Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

DOMNULE MINISTRU, MAI LĂSAȚI PURCELUL CĂ ACUM E RÂNDUL MIELULUI!

Publicat: 15 martie 2018 - 19:30
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

OPINIE! Citeam de curând pe AGROINFO cum un grup de crescători de oi a adresat o scrisoare, mai mult decât deschisă, către binefăcătorul lor în veci vecilor, Petre Daea!

Ca să nu fie interpretat demersul meu, am să pun aici conținutul acestei scrisori publicată pe un grup al crescătorilor de animale de pe o rețea socială:

Domnule Ministru al Agriculturi, Petre Daea!

Suntem un grup de ciobani din această țară care avem marea rugaminte față de dumneavoastră să ne spuneți și nouă prin orice mijloc de comunicare doriti dumneavoastră, ce prețuri vor fi la miei anul acesta? Deoarece mai este foarte puțin până la Sărbătorile Pascale și noi nu știm absolut nimic despre ce vom face pe viitor cu mieii! Dacă este vreun contract cu cineva în vederea valorificării mieilor!! Spuneți-ne ceva! Chiar am ajuns la capatul răbdării! Suntem lăsați la voia sorții!! Noi știm că și purceii trebuie promovați, dar acum noi credem că e vremea mielului pentru promova și din partea dumneavoastră întârzie să apară informațiile despre ei!!

Sunt colegi de-ai noștri în situații critice cu bani și dacă din nou vor da mieii la samsari la jumate de preț atunci vor fi falimentați!! Noi avem peste 30 de mii de miei și  nu avem nicio veste din partea dv. Cui i-om da!??! Ioan Suciu, Dan Luca, Dorel Tafta, Marian Ciobanul, Taraș Ciprian, Adi și mulți alții vă  multumim pentru înțelegere!

CITEȘTE ȘI: LA CAPĂTUL RĂBDĂRII! CIOBANII CER AJUTORUL MINISTRULUI DAEA!

Iată că promisiunile de sorginte electoral-pastorală au prins rădăcini în tagma oierilor și așteptările se fac acum cunoscute prin viu glas. Dacă la început acestea vor fi încă la capitolul rugăminte, cât de curând vor deveni din ce în ce mai strigate și, cu certitudine, intransigente. Nu vreau să fac o analiză a scrisorii publicate mai sus pentru că fiecare din cei implicați s-ar simți cumva lezat în „amorul propriu și personal” dar nu mă pot abține să nu concluzionez astfel: atunci când cauți în răspăr berbecuților aceștia te vor împunge mai târziu! Iar crescătorii de oi, în loc să caute asocieri și alte soluții pentru adaptarea la piață, vor cere țâța promisă de ministrul lor drag. Iar dacă sfârcul nu va avea lapte din abundență, vai și amar de purtătorul de promisiuni.

Când așteptările, e drept că de multe ori idioate, vor deveni doar amăgiri, iar perspectiva profitului garantat tăvălită de realitatea din teren, până și statuia vie va behăi contra și viceversa! Iar politica de sfrijire a concurenței pentru păstrarea în piață a lipsei de performanță își va arăta curând moaca neprietenoasă. Lâna va putrezi iar pe câmpuri și mieii se vor vinde din ce în ce mai sub jumătatea de preț pomenită mai sus, în scrisoarea disperată a unui grup de oieri care afirmă că au o zestre de 30.000 de mieluți de oferit pieței.

Iar voi, crescătorilor de orice fel de animale, nu uitați că statul a fost întotdeauna cel mai prost patron; a luat cu două trei mâini voinice și de înapoiat, a înapoiat doar cu mâna cea mai bleagă! Și, ca atare, nu mai așteptați minuni de la administrație! E doar un sfat de ziarist care nu e orbit de perspectivele luminoase și deșarte, deoarece privesc mult mai detașat acest tablou suprarealist al realității imediate și imediat-următoare!

Cât privește afirmația împrumutată din scrisoarea acestor bravi fermieri și pusă ca titlu la acest text, cred că un ministru nu are priorități partizane și, pentru domnia sa, fiecare fermier și fiecare rămurică de activitatae agro-zootehnică este prioritară! Altfel s-ar numi câte un ministru pentru fiecare în parte, ca să fim cu toții fericiți!

                                                                     

Vizualizat: 2002 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

NHR Agropartners la Agromalim 2019

NHR Agropartners la Agromalim 2019

Portofoliul NHR Agropartners de maşini şi utilaje agricole la Agromalim 2019 a cuprins combine şi tractoare Deutz-Fahr, încărcătoare telescopice JCB şi utilaje agricole Poettinger, Hardi, Bogballe şi Einboeck.
Interviu cu Florin Neacşu - director general adjunct NHR Agropartners.
Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Cons DDA la Agromalim 2019 Mewi la Agromalim 2019 ARTEX - Structuri uşoare acoperite

Bancul zilei

La bar

La bar
Merge un bărbat cu un pistol într-un club şi începe să strige: Detalii