Adama
Vinasa Rompak

FERMIERUL DIMITRIE MUSCĂ A DAT ZDRAVĂN DE PĂMÂNT CU GUVERNANȚII! LIBER LA VÂNĂTOARE!

Publicat: 01 august 2018 - 17:01
2 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

DECIZII DE URGENȚĂ ALE GUVERNULUI! Fermierul Dimitrie Muscă, care administrează Combinatul Agroindustrial Curtici, a trezit guvernanții din letargie și i-a pus la treabă! Imediat ce fermierul a dat zdravăn de pământ, de la președinte până la ultimul ministru, prim-ministrul Viorica Dăncilă a convocat o ședință de urgență pentru măsuri fulger care să oprească extinderea amețitoare a pestei porcine africane (PPA). Primele decizii au fost luate azi-noapte!

Premierul Viorica Dăncilă i-a convocat, marți, la ora 17, pe miniștrii Apărării Naționale, Internelor, Agriculturii, Economiei, Apelor și Pădurilor pentru o ședință urgentă de analiză a nenorocirilor produse în fermele românești de virusul Pestei Porcine Africane. Guvernanții s-au adunat să ia măsuri suplimentare urgente după ce au fost scuturați zdravăn de unul dintre cei mai mari fermieri din România, Dimitrie Muscă.

CITEȘTE AICI DECLARAȚIA FERMIERULUI CARE A SMULS DIN SOMN GUVERNANȚII: DNA, OPREȘTE CRIMA CU PORCII! PUȘCĂRIA SĂ-I MĂNÂNCE pe VINOVAȚI!

Fermierul din județul Arad are o afacere agricolă integrată, de la ferme de creștere a vacilor și porcilor până la procesare și lanț de magazine. De asemenea, exploatează una dintre cele mai mari suprafețe agricole, circa 8.000 ha. Dimitrie Muscă a ieșit public și a condamnat crasa incompetență a autorităților sub nasul cărora, virusul PPA a ras fermă după fermă, a semănat nenorocire și pe unde a trecut au fost uciși porci cu zecile de mii. Doar din exploatațiile comerciale, numărul porcilor uciși se ridică la 65.000.

După ședința de urgență de la Guvern, azi-noapte s-au luat primele decizii pentru stoparea extinderii dezastrului provocat de virusul Pestei Porcine Africane (PPA): vor fi instituite filtre în zonele afectate și s-a dat undă verde la împușcarea mistreților. Se pare că vor fi eliminați cu totul din zonele afectate de PPA, iar din celelalte zone se vor reduce efectivele până la un număr optim.

Setul întreg de măsuri suplimentare în operațiunea de oprire a dezastrului PPA vor fi făcute publice la finalul ședinței Comitetului Național pentru Combaterea Bolilor, aflată în desfășurare la ora publicării acestei știri.

Fermierul Dimitrie Muscă atrage atenția vânătorilor să nu riște nerespectarea ordinului de împușcare a mistreților pentru că vor răspunde penal și material și niciunul nu trebuie să-și facă iluzii că va scăpa nepedepsit. Fermierii sunt dispuși să plătească pentru tragerea lor răspundere.

Ne îndreptăm și penal și material împotriva Fondului de vânătoare care nu și-a extras mistreții. Fondurile de vânătoare sunt răspunzătoare și ăștia mi-e teamă că nu or să vrea să extragă tot.

Vânătorii trebuie să înțeleagă că mistreții pleacă prin zonele cu porumb și vor infesta porumbul. S-ar putea să avem o problemă națională, mare de tot. Deci, dacă ei (vânătorii n.r.) nu înțeleg, din momentul de astăzi în care s-a dat drumul la vânătoare, și ei tot nu înțeleg, îi facem răspunzători material și penal. Să nu-și facă iluzii că scapă cineva! Suntem așa de uniți că nu avem probleme să ne batem cu toți vânătorii ăștia chiar dacă au bani mai mulți, o să avem și noi și o să punem tot la dispoziție ca să rezolvăm problemele.

