Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

FERMIER MARE: DAEA NE BAGĂ PUMNUL ÎN GURĂ!

Publicat: 06 martie 2018 - 20:22
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

ASOCIAȚIE DE FERMIERI EVACUATĂ PENTRU CĂ PREȘEDINTELE E PREA VOCAL PENTRU GUSTUL MINISTRULUI! Sunt prea vocal în media, spun lucrurilor pe nume și drept urmare, Asociația Producătorilor Agricoli, al cărei președinte am fost, a fost evacuată din spațiul care aparține Direcției Agricole Mehedinți. Domnul ministru crede că așa voi fi intimidat și o să tac. O gândire puerilă! Din păcate, domnul ministru, cu intenția lui vădită de intimidare a lovit în 400 de fermieri, acuză fermierul Cornel Stroescu.

Cornel Stroescu, fermier mare din județul Mehedinți, exploatează o suprafață agricolă generoasă, ne-a transmis o scrisoare în care dezvăluie maniera răzbunătoare a ministrului agriculturii, Petre Daea, de a amenda declarațiile publice făcute de marii fermieri. Șeful de la Agricultură încearcă să le închidă gura fermierilor mari care nu sunt mereu de acord cu el.

Pentru că nu i-a convenit ce declar presei, ministrul agriculturii a dat ordin să fim evacuați din spațiul pe care-l foloseam la Direcția Agricolă Mehedinți. Așa a crezut că-mi bagă pumnul în gură, că voi tăcea și că mă voi lăsa intimidat. Eu nu sunt intimidat deloc și nici nu tac! Chiar m-ar amuza această răzbunare puerilă dacă la mijloc nu ar fi vorba de 400 de fermieri care sunt membri în această asociație evacuată din spațiul respectiv, iar domnul ministru al agriculturii lovește direct în ei.  Ei mai primeau de la funcționarii direcției agricole câte un sfat pentru întocmirea dosarelor și câte un sprijin. Așa înțelege un ministru al agriculturii să ajute fermierii?! Sau ajutorul se oprește în momentul în care fermierii nu tac și spun lucrurilor pe nume?! Din acel moment începe răzbunarea?!

Este bine că AGROINFO a publicat declarația europarlamentarului Daniel Buda, în care acesta îl somează pe ministrul agriculturii să acorde despăgubiri fermierilor care au culturi afectate de fenomene naturale. Domnia-sa are dreptate că sunt 179 de milioane de euro care ar putea fi folosiți pentru despăgubirea fermierilor ale căror culturi agricole au fost calamitate. Dar cui îi pasă?! Este interesat ministrul agriculturii de așa ceva?!

Domnul ministru a luat banii fermierilor pentru calamități și-n 2017 și a declarat că nu va da niciun leu pentru culturi calamitate. Asta face domnul Daea!  Cum vă închipuiți că o să activeze măsuri care vizează drepturi pentru fermieri?! Nu mai spunem că fermierii au pierdut anul trecut 17 milioane de euro din neglijența și nepăsarea autorităților din România! Cui îi pasă?!

Tot domnul ministru Daea a declarat că plătește 70% din subvenții la avans. Colegii mei din zonă au primit. Eu nu am primit un leu până azi și drept urmare banca o să mă execute pentru că i-am tot amânat. Degeaba am promis băncii că ministrul agriculturii o să-mi dea subvenția la timp. În loc să se ocupe de aceste probleme serioase, despăgubiri, subvenții, ajutoare pentru fermieri, etc. ministrul agriculturii vrea să ne bage pumnul în gură. Suntem dezamăgiți de așa atitudine!

Cornel Stroescu, fost președinte Asociația Producătorilor Agricoli MehedințiVizualizat: 3982 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

APAN Agriculture Equipments împreună cu producătorul finlandez TUME a prezenta la Indagra 2019 semănătoarea Nova Combi Star 4000. Semănătoarea Nova Combi Star este o semănătoare directă în mirşite, cu disc de pregătire şi fertilizare pentru cereale păioase.

Interviu cu Endre KOVÁCS, reprezentat Tume pentru România, Ungaria şi Serbia

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere! Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Bancul zilei

De mare ajutor

De mare ajutor
Un preot observă pe cealaltă parte a străzii un copil care nu ajungea la sonerie, deşi se chinuia de numa', numa'. Detalii