Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

DAEA LA BRUXELLES!

Publicat: 06 decembrie 2018 - 20:42
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

COMUNICAT! Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a efectuat în intervalul 4-5 decembrie, alături de prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, și de membrii Guvernului României o vizită de lucru la Bruxelles, pentru a participa la reuniunea comună a Guvernului României și a Comisiei Europene, anunță un comunicat transmis de MADR.

Oficialii români au participat la o serie de dezbateri privind prioritățile și programul președinției României la Consiliul UE, realizându-se astfel schimburi de opinii între membrii Guvernului și cei ai Colegiului Comisarilor pe aspecte referitoare la Cadrul Financiar Multianual 2021-2027, Migrație, Brexit, Piața Unică și Relații Externe.

În cadrul vizitei de la Bruxelles, miercuri, 5 decembrie 2018, Petre Daea, alături de ceilalți miniștri români, a luat parte la întrevederea Prim-ministrului României, Viorica Dăncilă, cu Secretarul General al Consiliului, Jeppe Tranholm-Mikkelsen.
Întâlnirea face parte din dialogul uzual al reprezentanților statului care va exercita Președinția rotativă a Consiliului UE cu oficiali ai instituțiilor europene. În cadrul vizitei oficiale delegația guvernamentală a participat la dejunul de lucru cu membrii Colegiului Comisarilor, ocazie cu care Prim-ministrul Viorica Dăncilă a prezentat Prioritățile Președinției Române a Consiliului UE și asupra Viitorului Europei.

guvern-bruxelles_b

Oficialii români au transmis aprecierea pentru buna colaborare cu Secretariatul General al Consiliului pe perioada pregătirilor pentru preluarea Președinției rotative a Consiliului UE, atât în ceea ce privește aspectele de fond, cu accent pe colaborarea în elaborarea Programului comun de lucru pe 18 luni al Consiliului UE/al Trio-ului România-Finlanda-Croația, cât și cu privire la sprijinul acordat de Secretariatul General al Consiliului pentru formarea profesională a experților români cu atribuții în procesul de negociere a dosarelor active la nivel UE. La rândul său, Secretarul General al Consiliului a prezentat rolul pe care Președinția română îl va avea în relația cu instituțiile europene – Consiliul, Comisia și Parlamentul European.

Oficialii români au dat asigurări că, pe perioada deținerii președinției Consiliului Uniunii Europene, vor depune toate eforturile și energia pentru închiderea în cele mai bune condiții a cât mai multe dosare, urmărind în egală măsură, calitatea formulelor de compromis și obținerea unui acord în timp util.

În ce privește domeniul agriculturii și dezvoltării rurale, MADR informează că se lucrează în paralel, la elaborarea, împreună cu Finlanda și Croația, a Programului de lucru al Consiliului pentru 18 luni (Trio). În acest exercițiu au fost intensificate dialogurile sectoriale cu cele două state membre, la nivel politic și tehnic.

Trio-ul va acorda o atenție deosebită Politicii Agricole Comune având în vedere importanța acesteia pentru securitatea alimentară, creșterea productivității, asigurarea unui nivel de trai echitabil pentru fermieri, stabilizarea piețelor precum și rolul cheie al acesteia pentru cetățeni și societate în ansamblu privind protejarea mediului și adaptarea la schimbări climatice, generarea de locuri de muncă și creștere economică, și nu în ultimul rând menținerea viabilității zonelor rurale.

daea-bruxelles-5_b

Din această perspectivă, bugetul PAC trebuie să fie consistent pentru a oferi soluții adaptate și specifice pentru agricultură și dezvoltare rurală. Reducerea decalajelor poate fi realizată prin finanțări adecvate în domeniul dezvoltării rurale, precum și prin asigurarea unei convergențe reale a plăților directe.

Ministrul a subliniat că PAC va pune un accent puternic pe deblocarea potențialului în materie de cercetare, inovare, formare și utilizare a serviciilor de consiliere, pentru a îmbunătăți grija față de mediu și climă, inclusiv prin utilizarea mai eficientă a resurselor.
De asemenea, Daea a reiterat importanța colaborării la nivel politic și de experți tehnici pentru a obține rezultate comune în cadrul președinției României la Consiliul UE.

Tot în cursul zilei de 5 decembrie 2018, ministrul agriculturii a avut o întâlnire cu doamna Adina Vălean, președintele Comisiei pentru Mediu, Sănătate Publică și Siguranță Alimentară a Parlamentului European (ENVI). Cu această ocazie, cei doi oficiali au avut o primă discuție privind agenda de lucru pentru Președinția României la Consiliul Uniunii Europene.

Vizualizat: 1212 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019

În standul producătorul suedez de la Agritechnica 2019 au fost prezentate o serie de noutăţi: semănătoarea de precizie şi de mare viteză - Temp L, grapa pentru pregătirea patului germinativ - NZ Extreme 1425 cu o lăţime de lucru de 14,25m şi sistem inovativ - Tempo WideLining - care oferă posibilitatea realizării de cărări tehnologice păstrând densitatea (plante/ha) şi care este destinat fermierilor care distribuie dejecţii lichide în culturile de porumb siloz.

#agroinfo, #vaderstad

Interviu cu Sorin Radu - reprezentant Väderstad România;

Reporter: Gheorghe Ghişe

Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019 Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol

Bancul zilei

După 25 de ani

După 25 de ani
Două colege de liceu se reîntâlnesc după 25 de ani: Detalii