Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

DISPAR NEGRII DE PE PLANTAȚIE! MUNCA la NEGRU ÎȚI PUNE LACĂTUL PE FERMĂ!

Publicat: 07 august 2017 - 17:38
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

CODUL MUNCII A FOST MODIFICAT! Noile prevederi din Codul Muncii, în vigoare de astăzi, 7 august, stabilesc amenzi de 20.000 de lei pentru fiecare persoană depistată fără contract individual de muncă (CIM). Angajatorii riscă aceeași amendă și dacă vor primi la muncă salariați aflați în perioada de suspendare a CIM, iar inspectorii de muncă vor dispune pentru fiecare dintre aceste situații, ca sancțiune suplimentară, sistarea activității firmei controlate.

Ordonanța de urgență nr. 53/2017 a apărut azi în Monitorul Oficial și aduce numeroase modificări importante legislației muncii.

Munca nedeclarată va fi sancționată cu amendă de 20.000 de lei, amendă care va fi aplicată pentru fiecare persoană depistată fără contract individual de muncă.

Există și alte forme de muncă nedeclarată, pentru care angajatorii vor fi pasibili să încaseze amenzi de 20.000, după cum urmează:

primirea la muncă a unei persoane fără transmiterea raportului de muncă în registrul general de evidență a salariaților (Revisal) cel târziu în ziua anterioară începerii activității;
• primirea la muncă a salariaților aflați în perioada de suspendare a CIM.

Când inspectorii de muncă vor constata săvârșirea uneia dintre cele trei fapte de mai sus, aceștia vor dispune, ca sancțiune complementară, sistarea activității locului de muncă organizat, supus controlului.

O astfel de măsură va fi păstrată până în momentul în care angajatorul va demonstra că a achitat amenda contravențională aplicată și a remediat aspectele care au dus la întreruperea activității, fie prin încheierea CIM, fie prin transmiterea raportului de muncă în Revisal sau, după caz, încetarea suspendării contractului individual de muncă și constituirea și plata contribuțiilor sociale și a impozitului pe venit aferente veniturilor salariale care se cuvin lucrătorului pe perioada în care a prestat activitate nedeclarată.

În plus, există și o patra faptă ce va constitui muncă nedeclarată, și anume primirea la muncă a unui salariat în afara programului de lucru stabilit în cadrul contractelor individuale de muncă cu timp parțial. Totuși, în acest caz, angajatorul va primi o amendă de 10.000 de lei, nu de 20.000 de lei, fără a-i fi dispuse și alte sancțiuni complementare.

Amenzile se înjumătățesc dacă sunt plătite în 48 de ore.

Pentru fiecare dintre cele patru fapte ce constituie muncă nedeclarată, angajatorii vor putea plăti doar jumătate din minimul amenzilor, însă numai dacă le achită în maximum 48 de ore de la încheierea/comunicarea procesului-verbal de contravenție.
Vorbim, așadar, de amenzile pentru:
• primirea la lucru fără încheierea contractului individual de muncă înainte de începerea activității,
• primirea la lucru fără înregistrarea în Revisal a raportului de muncă înainte de începerea activității,
• primirea la lucru a unui salariat în perioada în care acesta are contractul individual de muncă suspendat și
• primirea la lucru a unui salariat cu normă parțială în afara programului stabilit contractual.

Există și alte modificări importante apărute în activitatea angajatorilor odată cu modificarea Codului Muncii, cum ar fi scurtarea termenului în care se pot încheia actele adiționale pentru modificările contractuale (de exemplu, când se majorează salariul sau când se schimbă criteriile de evaluare a activității profesionale). Astfel, actele adiționale vor trebui încheiate înainte să producă efecte, nu în termen de 20 de zile lucrătoare de la data apariției modificărilor, cum prevede legislația acum.

Primirea la muncă a unei persoane aflate ilegal în România, cunoscând că aceasta este victimă a traficului de persoane, va fi infracțiune și se va sancționa cu închisoare de la trei luni la doi ani sau cu amendă.

Sursa: avocatnet.ro

Vizualizat: 5473 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

INVESTIŢIA ÎN GENETICĂ DĂ 38 DE LITRI DE LAPTE PE ZI

INVESTIŢIA ÎN GENETICĂ DĂ 38 DE LITRI DE LAPTE PE ZI

În ferma zootehnică Agrimat Matca, din judeţul Galaţi, media productivităţii în anul 2016 a fost de 38 de litri de lapte pe zi pe cap de vacă mulsă.

 

Interviu cu GABRIELA GANEA, şef fermă zootehnică Agrimat Matca

 

Reporter AgroInfo: Violeta Mâţ
Operator imagine: Claudiu Borobei

Vacile superproductive, dovada progresului genetic! Lipsesc centrele de sacrificare permanente Cons DDA la Agromalim 2017

Bancul zilei

AFACERE CU... BOI

AFACERE CU... BOI
Mergea un tip cu maşina pe o şosea şi la un moment dat intră într-o porţiune fără asfalt, plină cu noroi moale şi i se înfundă maşina... La câteva minute, apare un ţăran cu doi boi după el... Detalii