Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

DOCUMENT ADOPTAT DE PARLAMENTUL EUROPEAN! PERICOLUL CARE AMENINȚĂ AGRICULTURA!

Publicat: 23 ianuarie 2020 - 17:24
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

AMENINȚARE. Resursele de apă scad vertiginos! Schimbările climatice, fenomenele meteorologice imprevizibile și seceta și-au pus din plin amprenta. Parlamentul European a adoptat marți, 21 ianuarie 2020, un proiect de lege care definește standardele minime de calitate pentru apa recuperată care va fi folosită pentru irigații agricole și stabilește obligații pentru operatorii de producție, distribuție și stocare, precum și măsuri de gestionare a riscurilor, anunță Parlamentul European într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

Apa recuperată (adică apa uzată urbană care a fost tratată într-o instalație de recuperare) va fi folosită pentru irigarea culturilor alimentare, a culturilor alimentare procesate și a celor nealimentare. În termen de cinci ani, Comisia va trebui să evalueze dacă apa recuperată poate fi utilizată în alte moduri.

Eurodeputații spun că, între timp, statele membre pot permite ca apa recuperată să fie utilizată în alte moduri, cum ar fi refolosirea apei industriale și în scopuri legate de amenajare și de mediu, cu condiția ca sănătatea umană, animalele și mediul să fie protejate complet.

Trebuie să ne îndreptăm către o economie circulară, de asemenea, în modul în care folosim și reutilizăm apa”, a declarat raportoarea Simona Bonafè (S&D, IT). „Am putea reutiliza 6,6 miliarde de metri cubi de apă până în 2025, comparativ cu 1,1 miliarde de metri cubi pe an. Aceasta ar necesita o investiție mai mică de 700 de milioane EUR și ne-ar permite să refolosim mai mult de jumătate din volumul actual de apă care provine de la stațiile de epurare UE disponibile teoretic pentru irigare, evitând mai mult de 5% din extracția directă din apele subterane ”, a adăugat ea.

Proiectul de lege a fost adoptat cu 588 de voturi pentru și 23 de abțineri. Negocierile cu miniștrii UE vor începe după ce Consiliul își va stabili propria poziție.

Resursele de apă ale UE sunt din ce în ce mai puține, ceea ce duce la deficitul de apă și deteriorarea calității. În special, schimbările climatice, fenomenele meteorologice imprevizibile și seceta și-au pus amprenta asupra disponibilității de apă dulce necesară dezvoltării urbane și agriculturii.

Asigurarea utilizării mai largi a apelor uzate tratate ar putea limita extracția din apele subterane. Potrivit Comisiei Europene, frecvența, intensitatea secetelor și impactul lor asupra mediului și economiei au crescut drastic în ultimii treizeci de ani. Secetele din vara anului 2017 pot ilustra dimensiunea pierderii economice; numai în agricultura din Italia au fost pierderi de 2 miliarde EUR.

Una dintre principalele amenințări pentru apa din UE este extragerea apei din subteran, în special pentru irigarea agricolă, dar și pentru utilizarea industrială și dezvoltarea urbană.

Vizualizat: 1859 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

După doi ani de zile în care s-au informat şi au încercat mai multe modele de tractoare, Ciprian şi Denisa Nedin Gruia, tineri fermieri din Pesac, judeţul Timiş, şi-au cumpărat, în 2019, de la firma Tehnodiesel, un tractor Massey Ferguson 7722, cu motor AGCO Sisu de 220 CP şi transmisie Dyna 6. Ciprian Nedin Gruia spune că şi-a dorit un tractor robust, cu care să poată lucra în orice condiţii, iar tractorul Massey Ferguson este perfect pentru el.

Interviu cu: Ciprian Nedin Gruia şi Denisa Nedin Gruia, fermieri, judeţul Timiş
Reporter: Violeta Mat

Operator video şi montaj: Claudiu Borobei

Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019 Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol

Bancul zilei

Ion şi Marin

Ion şi Marin
Ion şi Marin discută. Detalii