Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

DAEA NU ȘI-A LĂSAT BĂRBILE ACASĂ! LE-A DUS ȘI ÎN PARLAMENTUL EUROPEAN!

Publicat: 22 ianuarie 2019 - 22:27
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

BARBOLOGIE MARCA DAEA! Ministrul agriculturii, Petre Daea, a fost audiat astăzi, 22 ianuarie 2019, în Comisia de Mediu, ENVI. După ce și-a citit discursul de pe hârtie, Daea ar fi trebuit să răspundă concret întrebărilor europarlamentarilor. În loc de concretețe, le-ar fi servit barbologie marca Daea, susține europarlamentarul român Mihai Țurcanu, prezent la dezbaterile din cadrul ENVI.

Se pare că Ministrul Agriculturii, Petre Daea, confundă conferințele de presă pe care le ține la Ministerul agriculturii din România cu dezbaterile din Parlamentul European.

Astăzi a fost prezent la Bruxelles cu scopul de a prezenta prioritățile președinției României în fața membrilor din comisia ENVI.
Au fost puse întrebări punctuale de către colegii eurodeputați din toate statele membre care așteptau să primească răspunsuri punctuale. Și coerente, și concrete. Dar au primit barbologie, răspunsuri fără vreo legătura cu subiectele supuse atenției dumnealui.

Mi-ar fi plăcut ca Ministrul Agriculturii din România să ofere răspunsuri pertinente, atât la întrebările colegilor din alte state membre cât și la ceea ce l-am întrebat eu, vis a vis de planul de acțiune al Ministerului pe durata președinției la Consiliul European
Petre Daea a venit în fața eurodeputaților europeni cu o hârtie bine structurată de către consilieri și nu s-a abătut de la punctele înscrise pe fițuică. La sesiunea de intrebari filmul s-a rupt și am fost nevoiți să ascultăm epica barbologie marca Daea. Nu am primit niciun răspuns coerent și concret.

România a preluat 29 de dosare pe agricultură. Ar fi bine să finalizăm măcar un sfert din ele în perioada în care România deține Președinția Consiliului Uniunii Europene, a scris europarlamentarul român Mihai Țurcanu pe pagina sa Facebook.

Mihai Țurcanu a postat și o secvență filmată în care îi adresează o întrebare ministrului Daea, iar răspunsul  șefului român de la Agricultură este bun de înrămat.

Mihai Țurcanu: Parlamentul European are programul Life, unde sunt foarte mulți bani, 5,9 miliarde de euro. În acest program Life este subprogramul Natura 2000. România are o suprafață de 20% prinsă în acest program, dintre care o treime sunt păduri, în rest sunt terenuri agricole. Cum considerați dumneavoastră că acei fermieri, care sunt destul de restricționați să-și lucreze pământurile, pot fi ajutați? Eu am făcut propunerea să fie compensări de producții direct către fermieri. Sunteți de acord cu propunerea mea? Și dacă, da, ce veți întreprinde în acest sens.

Petre Daea: Bunului meu prieten, coleg de breaslă, om cu experiență în țară, cu o răspundere în domeniu privind agricultura, îi pot spune că ne putem întâlni și putem discuta ca în calitatea mea de ministru, în calitatea mea de responsabil în acest domeniu, în țară, măsurile concrete pe care le putem găsi vizavi de Natura 2000, de posibilitățile practice prin care putem accesa acele fonduri pentru ceea ce dumneavoastră ați spus. Interesul v-a generat această întrebare și spun natural firească.

VIDEO AICI!

Miercuri, 23 ianuarie 2019, ministrul agriculturii va fi audiat în Comisia pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European.

Vizualizat: 1997 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor

Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor

"LAND.TECHNIK für Profis 2020" - Tehnică agricolă pentru profesionişti - evenimentul anual organizat de DLG e.V. (Societatea Germană pentru Agricultură) şi Asociaţia inginerilor din Germania (VDI - Verein Deutscher Ingenieure) cu tema "Protecţia plantelor" s-a desfăşurat la sediul companiei Amazone Werke H. Dreyer GmbH & Co. KG, din Hasbergen-Gaste (Germania). Manifestarea a reunit, timp de două zile, aproape 300 de specialişti în domeniul construcţiilor de maşini agricole, fermieri şi studenţi şi au fost prezentate şi dezbătute noutăţile din domeniul tehnicilor de protecţie a plantelor.

Interviu cu conf. dr. ing. Ovidiu Ranta, Catedra de mecanizare - USAMV Cluj-Napoca.

Reporter: Gheorghe Ghişe

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019 Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

Bancul zilei

Amendă...

Amendă...
Un poliţist opreşte un şofer pentru depăşirea vitezei: Detalii