Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

CUMPĂRĂTORUL este REGELE ECONOMIEI DE PIAŢĂ!

Publicat: 19 noiembrie 2017 - 11:18
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

HIBRIDAREA ECONOMIEI NU E O SOLUŢIE PENTRU ROMÂNIA! În ultima vreme se tot scot de la naftalină tot felul de idei comunistoide care ar putea „ajuta” destrăbălata economie de talcioc a României.

Cererea vine, culmea, chiar dinspre mai marii investitori români, care se văd neputincioși în fața tăvălugului european. Dar, reinterpretarea economiei de piață din perspectiva planificării de partid este deja mult prea mult. Mai ales că vectorul minune numit Fondul Suveran de Investiții s-a cam pleoștit definitiv.

Deja avem pe planetă cel puțin două tipuri de economie de piață hibridată. Aproape în fiecare din aceste două cazuri există un dictator luminat la cârma lor: Putin în Rusia și Xi Jinping în China. Oficial, este o oarecare democrație, însă destul de controlată. Mai ales în ce privește opoziția de orice fel. Cam așa se întâmplă acum prin Ungaria și Polonia, iar România pare că tinde spre acest sistem în ultimele luni. Intervenția statului în economie este dorită cu insistență de ineficiența economică națională. Asta și din prea grăbita intrare în UE în lipsa unei economii funcționale care să fi creat o dinamică concurențială benefică. Dar să nu ducem introducerea în steril.

În principiu, faptul că majoritatea celor care au „privatizat” fostele businessuri comuniste au crescut cu economia socialistă, nostalgia după piețe sigure care să absoarbă și rebuturile ca pe sfintele moaște e perfect îndrituită. Ca și dezvoltarea planificată pe principii veșnic urcătoare și lipsite de emoții! Dar nu mai avem o piață socialistă la îndemână, iar populația este câștigată definitiv de un consumism care alimentează actuala creștere economică, așa că va fi imposibil de dus un război cu propriul popor. Un popor care vrea să consume produse de lux, în paralel cu produse îndoielnice, dar din abundență.

Cât privește reglarea pieței actuale, mai ales cea a bunurilor alimentare, e aproape imposibil de realizat, în condițiile în care nu există o contrabalansare la comerțul din retail. Așa se face că puținul comerț rămas la mâna producătorilor autohtoni se bucură de evoluțiile pozitive ale prețurilor din supermarket și ridică și ei prețurile. Pentru că un câștig din pix e întotdeauna binevenit și cumva de-al locului. Așa că nu avem o contrabalansare în momentele de umflări de prețuri la raft în baza unor articole de presă inflamante, reunite într-o strategie de marketing social. Rețelele sociale permit astfel de campanii inflamatoare sau defăimătoare; în funcție de mișcarea care se pregătește. Ca o frăgezire pentru un viitor șnițel! Mai ales că presa este avidă doar de un senzațional absurd și lipsit de logică și astfel preia, fără să mai digere absolut deloc, orice găselniță (să nu spun gogoriță) exagerantă. Astfel că vectorul infestant se propagă mai ceva ca o molimă din filmele americane. Ca virușii aduși în sistemele electronice!

Dar, ca să revenim la oile noastre, nicio reacție viscerală nu va face decât rău în acest joc al minții. Iar fără educarea consumatorilor, vom fi întotdeauna la mâna acestor campanii de făcut bani pe lipsa de informare corectă și onestă. Pe când, din păcate, COMUNICAREA GUVERNAMENTALĂ este VARZĂ! Iar pretențiile de conducători stelari și megavizionari duc în cel mai bun caz la evenimente de stradă. De revoluții nici nu poate fi vorba. Decât bine susținute de alte interese. Asta pentru că, fără să jignesc pe nimeni, poporul român nu are vocații revolute. Doar vocații de răsculați când le ajunge cuțitul la burtă prin toate oasele. Nu uitați că un viol bine prezentat poate fi perceput ca un „coup de foudre”. Iar o mișcare ridicolă sau o frază scăpată la ceas de microfon în mână pot fi ușor redresate de un comunicator priceput. La fel cum reacțiile viscerale de la nivel macro nu fac decât să pună gaz pe foc! De rezolvări ale problemelor în niciun caz!

Așa că nu mai așteptați alte reguli pentru economia de piață! Educați-vă simțul primar și încercați să acționați ca actori ce sunteți pe această scenă. Nu încercând să schimbați scenariul ca să fiți singuri în decor sau, și mai grav, prin împușcarea regizorului!

