Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

EXPORT DE PRODUSE DIN FERMELE ROMÂNEȘTI ÎN CHINA!

Publicat: 01 august 2019 - 11:59
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

PRODUSE DIN FERMELE ROMÂNEȘTI PE PIAȚA DIN CHINA. China este interesată să importe din România carne de bovine, miere, vin, floarea soarelui. Ministrul agriculturii, Petre Daea, a discutat miercuri, 31 iulie, cu E.S. Jiang Yu, ambasadorul Chinei în România, despre exportul de produse românești, dar și despre un plan ambițios de transportare a mărfurilor din România către China. Cu trenul!

Principalele teme de discuție au vizat aspecte privind exportul produselor agroalimentare în China, deschiderea pieţei chineze pentru produsele româneşti, cum ar fi mierea, vinul, floarea soarelui, carnea de bovine și identificarea unor soluții pentru transportul mărfurilor, consolidarea cooperării pentru transferul de tehnologie și a investițiilor chinezești în România, precum și stimularea schimburilor comerciale.

Doamna Ambasador a precizat că agricultura reprezintă unul din domeniile importante de colaborare bilaterală dintre cele două țări.Domnia sa s-a arătat interesată de o mai bună prezenţă a produseloragroalimentare româneşti pe piaţa din China, la expozițiile și târgurile de profil, menţionând că apreciază competitivitatea produselor româneşti și că există deschidere pentru piaţa chineză, cu respectarea criteriilor privind calitatea și cantitatea. 

În cadrul întâlnirii, Jiang Yu a prezentat existența unui plan ambițios pentru transportul mărfurilor din România folosind trenul express dintre China și Uniunea Europeană, prin portul Pireu. De asemenea, au fost expuse avantajele tehnologice de care beneficiază agricultura chineză, privind sistemele de irigații și utilajele agricole, iar partea chineză și-a manifestat interesul pentru consolidarea cooperării în tehnologia și industria agricolă în vederea obținerii unor avantaje mutuale, un model în acest sens fiind Parcul Științific și Tehnologic pentru Agricultură China-România. Ambasadorul Jiang Yu și-a exprimat convingerea că Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale va continua să creeze un mediu favorabil pentru transferul de tehnologie și investiții din partea întreprinderilor chineze.

În deschiderea discursului său, ministrul Daea a remarcat îndelungata tradiţie a relaţiilor de cooperare dintre România şi China, amintind acțiuni concrete, respectiv schimburi tehnologice importante, în domeniul viticulturii și al aviculturii între România și China, care au apropiat interesele celor două state. Ministrul a propus ca în perioada următoare să fie organizată o întâlnire între directorul general al Casei de Comerț Agroalimentar Unirea și echipe de specialiști chinezi, în vederea stabilirii elementelor și a posibilităților concrete privind exportul de vin, dar și al altor produse obținute în țara noastră, precum și discutarea importantelor aspecte conexe: oferta de export, structura acesteia și cantitatea, modalitățile de transport, condițiile fito-sanitare, de sănătate și calitate pe care trebuie să le îndeplinească produsele solicitate.

Totodată, ministrul Petre Daea a apreciat oportunitatea realizării transferului de informații privind realizarea schimbului tehnologic în domeniul irigațiilor, în cazul în care există interes investițional din partea întreprinzătorilor chinezi în acest sector în România, întrucât,deși statul român alocă sume importante pentru investiții, sunt multe alte obiective care ar putea fi abordate.
Oficialul român a prezentat avantajele geografice și pedoclimatice ale țării noastre, care asigură produselor o specificitate și particularități deosebit de apreciate. 

În încheierea întâlnirii, ministrul Daea și-a exprimat aprecierea pentru vizita și discuțiile constructive, în speranța că apropierea dintre cele două state va stimula consolidarea relațiilor de cooperare bilaterală.

La rândul său, ambasadorul Chinei a mulțumit ministrului pentru deschidere, declarând că prietenia dintre popoarele noastre trebuie păstrată, dezvoltată și promovată, se arată în comunicatul Ministerului Agriculturii, transmis pentru AGROINFO.

Vizualizat: 1570 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Brinkman - Let’s improve together

Brinkman - Let’s improve together

La sfârşitul lunii noiembrie 2019, compania Brinkman a organizat o întânire cu partenerii săi - fermeri şi distribuitori din România. Desfăşurat sub deviza "Let’s improve together!", evenimentul a fost un bun prilej pentru schimbul de cunoştinţe între fermieri, companie şi colaboratori. Participanţii au fost în principal cultivatori de tomate şi căpşune în sere, dealeri Brinkman şi consultanţi şi specialişti în domeniul horticol. Tema principală a seminarului a fost creşterea eficienţei şi a productivităţii, în condiţiile lipsei forţei de muncă.

 

Interviu cu Cristina György-Hângan, manager vânzări România şi Moldova - Brinkman Hungary Kft.

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii Titan Machinery - Red Carpet 2019 VALTRA seria F - Agritechnica 2019

Bancul zilei

Papagal regal...

Papagal regal...
Ion pleacă la muncă, pe vapor, iar la plecare, Gheorghe îl roagă să-i aducă şi lui un papagal. Detalii