Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

De ce VREAU eu să știu ce mănânc?

Publicat: 03 martie 2016 - 15:52
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Internetul a bubuit ca o petardă după ce proprietarul făbricuței de lactate din Argeș a ieșit cu lacrimi în ochi și a spus că nu a vrut să facă rău nimănui. Inimile s-au înmuiat și au explodat susținerile pe rețelele de socializare. Valul a măturat orice urmă de judecată și am început cu toții să căutăm vinovați ca să avem înspre cine să ne îndreptăm degetul acuzator.

Nimeni nu a mai cântărit diferența dintre suspiciune și acuzație. Degetul acuzator îndreptat spre Brădet ca spre un țap ispășitor a găsit o altă țintă. Ministrul agriculturii! De ce a divulgat brandul înainte de a avea proba clară? Proba clară o divulgă ANSVSA: am găsit bacteria E-coli în lotul de brânză proaspătă de vaci produs în 22 februarie 2016. Da, e 22 februarie, iar copilașii din Argeș au murit înainte. Nimeni nu a descoperit acum America! Cine ne garantează nouă că loturile anterioare nu au fost contaminate?

A apărut suspiciunea, sistemul de siguranță alimentară trebuie să ia măsuri! Sau nu avem un sistem de siguranță alimentară, nu mai există ANSVSA, DSV, și ne lasă să murim proști?! Să nu știm ce am mâncat de am fost duși la groapă înainte de vreme.

Apare abia acum directorul DSV Argeș să ne spună că nu este nicio legătură între lotul de brânză de vaci Brădet și moartea copiilor. Da, domnule director, nu este nicio legătură! E clar! Copiii morți nu au mâncat din acel lot! Dar, dumneata, domnule director, care faci acum dezvăluiri, ce ai păzit în tot timpul ăsta?! Sau nu vă ocupați de siguranța alimentară?!

Ministrul agriculturii ne-a avertizat că ne otrăvim cu fructe, legume și carne aduse de pe aiurea. Același ministru al agriculturii a instituit aspre controale la graniță pentru că nu mai vrem să fim lada de gunoi a Europei. Același ministru insistă să mâncăm merele noastre că sunt mai sănătoase și să renunțăm la cele din Polonia! Același ministru a declarat că nu a băut lapte mai bun decât la Piatra Craiului unde flora montană e neatinsă de poluare. Același ministru insistă să știm noi, românii, trasabilitatea produsului. De la furcă până la furculiță!

Atunci trebuia să vorbească, să ne avertizeze, dar acum trebuia să-și asume o tăcere criminală?! Trebuia să ne tăinuiască o informație care-i pune în pericol pe copiii noștri? Nu! Eu vreau să știu ce risc dacă iau de pe raft o cutie de brânză!

Da, ministrul agriculturii a greșit! Unde? În strategia de comunicare! Miniștrii noștri nu sunt obișnuiți să-și angajeze ași în comunicare. Ce trebuia să facă?  Cu președintele ANSVSA, cu ministrul Sănătății, cu producător cu tot, o conferință de presă în care să comunice prudent! Da, avem suspiciuni, s-a descoperit în lotul cutare de brânză, e retras de pe piață, bebelușii care au murit nu aveau cum să mănânce din acest lot, e o chestie de cronologie, dar noi retragem orice aliment suspect. Nici într-un caz să tăinuiască o informație de viață și de moarte!

Care e deosebirea dintre noi și companiile străine? Ne-am obișnuit să tăinuim. NU mai vrem așa ceva! Compania care produce ciocolata Mars a retras de pe piață loturi de ciocolată din 55 de țări. De ce? Pentru că într-o ciocolățică, vândută în nu știu ce magazin din Germania s-a găsit o bucățică din plastic. Chiar compania a comunicat CONSUMATORULUI motivul retragerii!

Suntem cei mai aprigi susținători ai fermierilor români! O demonstrăm cu fiecare text publicat. Ducem o campanie amplă și aprigă pentru susținerea produselor noastre românești, a fermierilor noștri. NU mai vrem gunoaie pe rafturi! Dar nu ne cereți să închidem ochii. Pe ministrul Achim Irimescu nu l-am cruțat de critici incisive și nici nu o să-l cruțăm! Dar NU ne cereți să închidem ochii!

Da, NOI avem curajul să spunem că ministrul agriculturii a făcut bine că ne-a spus unde s-a găsit bacteria E-coli din moment ce ăia care ar trebui să se ocupe de siguranța noastră alimentară tăceau ca porcul în porumb.

Dacă un aliment e contaminat cu o bacterie periculoasă, vrem să știm sau vrem să ne băgăm capetele în nisip?!

Vizualizat: 6348 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Noutăţi Amazone, în platforma de la Fundulea

Noutăţi Amazone, în platforma de la Fundulea

Profis Hydro, distribuitor de îngrăşăminte marca Amazone cu o capacitate de 4.200 de litri şi echipat cu un nou terminal, AmaTron 4, a fost prezentat anul acesta la expoziţia Agriplanta - RomAgroTec.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Tomit Agri Macchine, colaborare cu Great Plains Trelleborg ţine pasul cu noile provocări din agricultură T6 cu Dynamic Command

Bancul zilei

Balsam de buze...

Balsam de buze...
Un tip, după o discuţie tensionată cu soacra, îi spune fiicei: Detalii