Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

FERMIERII NU SUNT CERȘETORI! VOI STAȚI PE BANII NOȘTRI ACOLO SUS!

Publicat: 11 mai 2020 - 11:06
2 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

NU NE CERȘIM SUBVENȚIILE! AVEM DREPTUL LA SUBVENȚII! Ne batjocoriți, ne tratați ca pe cerșetori și ne luați bani din subvenții! Noi cheltuim peste 5.000 de euro pe hectar pentru culturile noastre pentru ca voi să ne aruncați 1.000 de euro/ha subvenție, sunt revoltați fermierii români. Mesajele lor pentru ministrul agriculturii, Adrian Oros, transmise către AGROINFO, sunt dure și reflectă disperarea lor că ajung pe marginea falimentului.

De când Ministerul Agriculturii a anunțat că a luat bani din bugetul alocat pentru plata sprijinului cuplat la cartoful pentru industrializare și a transferat acești bani la legumele din sere și solarii, fermierii ne trimit aproape zilnic mesaje disperate, încărcate de furie și neputință. Concret, s-a tăiat jumătate din suma alocată inițial și notificată la Comisia Europeană pentru plata sprijinului cuplat la cartoful pentru industrializare. Este subvenția APIA cu cea mai mare scădere, de 11 ori mai mică decât în primul an de acordare. Dacă în 2015 sprijinul cuplat la cartoful timpuriu pentru industrializare era de circa 11.000 de euro/ha, anul acesta, fermierii cultivatori de cartofi vor încasa, pentru anul de cerere 2019, circa 1.000 de euro/ha. Fermierii au declarat pentru AGROINFO că suma nu acoperă nici pe departe cheltuielile făcute de ei pentru un hectar cultivat cu cartofi pentru industrializare, cifrate la peste 5.000 de euro.

Să-ți fie rușine, mare Oros!! O subvenție de 1000 de euro nu ne încântă cu nimic. Noi am pierdut foarte mult pe urma acestei culturi. Tu ce faci? Ne dai o subvenție care nu reprezintă nimic. De ce ai tăiat din plafonul de 4,995 milioane de euro și ai dat la solare? Nu puteai să tai de la alte culturi?! Îți bați joc de noi. Voi statț pe banii noștri acolo sus și noi așteptăm ca niște cerșetori să ne primim banii ca să putem ieși la suprafață. Cei de la UE spun că cuantumul trebuia să fie dublat, nu scăzut. Voi faceți asta ca să puteți să ne batjocoriți. Nu o să rămână așa treaba. Mai gândește-te încă odată și dublează plafonul.

Să vă fie rușine! Cum puteți să dați doar 1000 de euro la hectarul de cartof industrializare. Este nesimțire totală. Investiția este de 6 ori mai mare decât subvenția pe care o primim. De ce europenii din vest au subventi foarte atractive și noi hârtia igienică. Vă bateți joc de noi și încă o să vă mai bateți până când nu o să mai aibă ce să proceseze fabricile. Rușine!!!

Subvenția APIA cartofi industrializare a scăzut de 11 ori în 5 ani. De la peste 11.000 de euro în 2015 la 1000 euro. Nu este posibil. Vă mirați de ce agricultorii  din România au cele mai proaste și cele mai vechi utilaje și tractoare din Europa. Voi nu știți să sprijiniți cartoful de industrializare. Domnule Ministru, gândește-te prin câte am trecut. Investiția la un hectar sare de 5500 euro, iar voi ce faceți?! Ne duceți la pământ. Măriți plafonul urgent! Sunt mesajele fermierilor pentru ministrul agriculturii.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) nu a anunțat încă valoarea pe hectar a sprijinului cuplat vegetal aferent anului de cerere 2019.

Vizualizat: 1500 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

ANSVSA: LIBER LA EXPORTUL DE ANIMALE VII ÎN GOLFUL PERSIC!

ANSVSA: LIBER LA EXPORTUL DE ANIMALE VII ÎN GOLFUL PERSIC!

