Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

Emil Dumitru: Acesta este ULTIMUL MEU MANDAT de PREŞEDINTE PROAGRO!

Publicat: 09 iunie 2017 - 21:38
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

DIN NOU PREŞEDINTE! Reales cu o majoritate confortabilă pentru un nou mandat la cârma federaţiei ProAgro, tânărul fermier din Chiselet, judeţul Călăraşi, Emil Dumitru, vrea să schimbe paradigma asocierii din sectorul agricol.

În mare parte a şi reuşit. Speră, chiar este convins, că taxa de asociere va deschide drumul spre o reprezentare de calitate a fermierilor români la toate nivelurile dialogului. Atât european cât şi naţional! Azi, 09 iunie 2017, am văzut în adunarea generală Pro Agro o cu totul altfel de abordare a fenomenului asocierii. Liderul Pro Agro va susţine, împreună cu entităţile care formează această federaţie, „zootehnizarea României prin acordarea de sprijin financiar prioritar pentru viitoarea PAC”.

dumitru-reales-presedinte_b

Dar şi va contribui la realizarea unei noi Politici Agricole Comune pentru fermierii români, „fără subvenţii pe date statistice”. Pentru a atinge aceste puncte, Emil Dumitru va veni în primul Consiliu Administrativ cu propuneri concrete pentru îmbunătăţirea managementului federaţiei. Printre primele măsuri anunţate este şi schimbarea actualului director executiv Pro Agro, Florentin Bercu care s-a scos practic singur din schemă prin hotărârea de a candida din postura de director executiv, a precizat proaspăt realesul preşedinte Pro Agro. Niciunul dintre participanţi nu a contestat această hotărâre.

adunare-proagro-2017_b
Federaţia Naţională Pro Agro are în componenţă aproape fiecare felie din tortul virtual agricol. De la cultura mare, cum ar fi Asociaţia Fermierilor Români („a lui Rădulescu”) sau Asociaţia Naţională a Tinerilor Producători Agricoli din România, la sectorul creşterii animalelor prin Federaţia Crescătorilor de Bovine din România („a lui Frânc”), Federaţia Oierilor de Munte („a lui Gonţea”), Asociaţia Holstein.ro („a lui Nicuşor Şerban”), Asociaţia Producătorilor de Carne de Porc din România („a lui Ladoşi”), Asociaţia Crescătorilor şi Exportatorilor de Bovine, Ovine şi Porcine din România (condusă de Mary Pană) şi Uniunea Crescătorilor de Păsări din România („a lui Ilie Van”) până la industria alimentară prin Asociaţia Română a Cărnii („a lui Timiş), ANAMOB (Asociaţia Naţională a Industriilor de Morărit şi Panificaţie din România) sau Asociaţia pentru Promovarea Alimentului Românesc sau Apicultură – Asociaţia Crescătorilor de Albine. Viticultura e reprezentată prin Organizaţia Naţională Interprofesională Vitivinicolă (unde Emil Dumitru este director). Chiar şi liga organizaţiilor de udători face parte din Pro Agro, LUAIR („a lui Nica”). Am folosit numele celor care le conduc pentru că foarte mulţi fermieri le recunosc mult mai uşor aşa.

adunare-proagro-05_b

Emil Dumitru are de azi un nou mandat de 2 ani, dar a promis colegilor săi, în faţa presei, că acesta va fi şi ultimul. Eu sper să-şi găsească un loc la Bruxelles, prin Copa Cogeca sau chiar la CE, după acest mandat, dacă nu cumva va „dispărea” înspre acolo mult mai curând. Agroinfo îi urează succes în noul său mandat şi aşteptăm să-i lămurească şi de acum încolo, atât pe guvernanţi cât şi pe fermieri, că „politicile agricole sunt mult diferite de politicile agrare”. Preşedintele Pro Agro a susţinut că politicile agricole ar trebui să plece mai întâi de la ei, de la cei care trudesc în sectorul agro-industrial! Apoi a mulţumit participanţilor la adunarea generală pentru încrederea şi suţinerea pe care le-a reprimit!

Vizualizat: 2330 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Vacile superproductive, dovada progresului genetic!

Vacile superproductive, dovada progresului genetic!

Cine şi-a făcut anul acesta timp pentru a vizita INDAGRA, expoziţia naţională de agriculută, a putut admira la standul Asociaţiei HolsteinRo câteva dintre cele mai performante vaci de lapte din România. Printre acestea, un exemplar aparţinând societăţii Panifcom Iaşi, administrată de Liviu Bălănici, care a încheiat cea de a doua lactaţie cu o producţie de 13.636 de litri, iar în primele 128 de zile din lactaţia a treia a ajuns la 6.800 de litri.

Lipsesc centrele de sacrificare permanente Cons DDA la Agromalim 2017 Bilanţul DLG InterMarketing pe final de an

Bancul zilei

Arborele

Arborele
Clienta: - Îmi place căţelul acesta şi aş vrea să-l cumpăr. Dar, spuneţi-mi, are pedigree? Detalii