Adama
Vinasa Rompak

VESTEA care o să-i BUCURE pe FERMIERII ROMÂNI!

Publicat: 03 februarie 2017 - 14:39
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

VESTE BUNĂ! Fermierii şi comercianţii de produse agricole şi pomicole pot primi până la 100.000 de euro nerambursabili dacă se asociază. Termenul maxim de depunere a proiectelor este data de 28 februarie 2017.

Prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Rurală - subsmăsurile 16.4 și 16.4a (Sprijin acordat pentru cooperare orizontală și verticală între actorii din lanțul de aprovizionare în sectoarele agricol și pomicol) solicitanții au la dispoziție fonduri totale de două milioane de euro pentru crearea unor lanțuri scurte de aprovizionare a produselor agricole și pomicole și promovarea efectelor benefice în rândul consumatorilor finali.

SCOPUL investițiilor sprijinite în cadrul acestei submăsuri este cooperarea dintre actori în sectorul agro-alimentar, inclusiv din sectorul pomicol, pentru a comercializa produsele din lanțurile scurte de aprovizionare și a facilita utilizarea metodelor inovatoare de comercializare a produselor şi atragerea unor categorii noi de consumatori.

Cine sunt BENEFICIARII?

Beneficiarii acestor submăsuri sunt parteneriatele constituite în baza unui acord de cooperare din cel puţin un partener din categoriile de mai jos și cel puțin un fermier sau un grup de producători/o cooperativă care își desfășoară activitatea în sectorul agricol/ pomicol, în funcție de submăsură:
- Fermierii;
- Organizații neguvernamentale;
- Consilii Locale;
- Unități școlare (inclusiv universitățile de profil), unitățile sanitare, de agrement și de alimentație publică;

Parteneriatul poate fi constituit și între persoane fizice, cu condiția ca cel puțin liderul de proiect să fie o întreprindere înregistrată cel puțin ca persoană fizică autorizată, întreprindere individuală sau alte forme de asociere juridică.


Cheltuielile eligibile pentru care se acordă sprijin nerambursabil sunt următoarele:

a. realizarea unor studii și planuri de marketing, inclusiv analize de piață;
b. costurile de funcționare a cooperării, în limita a 20% din valoarea totală eligibilă a proiectului, precum transport și diurnă, cheltuieli cu personalul sau cheltuieli de închiriere a spațiului folosit ca sediu de către membrii parteneriatului;
c. cheltuieli de promovare a lanțului scurt și a pieței locale, care să conducă la sporirea gradului de informare al potențialilor clienți;
d. cheltuieli de marketing legate de etichetarea și ambalarea produselor, dar și crearea unei mărci înregistrate;
e. investiții în construcția spațiilor de producție sau procesare, dar și dotarea cu echipamente a acestora;
f. chiriile aferente utilajelor, mijloacelor de tranport și spațiilor pentru desfășurarea activității;
g. cheltuielile cu onorariile partenerilor și colaboratorilor externi;
h. cheltuielile de consultanță, până la pragul de 5% în cazul proiectelor fără construcții sau 10% în cazul proiectelor ce își propun realizarea unor construcții.


Ponderea sprijinului nerambursabil este de maxim 100% din totalul cheltuielilor eligibile. Dacă vor interveni cheltuieli neeligibile acestea vor fi suportate în intregime de beneficiar.
Perioada de implementare a proiectului nu poate depăși doi ani, în cazul proiectelor fără construcții, sau trei ani, în cazul proiectelor ce prevăd lucrări de construcții.

Ce documente se depun?
• planul de marketing cu detalierea investiției și acțiunile propuse pentru promovarea lanțului scurt și a pieței locale;
• acordul de cooperare al parteneriatului, iar un formular-cadru este disponibil pe site-ul www.afir.info;
• documente pentru terenurile agricole exploatate sau efectivul de animale deținut;
• documente pentru terenul și/sau clădirea pentru locul de implementare al proiectului;
• certificatul de urbanism în cazul proiectelor de construcții.

 Depunerea proiectului se va realiza în format electronic, prin intermediul platformei www.afir.info, până cel târziu în data de 28 februarie 2017, la ora 15:59.

sursă: www.avocatnet.ro

Vizualizat: 5780 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

CUANTUM SUBVENȚII pe cap de BOVINĂ pentru 2017!

CUANTUM SUBVENȚII pe cap de BOVINĂ pentru 2017!

EXCLUSIV AGROINFO! Un document oficial al Ministerului Agriculturii, OBȚINUT DE AGROINFO ÎN EXCLUSIVITATE, dezvăluie cuantumul estimat la subvențiile pentru zootehnie. MADR estimează sumele pe care le vor primi fermierii români ca sprijin cuplat pentru bovine de carne.

SOIA 2017: PREŢURI în creştere, RECOLTĂ INCERTĂ

SOIA 2017: PREŢURI în creştere, RECOLTĂ INCERTĂ

Reducerea estimărilor privind recolta de soia din SUA şi nesiguranţa în ceea ce priveşte urmările produse de condiţiile meteo din Argentina fac ca situaţia aprovizionării cu soia să fie una incertă. 

Ministrul AGRICULTURII ANUNȚĂ!

Ministrul AGRICULTURII ANUNȚĂ!

COMUNICAT OFICIAL! Este pregătit un memorandum cu reprezentanţii crescătorilor de animale şi ai sectorului vegetal pentru susţinerea poziţiei comune de menţinere a sprijinului cuplat, anunță ministrul agriculturii, Petre Daea, într-un comunicat transmis AGROINFO. Pe 8 februarie 2017, reprezentanții României au o întâlnire la Bruxelles unde se decide soarta acestei scheme de plată.

Două SUBMĂSURI din PNDR 2020 se deschid pe 28 IULIE!

Două SUBMĂSURI din PNDR 2020 se deschid pe 28 IULIE!

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) anunţă că a publicat, pe 21 iulie, pe pagina oficială de internet (www.afir.info) variantele finale ale Ghidurilor Solicitantului aferente submăsurilor 6.2 „Sprijin pentru înfiinţarea de activităţi neagricole în zone rurale” şi 6.4 „Investiţii în crearea şi dezvoltarea de activităţi neagricole”.

MĂSURI DE FINANȚARE, deschise în PNDR în IULIE și AUGUST!

MĂSURI DE FINANȚARE, deschise în PNDR în IULIE și AUGUST!

MADR a actualizat calendarul de lansare a măsurilor PNDR 2020 pentru acest an. Câteva măsuri noi vor fi lansate de AFIR în lunile iulie şi august 2016.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Card dispărut

Card dispărut
N-am anunţat poliţia că mi-a dispărut cartea de credit, fiindcă indiferent cine a furat-o cheltuieşte mai puţin decât nevastă-mea. Detalii