Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

CUM VOR FI SELECTAȚI FERMIERII pentru EȘANTIONUL DE CONTROL SUBVENȚII APIA 2020!

Publicat: 17 aprilie 2020 - 23:16
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

REGULAMENT PUBLICAT ASTĂZI! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură nu va mai include în eșantionul de control un procent de 5% din numărul fermierilor care au cerut subvențiile agricole pentru acest an. Procentul a fost scăzut la 3%, anunță REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2020/532 AL COMISIEI, publicat astăzi, 17 aprilie 2020, în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Cum vor fi selectați fermierii pentru eșantionul de control APIA din acest an?

AGROINFO a intrat în posesia Regulamentului Comisiei Europene publicat astăzi în Jurnalul Oficial UE. Regulamentul intră în vigoare de luni, 20 aprilie 2020 și face mai multe derogări pentru anul 2020 de la regulile de până acum privind efectuarea controlului în teren pentru plata subvențiilor agricole și selectarea fermierilor din eșantionul de control APIA. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) poate să renunțe anul acesta la controlul în teren la fermele care au cerut subvenții. De asemenea, procentul de 5% pentru eșantionul de control a fost scăzut la 3%. Pe de altă parte, suprafețele de teren agricol care nu sunt verificate în acest an, vor fi controlate cu prioritate în anul 2021.

Cum sunt selectați fermierii pentru acest eșantion în funcție de schemele de plată solicitate? AGROINFO vă pune la dispoziție prevederile Regulamentului Comisiei.

Articolul 2

Prin derogare de la articolul 24 alineatul (4) din Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 809/2014, date fiind măsurile luate pentru combaterea pandemiei de COVID-19, în ceea ce privește controalele care trebuie efectuate pentru anul de cerere 2020 în legătură cu schemele de ajutoare pe suprafață, statele membre pot decide să renunțe complet la inspecțiile fizice care ar fi trebuit efectuate în conformitate cu regulamentul menționat, în special la vizitele pe teren și la controalele la fața locului, înlocuindu-le cu utilizarea fotointerpretării ortoimaginilor prin satelit sau aeriene ori a altor probe relevante, inclusiv a dovezilor furnizate de beneficiar la solicitarea autorității competente, de exemplu a fotografiilor cu etichetare geografică, care ar permite formularea, într-un mod considerat satisfăcător de către autoritatea competentă, a unor concluzii definitive.

Articolul 3

Prin derogare de la articolul 26 alineatul (4) din Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 809/2014, dacă, din cauza măsurilor luate pentru combaterea pandemiei de COVID-19, statele membre nu sunt în măsură să efectueze controale la fața locului aferente măsurilor din cadrul sistemului integrat de administrare și control pentru a asigura verificarea eficace a îndeplinirii anumitor criterii de eligibilitate, angajamente și alte obligații, verificare ce se poate efectua doar într-o perioadă specifică, statele membre pot decide să efectueze controalele respective pentru anul de cerere 2020 cu ajutorul unor noi tehnologii, inclusiv cu ajutorul fotografiilor cu etichetare geografică sau al altor probe relevante, în completarea posibilității de a utiliza teledetecția.

Articolul 4

(1) Prin derogare de la articolele 30-33 din Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 809/2014, dacă, din cauza măsurilor luate pentru combaterea pandemiei de COVID-19, statele membre nu sunt în măsură să efectueze controalele la fața locului în conformitate cu normele prevăzute la articolele menționate, statele membre pot decide să organizeze controalele respective pentru anul de cerere 2020 în conformitate cu normele prevăzute la alineatele (2) și (3) din prezentul articol.

(2) Eșantioanele de control pentru controalele la fața locului pentru anul de cerere 2020 cuprind cel puțin:

