Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

EXCLUSIV! DEZVĂLUIRI ALARMANTE ÎN PARLAMENTUL EUROPEAN despre TRATAMENTUL CU ANTIBIOTICE LA OAMENI ȘI ANIMALE!

Publicat: 17 aprilie 2018 - 17:24
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

ÎN PERICOL! Există riscul să ne întoarcem la o epocă „pre-antibiotice/penicilină”, iar o simplă infecție pulmonară să se soldeze tot mai frecvent cu deces. Rezistența la antibiotice, la antimicrobiene, denumită pe scurt RAM, a devenit un fenomen alarmant, avertizează un document al Parlamentului European intitulat Planul de acțiune european: O singură sănătate, care va fi supus dezbaterii și adoptării ca rezoluție a Parlamentului European pe data de 24 aprilie 2018.

Cu toate că RAM este un fenomen care survine în mod natural în timp, evoluția sa a fost accelerată de următorii factori:

• utilizarea necorespunzătoare (utilizare incorectă și utilizare excesivă) a antibioticelor atât în medicina umană (de exemplu pentru tratarea infecțiilor virale, în cazul cărora sunt ineficace), cât și în domeniul creșterii animalelor (profilaxie și creștere)
• transmiterea bacteriilor rezistente de la animale la oameni prin contact direct sau prin intermediul lanțului alimentar și eliberarea de substanțe antimicrobiene în mediul înconjurător;
• eliminarea necorespunzătoare a medicamentelor neutilizate în apele subterane
• dezvoltarea insuficientă a unor antibiotice noi.

În plus, ar fi important să se sprijine diagnosticul medicilor cu ajutorul așa-numitelor teste de diagnosticare rapidă, care clarifică într-un timp foarte scurt dacă o inflamație este cauzată de viruși sau bacterii și dacă sunt necesare antibiotice. Însă testele de diagnosticare rapidă nu au ajuns încă la maturitate și sunt deseori mai scumpe decât multe antibiotice. Prin urmare, ele sunt o povară pentru casele de asigurări de sănătate, chiar dacă, pe termen lung, rezistența la antimicrobiene va genera costuri mult mai mari pentru sistemele de sănătate, se arată în Expunerea de motive la Raportul O singură sănătate al Comisiei pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară.

Raportul Comisiei pentru mediu din PE arată că, pentru a lua suficiente măsuri de combatere a RAM, principiul „o singură sănătate” trebuie să joace un rol important, reflectând faptul că sănătatea oamenilor și cea a animalelor sunt interconectate și că bolile sunt transmise de la oameni la animale și invers. Prin urmare, bolile trebuie eliminate atât la oameni, cât și la animale, ținând seama totodată de mediu, care poate fi o altă sursă de microorganisme rezistente.

Documentul subliniază că utilizarea adecvată și prudentă a antimicrobienelor (antibioticelor) este esențială pentru a limita apariția RAM în sectorul de asistență medicală umană, în domeniul creșterii animalelor și în acvacultură. Există diferențe considerabile între statele membre în ceea ce privește abordarea și gestionarea RAM.

Comisia Europeană trebuie să aibă în vedere introducerea obligației de colectare și transmitere periodică a datelor de monitorizare la nivelul UE și stabilirea de indicatori pentru măsurarea progreselor în lupta împotriva RAM.

Comisia și statele membre trebuie să alinieze supravegherea, monitorizarea și raportarea modelelor și agenților patogeni RAM. Trebuie elaborate studii standardizate pentru colectarea de date privind infecțiile asociate asistenței medicale.

Prevenirea infecțiilor, măsurile de biosecuritate și practicile de control sunt esențiale în controlul tuturor microorganismelor infecțioase, deoarece reduc nevoia de antimicrobiene și, prin urmare, nu dau posibilitatea microorganismelor să își dezvolte și să își răspândească rezistența.

Documentul mai propune ca statele membre UE să elaboreze mesaje de sănătate publică pentru a sensibiliza publicul și, în acest context, să promoveze o schimbare a comportamentului vizavi de utilizarea antibioticelor. Este esențial ca pacienții să înțeleagă informațiile privind asistența medicală și să fie în măsură să urmeze exact indicațiile de tratament.

