Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

DEZVĂLUIRI ULUITOARE DESPRE MIEREA FALSĂ VÂNDUTĂ în ROMÂNIA, ÎNTR-UN RAPORT de la BRUXELLES!

Publicat: 23 ianuarie 2018 - 14:23
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

MIERE CARE NU PROVINE DE PE PLANETA MARTE! China produce 450.000 de tone de miere pe an! Mai mult decât producția combinată a celor mai mari producători mondiali - UE, Argentina, Mexic, SUA și Canada. China aruncă pe piață un tip de sirop obținut din amestecuri, cu risc pentru sănătatea consumatorilor. Pe eticheta unui astfel de produs fals scrie: amestec de miere provenită din UE și din afara UE. Este la fel de utilă pentru consumatori ca o etichetă pe care ar scrie „miere care nu provine de pe planeta Marte” , avertizează un raport dezbătut astăzi, marți, în Comisia pentru Agricultură din Parlamentul European.

"Problema cea mai mare este, de departe, răspândirea mierii contrafăcute pe piața internă, care este responsabilă pentru înjumătățirea prețului de achiziție al mierii în 2016 comparativ cu 2014, în special în principalele țări producătoare de miere, cum ar fi România, Bulgaria, Spania, Portugalia, Franța, Croația și Ungaria.

Acest lucru pune apicultorii europeni într-o poziție fără ieșire. Mierea este al treilea cel mai contrafăcut produs din lume, ceea ce înseamnă că trebuie să luptăm nu doar pentru a proteja apicultorii UE, ci și din motive de protecție a consumatorilor și a sănătății oamenilor.  Contrafacerea este un fenomen care afectează aproape totalitatea mierii importate în UE, în special produsele originare din China.

Potrivit statisticilor, China produce 450 000 de tone de miere pe an, ceea ce este mai mult decât producția combinată a celor mai mari producători mondiali - UE, Argentina, Mexic, SUA și Canada. Experții spun că o astfel de cantitate pur și simplu nu poate fi rezultatul activității apicole. În temeiul unei inițiative formulate la solicitarea Ungariei în cadrul reuniunii din decembrie 2015 a Consiliului Agricultură și Pescuit, Comisia a dispus testarea centralizată a mierii. Aceasta a fost efectuată de către Centrul Comun de Cercetare, care a constatat, printre altele, că 20 % dintre probele prelevate la frontiera externă a UE și la sediile importatorilor constau din miere contrafăcută.

Din punctul de vedere al sănătății, este deosebit de îngrijorător că, în opinia experților, producătorii de miere din China au rezolvat problema din 2002 cu cloramfenicolul nu respectând normele, ci folosind filtre de rășină; având în vedere, totuși, faptul că această „miere” nu conține absolut niciun element cu valoare biologică, ea ar trebui să nu fie denumită miere, ci un tip de sirop.

Unii ambalatori și comercianți frauduloși de miere ameliorează aceste substanțe prin amestecarea lor cu miere europeană de înaltă calitate, aplicând pe produsul rezultat eticheta de „amestec de miere provenită din UE și din afara UE”, astfel cum sunt autorizați prin Directiva 2001/110/CE; acest lucru este la fel de util pentru consumatori ca o etichetă pe care ar scrie „miere care nu provine de pe planeta Marte” - cu alte cuvinte, deloc", avertizează Raportul Perspective și provocări pentru sectorul apicol din UE, dezbătut marți, 23 ianuarie 2018, în Comisia pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European. miere-pe-degete_b

Documentul propune ca statele membre UE și Comisia Europeană să oblige producătorii de miere din țările din afara UE care utilizează metode neloiale (în principal anumiți producători chinezi) și ambalatorii și comercianții din UE care amestecă cu bună știință miere contrafăcută și importată cu miere europeană de înaltă calitate să respecte legislația UE.

"Aș recomanda îndeosebi dezvoltarea de metode analitice de laborator care să poată filtra contrafacerile mai sofisticate (de exemplu, testarea prin rezonanță magnetică nucleară), obligarea instalațiilor de ambalare a mierii care prelucrează și miere importată să se supună monitorizării pentru asigurarea siguranței alimentare (Regulamentul 853/2004/CE) și asigurarea faptului că mierea este identificabilă începând cu momentul în care părăsește stupul și clasificabilă în funcție de originea sa vegetală.

