Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

FERMIERII NU SUNT CERȘETORI! VOI STAȚI PE BANII NOȘTRI ACOLO SUS!

Publicat: 11 mai 2020 - 11:06
2 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

NU NE CERȘIM SUBVENȚIILE! AVEM DREPTUL LA SUBVENȚII! Ne batjocoriți, ne tratați ca pe cerșetori și ne luați bani din subvenții! Noi cheltuim peste 5.000 de euro pe hectar pentru culturile noastre pentru ca voi să ne aruncați 1.000 de euro/ha subvenție, sunt revoltați fermierii români. Mesajele lor pentru ministrul agriculturii, Adrian Oros, transmise către AGROINFO, sunt dure și reflectă disperarea lor că ajung pe marginea falimentului.

De când Ministerul Agriculturii a anunțat că a luat bani din bugetul alocat pentru plata sprijinului cuplat la cartoful pentru industrializare și a transferat acești bani la legumele din sere și solarii, fermierii ne trimit aproape zilnic mesaje disperate, încărcate de furie și neputință. Concret, s-a tăiat jumătate din suma alocată inițial și notificată la Comisia Europeană pentru plata sprijinului cuplat la cartoful pentru industrializare. Este subvenția APIA cu cea mai mare scădere, de 11 ori mai mică decât în primul an de acordare. Dacă în 2015 sprijinul cuplat la cartoful timpuriu pentru industrializare era de circa 11.000 de euro/ha, anul acesta, fermierii cultivatori de cartofi vor încasa, pentru anul de cerere 2019, circa 1.000 de euro/ha. Fermierii au declarat pentru AGROINFO că suma nu acoperă nici pe departe cheltuielile făcute de ei pentru un hectar cultivat cu cartofi pentru industrializare, cifrate la peste 5.000 de euro.

Să-ți fie rușine, mare Oros!! O subvenție de 1000 de euro nu ne încântă cu nimic. Noi am pierdut foarte mult pe urma acestei culturi. Tu ce faci? Ne dai o subvenție care nu reprezintă nimic. De ce ai tăiat din plafonul de 4,995 milioane de euro și ai dat la solare? Nu puteai să tai de la alte culturi?! Îți bați joc de noi. Voi statț pe banii noștri acolo sus și noi așteptăm ca niște cerșetori să ne primim banii ca să putem ieși la suprafață. Cei de la UE spun că cuantumul trebuia să fie dublat, nu scăzut. Voi faceți asta ca să puteți să ne batjocoriți. Nu o să rămână așa treaba. Mai gândește-te încă odată și dublează plafonul.

Să vă fie rușine! Cum puteți să dați doar 1000 de euro la hectarul de cartof industrializare. Este nesimțire totală. Investiția este de 6 ori mai mare decât subvenția pe care o primim. De ce europenii din vest au subventi foarte atractive și noi hârtia igienică. Vă bateți joc de noi și încă o să vă mai bateți până când nu o să mai aibă ce să proceseze fabricile. Rușine!!!

Subvenția APIA cartofi industrializare a scăzut de 11 ori în 5 ani. De la peste 11.000 de euro în 2015 la 1000 euro. Nu este posibil. Vă mirați de ce agricultorii  din România au cele mai proaste și cele mai vechi utilaje și tractoare din Europa. Voi nu știți să sprijiniți cartoful de industrializare. Domnule Ministru, gândește-te prin câte am trecut. Investiția la un hectar sare de 5500 euro, iar voi ce faceți?! Ne duceți la pământ. Măriți plafonul urgent! Sunt mesajele fermierilor pentru ministrul agriculturii.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) nu a anunțat încă valoarea pe hectar a sprijinului cuplat vegetal aferent anului de cerere 2019.

Vizualizat: 1349 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

ASTĂZI! SUMA AUTORIZATĂ LA PLATĂ DE APIA PENTRU ZOOTEHNIE!

ASTĂZI! SUMA AUTORIZATĂ LA PLATĂ DE APIA PENTRU ZOOTEHNIE!

30 septembrie 2020 - 16:08

COMUNICAT APIA. Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin Centrele Județene, aduce la cunoștința opiniei publice că efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor, pentru cererile depuse în luna august 2020, aferente serviciilor prestate în luna iulie 2020, anunță astăzi APIA, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

FERMIERII ROMÂNI, MEMBRI CU DREPTURI DEPLINE ÎN CEA MAI MARE ORGANIZAȚIE A FERMIERILOR DIN EUROPA!

