Adama
Vinasa Rompak

EUROPARLAMENTARII ROMÂNI DIN COMISIA DE AGRICULTURĂ, PARLAMENTUL EUROPEAN! 10 IULIE, ALEGEREA PREȘEDINTELUI!

Publicat: 08 iulie 2019 - 15:38
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

ALEGERI PREȘEDINTE ȘI VICEPREȘEDINȚI COMISIA DE AGRICULTURĂ! Comisia pentru agricultură și dezvoltare rurală, AGRI, din Parlamentul European își alege pe 10 iulie 2019, la Bruxelles, președintele și vicepreședinții. România are 5 europarlamentari membri în Comisia pentru agricultură.

Potrivit Agendei transmisă pentru AGROINFO de Parlamentul European, miercuri, 10 iulie 2019, vor fi aleși președintele Comisiei pentru agricultură și dezvoltare Rurală, AGRI, și cei patru vicepreședinți. De asemenea, noul președinte ales va face câteva anunțuri despre activitatea viitoare a Comisiei.

România are cinci europarlamentari în Comisia pentru Agricultură din Parlamentul European, doi dintre ei sunt membri supleanți.

carmen-avram_b

Carmen Avram - Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor si Democraților S&D/PSD - este membră a Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (AGRI) și membru supleant în Comisia pentru afaceri economice și monetare (ECON) și Comisia pentru pescuit (PECH).

europarlamentar daniel buda_b

Daniel Buda - PPE/PNL - membru în Comisia pentru agricultură și dezvoltare rurală și membru supleant în Comisia pentru dezvoltare regională și în Comisia pentru afaceri juridice (JURI).

ciolos euro_b

Dacian Cioloș - Renew/PLUS - ca lider al grupului Renew Europe, participă la reuniunile Conferinței Președinților și este și membru al Comisiei pentru agricultură și dezvoltare rurală.

corina cretu euro_b

Corina Crețu - S&D/Pro România - este membru în Comisia pentru control bugetar și în Comisia pentru dezvoltare regională și membru supleant în Comisia pentru agricultură și dezvoltare rurală.

Dan Ștefan-Motreanu - PPE/PNL - dan-stefan-motreanu_beste membru al Comisiei pentru piața internă și protecția consumatorilor și membru supleant în Comisia pentru agricultură și dezvoltare rurală și în Comisia pentru cultură și educație.

Vizualizat: 1822 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

12 decembrie 2024 - 10:02

Un Ordin MADR, postat în consultare publică pe site-ul oficial al ministerului, schimbă criteriile pentru subvenția APIA PD-03 Sprijin complementar pentru venit pentru tinerii fermieri.

NOU! Vârsta taurilor pentru subvenția APIA de 190 euro/bovină!

NOU! Vârsta taurilor pentru subvenția APIA de 190 euro/bovină!

12 decembrie 2024 - 09:13

Un proiect de Ordin MADR, publicat în dezbatere, modifică sprijinul cuplat zootehnic pentru venit, SCVZ, pentru creșterea taurinelor de carne în sensul stabilirii vârstei minime în cazul animalelor care fac obiectul acestei forme de sprijin.

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

12 decembrie 2024 - 08:46

Numărul tinerilor fermieri instalați ca șefi de exploatație este în scădere. Bruxelles-ul vrea să-i stimuleze cu ajutoare mai mari pe tineri să aleagă o carieră în agricultură.

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

11 decembrie 2024 - 15:21

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a plătit 1,2 miliarde de euro (1.170.410.582,92 euro) în perioada ianuarie – decembrie 2024 pentru proiectele de investiții și pentru măsurile de mediu și climă finanțate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR). Din întreaga sumă plătită de AFIR, 1,02 miliarde de euro reprezintă finanțarea Comisiei Europene acordate prin FEADR, iar 152 milioane de euro provin de la Bugetul Național.

