Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

DAEA DESPRE PROTESTUL CIOBANILOR: AU FOST ÎMPINȘI DE DORINȚA DE A SE VEDEA LA TELEVIZOR!

Publicat: 08 ianuarie 2019 - 10:04
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

NU-I AM ÎN MINTEA RĂZBUNĂRII! Ministrul agriculturii, Petre Daea, a declarat luni seara, într-o emisiune tv, că nu-i are în mintea răzbunării pe oierii care au protestat anul trecut, pe 10 octombrie, în curtea Ministerului Agriculturii. Șeful de la Agricultură spune că oierii au ridicat și probleme neadevărate doar din dorința de a se vedea la televizor.

Oierii noștri, săracii, crescătorii de ovine o duc greu și încă o dată vreau să le spun că am fost, sunt și voi fi toată viața alături de fermierii români, de toți din agricultura țării, fără deosebire. Oamenii aceștia au avut niște necazuri, în ultimul timp, unii dintre ei au pierdut baza furajeră, au pierdut efective de animale. Am găsit, că nu întâmplător vorbesc despre acest lucru, apropo de a ne da mâna când e rău, am găsit acea energie, acea solidaritate necesară, acea energie umană și la chemarea, la solicitarea mea, am putut să trimit, pe de o parte, efectivele de animale la cei la care le-au pierit animalele și le-am dus imediat animalele care le-au murit, ca urmare a incendiilor, și la ceilalți, am dus furajele necesare pentru ovinele respective.

Deși, unii dintre ei, și nu le port niciodată, nu o să-i am în mintea răzbunării niciodată, pentru că nu mă caracterizează acest lucru, unii dintre ei protestau tot timpul în curtea Ministerului Agriculturii, criticând și ridicând o serie întreagă de probleme, unele din ele adevărate, la care am căutat și am găsit soluții, unele sunt în rezolvare, altele, neadevărate, dar împinse de dorința de a se vedea la televizor. Ei vorbeau cu posturile de televiziune și eu nu știam că ei vin în curtea Ministerului Agriculturii. Nu m-a interesat acest lucru. A ajuns la necaz, m-am dus lângă necazul lui. M-am dus lângă necazul lui și necazul lui l-am atenuat prin asigurarea  furajelor care au fost dispărute, de sute de milioane de euro, pentru că ceilalți fermieri au înțeles chemarea ministrului și au zis: haideți, domle, să ne ducem, să rezolvăm, pentru că așa este bine. Când este cineva la rău, toți să ne dăm mâna, a declarat ministrul agriculturii, Petre Daea, într-o emisiune Agro TV, difuzată luni seara, 7 ianuarie 2019.

Vă reamintim că pe 10 octombrie 2018, mai mulți crescători de ovine, cu cojoacele pe ei, au pichetat Ministerul Agriculturii. I-au tulburat liniștea ministrului Petre Daea, aducându-i doi berbeci chiar în curtea ministerului, chiar sub ferestrele cabinetului său și l-au făcut să întârzie la inaugurarea Zilei Produsului Românesc, zi de care e atât de mândru șeful de la Agricultură. Oierii care au participat la protest, Gheorghe Dănulețiu, cunoscutul Ghiță Ciobanul, Alexandru Ciocaș și Ionică Sterp, oieri din Bihor, Ioan Suciu din Făgăraș și Dan Petrescu din Curtea de Argeș au dus în curtea minsterului și doi berbeci pentru a-i demonstra lui Petre Daea cum arată de pricăjit un berbec care are certificat de origine și cât de bine arată un berbec fără certificat de origine. De unde și bănuiala că se fabrică pe bandă rulantă aceste acte care-i ajută pe crescătorii de ovine să încaseze cea mai mare subvenție pentru oi, sprijinul cuplat.

Am cerut să se schimbe legea pășunilor, dar ce să se mai schimbe, dacă ea a fost dată și subvențiile le iau cine nu trebuie pe 10 ani de acum încolo? Ce facem noi? Noi în 10 ani murim. Noi suntem terminați. Deci e al 2-lea an deja în care pășunile au început să se dea politic, au început să se dea în gașcă, în mafie, în primării, la primari, la popi, la cine nu trebuie să se dea. Noi, ciobanii, suntem terminați. Nu numai noi, tot sectorul. În primul rând nu avem unde să pășunăm animalele. Noi, subvenție nu avem. Dacă cineva crede că cu subvenția ANT (ajutor național tranzitoriu n.r.) pe cap de oaie, 20 de lei, putem să ținem o oaie sau să creștem ceva e o păcăleală. Se vând berbeci fără buletine de analiză, ne băgăm boala în oi. De unde-i cumpărăm? De la șefii de federații! Ăștia ne reprezintă pe noi! Sunt un grup, sunt câțiva care împreună cu Ministerul Agriculturii au alcătuit o mafie,  a declarat crescătorul de ovine Dan Petrescu, crescător de ovine din Argeș, pe 10 octombrie 2018, la protestul din curtea Ministerului Agriculturii.  

La ceva timp după protest, oierului Dan Petrescu i-a dat cineva foc la stână și i-au ars 10.000 de baloți de lucernă și fân, strânși pentru hrana oilor. Crescătorul de ovine a fost ajutat de alți fermieri cu donații în bani sau furaje.

Petre Daea le-a promis oierilor, în ziua protestului, că va dispune testarea tuturor berbecilor pentru care au fost eliberate certificate de origine. Astfel, se va vedea câți berbeci merită pe bună dreptate să fie numiți cu origine și să aibă un înscris care să le ateste originea. Ministrul agriculturii a mai spus că din 2019 niciun berbec nu se va mai vinde în România dacă nu are buletin de analiză.


Vizualizat: 3186 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ferma Pomicolă Curtici

Ferma Pomicolă Curtici

În vizită la Ferma Pomicolă Curtici, administrată de Marian Rotaru... O mândrie de livadă, pusă pe rod în urmă cu opt ani. O afacere în toată regula, de la producţie până la procesare!

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei
Fond muzical: Liviu Vasilică - Codrule mărite domn; Maria Lătăreţu - Cireşule, frunză rară

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

După 25 de ani

După 25 de ani
Două colege de liceu se reîntâlnesc după 25 de ani: Detalii