALE FERMIERILOR!

ASTĂZI, DECIZIE GUVERN PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA ALE FERMIERILOR!

04 decembrie 2020 - 18:04

START PLATĂ SUBVENȚIE APIA! Guvernul a adoptat astăzi, 4 decembrie 2020, în ședință, o hotărâre prin care a alocat 176 de milioane de lei pentru plata restanțelor la subvenția APIA pentru motorina utilizată în agricultură în trimestrul 2 al anului 2020.

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI! PLATA AJUTORULUI DE CRIZĂ!

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI! PLATA AJUTORULUI DE CRIZĂ!

04 decembrie 2020 - 17:29

TERMEN APIA 14 DECEMBRIE 2020! Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că, în data de 03 decembrie 2020, a fost publicată în Monitorul Oficial Partea I, ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 205/20220 privind aprobarea Schemei de ajutor de stat pentru susținerea activității producătorilor din sectorul vitivinicol în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19.

MESAJ AFIR DE ASTĂZI: AJUTORUL DE 50.000 DE EURO PENTRU TINERII FERMIERI!

MESAJ AFIR DE ASTĂZI: AJUTORUL DE 50.000 DE EURO PENTRU TINERII FERMIERI!

04 decembrie 2020 - 17:08

OFICIAL! Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a finalizat evaluarea tuturor cererilor tinerilor fermieri pentru finanțarea exploatațiilor agricole, depuse în sesiunea derulată la nivel național și, pentru prima oară, în diaspora la nivelul întregii Uniuni Europene, în perioada 15 iulie – 15 octombrie 2020, anunță AFIR, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

Argentina - export record de porumb

Argentina - export record de porumb

04 decembrie 2020 - 10:30

În perioada ianuarie-octombrie, Argentina a exportat 34,5 milioane de tone de porumb, în creștere cu 10% comparativ cu aceeași perioadă a anului 2019 şi un nou record, conform unui studiu al Bursei de cereale din Cordoba. Valoarea exporturilor de porumb în această perioadă a ajuns la 5,56 miliarde USD, în creștere cu 8% față de anul precedent.

VEȘTI DE LA BRUXELLES! CE-I AȘTEAPTĂ PE FERMIERII ROMÂNI!

VEȘTI DE LA BRUXELLES! CE-I AȘTEAPTĂ PE FERMIERII ROMÂNI!

04 decembrie 2020 - 08:29

CONCLUZII ALARMANTE. „Agricultura UE nu este pe direcția bună pentru a atinge țintele de mediu și climă” conform unui studiu comandat chiar de Comisia Europeană. Rezultatele studiului nu sunt deloc îmbucurătoare pentru fermierii europeni și, implicit, pentru fermierii din România.

PUBLICATĂ ÎN MONITORUL OFICIAL! SUBVENȚIA APIA DE 500 DE EURO PE HECTAR!

PUBLICATĂ ÎN MONITORUL OFICIAL! SUBVENȚIA APIA DE 500 DE EURO PE HECTAR!

04 decembrie 2020 - 08:02

ÎN VIGOARE! Schema de ajutor de stat în valoare de 500 de euro pe hectar acordată producătorilor din sectorul vitivinicol în contextul crizei economice generate de pandemia de COVID-19 a fost publicată joi, 3 decembrie 2020, în Monitorul Oficial. Este în vigoare, iar Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) poate demara primirea cererilor. Important! Solicitanții vor avea doar 7 zile la dispoziție pentru depunerea actelor. Subvenția de 500 de euro/ha este plătită până la limita de 200 de hectare.

SUBVENȚII APIA CU TERMEN DE PLATĂ 31 DECEMBRIE 2020!

SUBVENȚII APIA CU TERMEN DE PLATĂ 31 DECEMBRIE 2020!

04 decembrie 2020 - 07:39

BANII CARE VOR AJUNGE ÎN CONTURILE FERMIERILOR PÂNĂ LA 31 DECEMBRIE 2020! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) are termen 31 decembrie 2020 pentru achitarea unor subvenții cuvenite fermierilor pentru anul 2020. AGROINFO vă spune ce bani trebuie să ajungă în conturile dumneavoastră până-n ultima zi din acest an.