FERMIERII ROMÂNI, MEMBRI CU DREPTURI DEPLINE ÎN CEA MAI MARE ORGANIZAȚIE A FERMIERILOR DIN EUROPA!

30 septembrie 2020 - 14:45

COMUNICAT. Din data de 29 septembrie 2020, Federația Națională a Producătorilor din Agricultură, Industria Alimentară și Servicii Conexe din România PRO AGRO, Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România LAPAR, Uniunea de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal UNCSV și Asociația Producătorilor de Porumb din România APPR, reunite în cadrul Alianței pentru Agricultură și Cooperare, au devenit membre cu drepturi depline în COPA-COGECA. cea mai mare organizație a fermierilor din Europa.

DIN 1 OCTOMBRIE! ACTE NECESARE AJUTOR APIA PENTRU CREȘTEREA ANIMALELOR!

DIN 1 OCTOMBRIE! ACTE NECESARE AJUTOR APIA PENTRU CREȘTEREA ANIMALELOR!

30 septembrie 2020 - 13:47

SUBVENȚII ZOOTEHNIE. În perioada 01-31.10.2020, se depun la Centrele Judeţene ale Agenţiei, respectiv al Municipiului Bucureşti, pe raza cărora/căruia se află sediul social al solicitantului, cererile de plată pentru ajutorul de stat în sectorul creşterii animalelor aferente serviciilor prestate în trim. III al anului 2020. Informațiile sunt furnizate de APIA pentru AGROINFO.

CALENDAR PLATA SUBVENȚIILOR APIA ÎN OCTOMBRIE!

CALENDAR PLATA SUBVENȚIILOR APIA ÎN OCTOMBRIE!

30 septembrie 2020 - 13:02

OFICIAL APIA. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a stabilit calendarul pentru luna octombrie pentru plata subvențiilor agricole aferente anului de campanie 2020.

DOCUMENT OBLIGATORIU PE CARE APICULTORII TREBUIE SĂ-L TRANSMITĂ LA ANZ PÂNĂ LA DATA DE 31 DECEMBRIE 2020!

DOCUMENT OBLIGATORIU PE CARE APICULTORII TREBUIE SĂ-L TRANSMITĂ LA ANZ PÂNĂ LA DATA DE 31 DECEMBRIE 2020!

30 septembrie 2020 - 09:25

OBLIGAȚII APRICULTORI. Apicultorii transmit anual, în perioada 1 septembrie- 31 decembrie, la Agenția Națională pentru Zootehnie (ANZ), prin Oficiul Județean pentru Zootehnie (OJZ), declarația pe propria răspundere cu numărul de stupi identificați pregătiți pentru iernare, informează Ordinul MADR nr. 251/2017 pentru aprobarea Sistemului unitar de identificare a stupinelor și stupilor.

CÂND ÎNCEPE PLATA SUBVENȚIILOR APIA PENTRU CRESCĂTORII DE BOVINE!

CÂND ÎNCEPE PLATA SUBVENȚIILOR APIA PENTRU CRESCĂTORII DE BOVINE!

30 septembrie 2020 - 08:18

SUBVENȚII APIA 2020. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că perioada de reținere în ferme a bovinelor se încheie, pentru acest an, la data de 15 decembrie 2020. Astfel, crescătorii de bovine vor intra la plata subvențiilor din zootehnie abia după această dată, cel mai probabil, prin ianuarie 2021.

CINE NU A SOLICITAT PLĂȚI DIRECTE LA APIA, NU BENEFICIAZĂ DE AJUTORUL DE MAXIM 7.000 EURO!

CINE NU A SOLICITAT PLĂȚI DIRECTE LA APIA, NU BENEFICIAZĂ DE AJUTORUL DE MAXIM 7.000 EURO!

30 septembrie 2020 - 07:21

AJUTOARE EXCEPȚIONALE APIA. Fermierii, crescătorii de animale, care nu au încasat anul trecut plăți directe de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) sau nu au solicitat anul acesta, prin cererea unică, plăți directe de la APIA, nu se încadrează la condițiile APIA pentru ajutorul excepțional cu caracter temporar acordat în contextul crizei sanitare.

CIOBAN ROMÂN, ACUZAT ÎN ITALIA CĂ AR FI UCIS DOI FRAȚI PENTRU PĂȘUNE!

CIOBAN ROMÂN, ACUZAT ÎN ITALIA CĂ AR FI UCIS DOI FRAȚI PENTRU PĂȘUNE!

