KWS+
Reclama header after big part 2

EUROPARLAMENTAR ACUZĂ: DECIZIE COMPLET IRESPONSABILĂ A MINISTRULUI DAEA!

Publicat: 17 decembrie 2018 - 15:14
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

NU SCHIMBI CALUL CÂND URCI DEALUL! Mazilirea secretarului de stat Alexandru Potor de la Ministerul Agriculturii a stârnit reacția vehementă a europarlamentarului român Daniel Buda (PPE). Un proverb românesc spune că „nu schimbi calul când urci dealul!” În pragul preluării preşedinţiei Consiliului UE, Guvernul PSD-ALDE pune în pericol continuitatea agendei sectorului agricol! Avertizează acesta pe pagina sa Facebook.

Alexandru Potor nu mai este secretar de stat la Ministerul Agriculturii. A fost eliberat din funcție, săptămâna trecută. Potrivit Evenimentului Zilei, prim-ministrul Viorica Dăncilă l-a dibuit pe Alexandru Potor ca fiind un apropiat al puciștilor din PSD, al celor care ar fi împotriva liderului social-democraților, Liviu Dragnea. Mai precis este un apropiat al lui Marian Neacșu, exclus din PSD. Premierul l-a eliberat din funcție pe Potor cu toate că, singura lui ispravă acolo, a fost să o angajeze secretară pe o apropiată a lui Darius Vâlcov, consilierul premierului. Larisa Maria Popa, care a lucrat într-un salon de înfrumusețare, a devenit secretara lui Potor, scrie sursa citată.

Europarlamentarul Daniel Buda spune că decizia ministrului Petre Daea de a-l mazili pe Potor de la Ministerul Agriculturii este complet iresponsabilă, în prag de preluare de către România a Președinției Consiliului UE.

Pe principiul „nu schimbi calul/boii când urci dealul”, așa ar fi trebuit să acționeze și Ministrul Petre Daea când vine vorba de schimbarea unei persoane cheie care avea în atribuții relațiile MADR cu Comisia Europeană și DG Agri. Evident, nu sunt simpatizant a vreunui om numit de PSD, dar în același timp, nu poți ignora câteva realități care țin cel puțin de reprezentarea României la nivel european. Cu domnul Alexandru Potor, am avut câteva ciocniri profesionale în diverse situații, având opinii diferite față de multe probleme din spațiul agricol. Cu toate acestea, domnul Potor este secretarul de stat care asigură interfața fermierilor români la Bruxelles. Iar unii spun că este cam singurul familiarizat cu instituțiile europene. Mecanismele, procedurile și metodele de lucru din capitala europeană nu sunt deloc simple.

Ba aș spune foarte complicate până le înțelegi! Iar domnul Potor începuse sa le înțeleagă. Doar ca nu i-a folosit la nimic în fața lui Daea! Interesele de partid au fost mai presus decât interesele ca România sa fie cât de cât reprezentată. Formal, că pe fond suntem dezastru la capitolul Președinția Comsiliului Uniunii Europene. Domnule ministru Daea, țin să vă reamintesc că peste două săptămâni România va prelua președinția la Consiliului Uniunii Europene, iar o astfel de decizie complet iresponsabilă, marcă deja înregistrată pentru dumneavoastră , poate afecta eforturile pentru continuitatea agendei Uniunii Europene în ceea ce privește sectorul agricol.

Deținerea Președinției Consiliului UE implică o vizibilitate crescută a României pe plan extern, astfel că România trebuie să valorifice această oportunitate prin planuri și strategii consolidate în toate domeniile importante. Schimbarea reprezentantului României care a stat la masa negocierilor în ultimii ani și a dezbătut viitorul Politicii Agricole Comune, poate genera mari probleme în ceea ce privește coerența acțiunilor României în cadrul Consiliului UE pe acest portofoliu. Alexandru Potor, în calitate de reprezentant al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a ținut legătură strâns cu Comisia Europeană și cu DG Agri, deținând suficiente cunoștințe tehnice pentu a preveni un dezastru în perioada următoare!

