Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

EUROPARLAMENTAR ACUZĂ: DECIZIE COMPLET IRESPONSABILĂ A MINISTRULUI DAEA!

Publicat: 17 decembrie 2018 - 15:14
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

NU SCHIMBI CALUL CÂND URCI DEALUL! Mazilirea secretarului de stat Alexandru Potor de la Ministerul Agriculturii a stârnit reacția vehementă a europarlamentarului român Daniel Buda (PPE). Un proverb românesc spune că „nu schimbi calul când urci dealul!” În pragul preluării preşedinţiei Consiliului UE, Guvernul PSD-ALDE pune în pericol continuitatea agendei sectorului agricol! Avertizează acesta pe pagina sa Facebook.

Alexandru Potor nu mai este secretar de stat la Ministerul Agriculturii. A fost eliberat din funcție, săptămâna trecută. Potrivit Evenimentului Zilei, prim-ministrul Viorica Dăncilă l-a dibuit pe Alexandru Potor ca fiind un apropiat al puciștilor din PSD, al celor care ar fi împotriva liderului social-democraților, Liviu Dragnea. Mai precis este un apropiat al lui Marian Neacșu, exclus din PSD. Premierul l-a eliberat din funcție pe Potor cu toate că, singura lui ispravă acolo, a fost să o angajeze secretară pe o apropiată a lui Darius Vâlcov, consilierul premierului. Larisa Maria Popa, care a lucrat într-un salon de înfrumusețare, a devenit secretara lui Potor, scrie sursa citată.

Europarlamentarul Daniel Buda spune că decizia ministrului Petre Daea de a-l mazili pe Potor de la Ministerul Agriculturii este complet iresponsabilă, în prag de preluare de către România a Președinției Consiliului UE.

Pe principiul „nu schimbi calul/boii când urci dealul”, așa ar fi trebuit să acționeze și Ministrul Petre Daea când vine vorba de schimbarea unei persoane cheie care avea în atribuții relațiile MADR cu Comisia Europeană și DG Agri. Evident, nu sunt simpatizant a vreunui om numit de PSD, dar în același timp, nu poți ignora câteva realități care țin cel puțin de reprezentarea României la nivel european. Cu domnul Alexandru Potor, am avut câteva ciocniri profesionale în diverse situații, având opinii diferite față de multe probleme din spațiul agricol. Cu toate acestea, domnul Potor este secretarul de stat care asigură interfața fermierilor români la Bruxelles. Iar unii spun că este cam singurul familiarizat cu instituțiile europene. Mecanismele, procedurile și metodele de lucru din capitala europeană nu sunt deloc simple.

Ba aș spune foarte complicate până le înțelegi! Iar domnul Potor începuse sa le înțeleagă. Doar ca nu i-a folosit la nimic în fața lui Daea! Interesele de partid au fost mai presus decât interesele ca România sa fie cât de cât reprezentată. Formal, că pe fond suntem dezastru la capitolul Președinția Comsiliului Uniunii Europene. Domnule ministru Daea, țin să vă reamintesc că peste două săptămâni România va prelua președinția la Consiliului Uniunii Europene, iar o astfel de decizie complet iresponsabilă, marcă deja înregistrată pentru dumneavoastră , poate afecta eforturile pentru continuitatea agendei Uniunii Europene în ceea ce privește sectorul agricol.

Deținerea Președinției Consiliului UE implică o vizibilitate crescută a României pe plan extern, astfel că România trebuie să valorifice această oportunitate prin planuri și strategii consolidate în toate domeniile importante. Schimbarea reprezentantului României care a stat la masa negocierilor în ultimii ani și a dezbătut viitorul Politicii Agricole Comune, poate genera mari probleme în ceea ce privește coerența acțiunilor României în cadrul Consiliului UE pe acest portofoliu. Alexandru Potor, în calitate de reprezentant al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a ținut legătură strâns cu Comisia Europeană și cu DG Agri, deținând suficiente cunoștințe tehnice pentu a preveni un dezastru în perioada următoare!

Exercitarea Președinției Consiliului UE reprezintă oportunitatea pentru România de a contribui activ la consolidarea construcției europene și de a-și prezenta o viziune puternică cu privire la evoluția Uniunii Europene. România are posibilitatea în același timp să-și mărească puterea de influență asupra deciziilor adoptate la nivelul Uniunii, devenind astfel parte din nucleul decizional.