Le atragem în mod deosebit atenția vânătorilor, îi facem răspunzători acolo unde nu se scot mistreții ca să-și păstreze efectivele pe care le vor ei și să mintă, bineînțeles, din fondurile de vânătoare. Uitați-vă cât rău se produce! Uitați-vă că pentru o mână de mistreți, până acum am omorât 65.000 de capete de porci în Tulcea, plus cei de la gospodăriile populației.

Sunt mulți oameni care s-au bazat că au un porc de Crăciun și de sărbători și acum vin și-l iau veterinari, și-l omoară, și dezinfectează, stropesc cu ceva substanță și gata. Păi, ăștia fac foarte mult rău. Și spun: aoleu, fauna românească! Dar fauna porcului domestic nu zice nimeni. Pentru că ăștia săracii, sunt și ei oameni săraci, cresc și ei un porc, zece, câți cresc, în afară de societățile comerciale.

Pentru niște mistreți nu putem să distrugem industria cărnii de porc din România.

Prin intermediul dumneavoastră (al AGROINFO n.r.) vreau să le spun tuturor fermierilor să fim uniți, cei care suntem, pentru că nu putem să-i lăsăm să-și facă de cap niște vânători care se dau rotunzi că ies duminicile la măcel, pentru că ei dispun de niște bani și, vezi Doamne, ce tari și ce grozavi sunt ei, a declarat Dimitrie Muscă, pentru AGROINFO.

Vizualizat: 47940 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

12 decembrie 2024 - 10:02

Un Ordin MADR, postat în consultare publică pe site-ul oficial al ministerului, schimbă criteriile pentru subvenția APIA PD-03 Sprijin complementar pentru venit pentru tinerii fermieri.

NOU! Vârsta taurilor pentru subvenția APIA de 190 euro/bovină!

NOU! Vârsta taurilor pentru subvenția APIA de 190 euro/bovină!

12 decembrie 2024 - 09:13

Un proiect de Ordin MADR, publicat în dezbatere, modifică sprijinul cuplat zootehnic pentru venit, SCVZ, pentru creșterea taurinelor de carne în sensul stabilirii vârstei minime în cazul animalelor care fac obiectul acestei forme de sprijin.

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

12 decembrie 2024 - 08:46

Numărul tinerilor fermieri instalați ca șefi de exploatație este în scădere. Bruxelles-ul vrea să-i stimuleze cu ajutoare mai mari pe tineri să aleagă o carieră în agricultură.

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

11 decembrie 2024 - 15:21

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a plătit 1,2 miliarde de euro (1.170.410.582,92 euro) în perioada ianuarie – decembrie 2024 pentru proiectele de investiții și pentru măsurile de mediu și climă finanțate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR). Din întreaga sumă plătită de AFIR, 1,02 miliarde de euro reprezintă finanțarea Comisiei Europene acordate prin FEADR, iar 152 milioane de euro provin de la Bugetul Național.

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

11 decembrie 2024 - 14:57

În cadrul reuniunii AgriFish care s-a desfășurat în perioada 09-10 decembrie 2024, s-au aprobat concluziile privind o politică agricolă comună post 2027 orientată spre fermieri de către cei 27 de miniștri ai agriculturii din Uniunea Europeană.

Tarif ANSVSA examen trichineloza porc!

Tarif ANSVSA examen trichineloza porc!

11 decembrie 2024 - 14:50

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) recomandă cetățenilor să acorde o atenție deosebită achiziționării și manipulării alimentelor de origine animală, în special în perioada sărbătorilor de iarnă.

Percheziție DIICOT și ANSVSA: Ovine și porci, într-o fermă clandestină!

Percheziție DIICOT și ANSVSA: Ovine și porci, într-o fermă clandestină!

11 decembrie 2024 - 14:14

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) informează astăzi că la o percheziție făcută în județul Dâmbovița au fost găsite sute de animale neidentificate, ovine și porci.

Subvenția APIA suplimentară de 100 euro/bovină, la plată!

Subvenția APIA suplimentară de 100 euro/bovină, la plată!

