Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

FERMIERII ROMÂNI NEVOIȚI SĂ-ȘI DUCĂ ANIMALELE LA ABATOARE DIN UNGARIA!

Publicat: 26 noiembrie 2019 - 11:49
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

NU AVEM ABATOARE! NU AVEM UNDE SĂ VINDEM! Crescătorii români sunt forțați să-și ducă animalele pentru abatorizare în țările vecine. Mulți dintre ei apelează la Ungaria. În țară, nu au abatoare unde să-și ducă animalele, nu au unități de procesare. Exportul de animale vii s-ar putea închide cât de curând la presiunile pe care le fac organizațiile pentru protecția animalelor, dar și Comisia Europeană. Exportul e poate singura sursă de câștig, în acest moment, a crescătorilor.

Europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședinte al Comisiei pentru agricultură și dezvoltare rurală din Parlamentul Eurpean, declară că este nevoie urgentă de construirea unor abatoare unde crescătorii români de animale să-și ducă animalele. Pe lângă abatoare, e nevoie de fabrici pentru procesare și de crearea, astfel, a lanțului scurt de aprovizionare. Pentru toate acestea crescătorii români de animale trebuie sprijiniți financiar. Doar așa se va renunța la exportul de animale vii și fermierii vor avea șansa să facă un export mai profitabil, de carne și produse procesate.

Este foarte important să creăm unități de procesare acolo lângă fermieri. Anul trecut, am fost în Satu Mare și un fermier de acolo care creștea pui de carne era nevoit să se ducă cu puii să-i abatorizeze în Ungaria, de unde îi aducea înapoi tot pe roți, poluînd aerul, și venea în România. Pentru că nu a găsit pe cineva care să-l ajute să-și facă un abator. Și aici, în primul rând, este un eșec al statului. Iată că dacă dezvoltăm acest lanț scurt de aprovizionare, pe de o parte că venim cu alimente care să fie proaspete pentru consumatori, iar, pe de altă parte, reducem poluarea aerului cu transportul.

Este un eșec al statului pentru că nu a fost destul de diligent să identifice acele zone în care, iată, avem ferme de creștere a puilor, de creștere a animalelor, nu are importanță. Statul ar fi trebuit în mod normal să găsească pârghiile și mecanismele prin care să fi cointeresat fermierii să-și construiască abatoare, spații de abatorizare, de procesare, de vânzare. Și de aceea pentru noi, pentru cei de la Partidul Național Liberal este un obiectiv primordial de a dezvolta acest segment de procesare în România. Pentru că nu este normal noi să exportăm animale vii și să importăm produse finite, a declarat eurodeputatul Daniel Buda, pentru TVR1.

Dacă în sectorul zootehnic lipsesc abatoarele și crescătorii duc oi, bovine, păsări la abatoarele din țările vecine, în sectorul vegetal lipsesc silozurile, fermierii fiind nevoiți să vândă și cu prețuri mici cerealele pentru că nu au unde să le depoziteze.

Statul, prin oferire de scutiri de taxe și impozite, să genereze construirea acestor silozuri unde cerealele să poată fi păstrate timp îndelungat, să nu fie nevoiți fermierii să le vândă mai departe, a adăugat europarlamentarul.

MĂMĂLIGĂ DIN UNGARIA, TĂIEȚEI ȘI MEZELURI DIN POLONIA

Pentru că nu avem fabrici, unități de procesare, am ajuns să importăm până și făină pentru mămăligă din Ungaria, tăieței și mezeluri din Polonia și alte țări.

Suntem într-o situație oarecum aparte la nivel de România. De ce spun chestiunea asta? Pe de o parte, avem subvenții mai mici, pe de altă parte, producem foarte multă materie brută, adică suntem mari exportatori de grâu, de porumb, de animale vii, dar, în același timp, suntem foarte mari importatori de produse finite, până și făină de mămăligă. Și acest lucru l-am constatat, mai ales în perioada campaniei electorale, când în piețe am văzut făină de mămăligă care era din Ungaria sau tăieței, spre exemplu, care erau făcuți în Polonia, mezeluri importăm la greu din Polonia.

