Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

DAEA, ÎN PRESA ARABĂ!

Publicat: 25 martie 2019 - 18:47
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

OFICIAL! Ministrul agriculturii, Petre Daea, apare în cotidianul Al Raya din Qatar. Șeful român de la Agricultură vorbește despre relațiile comerciale dintre Qatar și România. Ministerul Agriculturii ne-a transmis traducerea articolului apărut în cotidianul de limbă arabă.

Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale al României, domnul Petre Daea a elogiat eforturile depuse de Qatar pentru realizarea unei ample renașteri economice și îndeosebi în domeniul dezvoltării agriculturii, concret pentru realizarea securității alimentare și găsirea soluțiilor de natură a contribui la dezvoltarea acestui sector vital și la creșterea rolului său în dezvoltarea durabilă, prin extinderea orizontului cooperării în acest domeniu cu toate statele, evidențiind în context cooperarea în domeniul agricol dintre Qatar și România, alături de deschiderea de noi orizonturi cooperării bilaterale în domeniul investițiilor și al exporturilor agricole.daea-cotidian-arab_b

Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale a subliniat în interviul acordat ziarului “Al Raya”, în marja participării la cea de-a 7-a ediție a expoziției agricole, “Agriteq” și a primei ediții a celei de mediu “Enviroteq”, că România este angajată în a acorda Qatarului toate formele de susținere, în conformitate cu MoU-ul de cooperare în domeniul agricol, semnat de cele două ministere de resort în contextul vizitei în Qatar a Primului ministru al României, doamna Viorica Dăncilă, în luna noiembrie 2018.

Domnia sa a menționat: "Aștept cu nerăbdare să întâlnesc oameni de afaceri qatarezi în contextul actualei vizite, inclusiv în domenii conexe și mă aștept ca în următoarea perioadă să asistăm la o creștere a cooperării, în interesul țărilor noastre prietene." Ministrul Daea a menționat că vizita sa are loc la invitația ministrului qatarez al municipalității și mediului, inginer Abdallah Bin Abdulaziz Al Subaie, de a participa la această a 7-a ediție, care constituie o platformă importantă și ideală pentru cunoaștere și schimburi de experiență și de informare asupra ultimilor direcții și a celor mai bune practici în domeniul agricol.

România a acordat o atenție deosebită participării la această expoziție, ca o constituentă a cooperării agricole cu Statul Qatar. Companiile românești în domeniul agriculturii și al cercetării de profil participante își expun produsele, cu luarea în considerare a specificului pieței qatareze, inclusiv sub aspectul condițiilor climatice, știut fiind că produsele agricole românești sunt renumite pe plan mondial, pe baza celor mai avansate tehnologii, rod al cercetării.

Domnul Petre Daea, ministrul român al agriculturii și al dezvoltării rurale a urat mult succes Statului Qatar pe calea eforturilor sale menite a crește gradul de autosuficiență alimentară.     

Articol publicat în ediția din data de 21 martie a cotidianului qatarez de limba arabă “Al Raya”

Vizualizat: 1377 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

După doi ani de zile în care s-au informat şi au încercat mai multe modele de tractoare, Ciprian şi Denisa Nedin Gruia, tineri fermieri din Pesac, judeţul Timiş, şi-au cumpărat, în 2019, de la firma Tehnodiesel, un tractor Massey Ferguson 7722, cu motor AGCO Sisu de 220 CP şi transmisie Dyna 6. Ciprian Nedin Gruia spune că şi-a dorit un tractor robust, cu care să poată lucra în orice condiţii, iar tractorul Massey Ferguson este perfect pentru el.

Interviu cu: Ciprian Nedin Gruia şi Denisa Nedin Gruia, fermieri, judeţul Timiş
Reporter: Violeta Mat

Operator video şi montaj: Claudiu Borobei

Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019 Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol

Bancul zilei

Ion şi Marin

Ion şi Marin
Ion şi Marin discută. Detalii