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

11 decembrie 2024 - 14:57

În cadrul reuniunii AgriFish care s-a desfășurat în perioada 09-10 decembrie 2024, s-au aprobat concluziile privind o politică agricolă comună post 2027 orientată spre fermieri de către cei 27 de miniștri ai agriculturii din Uniunea Europeană.

Tarif ANSVSA examen trichineloza porc!

Tarif ANSVSA examen trichineloza porc!

11 decembrie 2024 - 14:50

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) recomandă cetățenilor să acorde o atenție deosebită achiziționării și manipulării alimentelor de origine animală, în special în perioada sărbătorilor de iarnă.

Percheziție DIICOT și ANSVSA: Ovine și porci, într-o fermă clandestină!

Percheziție DIICOT și ANSVSA: Ovine și porci, într-o fermă clandestină!

11 decembrie 2024 - 14:14

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) informează astăzi că la o percheziție făcută în județul Dâmbovița au fost găsite sute de animale neidentificate, ovine și porci.

Subvenția APIA suplimentară de 100 euro/bovină, la plată!

Subvenția APIA suplimentară de 100 euro/bovină, la plată!

11 decembrie 2024 - 07:05

Crescătorii de bovine beneficiază anul acesta de o subvenție APIA suplimentară pe cap de bovină, ecoschema PD-27 - Creșterea nivelului de bunăstarea a bovinelor prin pășunat extensiv pe pajiști în condiții optime de sustenabilitate. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început plățile finale pe 2 decembrie 2024 și sunt la plată și subvențiile care nu au fost incluse pe lista avansului APIA.

URGENT APIA! Cuantum ajutor pe cap ovină/caprină, bovină! Cereți banii la APIA!

URGENT APIA! Cuantum ajutor pe cap ovină/caprină, bovină! Cereți banii la APIA!

11 decembrie 2024 - 06:35

Termen limită 16 decembrie 2024! Mai sunt 5 zile pentru a depune la Agenția de PLăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) cererile iniţiale anuale de solicitare a ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor pentru anul 2025, cereri avizate de către Agenția Națională pentru Zootehnie (ANZ).

Modificare în lege! Plăți APIA integrale chiar dacă fermierii nu respectă regula!

Modificare în lege! Plăți APIA integrale chiar dacă fermierii nu respectă regula!

11 decembrie 2024 - 06:06

Ministerul Agriculturii a postat, pe site-ul oficial, un proiect de hotărâre de Guvern care aduce modificări plăților făcute din fonduri de dezvoltare rurală. Una dintre schimbările importante vizează cazurile în care fermierii nu sunt sancționați. Este vorba de plățile de agro-mediu, agricultură ecologică, plăți pentru zona montană sau alte zone defavorizate și plățile din măsura de silvomediu, împăduriri.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Marian L
|
10. 01, 2019. Tuesday 20:59
Va salut.
Trebuie sa va sesizez o foarte mare problema aparuta ca urmare a legislatiei europene in domeniul multiplicarii soiurilor nucifere prin metodele vegetative (ALTOIRE - INVITRO).

legislatia europeana in acest domeniu ARE O MARE HIBA care a condus la un fenomen de o amploare de neimaginat de INSELATORIE dar si de coruptie !

Si acest lucru se datoreaza IMPERFECTIUNII legislatiei in acest domeniu !

Din acest motiv am marea rugaminte sa imi comunicati prin email cum anume pot sa am contact cu un reprezentant - europarlamentar din comisia pentru agricultura, pentru ca sa pot sa arat situatia in amanunt.

Normele impuse de legislatia in domeniu - OBLIGA in mod efectiv la INCALCAREA LEGII - pentru ca altfel intreaga piata de multiplicare a nucului prin metodele vegetative ar fi blocata in totalitate !

Stimati domni, ati impus regulamente privind CATEGORIILE BIOLOGICE pentru multiplicarea nucului, CANDIDAT - PREBAZA - BAZA si CERTIFICAT urmate de ultima categorie biologica CAC.