În opinia mea, și acesta e mesajul pe care vreau să-l transmit către fermieri și către cei care sunt în  această zonă a sectorului agricol, să-și dezvolte capacitatea de procesare a produsului brut astfel încât să putem da valoare adăugată în România și să nu mai exportăm acest produs brut și pe urmă să importăm produse finite, a mai spus europarlamentarul Buda.

Vicepreședintele Comisiei AGRI din Parlamentul European are un mesaj clar pentru fermierii mari din România, care au resurse financiare și nu sunt în situația fermierilor mici și medii: să-și dezvolte procesarea pentru că parte mare a subvențiilor, în condițiile unei eventuale plafonări, vor merge către procesare.


 

 

Vizualizat: 3227 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

TERMEN ÎN NOIEMBRIE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA PE HECTAR!

TERMEN ÎN NOIEMBRIE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA PE HECTAR!

26 octombrie 2020 - 08:19

SUBVENȚII APIA 2020! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță termenele limită pentru plata subvențiilor agricole pe hectar pentru luna noiembrie 2020. Aceste termene pentru depunerea unor acte la APIA trebuie respectate de fermierii care au accesat subvenția pe hectar dacă vor să beneficieze de acești bani în anul 2020.

FERMIERUL CORNEL STROESCU, PAGUBĂ URIAȘĂ! ZECI DE HECTARE, DISTRUSE DE O PLOAIE ACIDĂ! SUBVENȚIILE APIA, PIERDUTE!

FERMIERUL CORNEL STROESCU, PAGUBĂ URIAȘĂ! ZECI DE HECTARE, DISTRUSE DE O PLOAIE ACIDĂ! SUBVENȚIILE APIA, PIERDUTE!

26 octombrie 2020 - 07:23

NENOROCIRE! Pagubă uriașă pentru fermieri, acum, la final de recoltă. O ploaie acidă și bruma căzute zilele trecute în zona Mehedinți au compromis complet o producție de câteva sute de tone de tomate. Ar fi trebuit să ajungă la vânzare și să atingă cantitatea impusă pentru a primi subvenții de la stat. Acum, oamenii au pierdut totul.

PREMIERĂ PENTRU ROMÂNIA ȘI EUROPA DE EST! O TÂNĂRĂ CERCETĂTOARE A CÂȘTIGAT UN PRESTIGIOS PREMIU INTERNAȚIONAL!

PREMIERĂ PENTRU ROMÂNIA ȘI EUROPA DE EST! O TÂNĂRĂ CERCETĂTOARE A CÂȘTIGAT UN PRESTIGIOS PREMIU INTERNAȚIONAL!

26 octombrie 2020 - 06:36

FELICITĂRI, ROMÂNIA! Cercetătoarei științifice dr. Angela Monica Ionică din cadrul colectivului Disciplinei de Parazitologie și Boli parazitare de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca i-a fost decernat prestigiosul Premiu Memorial ”Odile Bain”.

NOUA SCHEMĂ DE AJUTOR! SUMA PE CARE O VOR PRIMI FERMIERII ROMÂNI!

NOUA SCHEMĂ DE AJUTOR! SUMA PE CARE O VOR PRIMI FERMIERII ROMÂNI!

26 octombrie 2020 - 06:02

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat duminică, 25 octombrie 2020, că fermierii români vor beneficia de o nouă schemă de ajutor în valoare maximă de 6.000 de lei lunar. Proiectul de Ordonanță de Urgență este în consultare publică pe site-ul oficial al Ministerului Fondurilor Europene.

URGENTAREA CADASTRĂRII TERENURILOR AGRICOLE PENTRU SALVAREA SUBVENȚIILOR FERMIERILOR!

URGENTAREA CADASTRĂRII TERENURILOR AGRICOLE PENTRU SALVAREA SUBVENȚIILOR FERMIERILOR!

25 octombrie 2020 - 13:55

SUBVENȚIILE APIA, ÎN PERICOL. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat duminică, 25 octombrie 2020, într-o conferință de presă susținută la Cluj Napoca, că trebuie urgentată intabularea și cadastrarea terenurilor agricole pentru a fi eliminat riscul pierderii subvențiilor pe suprafață de către fermierii români.

MINISTRUL OROS: CEI CARE NU DORESC SĂ LUCREZE PĂMÂNTUL SĂ BENEFICIEZE DE RENTA VIAGERĂ!

