NU RENUNȚĂ LA CREȘTEREA PORCILOR CHIAR DACĂ AU FOST AFECTATE DE PESTA PORCINĂ AFRICANĂ! Fermierii din Polonia sunt ajutați să-și revină după dezastrul provocat de virusul pestei porcine africane (PPA). Ei ar fi recrutați într-un program lansat de unul dintre cei mai mari jucători de pe piața cărnii din Polonia.
Polonia are 99 de focare active de pestă porcină africană. Nu se știe cum și de ce, polonezii au reușit să limiteze cumva răspândirea molimei.
Cu 99 de focare active de pestă porcină africană la porcul domestic și 1800 de focare la mistreț, Polonia iși redresează sectorul suin. Gobarto Group – unul dintre cei mai mari jucători pe piața cărnii roșii din Polonia – demarează un nou program pentru creșterea porcilor.
Compania din sectorul de carne din Polonia a raportat venituri din vânzări mai mari pentru prima jumătate a anului 2018, respectiv 247,4 milioane euro - o creștere de 24,7% față de aceeași perioadă a anului 2017. Grupul urmărește să dezvolte creșterea porcinelor în parteneriat cu agricultorii locali.
În cadrul programului Gobarto 500, industria cărnii recrutează fermieri și oferă diverse forme de sprijin pentru investițiile acestora. Fermierii oferă pământul lor, permițând dezvoltarea de ferme de creștere a porcilor cu capacități de până la 2000 de capete, pe o perioadă de 15 ani.
Până în prezent, aproximativ 80 de fermieri din opt regiuni poloneze s-au alăturat programului Gobarto 500, conform presei poloneze, a postat Mary Pană, președinta Asociației Crescătorilor și Exportatorilor de Bovine, Ovine și Porcine (ACEBOP), pe pagina sa Facebook.
România deține un record trist, 772 de focare active de PPA, în acest moment, potrivit datelor oficiale comunicate astăzi de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). Șansa ca industria creșterii porcului românesc să-și revină curând este extrem de mică.