Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

Emil Dumitru: Acesta este ULTIMUL MEU MANDAT de PREŞEDINTE PROAGRO!

Publicat: 09 iunie 2017 - 21:38
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

DIN NOU PREŞEDINTE! Reales cu o majoritate confortabilă pentru un nou mandat la cârma federaţiei ProAgro, tânărul fermier din Chiselet, judeţul Călăraşi, Emil Dumitru, vrea să schimbe paradigma asocierii din sectorul agricol.

În mare parte a şi reuşit. Speră, chiar este convins, că taxa de asociere va deschide drumul spre o reprezentare de calitate a fermierilor români la toate nivelurile dialogului. Atât european cât şi naţional! Azi, 09 iunie 2017, am văzut în adunarea generală Pro Agro o cu totul altfel de abordare a fenomenului asocierii. Liderul Pro Agro va susţine, împreună cu entităţile care formează această federaţie, „zootehnizarea României prin acordarea de sprijin financiar prioritar pentru viitoarea PAC”.

dumitru-reales-presedinte_b

Dar şi va contribui la realizarea unei noi Politici Agricole Comune pentru fermierii români, „fără subvenţii pe date statistice”. Pentru a atinge aceste puncte, Emil Dumitru va veni în primul Consiliu Administrativ cu propuneri concrete pentru îmbunătăţirea managementului federaţiei. Printre primele măsuri anunţate este şi schimbarea actualului director executiv Pro Agro, Florentin Bercu care s-a scos practic singur din schemă prin hotărârea de a candida din postura de director executiv, a precizat proaspăt realesul preşedinte Pro Agro. Niciunul dintre participanţi nu a contestat această hotărâre.

adunare-proagro-2017_b
Federaţia Naţională Pro Agro are în componenţă aproape fiecare felie din tortul virtual agricol. De la cultura mare, cum ar fi Asociaţia Fermierilor Români („a lui Rădulescu”) sau Asociaţia Naţională a Tinerilor Producători Agricoli din România, la sectorul creşterii animalelor prin Federaţia Crescătorilor de Bovine din România („a lui Frânc”), Federaţia Oierilor de Munte („a lui Gonţea”), Asociaţia Holstein.ro („a lui Nicuşor Şerban”), Asociaţia Producătorilor de Carne de Porc din România („a lui Ladoşi”), Asociaţia Crescătorilor şi Exportatorilor de Bovine, Ovine şi Porcine din România (condusă de Mary Pană) şi Uniunea Crescătorilor de Păsări din România („a lui Ilie Van”) până la industria alimentară prin Asociaţia Română a Cărnii („a lui Timiş), ANAMOB (Asociaţia Naţională a Industriilor de Morărit şi Panificaţie din România) sau Asociaţia pentru Promovarea Alimentului Românesc sau Apicultură – Asociaţia Crescătorilor de Albine. Viticultura e reprezentată prin Organizaţia Naţională Interprofesională Vitivinicolă (unde Emil Dumitru este director). Chiar şi liga organizaţiilor de udători face parte din Pro Agro, LUAIR („a lui Nica”). Am folosit numele celor care le conduc pentru că foarte mulţi fermieri le recunosc mult mai uşor aşa.

adunare-proagro-05_b

Emil Dumitru are de azi un nou mandat de 2 ani, dar a promis colegilor săi, în faţa presei, că acesta va fi şi ultimul. Eu sper să-şi găsească un loc la Bruxelles, prin Copa Cogeca sau chiar la CE, după acest mandat, dacă nu cumva va „dispărea” înspre acolo mult mai curând. Agroinfo îi urează succes în noul său mandat şi aşteptăm să-i lămurească şi de acum încolo, atât pe guvernanţi cât şi pe fermieri, că „politicile agricole sunt mult diferite de politicile agrare”. Preşedintele Pro Agro a susţinut că politicile agricole ar trebui să plece mai întâi de la ei, de la cei care trudesc în sectorul agro-industrial! Apoi a mulţumit participanţilor la adunarea generală pentru încrederea şi suţinerea pe care le-a reprimit!