(a) 3 % din totalul beneficiarilor care depun cereri în cadrul schemei de plată de bază sau al schemei de plată unică pe suprafață;
(b) 3 % din totalul beneficiarilor care depun cereri pentru plata redistributivă;
(c) 3 % din totalul beneficiarilor care depun cereri pentru plata pentru zonele cu constrângeri naturale;
(d) 3 % din totalul beneficiarilor care depun cereri pentru plata pentru tinerii fermieri;
(e) 3 % din totalul beneficiarilor care depun cereri pentru plățile pe suprafață din cadrul sprijinului cuplat facultativ;
(f) 3 % din totalul beneficiarilor care depun cereri pentru plata din cadrul schemei pentru micii fermieri;
(g) 10 % din suprafețele declarate pentru producția de cânepă;
(h) 3 % din totalul beneficiarilor care depun cereri pentru plata specifică pentru cultura de bumbac;
(i) 3 % din totalul beneficiarilor care trebuie să respecte practicile agricole benefice pentru climă și mediu;
(j) 3 % din totalul beneficiarilor care trebuie să respecte practicile în materie de înverzire și care utilizează schemele de certificare de mediu naționale sau regionale menționate la articolul 43 alineatul (3) litera (b) din Regulamentul (UE) nr. 1307/2013;
(k) 3 % din totalul beneficiarilor care depun cereri în cadrul măsurilor de dezvoltare rurală;
(l)  3 % din totalul colectivelor care depun o cerere colectivă;
(m) 3 % din totalul beneficiarilor care depun cereri în cadrul schemelor de ajutoare pentru animale și cuprind cel puțin 3 % dintre animale.

esantion-2020_b

Eșantionul menționat la primul paragraf litera (i) cuprinde, în același timp, cel puțin 3 % din totalul beneficiarilor care dețin suprafețe acoperite cu pășuni permanente sensibile din punct de vedere ecologic.

Statele membre care, în conformitate cu articolul 36 din Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 809/2014, au decis deja să reducă la 3 % ratele controalelor în cazul anumitor scheme pot reduce și mai mult, la 1 %, procentajele stabilite pentru schemele respective la alineatul (2) din prezentul articol.

Rezultatele controalelor efectuate nu sunt luate în calcul pentru anul de cerere următor în scopurile articolelor 35 și 36 din Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 809/2014. Totuși, majorarea ratelor controalelor care ar fi trebuit să fie aplicată în anul de cerere 2020 în conformitate cu articolul 35 din regulamentul menționat se aplică printr-o majorare corespunzătoare în anul de cerere 2021.

În scopul aplicării ratelor controalelor prevăzute la alineatul (2) primul paragraf literele (a), (e), (i) și (j), statele membre acordă prioritate altor suprafețe decât celor cu pășuni permanente și/sau culturi permanente.

Suprafețele care nu fac obiectul unor controale pentru anul de cerere 2020 sunt gestionate cu prioritate în anii următori în cadrul actualizării sistemului de identificare a parcelelor agricole.


Vizualizat: 17254 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

ȘEFUL APIA, ANUNȚ PENTRU FERMIERII CARE AȘTEAPTĂ SUBVENȚIILE!

ȘEFUL APIA, ANUNȚ PENTRU FERMIERII CARE AȘTEAPTĂ SUBVENȚIILE!

27 mai 2020 - 18:15

PLATA SUBVENȚIILOR APIA! Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, invitat la o dezbatere DC News, a explicat circuitul subvențiilor APIA până să ajungă în contul fermierilor. Dacă pentru plățile directe pe hectar și pe cap de animal, circuitul e destul de anevoios, dar e mai scurt, pentru plățile compensatorii, de agro-mediu sau pentru zone defavorizate, agricultură ecologică, circuitul e de-a dreptul birocratic.

MICILE FERME DISPAR, ȚĂRANII NU MAI CRESC ANIMALE!

MICILE FERME DISPAR, ȚĂRANII NU MAI CRESC ANIMALE!

27 mai 2020 - 17:09

URGENȚĂ DE GRAD ZERO PENTRU SALVAREA ȚĂRANILOR! Micile ferme se vor autodizolva, fermierii nu vor mai crește animale, nu vor mai cultiva pământul. Oierii nu au unde să-și vândă mieii și lâna, crescătorii de vaci nu au unde să vândă laptele, gospodăriile țărănești sunt în pericol, avertizează astăzi senatorul PMP Maramureș Severica Covaciu, într-o interpelare pentru ministrul agriculturii, Adrian Oros.

CE SUBVENȚIE PE HECTAR PREGĂTEȘTE MINISTERUL AGRICULTURII!

CE SUBVENȚIE PE HECTAR PREGĂTEȘTE MINISTERUL AGRICULTURII!

27 mai 2020 - 13:51

SCHEMĂ DE AJUTOR PENTRU FERMIERI! Ministerul Agriculturii va notifica la Comisia Europeană o nouă schemă de ajutor pentru fermieri, acordată pe hectarul de teren calamitat de secetă. Fermierii care au culturile agricole distruse de secetă vor primi o sumă forfetară (sumă fixă n.r.) care, cel mai probabil, se va acorda pe hectarul de teren calamitat. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat MADR Emil Florian Dumitru.

FĂRĂ NEONICOTINOIDE, FERMIERII ROMÂNI PIERD UN MILION HA DE PORUMB ȘI FLOAREA SOARELUI!