11 decembrie 2024 - 07:05

Crescătorii de bovine beneficiază anul acesta de o subvenție APIA suplimentară pe cap de bovină, ecoschema PD-27 - Creșterea nivelului de bunăstarea a bovinelor prin pășunat extensiv pe pajiști în condiții optime de sustenabilitate. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început plățile finale pe 2 decembrie 2024 și sunt la plată și subvențiile care nu au fost incluse pe lista avansului APIA.

URGENT APIA! Cuantum ajutor pe cap ovină/caprină, bovină! Cereți banii la APIA!

URGENT APIA! Cuantum ajutor pe cap ovină/caprină, bovină! Cereți banii la APIA!

11 decembrie 2024 - 06:35

Termen limită 16 decembrie 2024! Mai sunt 5 zile pentru a depune la Agenția de PLăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) cererile iniţiale anuale de solicitare a ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor pentru anul 2025, cereri avizate de către Agenția Națională pentru Zootehnie (ANZ).

Modificare în lege! Plăți APIA integrale chiar dacă fermierii nu respectă regula!

Modificare în lege! Plăți APIA integrale chiar dacă fermierii nu respectă regula!

11 decembrie 2024 - 06:06

Ministerul Agriculturii a postat, pe site-ul oficial, un proiect de hotărâre de Guvern care aduce modificări plăților făcute din fonduri de dezvoltare rurală. Una dintre schimbările importante vizează cazurile în care fermierii nu sunt sancționați. Este vorba de plățile de agro-mediu, agricultură ecologică, plăți pentru zona montană sau alte zone defavorizate și plățile din măsura de silvomediu, împăduriri.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
Cristian Chismorie
|
09. 01, 2018. Saturday 21:27
Domnilor batem apa in piu cu împușcarea mistretiilor pentru stoparea pestei porcine și nu avem in vedere o chestiune esențială și fundamentala care impiedica ca mistreții sa poată fi recoltati de către vânători .Domnule ministru , stimați parlamentari , distinși politicieni , cotele de recolta la mistret nu pot fii realizate de îndată , atâta timp cât legislația actuala in vigoare interzice, pe de o parte ,vânarea mistrețului pe timp de noapte și pe de alta parte vânarea mistrețului pe timp de noapte prin mijloace de ochire pe timp de noapte , aceasta in condițiile in care mistrețul este o specie NOCTURNĂ, ( doar literatura de specialitate îl încadrează ca specie Cinegetica crepusculară , in timp ce el mistretul 90% din activitate o are noaptea ) .
Credeți-mă ca am in gestiune 6 fonduri de vanatoare iar vânătorii refuza efectiv sa mai stea la panda la mistret după apus , deoarece și ei la rândul lor sunt vânați de cei de la serviciul arme care trebuie sa își facă targetul .
Domnilor politicieni in aceste condiții și cu astfel de legislație ,vânătorii nu au cum sa va ajute sa reduceți numărul de mistreti in vederea stopării pestei porcine ,deoarece vanatoare pe timp de noapte este infracțiune iar vânătorii știu acest lucru . Dacă nu modificați legea , pentru ca mistrețul sa poată fi împușcat pe timp de noapte pe de o parte și pe de alta parte cu mijloace de ochire pe timp de noapte , stoparea pestei porcine va rămâne o utopie .
1.
dannny
|
08. 02, 2018. Thursday 14:25
Da, Levente, ai dreptate, pe tine te doare "an" cur doar de limba romana, ca sa te citez... clasicule!
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

În premieră pentru România, în 2023, caravana Massey Ferguson eXperience Tour, organizată de Sigma CVM România, a ajuns în trei locații diferite, unde fermierii au putut vedea și testa tractoarele și combinele #MasseyFerguson

BONUS: Până la finalul lunii iunie 2023, aveți oferte de finanțare cu avans zero și dobânzi începând de la 1,99% până la 4,5%.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La spovedanie...

La spovedanie...
Un credincios merge la preot să se spovedească: Detalii