Comisia și statele membre să promoveze o bună utilizare a antimicrobienelor în rândul profesioniștilor din domeniul sănătății în ceea ce privește prescrierea, dozajul, utilizarea și eliminarea antimicrobienelor.

INTERZICEREA VÂNZĂRII DE ANTIBIOTICE DE CĂTRE MEDICII UMANI ȘI VETERINARI!

Raportul arată că profesioniștii din domeniul sănătății sunt deseori nevoiți să ia decizii rapide cu privire la indicația terapeutică a unui tratament cu antibiotice. O soluție indicată sunt testele de diagnosticare rapidă care pot veni în sprijinul acestor decizii. Costul testelor de  diagnosticare rapidă însă poate depăși prețul antibioticelor.

Comisia Europeană trebuie să propună stimulente pentru ca industria să dezvolte metode de testare eficace și eficiente, iar societățile de asigurări de sănătate să acopere costurile suplimentare legate de utilizarea instrumentelor de diagnosticare rapidă, date fiind beneficiile pe termen lung ale prevenirii utilizării inutile a antimicrobienelor.

Comisia și statele membre trebuie să restricționeze sau să oprească vânzarea de antibiotice de către medicii sau veterinarii care le prescriu, atrage atenția documentul.

Evitarea tratamentului cu antibiotice s-ar putea face printr-o vaccinare de-a lungul vieții ca element-cheie al planurilor naționale de acțiune privind RAM, spune raportul.

Industria de dezvoltare de antibiotice de ultimă linie împotriva bacteriilor care sunt rezistente la toate celelalte antibiotice ezită să finalizeze cercetarea și să aducă la vânzare aceste antibiotice care ar putea salva vieți pentru un motiv meschin:  profit ul prea scăzut! 

Comisia pentru mediu propune să se acorde stimulente pentru ca industria farmaceutică să pună în circuit aceste noi antibiotice.  

UE a acordat până în prezent finanțări în valoare de peste 1 miliard de euro pentru cercetarea legată de RAM. Programul de cercetare „Orizont 2020” finanțează, de exemplu, proiecte precum ATx201 pentru antibiotice noi. Este nevoie de investiții suplimentare în viitor pentru a combate eficace RAM, deoarece 25 000 de persoane mor în fiecare an în UE din cauza unor infecții cauzate de microorganisme multirezistente. La nivel mondial, cifra este de aproximativ 700 000 de persoane în fiecare an.

Comisia pentru agricultură din Parlamentul European a avizat acest raport. Punctul de vedere al Comisiei pentru agricultură subliniază:

- trebuie să existe soluții legislative care să îi ajute pe fermieri să reducă utilizarea antibioticelor în creșterea animalelor, cu scopul de a utiliza antimicrobienele în mod prudent și responsabil;

- prevenirea bolilor trebuie să fie primul pas vizat la elaborarea legislației privind combaterea RAM în agricultură, atât pentru a asigura un standard ridicat de bunăstare a animalelor, cât și pentru a reduce nevoia de a recurge la antibiotice. Acestea nu ar trebui să fie utilizate niciodată pentru a compensa igiena insuficientă a animalelor sau creșterea necorespunzătoare a acestora;

- Comisia și statele membre trebuie să asigure o finanțare adecvată pentru investițiile realizate în cadrul exploatațiilor agricole, cum ar fi: adăposturi de calitate, ventilație, curățenie, dezinfecție, vaccinare și biosecuritate;

- producătorii de medicamente de uz veterinar trebuie să își schimbe cultura de afaceri, care încurajează utilizarea și abuzul de anumite medicamente cu scopul de a genera profituri. Utilizarea antibioticelor ca promotori de creștere a animalelor din care se obțin produse alimentare este interzisă în UE din 2006.

Comisia Europeană trebuie să impună respectarea acestei interdicții pentru toate produsele alimentare importate din țări terțe prin intermediul acordurilor de liber schimb.