Aș dori, de asemenea, să fie stabilite la nivelul UE caracteristicile tipurilor de miere monofloră, ca mierea care este în mod clar contrafăcută să fie introdusă pe lista RASFF, ca tehnologia filtrării cu rășină să fie interzisă și ca din fiecare lot de miere care ajunge la frontierele externe ale UE din țări terțe să se preleveze eșantioane, care să fie testate. Pentru a rezolva această situație este crucial ca eticheta vagă și fără semnificație „amestec de miere provenită din CE (Comunitatea Europeană) și din spațiul extracomunitar” să fie înlocuită cu o descriere care să indice exact țara sau țările din care provin tipurile de miere utilizate în produsele finale și ca acestea să fie enumerate în ordinea care corespunde proporțiilor utilizate în produsul final", propune autorul raportului, europarlamentarul Norbert Erdős (PPE).

De asemenea, documentul propune ca statele membre să introducă obligativitatea de a se indica locul de origine și pe alte produse provenite de la albine, nu doar pe miere, așa cum se întâmplă în cazul anumitor produse din carne și produse lactate.

Sursa foto: apicultura online

 

 

Vizualizat: 9500 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

ȘEFUL ANSVSA, EXERCIȚIU DE MOBILIZARE ÎN SITUAȚII EXTREME!

ȘEFUL ANSVSA, EXERCIȚIU DE MOBILIZARE ÎN SITUAȚII EXTREME!

22 octombrie 2020 - 10:15

COMUNICAT. Președintele ANSVSA, dr. Robert Chioveanu, participă, în perioada 19-23 octombrie 2020, în judeţul Ialomiţa, la un amplu Exerciţiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii economiei şi a teritoriului pentru apărare, exercițiu prezidat de către Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, anunță Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

URGENT LA APIA! ACTE NECESARE AJUTOR ANIMALE!

URGENT LA APIA! ACTE NECESARE AJUTOR ANIMALE!

22 octombrie 2020 - 08:48

PLĂȚI CRESCĂTORI DE ANIMALE! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță termenul limită, 30 octombrie 2020, pentru depunerea actelor justificative pentru ajutorul de care beneficiază crescătorii de animale acordat pe Măsura 14 - plăți în favoarea bunăstării animalelor. APIA anunță și data când se vor face aceste plăți.

EUROPARLAMENTAR CARMEN AVRAM: NOUA PAC, PRESIUNE ENORMĂ PE UMERII GREU ÎNCERCAȚILOR FERMIERI ROMÂNI!

EUROPARLAMENTAR CARMEN AVRAM: NOUA PAC, PRESIUNE ENORMĂ PE UMERII GREU ÎNCERCAȚILOR FERMIERI ROMÂNI!

22 octombrie 2020 - 07:59

VOTUL DECISIV. Europarlamentarul Carmen Avram (S&D), membră în Comisia AGRI, Parlamentul European, spune că noua Politică Agricolă Comună va pune o presiune enormă pe umerii greu încercaților fermieri români. Amendamentele depuse pe ultima sută de metri la regulamente impun restricții financiare, alungă tinerii din sate și pedepsesc fermierii pentru doi oligarhi miliardari care nu reprezintă agricultura.

DECIZIE! DATA DE REFERINȚĂ LA BOVINE, NESCHIMBATĂ! AJUTORUL NAȚIONAL TRANZITORIU NU DISPARE!

DECIZIE! DATA DE REFERINȚĂ LA BOVINE, NESCHIMBATĂ! AJUTORUL NAȚIONAL TRANZITORIU NU DISPARE!

21 octombrie 2020 - 19:54

DECIZII PENTRU SUBVENȚIILE FERMIERILOR! Data de referință pentru ajutorul național tranzitoriu pentru bovinele de carne rămâne neschimbată. În ciuda insistențelor ministrului agriculturii Adrian Oros la Consiliul AGRIFISH de la Luxembourg, această dată nu a fost schimbată. Rămâne tot 31 ianuarie 2013. În schimb, fermierii români vor beneficia în continuare de ajutor național tranzitoriu, anunță un comunicat MADR transmis pentru AGROINFO.

ULTIMA ORĂ DE LA APIA! SUMA PLĂTITĂ FERMIERILOR!

ULTIMA ORĂ DE LA APIA! SUMA PLĂTITĂ FERMIERILOR!