FĂRĂ NEONICOTINOIDE, FERMIERII ROMÂNI PIERD UN MILION HA DE PORUMB ȘI FLOAREA SOARELUI!

27 mai 2020 - 13:14

COMUNICAT! Președintele Asociației Industriei de Protecția Plantelor din România (AIPROM) a transmis către AGROINFO o reacție la decizia Comisiei Europene de a reduce la jumătate utilizarea pesticidelor în culturile agricole. Vasile Iosif susține că România utilizează, în prezent, 700 gr/ha substanță activă din pesticide în timp ce media UE este de 2 kg/ha. Fără utilizarea neonicotinoidelor, fermierii români pierd un milion hectare de porumb și floarea soarelui, mai spune acesta.

ZECI DE HECTARE DE PĂȘUNE, DISTRUSE DE MISTREȚI!

ZECI DE HECTARE DE PĂȘUNE, DISTRUSE DE MISTREȚI!

27 mai 2020 - 10:09

LA CAPĂTUL PUTERILOR! Mistreții fac ravagii în mai multe comune din județul Alba. În Poiana Vadului, crescătorii de animale sunt la capătul puterilor. Zeci de hectare de pășune și fânațe sunt distruse de mistreți. În ritmul ăsta, crescătorii nu mai au unde să-și pășuneze animalele. Mulți localnici renunță să mai facă plângeri pentru că nu mai speră în despăgubiri. Gardul electric, sârma ghimpată nu mai sunt o piedică pentru sălbăticiuni. Prefectura Alba solicită ca 2.200 de mistreți să fie recoltați.

FERMIERII: AȘTEPȚI SĂ IEI BĂNUȚII MUNCIȚI ȘI ÎNTR-O CLIPĂ RĂMÂI SĂRAC!

FERMIERII: AȘTEPȚI SĂ IEI BĂNUȚII MUNCIȚI ȘI ÎNTR-O CLIPĂ RĂMÂI SĂRAC!

27 mai 2020 - 08:39

JALE. Fermierii români din mai multe zone ale țării își plâng în pumni truda și banii cheltuiți pentru cultivarea pământului. A bătut cu furie grindina, a și nins în Alba, Harghita, peste munca lor istovitoare, peste legumele puse cu grijă. Cine-i va despăgubi pentru trudă?!

IMAGINI DE ASTĂZI! A NINS PUTERNIC ÎN JUDEȚUL ALBA!

IMAGINI DE ASTĂZI! A NINS PUTERNIC ÎN JUDEȚUL ALBA!

26 mai 2020 - 17:01

NINSOARE ÎN LUNA MAI! În comuna Livezile, județul Alba, a nins puternic astăzi ca în plină iarnă și s-a așternut un strat de zăpadă. Imaginile au fost postate pe Facebook.

LEGE PENTRU FERMIERI PROMULGATĂ ASTĂZI DE PREȘEDINTE!

LEGE PENTRU FERMIERI PROMULGATĂ ASTĂZI DE PREȘEDINTE!

26 mai 2020 - 15:57

OFICIAL! Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea pentru completarea art. 9 din legea apelor nr. 107/1996, care prevede ca utilizarea apelor subterane pentru irigaţii să fie scutită de la plata taxei specifice pentru perioada stării de urgenţă şi pentru încă şase luni.

DIRECTOR APIA: ELIBERAȚI URGENT ADEVERINȚELE pentru FERMIERI!

DIRECTOR APIA: ELIBERAȚI URGENT ADEVERINȚELE pentru FERMIERI!

26 mai 2020 - 14:15

URGENT SUBVENȚII APIA 2020! Primăriile trebuie să elibereze urgent adeverințele de la registrele agricole pentru fermierii care solicită subvenții agricole și să le transmită către Centrele județene ale Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Adeverința trebuie anexată obligatoriu la cererea unică depusă de fermieri pentru subvențiile din agricultură aferente acestui an.

DATE OFICIALE! EFECTIVELE DE PORCINE din ROMÂNIA!

DATE OFICIALE! EFECTIVELE DE PORCINE din ROMÂNIA!

26 mai 2020 - 09:05

OFICIAL. Potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică (INS), efectivele de porcine au înregistrat o creștere ușoară la sfârșitul anului 2019 prin comparație cu anul 2018, în ciuda pestei porcine africane care împânzește țara și din pricina căreia au fost uciși sute de mii de porci. Datele oficiale relevă că scăderea este la efectivul de scroafe, matcă.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!