Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

DEROGARE NEONICOTINOIDE!

Publicat: 26 decembrie 2018 - 20:10
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

COMUNICAT! Autorizații de urgență pentru tratamentul cu insecticide neonicotinoide al semințelor de porumb și floarea-soarelui în campania de primăvară 2019, anunță un comunicat transmis de Asociația Producătorilor de Porumb din România (APPR), pentru AGROINFO

Ministerul Agriculturii si Dezvoltării Rurale a emis autorizația de urgență pentru utilizare temporară a produselor: CRUISER 350 FS, NUPRID AL 600 FS SI PONCHO 600 FS pentru tratamentul semințelor ce vor fi utilizate în campania din primăvară 2019. Urmare a demersurilor susținute ale Asociației Producătorilor de Porumb din România, această autorizare temporară a venit ca un raspuns așteptat si justificat pentru fermierii din România.

APPR a semnalat în mod repetat în media, precum și autorităților de la București și de la Bruxelles, necesitatea adoptării  unei astfel de măsuri. O componentă importantă a activității APPR este testarea tehnologiilor, a produselor de protecție a plantelor și a soiurilor si hibrizilor pentru culturile majore din România. În cadrul preocupărilor noastre s-a aflat constant identificarea de soluții pentru combaterea dăunătorilor culturilor specifici țarii noastre, în special Tanymecus spp. și, după cum am comunicat, până în prezent nu am găsit, în condiții de teste de câmp, o alternativă eficientă la tratamentul cu neonicotinoide.

Absența tratamentului cu aceste insecticide ar expune unele dintre recoltele principale ale țării la pericolul de a fi grav afectate în sezonul de primăvară. 

Conform autorizatiilor temporare, companiile dezvoltatoare vor comercializa produsul numai agenților economici care fac dovada ca tratamentul va fi efectuat în instalații profesionale, cu personal calificat. Autoritatea competentă (MADR), prin agențiile fitosanitare, vor realiza controale la stațiile de tratament si în ferme pentru aplicarea măsurilor impuse în autorizație. Însamânțarea se va efectua cu semănatori dotate cu echipamente care să asigure reducerea riscului, respectând bunele practici agricole.

Mulțumim echipei MADR care a înțeles caracterul de urgență al acestui demers și a lucrat la fundamentarea autorizării temporare ce va permite fermierilor să-și asigure premisele unor recolte stabile în anul care vine”, a spus Arnaud Perrein, președintele APPR. 

APPR (Asociația Producătorilor de Porumb din România) este o asociație profesională formată din producători agricoli care dețin suprafețe de lucru cuprinse între 50 și 50.000 ha, dar si reprezentanți ai lanțului profesional de porumb din România. APPR face parte din Confederația Europeană a Producătorilor de porumb (CEPM), care reprezintă cele mai mari țări producătoare de porumb din Europa. Obiectivul principal: furnizarea de expertiză tehnică, comunicare economică și profesională pentru membrii și organizațiile profesionale ale fermierilor din România.

Vizualizat: 2129 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Vest Tract la Agromalim 2019

Vest Tract la Agromalim 2019

Vest Tract a expus la Agromalim toată gama de tractoare McCormick, de la 35CP până la 310CP. Alături de acestea, au mai fost expuse maşini Krone pentru pregătirea şi condiţionarea furajelor vezi, brand pentru care Vest Tract este importator exclusiv în zona sa de activitate şi utilajele pentru pregătirea solului Maschio Gaspardo şi semănători Tume.
Interviu cu Sergiu Cristea, director vânzări Vest Tract.

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Vaderstad la Agromalim 2019 SAM la Agromalim 2019 A inceput INDAGRA!

Bancul zilei

Lista e necesară

Lista e necesară
O zi la cumpărături se încheie întotdeauna cu: Detalii