29 septembrie 2020 - 21:17

SUSPECT. Carabinierii au arestat în aceste zile în Italia un român în vârstă de 22 de ani, suspectat că ar fi ucis doi frați italieni. Victimele au fost descoperite fără viață în luna iunie a acestui an la Caltanissetta, în Sicilia. Unul dintre frați era pe jumătate carbonizat, iar celălalt avea craniul sfărâmat. Cei doi frați erau ciobani, la fel și presupusul ucigaș. Scandalul ar fi pornit de la pășune, informează ANSA, agenție italiană de știri.

CRESCĂTOR DE ANIMALE: NU MAI PUTEM SĂ FIM SCLAVI! AM CHEMAT MAȘINA DE LA ABATOR SĂ DUCĂ VACILE!

CRESCĂTOR DE ANIMALE: NU MAI PUTEM SĂ FIM SCLAVI! AM CHEMAT MAȘINA DE LA ABATOR SĂ DUCĂ VACILE!

29 septembrie 2020 - 20:07

SITUAȚIE DEZASTRUOASĂ. Crescătorul de bovine Ștefan Muscă din județul Giurgiu spune că a chemat mașina de la abator să ducă vacile. Nu mai putem să fim sclavi, nu că nu mai vrem, că ne-am obișnuit să fim sclavi, dar nu mai putem, nimeni nu ne mai dă pe datorie, spune cu amărăciune crescătorul. A vândut laptele în februarie, dar nu și-a primit nici acum banii. Ștefan Muscă a trimis deja o parte din bovinele din fermă la abator.

BURSE AGRICOVER ÎN VALOARE DE 100.000 EURO PENTRU TINERII DIN FAMILII DE FERMIERI DIN ROMÂNIA!

BURSE AGRICOVER ÎN VALOARE DE 100.000 EURO PENTRU TINERII DIN FAMILII DE FERMIERI DIN ROMÂNIA!

29 septembrie 2020 - 11:22

PREGĂTIM O NOUĂ GENERAȚIE DE LIDERI ÎN AGRICULTURĂ! Grupul Agricover continuă strategia de responsabilitate socială și lansează programul “Burse Agricover 2020” în cadrul căruia vor fi oferite 10 burse de studiu, în valoare de 100.000 de euro, pentru tinerii fermieri din România care doresc să asigure continuitatea afacerii de familie și să se specializeze urmând cursurile celei a doua serii a Programului Tineri Lideri pentru Agricultură (2020-2021) al Clubului Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
raducanu202
|
05. 11, 2020. Monday 17:34
Frumoasa solidaritatea fermierilor cu cartofi. Cred ca majoritatea sunt din Ardeal. Zic ei :"nu puteati sa taiati de la alte culturi?" . Adica gasiti alti fraieri, tot romani, dar mai prosti ca noi suntem mai cu mot! In loc sa spuna, hai sa intelegem ca 1 milion de hectare de grau sunt arse de seceta in sudestul Romaniei si poate guvernul trebuie sa-i ajute, altfel anul viitor se poate sa importam grau, noi vrem mii de euro la hectarul de cartofi ca sa nu punem nimic din buzunar. Stimata redactie, pe 1 mai scriati ca MADR a virat banii de motorina in conturile APIA. Ati verificat ca a trecut o saptamana si nu s-a platit NIMIC?
1.
ionel787
|
05. 11, 2020. Monday 17:27
La ce cultura subventia acordata de stat acopera cheltuielile de infiintare? Cei care cultiva cartofi beneficiaza de o zona ferita de seceta. Ar trebui sa fie rezonabili. Fata de 200 euro cat primeste un agricultor din Baragan, este bine 1000.
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor

Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor

"LAND.TECHNIK für Profis 2020" - Tehnică agricolă pentru profesionişti - evenimentul anual organizat de DLG e.V. (Societatea Germană pentru Agricultură) şi Asociaţia inginerilor din Germania (VDI - Verein Deutscher Ingenieure) cu tema "Protecţia plantelor" s-a desfăşurat la sediul companiei Amazone Werke H. Dreyer GmbH & Co. KG, din Hasbergen-Gaste (Germania). Manifestarea a reunit, timp de două zile, aproape 300 de specialişti în domeniul construcţiilor de maşini agricole, fermieri şi studenţi şi au fost prezentate şi dezbătute noutăţile din domeniul tehnicilor de protecţie a plantelor.

Interviu cu conf. dr. ing. Ovidiu Ranta, Catedra de mecanizare - USAMV Cluj-Napoca.

Reporter: Gheorghe Ghişe

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Cadou...

Cadou...
De sărbători, o familie a găsit în cutia poştală două bilete la un concert şi un bileţel pe care scria “Ghici de la cine?”. Detalii