Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

DAEA ÎȘI FACE BAGAJELE ÎN ACEEAȘI ZI ÎN CARE ÎN URMĂ CU UN AN CIOBANII PROTESTAU CU BERBECII LA MINISTER!

Publicat: 10 octombrie 2019 - 16:50
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

10 OCTOMBRIE 2018 PROTEST CIOBANI LA MINISTERUL AGRICULTURII. 10 OCTOMBRIE 2019 CADE GUVERNUL DĂNCILĂ. Un an se împlinește astăzi, 10 octombrie, de când ciobanii au protestat în fața Ministerului Agriculturii, nemulțumiți de deciziile ministrului Petre Daea. Stranie coincidență, chiar astăzi, la un an după protestul oierilor, a căzut Cabinetul Dăncilă din care face parte și ministrul Petre Daea.

Să știe domnul ministru Daea că Ghiță Ciobanul rămâne cioban toată viața, dar Petre Daea nu va fi ministru toată viața. Petre Daea e azi ministrul agriculturii, mâine, nu mai e, i-a transmis ministrului Petre Daea crescătorul de ovine Gheorghe Dănulețiu din Jina, Sibiu, cunoscut de toată lumea drept Ghiță Ciobanul, la protestul ciobanilor din fața Ministerului Agriculturii, ținut pe data de 10 octombrie 2018.  

Coincidență sau nu, după exact un an, în aceeași zi în care oierii își strigau nemulțumirile sub fereastra cabinetului ministrului Daea, vorbele lui Ghiță Ciobanul se împlinesc. Chiar astăzi, 10  octombrie 2019, ministrul agriculturii Petre Daea a primit o lovitură. Guvernul Dăncilă, din care face parte și domnia-sa, a căzut. Parlamentul României a adoptat moțiunea de cenzură depusă împotriva Guvernului PSD. Se poate spune că Petre Daea începe chiar astăzi, 10 octombrie, exact la un an distanță de la protestul oierilor, pregătirile de plecare din fruntea Agriculturii.

Ciobanii nu au protestat, în urmă cu un an, de prea mult bine și de prea multe ajutoare financiare acordate zootehniei. Ei s-au strâns în fața Ministerului Agriculturii pentru că le-a ajuns cuțitul la os și deciziile ministrului agriculturii Petre Daea, în loc să-i ajute, le îngroapă fermele.

Pe 10 octombrie 2018, la Ministerul Agriculturii au protestat Ghiță Ciobanul, Dan Petrescu, oier din Curtea de Argeș, cel care a fost scos cu jandarmii de la mitingul de ieri al lui Petre Daea, pe motiv că prea spunea adevărul, Ionică Sterp și Alexandru Csokasi, oieri din Bihor, Ioan Suciu, oier din Făgăraș, Brașov, și încă alți câțiva oieri din Alba și Hunedoara.

protest-ciobani-2018_b

În urmă cu un an, oierii protestatari, i-au reproșat ministrului Daea că între crescătorii de ovine s-a creat un grup privilegiat care încasează sprijinul cuplat, subvenția europeană cu cea mai mare valoare pe cap de animal, 25 de euro/ovină la nivelul anului 2017.  Respectvul grup privilegiat din oierit ar învârti afaceri profitabile cu așa-ziși berbeci de rasă, vânduți cu miile, și cu certificate de origine suspectate a fi false. Toate sub ochii lui Daea!

Cert este, că bonitarea berbecilor pentru înscrierea în registrele genealogice și eliberarea certificatelor de origine nu a fost făcută corect, au spus în timpul protestului oierii supărați. Altfel, pe piață nu s-ar fi vândut berbeci slabi, care nu îndeplinesc condițiile unui berbec cu origine, și, culmea, între ei ar fi fost vânduți și berbeci castrați. Și asta, în condițiile în care un criteriu obligatoriu pentru obținerea sprijinului cuplat este proporția un berbec cu origine la 35 de ovine femele. Concret, cu un berbec cu origine se face montă dirijată cu 35 de ovine femele. Ce montă să se facă dacă berbecul respectiv este castrat?! Ăla e bun, cum se vede, să producă numa certificate de origine, spunea Ghiță Ciobanul, în urmă cu un an.