Și, ca o concluzie, prețul unui produs într-o economie de piață va fi întotdeauna cel acceptat de cumpărător. Pentru că, într-o economie de piață, cel care plătește la casă este regele!

Vizualizat: 1775 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

SUMELE PENTRU PLATA AJUTORULUI DE STAT PENTRU CREȘTEREA ANIMALELOR!

SUMELE PENTRU PLATA AJUTORULUI DE STAT PENTRU CREȘTEREA ANIMALELOR!

18 septembrie 2020 - 14:53

OFICIAL. Ministerul Agriculturii a stabilit, printr-un proiect de hotărâre de Guvern, publicat astăzi pe site-ul oficial, sumele pentru plata ajutorului de stat, pentru anul 2020, pentru creșterea animalelor. Proiectul modifică Hotărârea Guvernului nr. 1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creşterii animalelor.

INVESTIȚIE DE 1,2 MILIOANE LEI FĂCUTĂ DE ANSVSA!

INVESTIȚIE DE 1,2 MILIOANE LEI FĂCUTĂ DE ANSVSA!

17 septembrie 2020 - 20:08

COMUNICAT ANSVSA. Dr. Robert Chioveanu, președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), a inaugurat astăzi, 17 septembrie 2020. noua secție de biologie moleculară și analiză genetică din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Maramureș (DSVSA).

MINISTRUL OROS ANUNȚĂ ASTĂZI: DE MÂINE ÎNCEP PLĂȚILE APIA!

MINISTRUL OROS ANUNȚĂ ASTĂZI: DE MÂINE ÎNCEP PLĂȚILE APIA!

17 septembrie 2020 - 16:11

CÂND AJUNG BANII ÎN CONTURILE FERMIRILOR? Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat astăzi că de mâine, 18 septembrie 2020, începe plata ajutorului de stat pentru fermierii ale căror culturi agricole au fost afectate de secetă.

ȚĂRANUL ROMÂN E CĂUTAT ȘI-I SUNT ASCULTATE NECAZURILE DOAR ÎN CAMPANIE ELECTORALĂ!

ȚĂRANUL ROMÂN E CĂUTAT ȘI-I SUNT ASCULTATE NECAZURILE DOAR ÎN CAMPANIE ELECTORALĂ!

17 septembrie 2020 - 15:51

OPINIE. Vin domnii de la oraș să-l caute pe țăranul român și să-i asculte necazurile, să-i vadă truda doar în campanie electorală. Atunci vor toți să-i arate țăranului cât de tare îl sprijină și cât de tare le pasă de soarta lui. Toți vor să se fotografieze și să se filmeze alături de țăranul român de parcă ar fi un exponat într-un muzeu. Pentru că asta va ajunge dacă i se vor da doar vorbe, nu și fapte.

SUNTEM O FAMILIE DE TINERI, MUNCIM ÎN CEHIA ȘI VREM SĂ NE ÎNTOARCEM ACASĂ, SĂ AVEM FERMA NOASTRĂ!

SUNTEM O FAMILIE DE TINERI, MUNCIM ÎN CEHIA ȘI VREM SĂ NE ÎNTOARCEM ACASĂ, SĂ AVEM FERMA NOASTRĂ!

17 septembrie 2020 - 11:22

TINERI FERMIERI DIN DIASPORA. AGROINFO a primit o scrisoare de la o familie de tineri care muncește în Cehia. Cei doi soți și-ar dori să se întoarcă în România și să-și facă o fermă la ei acasă. Ne-au rugat să le spunem ce condiții trebuie să îndeplinească pentru ajutorul de 50.000 de euro pentru instalarea tinerilor fermieri, varianta pentru tinerii români din diaspora.

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU OIERII ȘI VĂCARII!

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU OIERII ȘI VĂCARII!

17 septembrie 2020 - 09:36

AGENDA ȘEFULUI MADR! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, se află, în acest moment, la discuții cu crescătorii de oi și de vaci din localitatea Hida, județul Sălaj. Șeful MADR își publică zilnic agenda pe pagina sa oficială Facebook.

UN FERMIER AUSTRIAC RISCĂ PUȘCĂRIE PENTRU CĂ LE-A DAT SALARII PREA MICI MUNCITORILOR ROMÂNI!

UN FERMIER AUSTRIAC RISCĂ PUȘCĂRIE PENTRU CĂ LE-A DAT SALARII PREA MICI MUNCITORILOR ROMÂNI!