OK. Totul ar fi in regula - DACA - legislatia AR FI PREVAZUT IN MOD IMPERATIV UNDE se gasesc in Europa plantele RECUNOSCUTE SI INREGISTRATE DREPT CATEGORII SUPERIOARE - respectiv UNDE ANUME SE GASESTE plantatia autorizata si inregistrata la DE ORGANISMELE EUROPENE - din care se poate procura - PENTRU RESPECTAREA SI APLICAREA LEGII EUROPENE ATAT DE RESTRICTIVA - deci unde se gasesc aceste plantatii CARE DETIN plantele din categoriile biologice superioare - respectiv PREBAZA - plantatii CARE SA FIE OBLIGATE PRIN LEGE sa multiplice din aceasta categorie biologica GARANTATA a fiecarui soi DE NUC (aici vorbesc de TOATE soiurile de nuc INREGISTRATE OSIM si recunoscute ca soiuri cu potential de multiplicate.

Aici este vorba despre OBLIGAREA PRIN LEGE a detinatorilor acestor plantatii SA MENTINA VIABILE plantatiile cu categoria biologica PREBAZA , si SA REPRODUCA fie prin metoda INVITRO fie prin metoda altoirii - obtinandu-se CATEGORIA BIOLOGICA BAZA - care sa fie pusa la dispozitia PRODUCATORILOR DE MATERIAL SADITOR PRIN ALTOIRE A NUCULUI.
Asta pentru ca acesti producatori - CA SA POATA RESPECTA LEGEA EUROPEANA IMPUSA DEJA - trebuie SA AIVA DE UNDE SA PROCURE RAMURILE PURTATOARE DE MUGURI VIABILI PENTRU ALTOIRE - DIN CATEGORIA BAZA - PENTRU A OBTINE CATEGORIA CERTIFICAT - SPRE A PUTEA FI SUPUSA COMERCIALIZARII - asa cum obligati prin legislatie.

IN ACESTE MOMENTE peste 80% din productia de nuc altoit si pus in vanzare drept nuc cu categoria biologica CERTIFICAT -- ESTE UN FALS - O MINCIUNA SI O INSELATORIE la nivelul intregei Europe !

In Romania in acest moment NU EXISTA NICI O PLANTATIE care sa detina, spre exemplu, material furnizor de ramuri altoi categoria biologica BAZA - pentru a se face altoirea si sa se puna in vanzare pe piata nucul purcator al etichetei LEGAL ATRIBUITE cu precizarea "CERTIFICAT" !!!!!

Ma refer aici la soiurile LIBERE si anume Chandler si Franquette.

OK. CU TOATE ACESTEA piata din Romania ESTE INVADATA de nuc CATEGORIA BIOLOGICA CERTIFICAT - cu etichete care indica producerea lor in Bulgaria sau in alte tari din UE, TOATE aceste etichete FIIND FALSURI NOTORII care se pot demonstra prin analiza biologica prin sondaje a plantelor purtatoare ale acestor etichete !

Dealtfel SE POATE CONSTATA foarte usor ca Bulgaria spre exemplu NU este producator la nivel european capabil sa altoiasca sute di mii de nuci !!!!!!
Dealtfel NICI IN BULGARIA - ca si in Romania - NU EXISTA nici o plantatie AUTORIZATA de nuci categorie superioara (PREBAZA sau BAZA) , producatoare si furnizoare de ramuri altoi pentru producerea nucilor altoiti purtatori - conform legislatiei UE - ai categoriei biologice CERTIFICAT !