Domnule Daea, cum va mai putea România să devină vocală, credibilă și puternică în ceea ce privește viitorul Politicii Agricole Comune când persoana însărcinată de această responsabilitate a fost eliberată din funcție? Guvernarea PSD-ALDE trebuie să fie conștientă că imaginea României, dar și parcursul său european ar avea de suferit în urma unei gestionări ineficiente a președinției Consiliului UE, iar românii nu pot fi victima incompetenței și nepăsării acestui guvern corigent! A dezvăluit europarlamentarul pe pagina sa Facebook.

Vizualizat: 4011 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

CÂȚI CRESCĂTORI DE BOVINE IAU AJUTORUL DE 100 DE EURO PE CAP DE ANIMAL!

CÂȚI CRESCĂTORI DE BOVINE IAU AJUTORUL DE 100 DE EURO PE CAP DE ANIMAL!

28 septembrie 2020 - 17:45

TERMEN APIA 29 SEPTEMBRIE 2020. O singură zi a mai rămas pentru depunerea cererilor la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru ajutorul excepțional cu caracter temporar acordat crescătorilor de bovine care dețin minim 91 de capete bovine femele. Cuantumul ajutorului este de 100 de euro/cap de bovină femelă cu vârsta de minim 24 de luni la data de 1 iulie 2020.

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI! PLATA AJUTOARELOR DE CRIZĂ PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI! PLATA AJUTOARELOR DE CRIZĂ PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

28 septembrie 2020 - 16:34

ULTIMA ZI. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) reamintește fermierilor că se depun cererile de solicitare a ajutoarelor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectoarele bovin, avicol și suin în contextul crizei economice generate de pandemia COVID -19, până la data de 29.09.2020, inclusiv.

SUBVENȚIE PENTRU FERMIERII AFECTAȚI DE PESTA PORCINĂ AFRICANĂ!

SUBVENȚIE PENTRU FERMIERII AFECTAȚI DE PESTA PORCINĂ AFRICANĂ!

28 septembrie 2020 - 10:59

GERMANIA. Guvernul german ia în considerare acordarea unui ajutor fermierilor, după scăderea preţurilor cărnii de porc, în urma descoperirii a 32 de mistreţi infectaţi cu pestă porcină africană, în landul Brandenburg, din estul ţării, a anunţat ministrul Agriculturii, Julia Kloeckner, transmite Reuters.

UNDE AU DISPĂRUT TERENURILE AGRICOLE DE LA AGENȚIA DOMENIILOR STATULUI?

UNDE AU DISPĂRUT TERENURILE AGRICOLE DE LA AGENȚIA DOMENIILOR STATULUI?

28 septembrie 2020 - 10:02

ACUM SE CAUTĂ HECTARELE DISPĂRUTE ÎN CEAȚĂ. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, spune că a provocat deranj la Agenția Domeniilor Statului (ADS) unde sunt interese mari și unde se menține intenționat o situație cenușie ca să se poată întâmpla lucruri. Șeful de la Agricultură a declarat că se caută acum 110.000 hectare, gestionate de ADS, dar neintabulate.

CONDIȚIE APIA OBLIGATORIE! CINE ARE DREPTUL LA SUBVENȚIA APIA DE MAXIM 7.000 EURO/FERMA DE ANIMALE!

CONDIȚIE APIA OBLIGATORIE! CINE ARE DREPTUL LA SUBVENȚIA APIA DE MAXIM 7.000 EURO/FERMA DE ANIMALE!

28 septembrie 2020 - 09:03

ATENȚIE! CONDIȚIE APIA OBLIGATORIE! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează crescătorii de animale că este deschisă sesiunea pentru depunerea cererilor pentru ajutoarele excepționale acordate micilor crescători de animale în cadrul Măsurii 21. Care este condiția obligatorie pe care un crescător de animale trebuie să o îndeplinească pentru a încasa ajutorul?

CÂND PRIMESC FERMIERII ROMÂNI SUBVENȚIE DE 247 EURO/HA?

CÂND PRIMESC FERMIERII ROMÂNI SUBVENȚIE DE 247 EURO/HA?