17 septembrie 2020 - 09:01

ANCHETAT CĂ-ȘI PLĂTEA PROST MUNCITORII. Un fermier austriac din Marchfeld riscă o amendă uriașă și chiar închisoarea, după ce autoritățile au aflat că îi plătea pe sezonierii din România și Serbia cu doar 4,20 euro pe oră, informează Digi24.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 17 - 23 SEPTEMBRIE 2020!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 17 - 23 SEPTEMBRIE 2020!

17 septembrie 2020 - 08:36

Caracteristici meteorologice. În primele zile va predomina un regim termic al aerului mai ridicat decât în mod normal, după care, spre sfârșitul perioadei se va produce o răcire treptată a vremii, la nivelul întregii țări.

SUBVENȚII APIA ZOOTEHNIE! CAZURI DE FORȚĂ MAJORĂ pentru FERMELE DE ANIMALE!

SUBVENȚII APIA ZOOTEHNIE! CAZURI DE FORȚĂ MAJORĂ pentru FERMELE DE ANIMALE!

16 septembrie 2020 - 18:49

ANUNȚAȚI APIA DE URGENȚĂ! Nu sunteți excluși de la plata subvențiilor APIA, aferente acestui an, dacă aveți dovada cu care să demonstrați că ați avut un caz de forță majoră în ferma de animale sau o circumstanță naturală. Care sunt actele de care aveți nevoie și-n cât timp trebuie să anunțați Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA)?

ACTE OBLIGATORII pentru SUBVENȚIILE APIA ALE CRESCĂTORILOR DE ANIMALE!

ACTE OBLIGATORII pentru SUBVENȚIILE APIA ALE CRESCĂTORILOR DE ANIMALE!

16 septembrie 2020 - 15:21

SUBVENȚII APIA 2020! Crescătorii de animale care au solicitat anul acesta ajutorul național tranzitoriu și sprijinul cuplat, subvențiile APIA din zootehnie, trebuie să prezinte la controlul efectuat de Agenția Națională pentru Zootehnie (ANZ) mai multe acte obligatorii pentru încasarea banilor de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). AGROINFO vă pune la dispoziție lista cu acte.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

#tehnodiesel #masseyferguson #masseyferguson7360

Combina aparţine firmei Colina Harvesting, specializată în activităţi de recoltat şi fondată în 2019 de către Ionuţ Socaciu și Grațian Ştefănuţ. Combina Massey Ferguson Beta 7360 PLI a fost prima mare achiziţie a companiei. „Ne-am bazat mult pe nevoile fermierilor, de aceea am și ales o combină de recoltat performantă, de pantă, fiindcă zona unde activăm noi şi, în special, județul Cluj este o zonă de deal/colină - de aceea şi firma se numește Colina - de la zona unde activăm și Harvesting/recoltat", ne-a declarat Ionuţ Socaciu.

Massey Ferguson Beta 7360 PLI este pregătită pentru lucru în pantă şi dispune de un sistem de reglare şi "orizontalizare" automată electro-hidraulică până la: 20% transversal, 30% longitudinal ascendent şi 10% longitudinal descendent. Deşi headerul PowerFlow de 5,6 m poate fi considerat mic, pentru zona de deal este suficient. Sistemul de alimentare PowerFlow cu benzi transportoare nu lasă materialul să se adune la cuţite şi îl dirijează spre melc, care îl conduce la pick-up şi în aparatul de treierat.

Cabina SKYLINE cu încălzire şi aer conditionat, scaun operator Maximo Evolution cu suspensie pneumatică, cotieră şi joystick multifuncțional PowerGrip şi computer de bord Tech Touch oferă confort şi condiţii ideale de lucru. „Nu am avut niciodată probleme, doar reviziile și întreţinerea curentă.

Nu avem angajați, lucrăm doar noi şi o îngrijim bine... trebuie să fii atent, să ai ureche muzicală. Întreținerea nu este costisitoare, facem de 2 ori/an revizie capitală (filtre de aer, uleiul de motor, ulei grupuri, ulei hidraulic) și întreținerea zilnică în campanie - în fiecare dimineață combina este «suflată» şi gresată", precizează Ionuţ Socaciu.

Află detalii despre oferta de utilaje Tehnodiesel de la reprezentanții companiei.• Dudeștii Noi, jud. Timiș - tel. 0256378003• Bonțida, jud. Cluj - tel. 0373 550 105

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Trei amici

Trei amici
Trei amici, evident români, erau într-o barcă şi dădeau la peşte când deodată un înger vindecător apare lânga ei. Detalii