MINISTRUL OROS: CEI CARE NU DORESC SĂ LUCREZE PĂMÂNTUL SĂ BENEFICIEZE DE RENTA VIAGERĂ!

25 octombrie 2020 - 13:27

MODIFICĂRI LEGEA RENTEI VIAGERE AGRICOLE. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat duminică, 25 octombrie 2020, într-o conferință de presă susținută la Cluj Napoca, că se va modifica legea rentei viagere agricole în așa fel încât să beneficieze de acești bani proprietarii de terenuri agricole care nu doresc să lucreze aceste terenuri.

EURODEPUTAT DANIEL BUDA: TRANSFER DE BANI ÎNTRE SUBVENȚIILE AGRICOLE!

EURODEPUTAT DANIEL BUDA: TRANSFER DE BANI ÎNTRE SUBVENȚIILE AGRICOLE!

24 octombrie 2020 - 10:49

VOTAT! Parlamentul European a votat vineri seara, 23 octombrie 2020, transferul de bani între cei doi piloni ai noii Poliici Agricole Comune 2021-2027, Pilonul 1 plăți directe și Pilonul 2 dezvoltare rurală. Anunțul este făcut de europarlamentarul Daniel Buda (PPE), vicepreședintele Comisiei AGRI din Parlamentul European.

VOTAT! BANII PENTRU SATELE ROMÂNEȘTI!

VOTAT! BANII PENTRU SATELE ROMÂNEȘTI!

24 octombrie 2020 - 08:54

AJUTOR PENTRU DEZVOLTAREA SATELOR! Parlamentul European a votat vineri seara, 23 octombrie 2020, o serie de măsuri și ajutoare din noua Politică Agricolă Comună 2021-2027. AGROINFO, așa cum v-a promis, vă informează despre fiecare decizie luată de europarlamentarii de la Bruxelles. Ne ajută cu explicații despre fiecare vot dat vineri seara europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlament European.

VOTAT! CUM SE ÎMPART BANII ÎNTRE SUBVENȚIILE FERMIERILOR ROMÂNI!

VOTAT! CUM SE ÎMPART BANII ÎNTRE SUBVENȚIILE FERMIERILOR ROMÂNI!

24 octombrie 2020 - 08:33

NOUA POLITICĂ AGRICOLĂ COMUNĂ! Parlamentul European a votat vineri seara, 23 octombrie 2020, măsurile de ajutor, subvențiile din noua Politică Agricolă Comună 2021-2027. Sunt trei dosare privind reforma PAC, care au fost votate vineri de eurodeputați și care aduc schimbări majore.

EURODEPUTAT DANIEL BUDA: APARE NOUL FERMIER CARE VA AVEA ACCES MAI UȘOR LA BANI EUROPENI!

EURODEPUTAT DANIEL BUDA: APARE NOUL FERMIER CARE VA AVEA ACCES MAI UȘOR LA BANI EUROPENI!

24 octombrie 2020 - 08:09

VOTAT! Parlamentul European a votat vineri seara, 23 octombrie 2020, trei dosare privind reforma Politcii Agricole Comune 2021-2027. Apare un nou concept, noul fermier, care va avea acces mai ușor la fondurile europene, la fel ca tânărul fermier, dar spre deosebire de acesta, noul fermier poate să aibă o vârstă de peste 40 de ani, a anunțat europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședintele Comisiei AGRI, Parlament European.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Titan Machinery - Red Carpet 2019

Titan Machinery - Red Carpet 2019

Gala Case IH “Red Carpet”, organizată de Titan Machinery la Craiova, în decembrie 2019, a fost dedicată prezentării noii serii de combine Axial Flow 250 cu AFS Harvest CommandTM, a tractoarelor Case IH Magnum 280, a avantajelor agriculturii de precizie şi ofertele programul Early Bird 2020.

 

Interviu cu: Răzvan Tomescu - marketing manager, Titan Machinery România şi Vasile Morariu – product manager, Titan Machinery România.

 

Reporter: Gheroghe Ghişe

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Cadou de la Dumnezeu?

Cadou de la Dumnezeu?
Iubitule, nu-i aşa că eu sunt cadoul lui Dumnezeu pentru tine? Detalii