Adama
Vinasa Rompak

FERMIERII ROMÂNI: Avem MARFĂ cât să umplem tot anul RAFTURILE!

Publicat: 06 aprilie 2016 - 10:44
3 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Lege în favoarea FERMIERULUI ROMÂN! 51% din mărfurile pe care le găsim pe rafturile magazinelor să provină din fermele noastre. Producătorii români cer să fie cei care domină spațiul pe rafturile marilor lanțuri de magazine.
 

Rafturile magazinelor sunt invadate de alimente aduse din import. În timp ce pentru aceste produse venite din spațiul intracomunitar nu s-ar pune taxe peste taxe, pentru marfa cumpărată de la producătorii români, retailerii aplică o listă întreagă de taxe. Taxă de raft, de manipulare, de listare, etc. Situația trebuie să se schimbe! Cer disperați producătorii români. Rafturile magazinelor trebuie umplute cu marfă românească și să dispară aceste taxe stabilite de retaileri și care umflă de 5-6 ori prețul produselor românești.

Reprezentanții retailerilor argumentează altfel prețul mare al produselor românești. Produsele provenite din spațiul intracomunitar ar fi mult mai ieftine decât cele din România și de aceea ajung cu un preț mai mic la raft. Mult mai ieftine și mult mai riscante dacă ne raportăm la ultimele declarații ale ministrului agriculturii, Achim Irimescu. Pește cu viermi, untar care e făcut din ulei de palmier și nu are legătură cu untul, brânză din plastic, și așa mai departe.

În lanțul producător-comerciant cineva se îmbogățește nesimțit de mult, spune Claudiu Frânc, liderul Federației Crescătorilor de Bovine din România. Marfa, indiferent că vorbim despre lapte, legume, fructe, carne, pleacă de la producătorii români cu un preț derizoriu. 65 de bani litrul de lapte de vacă, un leu salata verde, etc. și pe rafturi nu găsești litrul de lapte sub 4 lei.

Salata verde pleacă de la noi la un leu, sub un leu, iar pe raft ajunge să coste și 5 lei. Retailerii fac profituri  uriașe în timp ce producătorii abia pot supraviețui, spune fermierul Gheorghe Vlad, președintele Confederației Asociațiilor Țărănești din România (CATAR).

Fermierii români au susținut în ședința Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaților, ținută marți, 5 aprilie, că pot umple tot anul rafturile magazinelor cu lactate, carne, cartofi, varză, morcovi, iar pe timpul verii pot să asigure legumele și fructele de sezon.

Proiectul de lege care stabilește obligativitatea comercianților de a avea pe rafturi 51% produse românești este discutat din toamna anului trecut. Inițiatorul acestui proiect este deputatul Marin Anton, vicepreședintele Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaților.

Această lege trebuie să pună producătorul român pe picior de egalitate cu supermarketurile, a spus Anton.

În Comisia de agricultură din Camera Deputaților nu s-a ajuns, deocamdată, la un numitor comun între producători și reprezentanții retailerilor astfel încât acest proiect să-și urmeze cursul.

Vizualizat: 43622 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

NE-AU ACUZAT că produsele românești sunt contaminate! ATENȚIE ce se întâmplă într-o fermă dintr-o țară vecină!

NE-AU ACUZAT că produsele românești sunt contaminate! ATENȚIE ce se întâmplă într-o fermă dintr-o țară vecină!

Brânza românească a fost NEDREPT blamată că ar fi contaminată cu E.coli! Produsele românești au fost puse la colț de Europa! Fermierii noștri au fost acuzați că nu respectă regulile de igienă. Or fi uscături în pădure, dar de aici până la a arunca blamul pe întreaga nație e cale lungă. Iată ce lucruri ȘOCANTE se petrec într-o fermă dintr-o țară vecină!

Alte articole in aceasta categorie

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

11 decembrie 2024 - 15:21

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a plătit 1,2 miliarde de euro (1.170.410.582,92 euro) în perioada ianuarie – decembrie 2024 pentru proiectele de investiții și pentru măsurile de mediu și climă finanțate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR). Din întreaga sumă plătită de AFIR, 1,02 miliarde de euro reprezintă finanțarea Comisiei Europene acordate prin FEADR, iar 152 milioane de euro provin de la Bugetul Național.

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

11 decembrie 2024 - 14:57

În cadrul reuniunii AgriFish care s-a desfășurat în perioada 09-10 decembrie 2024, s-au aprobat concluziile privind o politică agricolă comună post 2027 orientată spre fermieri de către cei 27 de miniștri ai agriculturii din Uniunea Europeană.

Tarif ANSVSA examen trichineloza porc!

Tarif ANSVSA examen trichineloza porc!

11 decembrie 2024 - 14:50

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) recomandă cetățenilor să acorde o atenție deosebită achiziționării și manipulării alimentelor de origine animală, în special în perioada sărbătorilor de iarnă.

Percheziție DIICOT și ANSVSA: Ovine și porci, într-o fermă clandestină!

Percheziție DIICOT și ANSVSA: Ovine și porci, într-o fermă clandestină!

11 decembrie 2024 - 14:14

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) informează astăzi că la o percheziție făcută în județul Dâmbovița au fost găsite sute de animale neidentificate, ovine și porci.

Subvenția APIA suplimentară de 100 euro/bovină, la plată!

Subvenția APIA suplimentară de 100 euro/bovină, la plată!