VÂNZAREA PORCILOR DIN GOSPODĂRII FĂRĂ AVIZ DSVSA, ILEGALĂ!

VÂNZAREA PORCILOR DIN GOSPODĂRII FĂRĂ AVIZ DSVSA, ILEGALĂ!

04 decembrie 2020 - 06:49

REGULI STRICTE! Carnea de porc din gospodării nu poate fi destinată vânzării, iar vânzarea porcilor din gospodării se poate realiza numai cu avizul DSVSA, a precizat Mihai Terecoasă, directorul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Prahova. Pentru a preveni extinderea pestei porcine africane, regulile sanitar-veterinare sunt la fel de stricte ca anul trecut, în această perioadă când mai sunt două săptămâni până la Ignat.

APIA: BANII TRANSFERAȚI ASTĂZI ÎN CONTURILE FERMIERILOR!

APIA: BANII TRANSFERAȚI ASTĂZI ÎN CONTURILE FERMIERILOR!

03 decembrie 2020 - 16:02

COMUNICAT APIA. Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că, începând cu data de 02 decembrie 2020, a demarat autorizarea plăților finale, ca diferență între cuantumul calculat și cuantumul acordat în avans pentru anul de cerere 2020. APIA anunță, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO, că a transferat astăzi peste 94 de milioane de euro în conturile fermierilor.

OFICIAL MADR! VIN SUBVENȚIILE APIA RESTANTE!

OFICIAL MADR! VIN SUBVENȚIILE APIA RESTANTE!

03 decembrie 2020 - 15:32

DECIZIE. Ministerul Agriculturii anunță că a alocat peste 800 de milioane de lei pentru plata ajutorului de stat la motorina utilizată în agricultură, aferent anului de cerere 2020. Proiectul de hotărâre de Guvern este în dezbatere publică pe site-ul oficial al MADR.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
Cristian Chismorie
|
09. 01, 2018. Saturday 21:27
Domnilor batem apa in piu cu împușcarea mistretiilor pentru stoparea pestei porcine și nu avem in vedere o chestiune esențială și fundamentala care impiedica ca mistreții sa poată fi recoltati de către vânători .Domnule ministru , stimați parlamentari , distinși politicieni , cotele de recolta la mistret nu pot fii realizate de îndată , atâta timp cât legislația actuala in vigoare interzice, pe de o parte ,vânarea mistrețului pe timp de noapte și pe de alta parte vânarea mistrețului pe timp de noapte prin mijloace de ochire pe timp de noapte , aceasta in condițiile in care mistrețul este o specie NOCTURNĂ, ( doar literatura de specialitate îl încadrează ca specie Cinegetica crepusculară , in timp ce el mistretul 90% din activitate o are noaptea ) .
Credeți-mă ca am in gestiune 6 fonduri de vanatoare iar vânătorii refuza efectiv sa mai stea la panda la mistret după apus , deoarece și ei la rândul lor sunt vânați de cei de la serviciul arme care trebuie sa își facă targetul .
Domnilor politicieni in aceste condiții și cu astfel de legislație ,vânătorii nu au cum sa va ajute sa reduceți numărul de mistreti in vederea stopării pestei porcine ,deoarece vanatoare pe timp de noapte este infracțiune iar vânătorii știu acest lucru . Dacă nu modificați legea , pentru ca mistrețul sa poată fi împușcat pe timp de noapte pe de o parte și pe de alta parte cu mijloace de ochire pe timp de noapte , stoparea pestei porcine va rămâne o utopie .
1.
dannny
|
08. 02, 2018. Thursday 14:25
Da, Levente, ai dreptate, pe tine te doare "an" cur doar de limba romana, ca sa te citez... clasicule!
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Fermy Show Ep. 1 -  Legea Mirosurilor

Fermy Show Ep. 1 - Legea Mirosurilor

Premieră Națională! Inovație Totală! Jurnalistul Catalin Roba și Fermy, specialistul animat (sau Agri 4.0) al revistei Ferma, despică firul în patru: Este momentul să afli cum e percepută Legea Mirosurilor în lumea lui Fermy!

NHR Agropartners - soluţii pentru viticultură Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta

Bancul zilei

Anunţ

Anunţ
Blondă, sexi, drăguţă, 90-60-90, atrăgătoare: vând tractor. Detalii