Ori domnilor, asta DEMONSTREAZA clar ca in realitate legislatia in acest domeniu elaborata de Comisia de agricultura di cadrul Parlamentului European - NU POATE FI APLICATA CU RESPECTAREA CONDITIILOR IMPUSE !!!!
In acest moment - daca aceasta comisie ar face verificarile ce se impun, VA CONSTATA CONCRET ca la nivelul statelor membre UE - NU EXISTA PLANTATII detinatoare a exemplarelor de categorie superioara - inregistrate in mod legal si obligate sa pastreze si sa mentina aceste categorii superioara pentru a nu se pierde genetic, si in acelasi timp NU EXISTA NICI MACAR UN SINGUR PRODUCATOR SI DISTRIBUITOR AUTORIZAT IN SPATIUL UE de la care cei interesati in multiplicarea nucifereleo sa poata SA CUMPERE CU ACTE CARE CERTIFICA CATEGORIA BIOLOGICA SUPERIOARA plante de nuc purtatoare ale categoriei BAZA din care sa isi produca ramurile pentru multiplicarea legala.


O discutie pe aceasta tema se impune deinzata pentru stoparea acestui fenoman de efectiva inselatorie la nivel european.

Ca sa nu credeti ca scriu niste prosti, va rog pe dumneavoastra sa butonati internetul - pe toate siturile sau browserelor posibile - SI VETI CONSTATA ca NU VETI IDENTIFICA NICI MACAR UN SINGUR DETINATOR DE PLANTATIE DE CATEGORIE SUPERIOARA PENTRU NUC !!!!

Acest lucru este valabil si na nivelul natiunilor, separat.
Eu arat doar situatia de la noi, unde daca veti cauta o plantatie autorizata detinatoare de plante categorie superioara destinate producerii de descendenti (CANDIDAT, PREBAZA si BAZA) --- NU VETI GASI !!!

Niciuna din statiunile de cercetare nu mai detin planta CANDIDAT identificata, inregistrata si catalogata ca unicat !
Si aici vorbim de soiuri multiple.
Incercati va rog sa gasiti spre exemplu soiul MIIROSLAVA - intr-un institut - ca planta UNICAT de categorie CANDIDAT, orin macar plante mature, cu varsta care sa indice ca acestea ar putea fi CATEGORIA PREBAZA - ori plante multiplicate care sa existe la nivelul categoriei biologice BAZA din care se obtine categoria CERTIFICAT !

ATENTIE !
Cu toate acestea, pe piata romaneasca SE COMERCIALIZEAZA NUC SOIUL MIROSLAVA - PURTATOR AL ETICHETEI ALBASTRE - categorie biologica CERTIFICAT !!!


Cine si cum au atribuit aceste etichete care sunt supuse unor inregistrari draconice, purtatoare de cod de bare pe loturi distincte......samd.... ????????


Din aceste motive va rog sa incercati sa purtam o discutie poate de numai jumatate de ora, pentru a putea lamuri ceea ce v-am transmis, urmand sa procedati ulterior la modificarile si corectiile ce se impun in legislatia in domeniu la nivel UE.

Nu intelegeti gresit sesizarea mnea.
Este vorba aici despre POSIBILITATEA PIERDERII ZESTREI GENETICE PENTRU PLANTE DE CATEGORIE SUPERIOARA - COROBORAT CU RASPANDIREA IN FALS A UNOR PLANTE CARE SE PRETINDE A AVEA ACEASTA ZESTRE !

Odata pierdute soiurile - ori scapate de sum controlul corect al multiplicarii - ele nu mai pot fi recuperate - si acest lucru ar fi un dezastru...


Deosebit respect
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

În premieră pentru România, în 2023, caravana Massey Ferguson eXperience Tour, organizată de Sigma CVM România, a ajuns în trei locații diferite, unde fermierii au putut vedea și testa tractoarele și combinele #MasseyFerguson

BONUS: Până la finalul lunii iunie 2023, aveți oferte de finanțare cu avans zero și dobânzi începând de la 1,99% până la 4,5%.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La spovedanie...

La spovedanie...
Un credincios merge la preot să se spovedească: Detalii