Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

DECIZIE ASTĂZI LA BRUXELLES pentru IMPORTUL DE CARNE DE VITĂ!

Publicat: 15 iulie 2019 - 15:17
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

IMPORT DE CARNE DE VITĂ FĂRĂ HORMONI! Consiliul  Agricultură și Pescuit, AGRIFISH, a adoptat astăzi o decizie privind semnarea unui acord comercial  între UE și Statele Unite ale Americii pentru importul din SUA de carne de vită, provenită de la animale care nu sunt tratate cu anumiți hormoni de creștere.

Consiliul  Agricultură și Pescuit, AGRIFISH, a adoptat astăzi, 15 iulie 2019, o decizie privind semnarea unui acord comercial  între UE și Statele Unite privind alocarea de către SUA a unei părți dintr-un contingent tarifar autonom (TRQ) pentru carnea de vită de calitate superioară menționată în așa-numitul Memorandum de Înțelegere (MoU) privind importul de carne de vită provenită de la animale care nu sunt tratate cu anumiți hormoni de creștere. Acordul va fi semnat la Bruxelles cât mai curând posibil, anunță un comunicat al Consiliului UE.

Datorită noului acord, cota existentă de 45.000 de tone de carne de vită fără hormoni rămâne neschimbată, însă 35.000 din totalul TRQ de 45.000 de tone vor fi blocate în Statele Unite și vor fi introduse pe o perioadă de 7 ani. TRQ va continua să acopere numai produsele care respectă standardele ridicate ale UE în materie de siguranță și sănătate alimentară. Acest pas este esențial pentru soluționarea unui litigiu de lungă durată dintre UE și Statele Unite privind măsurile impuse de UE în 1989 în privința exporturilor de carne din SUA care conțineau hormoni artificiali de creștere a cărnii de vită. De asemenea, acesta subliniază angajamentul UE față de o agendă comercială transatlantică pozitivă.

La 19 octombrie 2018, Consiliul a autorizat Comisia Europeană să negocieze cu SUA în privința importurilor.  Negocierile UE-SUA au fost încheiate la 27 februarie 2019 și, având în vedere acest acord, Comisia a obținut acordul celorlalte țări furnizoare, în conformitate cu normele aplicabile ale Organizației Mondiale a Comerțului (OMC).

 

Vizualizat: 1053 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Titan Machinery - Red Carpet 2019

Titan Machinery - Red Carpet 2019

Gala Case IH “Red Carpet”, organizată de Titan Machinery la Craiova, în decembrie 2019, a fost dedicată prezentării noii serii de combine Axial Flow 250 cu AFS Harvest CommandTM, a tractoarelor Case IH Magnum 280, a avantajelor agriculturii de precizie şi ofertele programul Early Bird 2020.

 

Interviu cu: Răzvan Tomescu - marketing manager, Titan Machinery România şi Vasile Morariu – product manager, Titan Machinery România.

 

Reporter: Gheroghe Ghişe

VALTRA seria F - Agritechnica 2019 FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019 Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Bancul zilei

Foarte logic...

Foarte logic...
Bulă îi spune mamei: Detalii