11 decembrie 2024 - 07:05

Crescătorii de bovine beneficiază anul acesta de o subvenție APIA suplimentară pe cap de bovină, ecoschema PD-27 - Creșterea nivelului de bunăstarea a bovinelor prin pășunat extensiv pe pajiști în condiții optime de sustenabilitate. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început plățile finale pe 2 decembrie 2024 și sunt la plată și subvențiile care nu au fost incluse pe lista avansului APIA.

URGENT APIA! Cuantum ajutor pe cap ovină/caprină, bovină! Cereți banii la APIA!

URGENT APIA! Cuantum ajutor pe cap ovină/caprină, bovină! Cereți banii la APIA!

11 decembrie 2024 - 06:35

Termen limită 16 decembrie 2024! Mai sunt 5 zile pentru a depune la Agenția de PLăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) cererile iniţiale anuale de solicitare a ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor pentru anul 2025, cereri avizate de către Agenția Națională pentru Zootehnie (ANZ).

Modificare în lege! Plăți APIA integrale chiar dacă fermierii nu respectă regula!

Modificare în lege! Plăți APIA integrale chiar dacă fermierii nu respectă regula!

11 decembrie 2024 - 06:06

Ministerul Agriculturii a postat, pe site-ul oficial, un proiect de hotărâre de Guvern care aduce modificări plăților făcute din fonduri de dezvoltare rurală. Una dintre schimbările importante vizează cazurile în care fermierii nu sunt sancționați. Este vorba de plățile de agro-mediu, agricultură ecologică, plăți pentru zona montană sau alte zone defavorizate și plățile din măsura de silvomediu, împăduriri.

Șeful ANSVSA anunță controale la crescătorii de animale!

Șeful ANSVSA anunță controale la crescătorii de animale!

10 decembrie 2024 - 19:30

"În această perioadă am intensificat controalele la nivel național datorită faptului că rolul Autorității Național Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor este acela de a se asigura că tot ce ajunge pe masa consumatorului sunt produse bune și sigure pentru consum. Spun acest lucru pentru că este important ca populația să achiziționeze produse autorizate și produse doar din unități autorizate și înregistrate sanitar-veterinar," a declarat astăzi Alexandru Bociu, președintele ANSVSA.

Micii fermieri cu mai multe subvenții APIA!

Micii fermieri cu mai multe subvenții APIA!

10 decembrie 2024 - 18:27

Noul comisar european pentru agricultură face eforturi pentru ca mai multe dintre subvențiile europene să fie distribuite fermierilor cu venituri mici, mai degrabă decât marilor afaceri agricole.

Stimulente financiare mai mari pentru fermieri, crescători animale!

Stimulente financiare mai mari pentru fermieri, crescători animale!

10 decembrie 2024 - 10:17

Consiliul Agricultură și Pescuit a aprobat luni, 9 decembrie 2024, în unanimitate un set de concluzii privind o politică agricolă comună post-2027 orientată spre fermieri, către o agricultură viitoare a UE competitivă, rezistentă la crize, durabilă, favorabilă fermierilor și bazată pe cunoaștere.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   
3.
un roman
|
04. 07, 2016. Thursday 19:32

Dar de ce nu isi fac producatorii romani propriile supermarketuri cu marfa 100% romaneasca?
Spuneti-mi si mie sa nu mor prost.
Sa fie oare faptul ca romanul vede numai capra vecinului si paiul din ochiul altuia? Ori romanul nu se poate uni in bine?

2.
Zamorxe
|
04. 06, 2016. Wednesday 23:45

Sper ca legumele si fructele romanesti sa nu fie manipulate genetic si sa nu fie stropite cu pesticide si alte substante daunatoare sanatatii.

1.
mașalco cristian
|
04. 06, 2016. Wednesday 21:03

Nu sunt un fan al cumpărăturilor din super/hiper marketurilor în ceea ce privește legumele și fructele, numai în cazuri de excepție - destul de tare. Nici nu sunt o persoană care să fie la curent cu legislația în domeniu sau care să se autoinformeze cu ultimele știri legate de acest subiect. Știu doar că am ajuns să fac deosebirea între un produs legumicol/fructifer autohton și unul adus de pe te miri unde. Normal că majoritatea românilor sunt tentați de aspectul comercial al produselor, uitând sau în cazul celor tineri, neștiind gustul produselor agroalimentare românești. Eu cumpăr produse agroalimentare cu preponderență din piața agroalimentară, de la "țăranii" din împrejurimi care încă mai cultivă produsele neaoșe cu gust excelent, chiar dacă aspectul lor, să zicem așa, lasă de dorit. Partea proastă este că și "ai noștri" au început să adopte metode de cultivare externe ce au în vedere doar productivitatea, în detrimentul calității nutriționale a produselor, și implicit a gustului. Roșiile oltenești de odinioară, vestite pentru gestul lor, au devenit aspectuoase, dar fără gust și cu pulpa întărită.
Sunt de acord cu reglementările legislative susținute prin acest demers, cu condiția ca și produselor noastre să li se asigure o imagine comercială modernă, fără a periclita calitățile nutriționale și gustative.

Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   

Video

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

În premieră pentru România, în 2023, caravana Massey Ferguson eXperience Tour, organizată de Sigma CVM România, a ajuns în trei locații diferite, unde fermierii au putut vedea și testa tractoarele și combinele #MasseyFerguson

BONUS: Până la finalul lunii iunie 2023, aveți oferte de finanțare cu avans zero și dobânzi începând de la 1,99% până la 4,5%.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La spovedanie...

La spovedanie...
Un credincios merge la preot să se spovedească: Detalii