Ciobanii au adus la protest și doi berbeci ca să-i demonstreze ministrului Petre Daea că berbeci cu origine care se vând sunt, de fapt, niște exemplare jalnice și nu îndeplinesc criteriile pentru un berbec de rasă. De aici și suspiciunea că actele de origine, certificatele, pe care le au acești berbeci ar fi falsificate cu scopul de a le crește prețul. Băieții deștepți din oierit ar fi prins momentul în care toți ciobanii căutau disperați berbeci cu origine ca să încaseze subvenția mare de la APIA. Astfel, peste noapte, berbeci slabi, jigăriți, ar fi fost înnobilați cu câte o origine.

berbeci-coperta_b

Ia, uitați-vă, cum arată amărâtul ăsta de berbec pe care l-am adus de la mine, de la stână, ca să-l vadă domnul ministrul că numai certificatul de origine este de el. Ce performanță fac io cu berbecul ăsta în turma mea?! Am dat pe el 1.300 de lei și l-am cumpărat ca să demonstrez ce berbeci de rasă cu certificate de origine se vând în țara asta. Cum să fac performanță cu mâțul ăsta, declara Ghiță Ciobanul, în urmă cu un an, tot pe 10 octombrie.

Originea presupus falsă la o parte dintre berbecii pentru care Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură plătește sprijinul cuplat nu a fost singura nemulțumire a oierilor protestatari. Ei au acuzat împărțirea nelegală a pășunilor, abuzuri ale primăriilor, au cerut să nu se mai vândă ovine fără buletine de analiză medicală, în acest fel să fie stopată răspândirea scrapiei, boală mortală și fără leac la ovine, au cerut să nu mai fie atribuite pășunilor celor care nu au animale, au cerut ministrului agriculturii Petre Daea să se termine cu afacerile necurate din oierit, păstorite se pare chiar din minister.

Petre Daea le-a promis ciobanilor, care i-au adus sub fereastră doi berbeci, că va dispune testarea tuturor berbecilor pentru care au fost eliberate certificate de origine. Astfel, se va vedea câți berbeci merită pe bună dreptate să fie numiți cu origine și să aibă un înscris care să le ateste originea. Ministrul agriculturii a mai spus că din 2019 niciun berbec nu se va mai vinde în România dacă nu are buletin de analiză. A doua chestiune urgentă pe agenda ministrului a fost schimbarea Legii pășunilor, în așa fel încât să fie eliminată posibilitatea de a fi atribuită, de către primării, celor care nu cresc sau dețin animale. Promisiunile ministrului agriculturii Petre Daea le-au fost făcute ciobanilor chiar în ziua protestului, 10 octombrie 2018.

Astăzi, suntem în 10 octombrie 2019. A căzut Guvernul Dăncilă, pleacă și Petre Daea de la Ministerul Agriculturii. Câte din promisiunile făcute ciobanilor, în urmă cu un an, au fost respectate de ministrul Petre Daea?


Vizualizat: 2934 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

MINISTRUL OROS: 1,4 MILIARDE DE EURO PENTRU PLĂȚILE COMPENSATORII ALE FERMIERILOR!

MINISTRUL OROS: 1,4 MILIARDE DE EURO PENTRU PLĂȚILE COMPENSATORII ALE FERMIERILOR!

29 noiembrie 2020 - 08:39

AJUTOARE PENTRU ZONA MONTANĂ. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că sunt alocate 1,4 miliarde de euro pentru plățile compensatorii pe hectar și pe cap de animale destinate fermierilor din zona montană. Suma este alocată pentru următorul exercițiu financiar, 2021-2027.

CUM DEVINE RENTABILĂ O FERMĂ CU 18 VACI!

CUM DEVINE RENTABILĂ O FERMĂ CU 18 VACI!

29 noiembrie 2020 - 07:39

AFACERI AGRICULTURA. Un crescător de bovine din județul Suceava a reușit să-și transforme o fermă de 18 vaci de lapte într-o afacere rentabilă. Crescătorul și-a construit din bani europeni o făbricuță, organizată în trei containere modulare, unde produce brânzeturi, lapte acru, smântână, etc. Produsele lactate pot fi cumpărate direct de la făbricuță, iar în perioada următoare, fermierul va intra cu produsele lui într-un lanț de magazine cu produse tradiționale.

GUVERN: NOU SPRIJIN FINANCIAR PENTRU FERMIERI!

GUVERN: NOU SPRIJIN FINANCIAR PENTRU FERMIERI!

29 noiembrie 2020 - 06:38

OFICIAL. Guvernul a adoptat în ședința din 27 noiembrie 2020 o hotărâre prin care este instituit un nou ajutor financiar pentru fermieri, programul Agro Invest. Prin acest program de sprijin, fermierii pot să contracteze credite de la bănci cu garanții de stat și dobândă subvenționată.

APROBATĂ DE GUVERN! SUBVENȚIA APIA DE 500 DE EURO PE HECTAR!

APROBATĂ DE GUVERN! SUBVENȚIA APIA DE 500 DE EURO PE HECTAR!

29 noiembrie 2020 - 06:20

AJUTOR FERMIERI. Guvernul a aprobat în ședința din 27 noiembrie 2020 o ordonanță de urgență prin care este instituită o schemă de ajutor pe hectar în cuantum de 500 de euro/ha pentru viticultori. Subvenția a fost aprobată deja de Comisia Europeană, iar Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) va face plata către beneficiari până la data de 31 decembrie 2020.

