Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

FERMELE de ANIMALE VERIFICATE de MEDICII VETERINARI! CE OBLIGAȚII AU FERMIERII?

Publicat: 01 noiembrie 2017 - 14:58
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

CONTROALE NOIEMBRIE ȘI DECEMBRIE! Medicii veterinari efectuează în perioada noiembrie și decembrie 2017 controale în fermele de animale care au ca țintă asigurarea statusului de sănătate și bunăstare la animalele și păsările care se cresc în exploatații comerciale și exploatații de la gospodăriile populației, anunță Colegiul Medicilor Veterinari din Sibiu.

Verificările medicilor veterinari presupun următoarele:

* supravegherea clinică a stării de sănătate a efectivelor de animale care se regăsesc în toate formele de creștere și exploatare înclusiv în mediul silvatic,

* supravegherea unor boli transmisibile, prin examinarea în laborator a probelor recoltate de la animale și păsări în acest scop,

* operațiuni de vaccinare profilactică,

* monitorizarea și controlul respectării legislației privind circulația și utilizarea produselor biologice, a medicamentelor de uz veterinar și a furajelor medicamentate.

În acest context, în cadrul programului de asanare a Anemiei Infecțioase Ecvină, în cursul lunii noiembrie, decembrie se continuă retestarea cabalinelor, condiționat sănătoase, existente în exploatațiile și localitățile în care au fost diagnosticate animale anemopozitive, prin recoltarea și afluirea de probe de sânge la laborator, conform graficului stabilit.

Efectuarea acțiunilor de tuberculinare la cca. 30.000 bovine, crescute în exploatații comerciale și exploatații nonprofesionale de la gospodăriile populației, conform normelor și a procedurilor de calificare a exploatațiilor ca indemne pentru tuberculoză.

În cadrul programului de supraveghere și prevenire a Pestei Porcine Clasice, a Pestei Porcine Africane se continuă supravegherea clinică a stării de sănătate, a porcinelor crescute în exploatațiile comerciale, în exploatațiile nonprofesionale de la gospodăriile populației, în mediul silvatic, precum și în abatoare.

În zonele de supraveghere (3 km. în jurul fermelor comerciale și un km. în jurul târgurilor autorizate) se recoltează și se afluiesc la laborator probe de sânge de la porcinele domestice cu vârsta de peste 4 luni, comform graficului stabilit de specialiștii din cadrul D.S.V.S.A. județeană, precum și probe de sânge, stern și organe (limfonoduli, rinichi, splină și amigdale) de la mistreții împușcați în campania de recoltare sau găsiți morți.

Atenționăm că toți porcii domestici și porcii mistreți, sacrificați sau vânați destinați consumului uman, vor fi examinați pentru Trichineloză, porcii domestici la sediile circumscripțiile sanitare veterinare din localitățile județului, iar mistreții la laboratorul D.S.V.S.A. județean.

SUPRAVEGHERE SCRAPIE LA OVINE!


Tot în această perioadă se continuă supravegherea altor boli cofinanțate cu fonduri europene, respectiv Blutongue, E.S.B. Scrapia la ovine, Influența aviară și Salmonelele la păsări, prin afluirea la laborator a probelor recoltate în acest sens.

Pentru prevenirea Rabiei (turbarea) la carnasierele domestice se efectuează vaccinarea antirabică a câinilor și pisicilor în vârstă de peste 3 luni, în campanie, în perioada octombrie a.c. — februarie 2017, dar nu mai târziu de un an de la ultima vaccinare, urmată de vaccinări de completare la animalele care nu au putut fi vaccinate în timpul campaniei, obligatoriu, numai după identificarea acestora, conform programărilor stabilite de medicii veterinari de liberă practică pentru fiecare localitate din județul nostru.
Cadavrele de la animalele domestice sau sălbatice receptive, identificate pe teritoriul județului, se vor aflui la laborator pentru examinare privind diagnosticul Rabiei.
Personalul sanitar veterinar efectuează în această perioadă și alte acțiuni de prevenire și combatere a bolilor la animale la solicitarea proprietarilor.

OBLIGAȚIILE FERMIERILOR LA CONTROL!

