Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Fost COMISAR al Gărzii FINANCIARE vrea să-și ARDĂ VACILE!

Publicat: 18 august 2016 - 14:38
2 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

DISPERARE LA EXTREM. Ion Pârâu din Blaj, judeţul Alba, a fost comisar al Gărzii Financiare și a devenit fermier când tatăl său i-a lăsat moștenire ferma. Acum, fermierul este pe buza prăpastiei. Este atât de disperat încât vrea să-și ardă vacile pe rug!

Ion Pârâu ne spune că nu are bani să facă stoc de furaje pentru perioada de stabulaţie. Tractorul său, un Fiat de 45 CP, stă defect de mai mult timp, se pare că este ceva cu pompa de injecţie; cositoarea, un model polonez mai vechi, cere reparaţii; presă de balotat nu are... Pentru toate acestea, cu nutreţ şi reparaţii, îi trebuie cam 250 de milioane de lei vechi. Şi drama mare este că nu întrevede nici o soluţie salvatoare! Poate l-ar fi salvat de la disperare subvențiile dacă ar fi venit la timp. Dar cum banii se lasă îndelung așteptați...

FOST COMISAR, ACTUAL FERMIER!

Ion Pârâu are 70 de ani și a fost comisar al Gărzii Financiare. A ajuns să se ocupe de vaci pentru că a primit ferma moștenire de la tatăl său. Și-a încercat norocul cu vaci de lapte. Nu a mers! Prețuri mici, piața în cădere liberă! A trecut la vite de carne.

Am avut o exploataţie zootehnică de Bălţată Românească. Din cauza preţurilor mici la vânzarea producţiei şi a investiţiilor pe care trebuia să le fac cu instalaţiile de răcire şi cu amenajarea sălii de muls, am trecut la reconversie pe carne, am cumpărat un taur Angus şi din metişii rezultaţi reţin junincile, iar tăuraşii îi livrez, povestește fermierul.

Ferma a fost înființată în 2002 de tatăl său. După ce acesta a trecut la cele veşnice, în anul 2008 a preluat-o Ion Pârâu. Sistemul pare să-l fi înfrânt și să-l fi scos din joc. Fermierul spune că mai bine-și arde vitele pe rug decât să tragă așa de pe o zi pe alta.

Întreaga lui poveste o puteți citi în revista Ferma, ediţia 15-31 august 2016!

Vizualizat: 5026 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
patru
|
08. 19, 2016. Friday 20:10

dupa ce au terminat abatoarele cu draconicele conditii , legislativul antisocial , isi continua cu patriotism macelul agriculturii mici facuta de amaratii de romani ,asa ca la ce va puteti astepta . invazia produselor vest, nevandute din contractele anulate si pierdute in alte parti ,uite ca au gasit calea in ruina nefericitilor .

1.
Andrici Doru
|
08. 19, 2016. Friday 11:21

Stimati cetateni ROMANI , stimati fermieri ROMANI, oare chiar in cel de al doisprazecelea ceas nu intelegeti ca prin tot ceea ce se face in aceasta tara se urmareste zi de zi falimentarea fermierilor romani vinderea proprietatilor catre straini si readucerea la statutul de sluga a cetatenilor in propria tara?. Suntem zi de zi presati cu preturi mari la imputuri, preturi cat mai mici la produsele noastre, decapitalizarea puternica si in final dezastru. Vina o purtam noi toti prin atitudinea pasiva pe care o avem fata de cele ce se imtampla prin lipsa de reactie imediata la tot ceea ce ne afecteaza activitatea. Practic putem spune ca suntem intr-un razboi ROMAN contra ROMAN.

Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

APAN Agriculture Equipments împreună cu producătorul finlandez TUME a prezenta la Indagra 2019 semănătoarea Nova Combi Star 4000. Semănătoarea Nova Combi Star este o semănătoare directă în mirşite, cu disc de pregătire şi fertilizare pentru cereale păioase.

Interviu cu Endre KOVÁCS, reprezentat Tume pentru România, Ungaria şi Serbia

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere! Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Bancul zilei

De mare ajutor

De mare ajutor
Un preot observă pe cealaltă parte a străzii un copil care nu ajungea la sonerie, deşi se chinuia de numa', numa'. Detalii