Documentul primit de AGROINFO de la Parlamentul European va fi supus dezbaterii și adoptării în ședința Comisiei pentru agricultură de la Bruxelles, din data de 24 aprilie 2018.

 


 


Vizualizat: 1474 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

REȚEA DE ABATOARE pentru REDUCEREA TRANSPORTULUI DE ANIMALE VII!

REȚEA DE ABATOARE pentru REDUCEREA TRANSPORTULUI DE ANIMALE VII!

27 februarie 2021 - 10:50

BUNĂSTAREA ANIMALELOR. Dezvoltarea unei rețele consolidate de abatoare ar contribui decisiv la reducerea transportului de animale vii, mai ales în interiorul UE! Este convins europarlamentarul Daniel Buda (PPE), vicepreședintele Comisiei AGRI, Parlamentul European.

EURODEPUTAT BUDA: CREȘTE AJUTORUL PENTRU APICULTORI!

EURODEPUTAT BUDA: CREȘTE AJUTORUL PENTRU APICULTORI!

27 februarie 2021 - 10:32

VEȘTI BRUXELLES. Apicultorii vor beneficia de o creștere a finanțării prin fonduri europene, de la 40 de milioane EUR/an la 60 de milioane EUR/an! A anunțat europarlamentarul Daniel Buda (PPE), vicepreședintele Comisiei AGRI, Parlament European, pe pagina sa Facebook.

SUBVENȚII APIA 2021: SCHEMA PENTRU MICII FERMIERI!

SUBVENȚII APIA 2021: SCHEMA PENTRU MICII FERMIERI!

27 februarie 2021 - 10:03

ORDONANȚA SUBVENȚIILOR APIA 2021-2022. Fermierii care beneficiază de la APIA schema simplificată pentru micii fermieri, în anii 2021 și 2022, și condițiile pe care trebuie să le îndeplinească aceștia sunt stabilite de Ordonanța de Urgență nr. 11 din 24 februarie 2021 pentru aprobarea schemelor de plăți și a unor instrumente de garantare care se aplică în agricultură în anii 2021 și 2022 publicată în Monitorul Oficial, în vigoare.

ÎN VIGOARE! SUBVENȚIA APIA PE PĂȘUNE!

ÎN VIGOARE! SUBVENȚIA APIA PE PĂȘUNE!

27 februarie 2021 - 08:40

ORDONANȚA SUBVENȚIILOR APIA 2021-2022! Beneficiarii subvenției APIA pe hectarul de pășune, în anii 2021 și 2022, și condițiile pe care trebuie să le îndeplinească aceștia sunt stabiliți prin Ordonanța de Urgență nr. 11 din 24 februarie 2021 pentru aprobarea schemelor de plăți și a unor instrumente de garantare care se aplică în agricultură în anii 2021 și 2022 publicată în Monitorul Oficial.

APEL UNIUNEA SALVĂM ȚĂRANUL ROMÂN: AJUTAȚI TINERII FERMIERI ROMÂNI DIN ȚARĂ!

APEL UNIUNEA SALVĂM ȚĂRANUL ROMÂN: AJUTAȚI TINERII FERMIERI ROMÂNI DIN ȚARĂ!

27 februarie 2021 - 08:10

APEL! Uniunea Salvăm Țăranul Român cere ca suma alocată pentru submăsura 6.1 Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri să se dubleze, de la 100 de milioane de euro la 200 de milioane de euro, iar ajutorul acordat pentru un tânăr fermier din țară să crească până la 70.000 de euro. Suma alocată pentru tinerii fermieri români din diaspora să fie transferată tinerilor fermieri români din țară și să fie schimbate condițiile de accesare a ajutorului.

FERMIERII ROMÂNI: DAȚI-VĂ DEMISIA DE ONOARE!

FERMIERII ROMÂNI: DAȚI-VĂ DEMISIA DE ONOARE!

