Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

DIRECTOR APIA ASTĂZI: TERMEN PLĂȚI AGRO-MEDIU! CONTROALE APIA ÎN TEREN!

Publicat: 18 martie 2020 - 11:06
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

AGROINFO ALĂTURI DE FERMIERI! Un fermier din județul Ialomița a apelat la AGROINFO pentru a afla ce se întâmplă cu plățile compensatorii pentru Măsura 10 agro-mediu și climă în condițiile în care acest fermier se află în eșantionul de control pentru pachetul 7 gâsca cu gât roșu. AGROINFO a obținut urgent răspunsul de la directorul executiv APIA Ialomița, Florea Stoian.

Vă rugăm dacă se poate să ne ajutați cu o informație. Suntem mai multe ferme în eșantionul de control pe pachetul 7 gâsca cu gât roșu. Controlul trebuia să se încheie cu verificarea pe teren după 15 martie 2020. Certificările pe teren au fost stopate. Nu am primit niciun ban până la această oră. Care este procedura? Când se închide acest control? Ne-a scris fermierul, în această dimineață, un mesaj pe numărul de urgențe pus la dispoziție de AGROINFO.

AGROINFO l-a contactat imediat pe directorul executiv APIA Ialomița, Florea Stoian. Răspunsul directorului APIA Ialomița a venit, tot în această dimineață, la scurt timp după apelul făcut de fermierul din Ialomița.

Controalele se pot închide până la 31 martie. Noi putem să facem controalele pe teren și-n lipsa fermierilor ca să nu mai avem contact direct cu ei. Ideea este că vom merge în teren fără prezența lor și vom înștiința despre ce se întâmplă ca să nu avem după aceea surprize. Știți că s-a suspendat orice întâlnire cu fermierii.

Deci, până la 31 martie tot ce înseamnă măsură de agro-mediu trebuie să fie încheiată. Pentru că avem și o adresă din partea AFIR-ului (Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale n.r.) să facem tot posibilul pentru ca până la 30 iunie 2020 să putem plăti fermierilor. E vorba de măsura de agro-mediu (PNDR 2020 n.r.) care e delegată de AFIR către APIA, a declarat Florea Stoian, șef APIA Ialomița, în urmă cu puțin timp, exclusiv pentru AGROINFO.

Deci, controalele APIA în teren unde nu este necesară prezența fermierilor se derulează în continuare. Verificările pentru eșantionul selectat pentru plățile compensatorii pentru gâsca cu gât roșu se vor încheia la data de 31 martie 2020. Termenul limită pentru plățile făcute către fermieri este 30 iunie 2020.

Vă reamintim cuantumul pe hectar al plății compensatorii pentru Pachetul 7 Măsura 10 agro-mediu și climă, PNDR 2020:

P7 - Terenuri arabile importante ca zone de hrănire pentru gâsca cu gât roşu (Branta ruficollis) = 250 euro/ha.

Vizualizat: 17408 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Aura
|
03. 21, 2020. Saturday 09:41
Buna ziua, mi s.a inchis contul cand trebuia sa intre banii la pamant, am deschis alt cont si nu au mai intrat banii de vreo luna, stie cineva ceva?
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Intermediarii fac legea şi peste Prut

Intermediarii fac legea şi peste Prut

Podgoriile în Republica Moldova ocupă în prezent o suprafaţă totală de 135 mii de hectare. Conform estimărilor oficiale, anul acesta au fost recoltate peste 620 mii de tone de struguri, cu circa 5.000 tone în plus faţă de producţia obţinută în 2016. Dinte acestea, 110 mii de tone sunt soiuri de masă. Pentru producători, principala provocare rămâne desfacerea.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Speranţa moare ultima...

Speranţa moare ultima...
Se desfiinţează FISCUL, strigă fericit Vasile. Detalii