AȘTEAPTĂ BANII DE LA ARABI! Ministrul agriculturii, Petre Daea, a fost duminică, 26 noiembrie 2017, în comuna Bonțida din județul Cluj, la o fermă de carantină, unde sunt strânse mii de ovine care urmează să fie exportate. Un filmuleț postat de ministrul agriculturii, pe pagina sa de Facebook, conține o discuție dintre acesta și președintele Asociației Producătorilor și Exportatorilor Români de Ovine și Bovine (APEROB). Ce-i spune președintele APEROB ministrului Daea?
Necazul exportatorilor de ovine și bovine este interdicția impusă de autoritățile din Israel pentru importurile de animale vii din România. Ministrul israelian al Agriculturii a decis anul acesta, în iunie, să interzică importurile de ovine și bovine românești, din cauza unor nereguli consatate în cazul transporturilor de animale vii. Ce au constatat autoritățile din Israel?
O parte dintre animalele provenite din fermele din România aveau vârsta mai mare decât cea stabilită (12 luni). Pentru o parte dintre animalele cărora li se adminstraseră antibiotice și substanțe antiparazitare (cerință a părții israeliene) nu a fost respectat timpul de așteptare de 7 zile.
Durerea noastră e maximă. nu numai a mea. Sunt președintele APEROB, Asociația Producătorilor și Exportatorilor Români de Ovine și Bovine. Firmele din cadrul Asociației se plâng în continuare.
De ce? Piața din Israel este o piață foarte bună. Din două motive: unu, importă animale în număr mare, atât pentru consumul intern, cât și pentru aprovizionare (...), și-n al doilea rând plătesc banii pe marfă. Spre deosebire de alte țări din Orientul Mijlociu, țările arabe, care au încă mulți bani de plătit multor firme din România, s-a plâns președintele APEROB ministrului agriculturii, în timp ce-i arăta ferma de carantină.
Președintele APEROB i-a cerut lui Petre Daea ajutorul pentru a debloca exportul de animale vii în Israel.
Problema exportului de animale vii din România este un subiect sensibil, țara noastră riscă să fie anchetată de Comisia Europeană după ce au apărut o serie de imagini terifiante, revoltătoare cu chinurile și tortura la care sunt supuse animale exportate din România. Investigația a fost făcută de organizația Animals International, coordonată de Gabriel Păun, și pune accentul pe exportul animalelor vii în țările arabe.
VEZI AICI IMAGINI ATROCE CU ANIMALE TORTURATE!
Ferma de ovine din localitatea Răscruci, comuna Bonțida, vizitată duminică de șeful de la Agricultură, are o capacitate de 27.000 de capete și este prevăzută cu un centru de colectare de unde pleacă animalele la export. Potrivit președintelui APEROB, în acest moment sunt în fermă 12.000 de capete de ovine.