12 aprilie 2021 - 20:26

OFICIAL. Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) informează că, odată cu ridicarea restricțiilor, se pot relua activitățile de export de animale către țările din zona Golfului Persic, care utilizează Canalul Suez ca rută de transport. ANSVSA a transmis astăzi un comunicat pentru AGROINFO.

ANUNȚ IMPORTANT AFIR PENTRU MICII FERMIERI ȘI TINERII FERMIERI CARE BENEFICIAZĂ DE SPRIJIN!

ANUNȚ IMPORTANT AFIR PENTRU MICII FERMIERI ȘI TINERII FERMIERI CARE BENEFICIAZĂ DE SPRIJIN!

12 aprilie 2021 - 20:05

COMUNICAT. Beneficiarii submăsurilor 6.1 Sprijin instalare tineri fermieri, 6.3 Sprijin dezvoltarea fermelor mici, 6.2 Înființare activități neagricole şi 19.2 Acțiuni în strategia de dezvoltare locală pot solicita Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale recunoașterea circumstanței excepționale care duce la necesitatea suspendării contractului de finanțare, anunță astăzi AFIR, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

COMUNICAT APIA DE ASTĂZI! A ÎNCEPUT PLATA SUBVENȚIEI LA MOTORINĂ!

COMUNICAT APIA DE ASTĂZI! A ÎNCEPUT PLATA SUBVENȚIEI LA MOTORINĂ!

12 aprilie 2021 - 12:25

OFICIAL! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) efectuează plata ajutorului de stat pentru motorina aferentă trim. III și IV, anul 2020, anunță APIA astăzi, 12 aprilie 2021, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

MODIFICAREA DECLARAȚIEI APIA PENTRU SUBVENȚIILE DIN ZOOTEHNIE!

MODIFICAREA DECLARAȚIEI APIA PENTRU SUBVENȚIILE DIN ZOOTEHNIE!

12 aprilie 2021 - 08:25

SUBVENȚII APIA 2021! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează crescătorii de animale că pot modifica declarația privind sectorul zootehnic din cererea unică de plată depusă anul acesta. În ce condiții se fac modificările și care sunt termenele până la care crescătorii își pot schimba declarația?

APIA: SPRIJIN CUPLAT ZOOTEHNIC, SCZ, PLĂTIT ANUL ACESTA PENTRU MINIM 5 VACI!

APIA: SPRIJIN CUPLAT ZOOTEHNIC, SCZ, PLĂTIT ANUL ACESTA PENTRU MINIM 5 VACI!

12 aprilie 2021 - 07:35

SUBVENȚII APIA 2021. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că sprijinul cuplat zootehnic, SCZ, sau subvenția mare, cum îi spun crescătorii, este achitat anul acesta și pentru un număr minim de 5 vaci eligibile la plată. Condiția obligatorie este ca ferma de vaci să se afle în zona montană. Pentru celelalte zone, numărul minim pentru care se acordă această subvenție pe cap de animal este de minim 10 vaci eligibile la plată.

CÂND PLĂTEȘTE APIA AJUTORUL NAȚIONAL TRANZITORIU LA BOVINE, CAPRINE ȘI OVINE!

CÂND PLĂTEȘTE APIA AJUTORUL NAȚIONAL TRANZITORIU LA BOVINE, CAPRINE ȘI OVINE!

12 aprilie 2021 - 06:53

PLATA SUBVENȚIILOR APIA 2020! Crescătorii de animale așteaptă cu nerăbdare să încaseze ajutoarele naționale tranzitorii din zootehnie, ANTZ, subvenție aferentă anului de cerere 2020, plătită acum, în 2021, de la bugetul de stat. Când încep plățile la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură?

ANUNȚUL MINISTRULUI OROS DESPRE BANII PENTRU FERMIERI!

ANUNȚUL MINISTRULUI OROS DESPRE BANII PENTRU FERMIERI!

11 aprilie 2021 - 20:47

AJUTOARE EUROPENE. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că în maxim 10 zile vor fi lansate în consultare publică o parte dintre ghidurile pentru accesarea ajutoarelor europene din agricultură.