Exercitarea Președinției Consiliului UE reprezintă oportunitatea pentru România de a contribui activ la consolidarea construcției europene și de a-și prezenta o viziune puternică cu privire la evoluția Uniunii Europene. România are posibilitatea în același timp să-și mărească puterea de influență asupra deciziilor adoptate la nivelul Uniunii, devenind astfel parte din nucleul decizional.

Domnule Daea, cum va mai putea România să devină vocală, credibilă și puternică în ceea ce privește viitorul Politicii Agricole Comune când persoana însărcinată de această responsabilitate a fost eliberată din funcție? Guvernarea PSD-ALDE trebuie să fie conștientă că imaginea României, dar și parcursul său european ar avea de suferit în urma unei gestionări ineficiente a președinției Consiliului UE, iar românii nu pot fi victima incompetenței și nepăsării acestui guvern corigent! A dezvăluit europarlamentarul pe pagina sa Facebook.

Vizualizat: 4049 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

SUBVENȚIILE APIA DIN ZOOTEHNIE, PE LISTA URGENȚELOR MINISTERULUI AGRICULTURII!

SUBVENȚIILE APIA DIN ZOOTEHNIE, PE LISTA URGENȚELOR MINISTERULUI AGRICULTURII!

24 ianuarie 2021 - 22:23

SUBVENȚII APIA PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE! Situația acordării subvențiilor pentru fermele de animale este, în acest an, pe lista urgențelor Ministerului Agriculturii. Anunțul l-a făcut ministrul agriculturii, Adrian Oros, într-un interviu acordat Agerpres.

BANI PE HECTAR PENTRU CULTURILE DE PRIMĂVARĂ DISTRUSE DE SECETĂ!

BANI PE HECTAR PENTRU CULTURILE DE PRIMĂVARĂ DISTRUSE DE SECETĂ!

24 ianuarie 2021 - 21:52

DESPĂGUBIRI FERMIERI! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a fost întrebat într-un interviu Agerpres când vor primi fermierii banii pentru culturile de primăvară şi ce restanţe mai sunt pentru cele însămânţate în toamnă lui 2019.

AJUTOR DE PÂNĂ LA 90 DE MILIOANE EURO pentru FERMELE MICI!

AJUTOR DE PÂNĂ LA 90 DE MILIOANE EURO pentru FERMELE MICI!

24 ianuarie 2021 - 21:33

BANI PENTRU MICII FERMIERI! Bugetul alocat, pentru anii 2021-2022, pentru dezvoltarea fermelor mici, submăsura 6.3, este de până la 90 de milioane de euro, anunță ministrul agriculturii, Adrian Oros.

SPRIJIN TINERI FERMIERI! REGULI NOI ÎN 2021 CARE SĂ ÎMPIEDICE FRAUDAREA BANILOR!

SPRIJIN TINERI FERMIERI! REGULI NOI ÎN 2021 CARE SĂ ÎMPIEDICE FRAUDAREA BANILOR!

24 ianuarie 2021 - 21:06

REGULI CARE SĂ ÎMPIEDICE FRAUDAREA BANILOR! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că bugetul alocat în 2021-2022 pentru sprijinul acordat tinerilor fermieri care se instalează ca șefi de exploatației agricolă este de până la 100 de milioane de euro. În același timp, șeful MADR spune că se vor schimba anul acesta regulile pentru că acești bani sunt prea ușor de fraudat.

MINISTRUL OROS: 88 MILIOANE EURO, ÎMPĂRȚITE ÎN 2021 FERMIERILOR ROMÂNI CA AJUTOARE DE MINIMIS!

MINISTRUL OROS: 88 MILIOANE EURO, ÎMPĂRȚITE ÎN 2021 FERMIERILOR ROMÂNI CA AJUTOARE DE MINIMIS!

24 ianuarie 2021 - 20:43

BANI PENTRU FERMIERI! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat că suma alocată anul acesta pentru ajutoarele de minimis destinate fermierilor și crescătorilor de animale este de 88 de milioane de euro.

