Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

CUM ÎȘI SALVEAZĂ FERMIERII SUBVENȚIA APIA PE HECTAR pentru TERENUL NECULTIVAT!

Publicat: 12 aprilie 2020 - 18:45
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

CÂT TEREN VA FI PÂRLOAGĂ?! Sunt fermieri care și-au întors culturile agricole și nu vor mai reînsămânța pentru că nu are rost în condițiile în care nici în perioada următoare nu vor fi precipitații, a declarat ministrul agriculturii. O parte din terenurile agricole ar putea fi pârloagă. Cum își vor salva subvenția APIA pe ha fermierii care renunță să mai cultive? Ministrul Adrian Oros spune care este actul pe baza căruia își vor putea încasa banii de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Din nefericire, tot sud-estul României este afectat de secetă. Fermierii din Tulcea îmi spuneau că ei nu mai țin minte ca vreodată să fi fost așa mare seceta, asta ne spun și cei de la institutul Național de Meteorologie. Sunt suprafețe irigabile în țară, peste un un milion 61 de mii de hectare. Avem contractate de către asociațiile de udători, de către fermieri cam 860 de mii de hectare, deci ar mai fi un disponibil de 150 de mii de hectare care sunt irigabile și la care așteptăm ca fermierii, aceste asociații de udători să facă contractele cu ANIF-ul (Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare n.r.), am alocat bani pentru apa gratuită, am alocat bani pentru plata curentului până la acele pompe de punere sub presiune a apei.

Vom monitoriza prin aceste comisii județene pentru situații de urgență, vom monitoriza și suprafețele și gradul de afectare în așa fel încât aceste procese-verbale care se completează să le folosească fermierilor, pe de o parte, atunci când își justifică cheltuielile la administrația financiară, să le folosească pentru APIA (Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură n.r.), ca și adeverințe când își ridică plățile și, de asemenea, să le utilizăm atunci când vom face acele scheme de despăgubiri pentru pagubele produse de secetă.

Am înțeles că în fiecare an aceste comisii și-au făcut treaba, dar nici într-un an, în ultima perioadă, nu au fost plătite despăgubiri. Fermierii din Tulcea îmi spuneau că anul trecut au fost calamitate din cauza secetei 26 de mii de hectare și că nu s-a primit niciun ban. Anul acesta o să încercăm să găsim resurse mai ales că, din păcate, această secetă se suprapune și cu această criză a coronavirusului și fermierii ies mai greu datorită restricțiilor de circulație, mai greu în câmp, au întârziat și unele lucrări și totul în această perioadă este mai greu, a spus ministrul agriculturii Adrian Oros, sâmbătă, la Constanța.

Ministrul agriculturii a adăugat că sunt afectate, în general, toate culturile agricole care au fost puse în toamnă, unde nu a existat posibilitatea de irigare.

Atât la grâu am văzut afectare, și la rapiță. În unele zone mi se comunică pierderi de 30%, de 50%, în alte zone, unii oameni ne spun că pierderile pot să fie de 80%. Unii fermieri și-au întors culturile, adică încearcă să reînsămânțeze. Alții au anunțat că se gândesc mai bine dacă are rost să reînsămânțeze pentru că ceea ce anunță Institutul Național de Meteorologie, se pare, că nu vor fi precipitații nici în perioada următoare. Sigur că aceste decizii, în primul rând le vor lua ei, fiecare fermier în parte și asociațiile. Noi vom încerca să-i sprijinim cât este posibil și cât este legal, a mai spus ministrul agriculturii.

Pe site-ul oficial al Ministerului Agriculturii a fost publicat, vineri, 10 aprilie 2020, un proiect de Ordin al ministrului agriculturii prin care sunt înființate la nivel local comisiile de monitorizare a suprafețelor agricole afectate de secetă și de evaluare a pagubelor.

Vizualizat: 12667 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

MINISTRUL OROS, DISCUȚII CU CRESCĂTORII DESPRE DESCHIDEREA TÂRGURILOR DE ANIMALE!

MINISTRUL OROS, DISCUȚII CU CRESCĂTORII DESPRE DESCHIDEREA TÂRGURILOR DE ANIMALE!

20 septembrie 2020 - 10:31

ÎNTÂLNIRE CU CRESCĂTORII DE ANIMALE. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a discutat, sâmbătă, 19 septembrie 2020, cu crescătorii de animale despre deschiderea târgurilor de animale, despre ameliorarea raselor la ovine și acordarea subvențiilor pe cap de animal, sprijin cuplat și ajutor național tranzitoriu. Șeful MADR a fost în mai multe comune din județul Cluj.