27 februarie 2021 - 07:43

COMUNICAT. Fermierii români sunt dezamăgiți de votul dat de ministrul agriculturii, Adrian Oros, împotriva suplimentării bugetului MADR astfel încât să le fie plătite despăgubirile pentru culturile de primăvară afectate de secetă. Fermierii spun că a fost un vot împotriva satului românesc, că promisiunile s-au transformat în minciuni și cer demisia de onoare. Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România, LAPAR, a transmis un comunicat pentru AGROINFO.

COJOCARU (APRIL): MINISTERUL AGRICULTURII SĂ UITE ACEA MENTALITATE DE MINISTER AL AJUTORULUI SOCIAL!

COJOCARU (APRIL): MINISTERUL AGRICULTURII SĂ UITE ACEA MENTALITATE DE MINISTER AL AJUTORULUI SOCIAL!

26 februarie 2021 - 20:03

SĂ LE FACĂ PENSII SPECIALE LA ȚĂRANI! Ministerul Agriculturii să uite acea mentalitate de minister al ajutorului social. Bugetul, fondurile europene, Planul Național Strategic trebuie să fie concentrate pe o dezvoltare a fermei comerciale. Ajutoarele pentru micii fermieri, țărani, nu trebuie amestecate cu cele pentru fermele mari. Țăranului să i se facă rentă viageră sau pensie specială, a spus Dorin Cojocaru, președintele Asociației Patronale Române din Industria Laptelui, APRIL, la Agro TV.

MINISTRUL OROS: EU NU SPUN CĂ VREAU SĂ DISTRUG GOSPODĂRIA ȚĂRĂNEASCĂ, ASTA SPUN UNII!

MINISTRUL OROS: EU NU SPUN CĂ VREAU SĂ DISTRUG GOSPODĂRIA ȚĂRĂNEASCĂ, ASTA SPUN UNII!

26 februarie 2021 - 19:15

ORDINUL MAXIM 5 PORCI ÎN GOSPODĂRIA ȚĂRĂNEASCĂ! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, susţine că proiectul de ordin privind stabilirea tipurilor de exploataţii de suine, lansat în dezbatere publică, nu distruge gospodăria ţărănească, ci opreşte activitatea ilegală a samsarilor, în timp ce toţi crescătorii mari sau mici trebuie să respecte reguli minime de biosecuritate.

ÎN VIGOARE! CONDIȚII OBLIGATORII pentru PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

ÎN VIGOARE! CONDIȚII OBLIGATORII pentru PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

26 februarie 2021 - 12:13

OFICIAL. ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 11 din 24 februarie 2021 pentru aprobarea schemelor de plăți și a unor instrumente de garantare care se aplică în agricultură în anii 2021 și 2022 a fost publicată în Monitorul Oficial, este în vigoare. Care sunt condițiile obligatorii impuse fermierilor anul acesta pentru încasarea subvențiilor APIA?

APPR: NOUA STRATEGIE A UE PRIVIND ADAPTAREA LA SCHIMBĂRILE CLIMATICE!

APPR: NOUA STRATEGIE A UE PRIVIND ADAPTAREA LA SCHIMBĂRILE CLIMATICE!

26 februarie 2021 - 11:48

COMUNICAT. Agricultorii și cooperativele agricole consideră binevenită publicarea unei noi strategii privind adaptarea la schimbările climatice. Cinci elemente ne-au atras atenția în cadrul comunicării publicate astăzi de Comisia Europeană, susține un comunicat al Asociației Producătorilor de Porumb din România, transmis astăzi pentru AGROINFO.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde

Principala problemă din acest an în cultura pepenilor verzi a fost antracnoza, o boală care atacă toate părțile aeriene ale plantei: frunze, fructe şi tulpini. Soluțiile Syngenta pentru controlul atracnozei sunt produse precum Cidely Top și Ortiva Top aplicate în alternanță.

În cultura pepenilor galbeni principala problema a fost mana. Fungicidul Revus are o acţiunea puternică şi persistentă şi asigură un bun nivel de combatere al manei.

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Prietenie

Prietenie
Doi scoţieni se întâlnesc pe stradă. Detalii