21 octombrie 2020 - 19:35

OFICIAL. Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că până la data de 21.10.2020, au fost autorizați la plată în cadrul Campaniei de plăți în avans pentru anul 2020, un număr de 547.311 fermieri, reprezentând un procent de 65 % din totalul fermierilor declarați eligibili. Suma totală autorizată la plată este în valoare de 719.414.149 euro, anunță APIA într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

ASOCIAȚIA ABERDEEN ANGUS, MEMBRĂ ÎN FEDERAȚIA PRO AGRO!

ASOCIAȚIA ABERDEEN ANGUS, MEMBRĂ ÎN FEDERAȚIA PRO AGRO!

21 octombrie 2020 - 14:17

COMUNICAT. Federația Națională PRO AGRO, reprezentativă pentru agricultura, zootehnia și industria alimentară românească, anunță cu bucurie cooptarea unui nou membru, al cincisprezecelea, respectiv aderarea Asociației Aberdeen Angus România, informează PRO AGRO într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

ATENȚIE, FERMIERI! SUNTEȚI AMENDAȚI!

ATENȚIE, FERMIERI! SUNTEȚI AMENDAȚI!

21 octombrie 2020 - 12:52

ITP OBLIGATORIU! Inspecția tehnică periodică a devenit obligatorie pentru tractoarele care circulă pe drumurile publice. Pentru a ajunge la parcelele agricole, fermierii sunt nevoiți să circule pe drumurile publice cu tractoarele. Mai mulți fermieri au fost deja amendați de Poliție pentru că nu aveau ITP-ul făcut la tractoare.

UN NOU TRACTOR PENTRU FERME MICI!

UN NOU TRACTOR PENTRU FERME MICI!

21 octombrie 2020 - 12:33

LANSAT ÎN DECEMBRIE 2020. Ruris, compania producătoare de echipamente agricole din Craiova, a intrat în linie dreaptă cu producţia unui nou tractor pentru ferme mici.

PARLAMENT EUROPEAN: VREM SĂ ELIMINĂM SUBVENȚIILE DE UN MILION DE EURO PE FERMĂ!

PARLAMENT EUROPEAN: VREM SĂ ELIMINĂM SUBVENȚIILE DE UN MILION DE EURO PE FERMĂ!

21 octombrie 2020 - 11:54

PLAFONAREA PLĂȚILOR DIN AGRICULTURĂ. Tot mai multe voci din Parlamentul European susțin plafonarea subvențiilor din agricultură. Concernele din industria agricolă își extind activitatea pe spinarea fermelor de familie. Haideți să nu-i mai susținem pe oligarhi! A cerut un europarlamentar din Cehia, marți, 20 octombrie 2020, la ședința plenară din Parlamentul European în cadrul căreia a fost supusă dezbaterii și votului noua Politică Agricolă Comună. Europarlamentarul a cerut eliminarea subvențiilor de un milion de euro pe fermă.

ANUNȚ IMPORTANT PENTRU TOȚI APICULTORII!

ANUNȚ IMPORTANT PENTRU TOȚI APICULTORII!

21 octombrie 2020 - 09:37

TERMEN 31 DECEMBRIE 2020! Atenție, apicultori, intrați în legalitate! Consilierul personal al ministrului agriculturii, apicultorul Marian Irimei, cunoscut pe Facebook Marian Stuparul Oltean, anunță apicultorii că e foarte important să intre în legalitate până la data de 31 decembrie 2020. De asemenea, consilierul îi anunță că se va modifica Ordinul MADR 251/2017 care-i privește pe apicultori.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

După doi ani de zile în care s-au informat şi au încercat mai multe modele de tractoare, Ciprian şi Denisa Nedin Gruia, tineri fermieri din Pesac, judeţul Timiş, şi-au cumpărat, în 2019, de la firma Tehnodiesel, un tractor Massey Ferguson 7722, cu motor AGCO Sisu de 220 CP şi transmisie Dyna 6. Ciprian Nedin Gruia spune că şi-a dorit un tractor robust, cu care să poată lucra în orice condiţii, iar tractorul Massey Ferguson este perfect pentru el.

Interviu cu: Ciprian Nedin Gruia şi Denisa Nedin Gruia, fermieri, judeţul Timiş
Reporter: Violeta Mat

Operator video şi montaj: Claudiu Borobei

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Prin Londra

Prin Londra
Doi prieteni, un englez şi un chinez, se plimbau împreună prin Londra şi se bucurau de privelişte: Detalii