Vizualizat: 2742 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

CÂȚI CRESCĂTORI DE BOVINE IAU AJUTORUL DE 100 DE EURO PE CAP DE ANIMAL!

CÂȚI CRESCĂTORI DE BOVINE IAU AJUTORUL DE 100 DE EURO PE CAP DE ANIMAL!

28 septembrie 2020 - 17:45

TERMEN APIA 29 SEPTEMBRIE 2020. O singură zi a mai rămas pentru depunerea cererilor la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru ajutorul excepțional cu caracter temporar acordat crescătorilor de bovine care dețin minim 91 de capete bovine femele. Cuantumul ajutorului este de 100 de euro/cap de bovină femelă cu vârsta de minim 24 de luni la data de 1 iulie 2020.

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI! PLATA AJUTOARELOR DE CRIZĂ PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI! PLATA AJUTOARELOR DE CRIZĂ PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

28 septembrie 2020 - 16:34

ULTIMA ZI. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) reamintește fermierilor că se depun cererile de solicitare a ajutoarelor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectoarele bovin, avicol și suin în contextul crizei economice generate de pandemia COVID -19, până la data de 29.09.2020, inclusiv.

SUBVENȚIE PENTRU FERMIERII AFECTAȚI DE PESTA PORCINĂ AFRICANĂ!

SUBVENȚIE PENTRU FERMIERII AFECTAȚI DE PESTA PORCINĂ AFRICANĂ!

28 septembrie 2020 - 10:59

GERMANIA. Guvernul german ia în considerare acordarea unui ajutor fermierilor, după scăderea preţurilor cărnii de porc, în urma descoperirii a 32 de mistreţi infectaţi cu pestă porcină africană, în landul Brandenburg, din estul ţării, a anunţat ministrul Agriculturii, Julia Kloeckner, transmite Reuters.

UNDE AU DISPĂRUT TERENURILE AGRICOLE DE LA AGENȚIA DOMENIILOR STATULUI?

UNDE AU DISPĂRUT TERENURILE AGRICOLE DE LA AGENȚIA DOMENIILOR STATULUI?

28 septembrie 2020 - 10:02

ACUM SE CAUTĂ HECTARELE DISPĂRUTE ÎN CEAȚĂ. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, spune că a provocat deranj la Agenția Domeniilor Statului (ADS) unde sunt interese mari și unde se menține intenționat o situație cenușie ca să se poată întâmpla lucruri. Șeful de la Agricultură a declarat că se caută acum 110.000 hectare, gestionate de ADS, dar neintabulate.

CONDIȚIE APIA OBLIGATORIE! CINE ARE DREPTUL LA SUBVENȚIA APIA DE MAXIM 7.000 EURO/FERMA DE ANIMALE!

CONDIȚIE APIA OBLIGATORIE! CINE ARE DREPTUL LA SUBVENȚIA APIA DE MAXIM 7.000 EURO/FERMA DE ANIMALE!

28 septembrie 2020 - 09:03

ATENȚIE! CONDIȚIE APIA OBLIGATORIE! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează crescătorii de animale că este deschisă sesiunea pentru depunerea cererilor pentru ajutoarele excepționale acordate micilor crescători de animale în cadrul Măsurii 21. Care este condiția obligatorie pe care un crescător de animale trebuie să o îndeplinească pentru a încasa ajutorul?

CÂND PRIMESC FERMIERII ROMÂNI SUBVENȚIE DE 247 EURO/HA?

CÂND PRIMESC FERMIERII ROMÂNI SUBVENȚIE DE 247 EURO/HA?

28 septembrie 2020 - 07:57

SUBVENȚII APIA CA-N VESTUL EUROPEI. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, le-a explicat fermierilor, la o întâlnire pe care a avut-o cu aceștia, zilele trecute, la Galați, că subvenția APIA pe hectar de care beneficiază agricultorii din România va ajunge la media europeană abia în 2026. În prezent, fermierii români încasează pe hectar sume mai mici decât media europeană.