ȘEFUL AFIR: PREFER SĂ DAU UN LEU ÎN PLUS PE UN PRODUS AUTOHTON CARE ARE GUST ȘI ESTE CURAT!

ȘEFUL AFIR: PREFER SĂ DAU UN LEU ÎN PLUS PE UN PRODUS AUTOHTON CARE ARE GUST ȘI ESTE CURAT!

28 noiembrie 2020 - 08:26

BANI PENTRU FERMIERI. Directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), Mihai-Liviu Moraru, a anunțat suma care va fi la dispoziția fermierilor români pentru investițiile în ferme în următorii 7 ani. Totodată, șeful AFIR declară că este un susținător al produselor românești, provenite din fermele din România și militează pentru reducerea importurilor.

PRIMA SESIUNE ADS! UNUI SINGUR TÂNĂR FERMIER I S-AU ATRIBUIT FĂRĂ LICITAȚIE 50 HA DE TEREN!

PRIMA SESIUNE ADS! UNUI SINGUR TÂNĂR FERMIER I S-AU ATRIBUIT FĂRĂ LICITAȚIE 50 HA DE TEREN!

27 noiembrie 2020 - 18:32

TEREN AGRICOL PENTRU TINERII FERMIERI. Tânărul fermier Marcel Pop din județul Satu Mare este primul tânăr fermier care a semnat astăzi un contract cu Agenția Domeniilor Statului pentru atribuirea directă a celor 50 de hectare de teren agricol, promise tinerilor fermieri. Pentru celelalte suprafețe declarate disponibile în câteva județe, se vor organiza licitații publice.

 

MESAJ APIA DE ASTĂZI PENTRU TOȚI FERMIERII!

MESAJ APIA DE ASTĂZI PENTRU TOȚI FERMIERII!

27 noiembrie 2020 - 17:18

SUBVENȚII APIA 2020! Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că a finalizat Campania de plăți în avans pentru beneficiarii care au depus Cerere unică de plată în anul 2020.

MINISTRUL OROS: AJUTOR DE 100 DE MILIOANE DE EURO/AN PENTRU SERE ȘI SOLARII!

MINISTRUL OROS: AJUTOR DE 100 DE MILIOANE DE EURO/AN PENTRU SERE ȘI SOLARII!

27 noiembrie 2020 - 10:44

OFICIAL. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că fermierii români vor beneficia, în fiecare an, timp de 7 ani, de 100 de milioane de euro, ajutor pentru construirea de sere și solarii. Potrivit șefului MADR, va fi o nouă măsură de finanțare a agricultorilor români, lansată în premieră pentru următorul exercițiu financiar 2021-2027.

FERMIERII ROMÂNI ÎNGENUNCHEAȚI DE DATORII ÎNCEP SĂ-ȘI VÂNDĂ TERENURILE ȘI UTILAJELE!

FERMIERII ROMÂNI ÎNGENUNCHEAȚI DE DATORII ÎNCEP SĂ-ȘI VÂNDĂ TERENURILE ȘI UTILAJELE!

27 noiembrie 2020 - 09:49

DEZASTRU! Seceta și recoltele dezastruoase din Dobrogea îi forțează pe fermieri să își vândă utilajele și terenurile.Mulți nu mai au bani pentru salariile angajaților pe care i-au găsit foarte greu. Cornel Zamfir deţine peste 1300 de hectare în apropierea localităţii Cobadin, în Constanța. A scos la vânzare mai multe utilaje agricole ca să obţină banii pentru salariile angajaților. Dacă fermierii mari au probleme, cei mici nu vor rezista

EURODEPUTAT BUDA: SUBVENȚIE DIRECTĂ DE 100.000 DE EURO/FERMĂ PENTRU PRODUCȚIA PRIMARĂ DE PRODUSE AGRICOLE!

EURODEPUTAT BUDA: SUBVENȚIE DIRECTĂ DE 100.000 DE EURO/FERMĂ PENTRU PRODUCȚIA PRIMARĂ DE PRODUSE AGRICOLE!

27 noiembrie 2020 - 08:15

OFICIAL BRUXELLES. Europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședintele COMAGRI, Parlamentul European, a anunțat că a fost aprobată de către Comisia Europeană o schemă de ajutor pentru România în valoare de 216 milioane de euro. Ajutorul va fi acordat sub forma unor subvenții directe care nu pot depăși 100.000 de euro/fermă pentru producția primară de produse agricole și 120.000 de euro/întreprindere în sectorul pescuitului și acvaculturii.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș. "

Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

NHR Agropartners - soluţii pentru viticultură Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta

Bancul zilei

Şah

Şah
Doi vechi amici stau de vorbă: Detalii