Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

DAEA, ÎN PRESA ARABĂ!

Publicat: 25 martie 2019 - 18:47
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

OFICIAL! Ministrul agriculturii, Petre Daea, apare în cotidianul Al Raya din Qatar. Șeful român de la Agricultură vorbește despre relațiile comerciale dintre Qatar și România. Ministerul Agriculturii ne-a transmis traducerea articolului apărut în cotidianul de limbă arabă.

Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale al României, domnul Petre Daea a elogiat eforturile depuse de Qatar pentru realizarea unei ample renașteri economice și îndeosebi în domeniul dezvoltării agriculturii, concret pentru realizarea securității alimentare și găsirea soluțiilor de natură a contribui la dezvoltarea acestui sector vital și la creșterea rolului său în dezvoltarea durabilă, prin extinderea orizontului cooperării în acest domeniu cu toate statele, evidențiind în context cooperarea în domeniul agricol dintre Qatar și România, alături de deschiderea de noi orizonturi cooperării bilaterale în domeniul investițiilor și al exporturilor agricole.daea-cotidian-arab_b

Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale a subliniat în interviul acordat ziarului “Al Raya”, în marja participării la cea de-a 7-a ediție a expoziției agricole, “Agriteq” și a primei ediții a celei de mediu “Enviroteq”, că România este angajată în a acorda Qatarului toate formele de susținere, în conformitate cu MoU-ul de cooperare în domeniul agricol, semnat de cele două ministere de resort în contextul vizitei în Qatar a Primului ministru al României, doamna Viorica Dăncilă, în luna noiembrie 2018.

Domnia sa a menționat: "Aștept cu nerăbdare să întâlnesc oameni de afaceri qatarezi în contextul actualei vizite, inclusiv în domenii conexe și mă aștept ca în următoarea perioadă să asistăm la o creștere a cooperării, în interesul țărilor noastre prietene." Ministrul Daea a menționat că vizita sa are loc la invitația ministrului qatarez al municipalității și mediului, inginer Abdallah Bin Abdulaziz Al Subaie, de a participa la această a 7-a ediție, care constituie o platformă importantă și ideală pentru cunoaștere și schimburi de experiență și de informare asupra ultimilor direcții și a celor mai bune practici în domeniul agricol.

România a acordat o atenție deosebită participării la această expoziție, ca o constituentă a cooperării agricole cu Statul Qatar. Companiile românești în domeniul agriculturii și al cercetării de profil participante își expun produsele, cu luarea în considerare a specificului pieței qatareze, inclusiv sub aspectul condițiilor climatice, știut fiind că produsele agricole românești sunt renumite pe plan mondial, pe baza celor mai avansate tehnologii, rod al cercetării.

Domnul Petre Daea, ministrul român al agriculturii și al dezvoltării rurale a urat mult succes Statului Qatar pe calea eforturilor sale menite a crește gradul de autosuficiență alimentară.     

Articol publicat în ediția din data de 21 martie a cotidianului qatarez de limba arabă “Al Raya”

Vizualizat: 1272 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Zetor Major CL 80, în premieră în Transilvania

Zetor Major CL 80, în premieră în Transilvania

Amprenta celebrei casei de design auto italiene Pininfarina, noul tractor Zetor Major CL 80 a fost prezent anul acesta la AGRARIA şi este privit de către producătorul ceh ca o variantă de înlocuire a vechilor tractoare Universal...
Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Tomit Agri Macchine, colaborare cu Great Plains Trelleborg ţine pasul cu noile provocări din agricultură T6 cu Dynamic Command

Bancul zilei

Un Trabant... modern

Un Trabant... modern
Un tip cu un Trabant vechi se adreseaza unui service modern: Detalii