OIER: CONTROALE ȘI SUPRACONTROALE PÂNĂ SE DISTRUG FERMELE DE ANIMALE!

OIER: CONTROALE ȘI SUPRACONTROALE PÂNĂ SE DISTRUG FERMELE DE ANIMALE!

11 aprilie 2021 - 09:26

VOCEA CRESCĂTORULUI! Crescătorul de ovine Vasile Turculeț, Asociația Crescătorilor Montani de Ovine „Dealu Negru” Bistrița Năsăud, a transmis o scrisoare către AGROINFO în care spune cu amărăciune că atâtea controale și supracontroale vor duce la distrugerea fermelor de animale și nu la sprijinirea lor pentru a se dezvolta. Oierul subliniază cu ironie aberațiile impuse de autorități crescătorilor.

USAMV CLUJ VINDE PESTE 90.000 RĂSADURI LEGUME PRODUSE LA STAȚIUNEA DE CERCETARE HORTICOLĂ!

USAMV CLUJ VINDE PESTE 90.000 RĂSADURI LEGUME PRODUSE LA STAȚIUNEA DE CERCETARE HORTICOLĂ!

11 aprilie 2021 - 08:05

ANUNȚ! Peste 90.000 de răsaduri de legume produse la Stațiunea de Cercetare Horticolă, puse în vânzare de USAMV Cluj-Napoca! De luni, 12 aprilie 2021, puteți cumpăra răsaduri de la USAMV Cluj, anunță USAMV Cluj într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

ANIMALELE TRANSPORTATE FĂRĂ ACTE SANITARE-VETERINARE, CONFISCATE ȘI UCISE!

ANIMALELE TRANSPORTATE FĂRĂ ACTE SANITARE-VETERINARE, CONFISCATE ȘI UCISE!

09 aprilie 2021 - 09:43

ATENȚIE, CRESCĂTORI! Animalele care sunt transportate fără documente sanitare-veterinare sunt confiscate și ucise de inspectorii sanitari-veterinari, avertizează Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, DSVSA Giurgiu, într-un comunicat transmis media.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
raducanu202
|
05. 11, 2020. Monday 17:34
Frumoasa solidaritatea fermierilor cu cartofi. Cred ca majoritatea sunt din Ardeal. Zic ei :"nu puteati sa taiati de la alte culturi?" . Adica gasiti alti fraieri, tot romani, dar mai prosti ca noi suntem mai cu mot! In loc sa spuna, hai sa intelegem ca 1 milion de hectare de grau sunt arse de seceta in sudestul Romaniei si poate guvernul trebuie sa-i ajute, altfel anul viitor se poate sa importam grau, noi vrem mii de euro la hectarul de cartofi ca sa nu punem nimic din buzunar. Stimata redactie, pe 1 mai scriati ca MADR a virat banii de motorina in conturile APIA. Ati verificat ca a trecut o saptamana si nu s-a platit NIMIC?
1.
ionel787
|
05. 11, 2020. Monday 17:27
La ce cultura subventia acordata de stat acopera cheltuielile de infiintare? Cei care cultiva cartofi beneficiaza de o zona ferita de seceta. Ar trebui sa fie rezonabili. Fata de 200 euro cat primeste un agricultor din Baragan, este bine 1000.
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Ionel Ivasiuc poate produce singur 80.000 de răsaduri pe zi

Ionel Ivasiuc poate produce singur 80.000 de răsaduri pe zi

Legumicultorul Ionel Ivasiuc are disciplina militarului, căci aceasta i-a fost prima ocupaţie, dar şi imaginaţia cuiva care a vrut să pornească spre o profesie ce îi dădea libertatea de mişcare şi de gândire. Acesta poate produce singur 80.000 de răsaduri pe zi! Vezi cum!

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură Cositorile EasyCut de la KRONE în acțiune!

Bancul zilei

La restaurant

La restaurant
Un restaurant foarte elegant. Detalii