28 septembrie 2020 - 07:57

SUBVENȚII APIA CA-N VESTUL EUROPEI. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, le-a explicat fermierilor, la o întâlnire pe care a avut-o cu aceștia, zilele trecute, la Galați, că subvenția APIA pe hectar de care beneficiază agricultorii din România va ajunge la media europeană abia în 2026. În prezent, fermierii români încasează pe hectar sume mai mici decât media europeană.

MINISTRUL OROS: RENUNȚĂM LA ANT ȘI DĂM BANII LA SCZ!

MINISTRUL OROS: RENUNȚĂM LA ANT ȘI DĂM BANII LA SCZ!

28 septembrie 2020 - 06:57

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU SUBVENȚIA APIA ÎNCASATĂ DE CEI MAI MULȚI FERMIERI? Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat, la o întâlnire cu fermierii din Galați, că o soluție pentru a scăpa de vânătorii de subvenții este renunțarea la ajutorul național tranzitoriu (ANT), subvenția de care beneficiază cei mai mulți fermieri și crescători de animale, și transferarea banilor la sprijinul cuplat, subvenția de care beneficiază puțini crescători de animale.

NOILE SUBVENȚII APIA! MESAJ URGENT MADR PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

NOILE SUBVENȚII APIA! MESAJ URGENT MADR PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

27 septembrie 2020 - 20:10

COMUNICAT MADR AJUTOARE EXCEPȚIONALE! Ministerul Agriculturii anunță crescătorii de animale care beneficiază de ajutoarele excepționale acordate în contextul crizei sanitare că mai au doar două zile la dispoziție pentru depunerea cererii la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

SUBVENȚII APIA PĂȘUNE ILEGALE! PRIMAR, VICEPRIMAR ȘI PREȘEDINTE ASOCIAȚIE ȘI-AU ÎMPĂRȚIT ÎNTRE EI BANII DE LA APIA!

SUBVENȚII APIA PĂȘUNE ILEGALE! PRIMAR, VICEPRIMAR ȘI PREȘEDINTE ASOCIAȚIE ȘI-AU ÎMPĂRȚIT ÎNTRE EI BANII DE LA APIA!

27 septembrie 2020 - 08:49

ANCHETA DNA. Un milion de lei, subvenții pentru pășune încasate de la APIA pe acte false, și-au împărțit între ei primarul, viceprimarul comunei Râșca, județul Suceava și președintele Asociației Crescătorilor de Animale Gospodarul Râșca. Cei mai mulți bani ar fi intrat în buzunarele primarului și ale viceprimarului, susține un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție. Cei trei au fost trimiși în judecată.

 

MESAJ DISPERAT CĂTRE GUVERN: FERMIERII ROMÂNI SUNT ÎN PRAGUL FALIMENTULUI!

MESAJ DISPERAT CĂTRE GUVERN: FERMIERII ROMÂNI SUNT ÎN PRAGUL FALIMENTULUI!

27 septembrie 2020 - 07:56

APEL FERMIERI. Alianța pentru Agricultură și Cooperare solicită Domnului Premier Ludovic ORBAN, să dispună măsurile legale urgente, care se impun, pentru ca OUG privind declararea stării de calamitate și OUG pentru amânarea ratelor să fie aprobate în următoarea ședință de Guvern, este mesajul disperat al fermierilor români către Guvern.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019

În standul producătorul suedez de la Agritechnica 2019 au fost prezentate o serie de noutăţi: semănătoarea de precizie şi de mare viteză - Temp L, grapa pentru pregătirea patului germinativ - NZ Extreme 1425 cu o lăţime de lucru de 14,25m şi sistem inovativ - Tempo WideLining - care oferă posibilitatea realizării de cărări tehnologice păstrând densitatea (plante/ha) şi care este destinat fermierilor care distribuie dejecţii lichide în culturile de porumb siloz.

#agroinfo, #vaderstad

Interviu cu Sorin Radu - reprezentant Väderstad România;

Reporter: Gheorghe Ghişe

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Curaj

Curaj
Ca să-i dea curaj pacientului, stomatologul îi oferă înainte de a-i scoate măseaua câteva pahare de coniac, după care îl intreabă: Detalii