28.000 DE PORCI VOR FI UCIȘI! PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ LA CEA MAI MARE FERMĂ DIN SIBIU!

28.000 DE PORCI VOR FI UCIȘI! PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ LA CEA MAI MARE FERMĂ DIN SIBIU!

24 ianuarie 2021 - 20:03

ALERTĂ! Autoritățile sanitar veterinare din Sibiu sunt în alertă maximă după ce a fost confirmat focar de pestă porcină africană în orașul Avrig la cea mai mare fermă din județ. Potrivit estimărilor, peste 28 de mii de animale urmează să fie incinerate, iar în zona s-au instituit măsuri speciale de limitare a circulației animalelor, prin decizie a Centrului Local de Combatere a Bolilor Sibiu, informează Prefectura Sibiu.

ADEVERINȚA APIA pentru SUBVENȚIILE APIA DIN ACEST AN!

ADEVERINȚA APIA pentru SUBVENȚIILE APIA DIN ACEST AN!

23 ianuarie 2021 - 20:16

ESTE LEGE! Pentru că ne întreabă zilele acestea tot mai mulți fermieri, crescători de animale dacă vor fi nevoiți și anul acesta să solicite adeverință pentru APIA de la registrul agricol al primăriilor, publicăm prevederile Legii 288/2020, care modifică Ordonanța subvențiilor, OUG 3/2015, și care a apărut pe data de 9 decembrie 2020 în Monitorul Oficial.

SATUL MEU ARE 3000 DE OI, 500 DE CAPRE, 70 DE VACI ȘI-N MAGAZINUL DIN COMUNĂ NICI GRAM DE BRÂNZĂ PRODUSĂ LOCAL!

SATUL MEU ARE 3000 DE OI, 500 DE CAPRE, 70 DE VACI ȘI-N MAGAZINUL DIN COMUNĂ NICI GRAM DE BRÂNZĂ PRODUSĂ LOCAL!

23 ianuarie 2021 - 18:59

CÂND NE DEȘTEPTĂM?! În țări dezvoltate din Uniunea Europeană, Germania, Austria, Franța, grajdurile cu animale sunt în mijlocul satului, crescătorii au magazine de desfacere a produselor chiar la fermă. La noi, nici vorbă de așa ceva. Chiar dacă sunt mulți crescători de animale în sat sau în comună, magazinele de comună nu vând produse locale de la fermieri, pune punctul pe i un medic veterinar.  

VOCEA FERMIERULUI: FERMIERUL LUCREAZĂ TERENUL, IAR FIUL PRIMARULUI IA SUBVENȚIA APIA!

VOCEA FERMIERULUI: FERMIERUL LUCREAZĂ TERENUL, IAR FIUL PRIMARULUI IA SUBVENȚIA APIA!

23 ianuarie 2021 - 18:04

FERMIERII NE SCRIU! AGROINFO primește în fiecare zi mesaje de la fermieri. Multe dintre aceste mesaje arată nedreptățile sau dezvăluie cazuri care sunt de competența procurorilor, în multe rânduri, fermierii își strigă necazul, nemulțumirea față de autorități, furia pentru cum sunt gestionați banii pentru agricultură. Deși trăim, măcar teoretic, în democrație, multor fermieri le este teamă să-și expună punctul de vedere. Le este teamă că autoritățile, fie locale, fie centrale, se vor răzbuna pe ei.

CE SPUNE UN DIRECTOR APIA DESPRE ȚĂRANII ȘI FERMIERII ROMÂNI!

CE SPUNE UN DIRECTOR APIA DESPRE ȚĂRANII ȘI FERMIERII ROMÂNI!

23 ianuarie 2021 - 10:52

ANALIZĂ APIA. Țăranii de ieri au devenit FERMIERII de SUCCES de astăzi. De la Tânăr Fermier la Mic Fermier, într-un timp destul de scurt, dar cu multa dăruire și muncă, se poate ajunge Mare Fermier cu peste 50 de hectare de pământ în exploatație, spune directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Cluj, Ioan Merca, într-o analiză făcută pentru revista oficială APIA.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

APAN Agriculture Equipments împreună cu producătorul finlandez TUME a prezenta la Indagra 2019 semănătoarea Nova Combi Star 4000. Semănătoarea Nova Combi Star este o semănătoare directă în mirşite, cu disc de pregătire şi fertilizare pentru cereale păioase.

Interviu cu Endre KOVÁCS, reprezentat Tume pentru România, Ungaria şi Serbia

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Înainte de masă

Înainte de masă
Părintele îl întreabă pe un enoriaş: Detalii