Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Ei VOR şi POT să-şi SPRIJINE FERMIERII! Noi decizii privind laptele şi PAC după 2020

Publicat: 14 septembrie 2016 - 15:09
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Criza preţurilor de pe piaţa laptelui a fost principala temă de discuţie în cadrul conferinţei de toamnă a ministerelor ce a avut loc, de curând, la Rostock-Warnemünde în Germania. 

Conferinţa agricolă de toamnă a statului german şi a landurilor federale s-a terminat vinerea trecută, 9 septembrie. Au fost dezbătute 36 de teme în cadrul acestei conferinţe. Despre rezultate, ministrul agriculturii din landul Mecklenburg-Vorpommern şi preşedintele congresului, Till Backhaus:
Despre criza laptelui: „Este important să punem Politica Agricolă Europeană pe termen lung pe picioare stabile, pentru a nu fi afectată de situaţiile de criză. În ceea ce priveşte ordinea de pe piaţă, ar trebui implementate instrumente prin care criza să poată fi depăşită mai bine pe viitor şi pentru a stopa scăderea subită a preţurilor. Un sprijin esenţial este articolul 148 al Organizării Comune a Pieţelor (OCP) care reglementează condiţiile de livrare. Cu consimţământul Germaniei şi al landurilor federale am făcut astăzi un pas important.”
Parlamentele federale au cerut de la statul german să folosească toate posibilităţile legale pentru a putea împărţi toţi banii din cel de-al doilea pachet de întrajutorare de la UE, inclusiv plăţile anticipate. Participanţii la conferinţă au conchis şi asupra necesităţii unor contracte de livrare corecte în lanţul alimentar. Statul ar trebui să ofere comerţului alimentar cu amănuntul mai multă responsabilitate în cadrul dialogului de pe piaţa laptelui.
Se doreşte în continuare o reducere obligatorie a cantităţilor de lapte la nivelul Uniunii Europene în cazul unei crize. În plus, statul a fost rugat să îşi acorde sprijinul la găsirea unor noi pieţe de desfacere. Conferinţa apelează şi la Guvern pentru a contribui la eliminarea embargoului rusesc.

PAC: Fermierii vor primi plăţile directe în decursul acestui an
Participanţii au fost unanim de acord şi asupra faptului că birocraţia din cadrul Politicii Agricole Comune (PAC) – în special în domeniul greening-ului – ar trebui eliminată. Greening-ul va fi evaluat de către Comisia Europeană în 2017. În urma conferinţei, au fost elaborate decizii concrete de îmbunătăţire. Astfel, plăţile directe vor fi virate la nivel federal înainte de finalul anului calendaristic în conturile destinatarilor.

Noi reglementări pentru bunăstarea animalelor
Pe ordinea de zi s-a aflat şi bunăstarea animalelor. Landurile au solicitat ca statul să se implice pentru reglementări uniforme la ţinerea scroafelor în aşa-zise navete/lăzi, pentru a evita denaturarea concurenţei între statele membre ale UE.
„Este important să ne ocupăm în totalitate de această temă, ceea ce înseamnă protecţia şi sănătatea animalelor, dar şi profitabilitatea economică. Punerea în aplicare a unor noi reglementări necesită timp. Întreprinderile trec prin vremuri grele şi se străduiesc să se adapteze noilor reguli în ceea ce priveşte condiţiile mai bune de trai pentru animale. Trebuie să remarcăm şi acest lucru”, a spus Backhaus. Landurile vor analiza în ce măsură procesul de adaptare la aceste noi reguli ar putea fi susţinut la nivel de întreprindere.
sursa: agrarticker.de

Vizualizat: 1790 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

APAN Agriculture Equipments împreună cu producătorul finlandez TUME a prezenta la Indagra 2019 semănătoarea Nova Combi Star 4000. Semănătoarea Nova Combi Star este o semănătoare directă în mirşite, cu disc de pregătire şi fertilizare pentru cereale păioase.

Interviu cu Endre KOVÁCS, reprezentat Tume pentru România, Ungaria şi Serbia

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere! Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Bancul zilei

De mare ajutor

De mare ajutor
Un preot observă pe cealaltă parte a străzii un copil care nu ajungea la sonerie, deşi se chinuia de numa', numa'. Detalii