Pentru realizarea acțiunilor programate în această perioadă, proprietarii de animale și păsări, în baza legislației în vigoare, au obligația:

Să respecte Ordinul Președintelui A.N.S.V.S.A nr.16/2010, completat cu Ordinul 112 / 2010 și Ordinul 69 / 2016 privind procedura de înregistrare sau autorizare sanitară veterinară a exploatațiilor zootehnice cu animale și păsări vii;
Să colaboreze cu medicii veterinari de liberă practică împuterniciți, arondați, pentru identificarea și înregistrarea la timp a animalelor existente în exploatație;
Să comunice medicului veterinar, la data producerii, mișcările survenite în efectiv, prin fătări, cumpărări, vânzări, mortalități, sacrificări, sau alte evenimente pentru reactualizarea permanentă a bazei de date în conformitate cu legislația specifică;
Să asigure sprijin personalului veterinar pentru efectuarea acțiunilor obligatorii de prevenire și combatere a bolilor transmisibile (vaccinări, recoltări de probe de sânge sau de organe) la data și ora stabilită;
Să respecte dispozițiile autorității veterinare privind izolarea și eliminarea din efectiv a animalelor diagnosticate cu boli transmisibile;
Să solicite medicului veterinar carnet de sănătate pentru animalele aflate în proprietate, complectat la zi cu acțiunile sanitare veterinare efectuate, documentele de mișcare și de certificare a stării de sănătate necesare pentru intenția de comercializare a animalelor;
Să asigure și să respecte normelor de protecție și bunăstare a animalelor și păsărilor, privind adăpostirea, hrănirea, adăparea, exploatarea și a normelor de microclimat;
Să efectueze curățirea mecanică și dezinfecția adăposturilor, acțiunile de deratizare, cu unități și personal de specialitate;
Să colecteze cadavrele și deșeurile animaliere în vederea transportului, cu sprijinul autorităților locale, la unitatea de neutralizare Protan.

Serviciile de specialitate din cadru D.S.V.S.A. în colaborare cu conducerea Colegiului județean al Medicilor Veterinari verifică permanent modul în care personalul sanitar veterinar de execuție și proprietarii de animale și păsări se implică și respectă programele și măsurile stabilite pentru această perioadă.

Încălcarea legislației privind efectuarea acțiunilor obligatorii de prevenire și combatere a bolilor transmisibile la animale și de la animale la om, a normelor de protecție și bunăstare, atrage aplicarea de măsuri corective proprietarilor de animale și păsări în funcție de gravitatea faptei comise.

Colegiul Medicilor Veterinari din Județul Sibiu

Vizualizat: 4965 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

AJUTORUL DE MAXIM 7.000 DE EURO/FERMĂ! MESAJUL APIA DE ASTĂZI PENTRU TOȚI FERMIERII!

AJUTORUL DE MAXIM 7.000 DE EURO/FERMĂ! MESAJUL APIA DE ASTĂZI PENTRU TOȚI FERMIERII!

24 septembrie 2020 - 10:19

COMUNICAT APIA! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), aduce la cunoștința fermierilor lansarea a 3 noi scheme de sprijin în cadrul Măsurii 21 – Sprijin temporar cu caracter excepțional acordat fermierilor și IMM-urilor care au fost afectați în mod deosebit de criza COVID-19 din Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 - 2020, respectiv în sectorul zootehnic – bovine, sectorul zootehnic – ovine și / sau caprine, dar și în sectorul vegetal – legume-fructe și cartofi.

SANCȚIUNI APIA pentru AJUTOARELE MICILOR FERMIERI ACORDATE PE MĂSURA 21!

SANCȚIUNI APIA pentru AJUTOARELE MICILOR FERMIERI ACORDATE PE MĂSURA 21!

24 septembrie 2020 - 09:22

AJUTOARE CRIZĂ. Verificările în teren efectuate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru ajutoarele acordate în cadrul Măsurii 21, ajutoare excepționale pentru pierderile cauzate de criza sanitară, se pot solda cu aplicarea unor sancțiuni crescătorilor de animale și cultivatorilor de legume, fructe și cartofi.

CONTROLUL APIA ÎN TEREN PENTRU AJUTOARELE ACORDATE MICILOR FERMIERI PE MĂSURA 21!

CONTROLUL APIA ÎN TEREN PENTRU AJUTOARELE ACORDATE MICILOR FERMIERI PE MĂSURA 21!

24 septembrie 2020 - 08:36

AJUTOARE CRIZĂ! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat miercuri, 23 septembrie 2020, lansarea Măsurii 21 prin care sunt acordate ajutoare crescătorilor de ovine/caprine, crescătorilor de bovine care dețin sub 91 de capete bovine și cultivatorilor de legume și fructe. Cererile se depun la APIA din data 25 septembrie 2020. APIA va efectua controale în teren pentru aceste ajutoare.

APIA: CERERILE PENTRU AJUTOR CRIZĂ MĂSURA 21 SE DEPUN ÎN PERIOADA 25 SEPTEMBRIE - 23 OCTOMBRIE 2020!

APIA: CERERILE PENTRU AJUTOR CRIZĂ MĂSURA 21 SE DEPUN ÎN PERIOADA 25 SEPTEMBRIE - 23 OCTOMBRIE 2020!

23 septembrie 2020 - 20:12

APIA ANUNȚĂ! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță lansarea în perioada 25 septembrie – 23 octombrie 2020 a sesiunii de depunere a cererilor de sprijin pentru măsura 21 „Sprijin temporar cu caracter excepțional acordat fermierilor și IMM-urilor care au fost afectați în mod deosebit de criza COVID-19” din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.

