PENKA, SALVATĂ DUPĂ CE FUSESE CONDAMNATĂ LA MOARTE! Victorie emoționantă în lupta pentru viața unei văcuțe! Penka, o văcuță gestantă, a fost condamnată la moarte de regulile absurde stabilite de Uniunea Europeană. Animalul perfect sănătos, cu certificat medical veterinar, urma să fie ucis doar pentru că a trecut granița din Bulgaria, țară membră UE, în Serbia, țară nemembră UE.
Oficialii bulgari au anunțat ASTĂZI că Penka nu va fi ucisă! Pentru salvarea văcuței Penka s-au mobilizat zeci de mii de oameni din toate țările. A fost lansată o petiție online pentru comutarea pedepsei cu moartea și lăsarea în viață a văcuței gestante. Petiția a semnat-o chiar și celebrul cântăreț Sir Paul McCartney, membru al formației Beatles. Alături de această celebritate, au mai semnat petiția peste 30.000 de oameni!
AGROINFO a semnat această petiție și a răspândit-o pe Facebook, pe toate grupurile de agricultură și nu numai pentru ca românii să poată semna pentru dreptul la viață al văcuței. Strigătul a zeci de mii de iubitori de animale a ajuns până la Bruxelles. Înalții oficiali de acolo, impresionați de mobilizarea atâtor suflete, au decis să încalce regulile care spun că un animal trebuie ucis dacă a trecut granița unei țări care nu face parte din UE. Astfel, Penka a fost grațiată! O văcuță a învins sistemul și regulile absurde!
Analizele de laborator ale văcuței care a petrecut 15 zile în Serbia, după ce a trecut granița în această țară din Bulgaria, sunt negative, a declarat luni Agenția bulgară pentru Siguranța Alimentelor (BFSA). În acest stadiu, animalul rămâne sub carantină. Se așteaptă ca la sfârșitul săptămânii acesteia, vaca Penka să fie returnată la efectivul său din satul Mazarachevo. Directorul executiv al BFSA, dr. Damyan Iliev, organizează în prezent întâlniri cu colegii săi din Serbia privind cooperarea transfrontalieră în domeniul sănătății animale.
Penka, o văcuță gestantă, a parcurs, în luna mai, 20 de kilometri și a trecut din Bulgaria în Serbia, fără să fie văzută de grăniceri. Văcuța a fost găzduită de un fermier sârb, care a și vrut să o înapoieze proprietarului ei, fermierul bulgar Ivan Haralampiev, dar nu a fost lăsat de autorități care intenționau să aplice una dintre regulile UE potrivit cărora animalul urma să fie ucis din motive de siguranță, adică să nu cumva să aducă boli dintr-un stat nemembru UE și unde nu se aplică regulile din UE. Condamnarea ei la moarte era semnată chiar dacă văcuța a fost consultată, între timp, de un medic veterinar care a emis un certificat prin care atesta că e sănătoasă. AGROINFO A SCRIS AICI POVESTEA PENKĂI!