MINISTRUL OROS: RENUNȚĂM LA ANT ȘI DĂM BANII LA SCZ!

MINISTRUL OROS: RENUNȚĂM LA ANT ȘI DĂM BANII LA SCZ!

28 septembrie 2020 - 06:57

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU SUBVENȚIA APIA ÎNCASATĂ DE CEI MAI MULȚI FERMIERI? Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat, la o întâlnire cu fermierii din Galați, că o soluție pentru a scăpa de vânătorii de subvenții este renunțarea la ajutorul național tranzitoriu (ANT), subvenția de care beneficiază cei mai mulți fermieri și crescători de animale, și transferarea banilor la sprijinul cuplat, subvenția de care beneficiază puțini crescători de animale.

NOILE SUBVENȚII APIA! MESAJ URGENT MADR PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

NOILE SUBVENȚII APIA! MESAJ URGENT MADR PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

27 septembrie 2020 - 20:10

COMUNICAT MADR AJUTOARE EXCEPȚIONALE! Ministerul Agriculturii anunță crescătorii de animale care beneficiază de ajutoarele excepționale acordate în contextul crizei sanitare că mai au doar două zile la dispoziție pentru depunerea cererii la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

SUBVENȚII APIA PĂȘUNE ILEGALE! PRIMAR, VICEPRIMAR ȘI PREȘEDINTE ASOCIAȚIE ȘI-AU ÎMPĂRȚIT ÎNTRE EI BANII DE LA APIA!

SUBVENȚII APIA PĂȘUNE ILEGALE! PRIMAR, VICEPRIMAR ȘI PREȘEDINTE ASOCIAȚIE ȘI-AU ÎMPĂRȚIT ÎNTRE EI BANII DE LA APIA!

27 septembrie 2020 - 08:49

ANCHETA DNA. Un milion de lei, subvenții pentru pășune încasate de la APIA pe acte false, și-au împărțit între ei primarul, viceprimarul comunei Râșca, județul Suceava și președintele Asociației Crescătorilor de Animale Gospodarul Râșca. Cei mai mulți bani ar fi intrat în buzunarele primarului și ale viceprimarului, susține un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție. Cei trei au fost trimiși în judecată.

 

MESAJ DISPERAT CĂTRE GUVERN: FERMIERII ROMÂNI SUNT ÎN PRAGUL FALIMENTULUI!

MESAJ DISPERAT CĂTRE GUVERN: FERMIERII ROMÂNI SUNT ÎN PRAGUL FALIMENTULUI!

27 septembrie 2020 - 07:56

APEL FERMIERI. Alianța pentru Agricultură și Cooperare solicită Domnului Premier Ludovic ORBAN, să dispună măsurile legale urgente, care se impun, pentru ca OUG privind declararea stării de calamitate și OUG pentru amânarea ratelor să fie aprobate în următoarea ședință de Guvern, este mesajul disperat al fermierilor români către Guvern.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019

În standul producătorul suedez de la Agritechnica 2019 au fost prezentate o serie de noutăţi: semănătoarea de precizie şi de mare viteză - Temp L, grapa pentru pregătirea patului germinativ - NZ Extreme 1425 cu o lăţime de lucru de 14,25m şi sistem inovativ - Tempo WideLining - care oferă posibilitatea realizării de cărări tehnologice păstrând densitatea (plante/ha) şi care este destinat fermierilor care distribuie dejecţii lichide în culturile de porumb siloz.

#agroinfo, #vaderstad

Interviu cu Sorin Radu - reprezentant Väderstad România;

Reporter: Gheorghe Ghişe

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Curaj

Curaj
Ca să-i dea curaj pacientului, stomatologul îi oferă înainte de a-i scoate măseaua câteva pahare de coniac, după care îl intreabă: Detalii