GHIDUL MĂSURII 21! AJUTOARE PENTRU LEGUMICULTORI!

GHIDUL MĂSURII 21! AJUTOARE PENTRU LEGUMICULTORI!

23 septembrie 2020 - 19:23

AJUTOR CRIZĂ. Ministerul Agriculturii a transmis astăzi către AGROINFO Ghidul Măsurii 21. Vă punem la dispoziție toate informațiile de care aveți nevoie pentru a solicita acest ajutor la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

GHIDUL MĂSURII 21! AJUTOR PENTRU CRESCĂTORII DE OVINE/CAPRINE!

GHIDUL MĂSURII 21! AJUTOR PENTRU CRESCĂTORII DE OVINE/CAPRINE!

23 septembrie 2020 - 18:48

AJUTOR CRIZĂ. Ministerul Agriculturii a transmis astăzi către AGROINFO Ghidul Măsurii 21. Vă punem la dispoziție toate informațiile de care aveți nevoie pentru a solicita acest ajutor  la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

GHIDUL MĂSURII 21 PENTRU CRESCĂTORII DE BOVINE CARE DEȚIN SUB 91 DE CAPETE DE ANIMALE!

GHIDUL MĂSURII 21 PENTRU CRESCĂTORII DE BOVINE CARE DEȚIN SUB 91 DE CAPETE DE ANIMALE!

23 septembrie 2020 - 18:15

AJUTOR CRIZĂ. Ministerul Agriculturii a transmis astăzi către AGROINFO Ghidul Măsurii 21. Vă punem la dispoziție toate informațiile de care aveți nevoie pentru a solicita acest ajutor  la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

AJUTOARE DE CRIZĂ MICI FERMIERI! MADR ANUNȚĂ ASTĂZI CĂ S-A PUBLICAT GHIDUL MĂSURII 21!

AJUTOARE DE CRIZĂ MICI FERMIERI! MADR ANUNȚĂ ASTĂZI CĂ S-A PUBLICAT GHIDUL MĂSURII 21!

23 septembrie 2020 - 17:35

ANUNȚ! Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) anunță, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO,  publicarea ghidului Măsurii 21 privind acordarea unui sprijin temporar cu caracter excepțional, ca răspuns la criza sanitară generată de epidemia de COVID-19.

PLĂȚILE ANUNȚATE ASTĂZI DE APIA!

PLĂȚILE ANUNȚATE ASTĂZI DE APIA!

23 septembrie 2020 - 15:57

COMUNICAT. Agenția de Plăți și intervenție pentru Agricultură (APIA) informează beneficiarii că a efectuat verificarea cererilor de sprijin depuse de fermieri în perioada 03 - 15 septembrie 2020 pentru Schema de ajutor de stat acordat producătorilor agricoli care au înființat culturi în toamna anului 2019, afectate de seceta pedologică.

CRESC AJUTOARELE PENTRU FERMELE DE ANIMALE!

CRESC AJUTOARELE PENTRU FERMELE DE ANIMALE!

23 septembrie 2020 - 14:45

MAI MULȚI BANI PENTRU ZOOTEHNIE! Bugetul pentru plățile fermierilor nu se va împărți egal pentru cele două sectoare, vegetal și zootehnie, în noul exercițiu financiar 2021-2027. Pentru fermele de animale, Ministerul Agriculturii a pregătit cea mai mare parte a bugetului, 60%, vegetalului revenindu-i 40%. Crescătorii de animale nu au niciun profit, toată lumea s-a concentrat pe vegetal, a declarat secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Emil Florian Dumitru.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tehnologia Syngenta în cultura mărului - testimonial Octavian Drăgan, jud. Bistrița Năsăud

Tehnologia Syngenta în cultura mărului - testimonial Octavian Drăgan, jud. Bistrița Năsăud

Octavian Drăgan administrează de 35 de ani o fermă pomicolă de măr, prun și cireș, aflată în localitatea Ghinda din județul Bistrița Năsăud. Ferma are o suprafaţă de 42ha, din care plantațiile de măr ocupă o suprafață de 26ha, iar în fiecare sezon, Octavian apelează cu încredere la produsele Syngenta pentru protecția plantelor.

 

Cei mai de bază aliați ai săi împotriva bolilor și dăunătorilor din livadă sunt

Alături de Syngenta, Octavian se simte ca într-o familie și apreciază recomandările echipei tehnice, care l-au ajutat să ofere pe piață mere sănătoase și de calitate.

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

SMS pentru PISI...

SMS pentru PISI...
SMS: „Bună pisi! Ce faci? Ce zici dacă ne vedem în seara asta? Iau acum o sticlă de vin... apartamentul este al nostru!”. Detalii