CINE ARE DREPTUL LA SUBVENȚIA APIA PE HECTAR?

CINE ARE DREPTUL LA SUBVENȚIA APIA PE HECTAR?

20 septembrie 2020 - 09:38

PROBLEMELE FERMIERILOR. Subvenția trebuie să o primească cel care lucrează pământul, nu proprietarul, iar situațiile care nu sunt conforme trebuie remediate, le-a spus ministrul agriculturii, Adrian Oros, fermierilor și crescătorilor de animale cu care a discutat sâmbătă în județul Cluj.

MINISTRUL OROS ANUNȚĂ CĂ SCHIMBĂ O LEGE PENTRU CĂ PRIMEȘTE ZILNIC MESAJE DE LA FERMIERI!

MINISTRUL OROS ANUNȚĂ CĂ SCHIMBĂ O LEGE PENTRU CĂ PRIMEȘTE ZILNIC MESAJE DE LA FERMIERI!

20 septembrie 2020 - 09:02

MODIFICARE LEGE. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, doreşte modificarea legislaţiei din domeniul vânătorii, astfel încât fermierii care au terenuri ce se suprapun cu fonduri de vânătoare să le gestioneze și să poată ţine sub control problema mistreţilor care distrug culturile.

PIAȚA ROMÂNILOR! PRIMA PIAȚĂ CU PRODUSE TRADIȚIONALE ȘI NATURALE EXCLUSIV ROMÂNEȘTI!

PIAȚA ROMÂNILOR! PRIMA PIAȚĂ CU PRODUSE TRADIȚIONALE ȘI NATURALE EXCLUSIV ROMÂNEȘTI!

20 septembrie 2020 - 08:32

PRIMA PIAȚĂ A ROMÂNILOR. Sâmbătă, 19 septembrie 2020, s-a deschis în București Piaţa Românilor, fosta piaţă Colentina, fiind unicul loc unde se vor putea găsi cele mai multe alimente bio româneşti certificate, alături de produse tradiţionale şi naturale româneşti atestate.

SUMELE PENTRU PLATA AJUTORULUI DE STAT PENTRU CREȘTEREA ANIMALELOR!

SUMELE PENTRU PLATA AJUTORULUI DE STAT PENTRU CREȘTEREA ANIMALELOR!

18 septembrie 2020 - 14:53

OFICIAL. Ministerul Agriculturii a stabilit, printr-un proiect de hotărâre de Guvern, publicat astăzi pe site-ul oficial, sumele pentru plata ajutorului de stat, pentru anul 2020, pentru creșterea animalelor. Proiectul modifică Hotărârea Guvernului nr. 1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creşterii animalelor.

INVESTIȚIE DE 1,2 MILIOANE LEI FĂCUTĂ DE ANSVSA!

INVESTIȚIE DE 1,2 MILIOANE LEI FĂCUTĂ DE ANSVSA!

17 septembrie 2020 - 20:08

COMUNICAT ANSVSA. Dr. Robert Chioveanu, președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), a inaugurat astăzi, 17 septembrie 2020. noua secție de biologie moleculară și analiză genetică din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Maramureș (DSVSA).

MINISTRUL OROS ANUNȚĂ ASTĂZI: DE MÂINE ÎNCEP PLĂȚILE APIA!

MINISTRUL OROS ANUNȚĂ ASTĂZI: DE MÂINE ÎNCEP PLĂȚILE APIA!

17 septembrie 2020 - 16:11

CÂND AJUNG BANII ÎN CONTURILE FERMIRILOR? Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat astăzi că de mâine, 18 septembrie 2020, începe plata ajutorului de stat pentru fermierii ale căror culturi agricole au fost afectate de secetă.

ȚĂRANUL ROMÂN E CĂUTAT ȘI-I SUNT ASCULTATE NECAZURILE DOAR ÎN CAMPANIE ELECTORALĂ!

ȚĂRANUL ROMÂN E CĂUTAT ȘI-I SUNT ASCULTATE NECAZURILE DOAR ÎN CAMPANIE ELECTORALĂ!

17 septembrie 2020 - 15:51

OPINIE. Vin domnii de la oraș să-l caute pe țăranul român și să-i asculte necazurile, să-i vadă truda doar în campanie electorală. Atunci vor toți să-i arate țăranului cât de tare îl sprijină și cât de tare le pasă de soarta lui. Toți vor să se fotografieze și să se filmeze alături de țăranul român de parcă ar fi un exponat într-un muzeu. Pentru că asta va ajunge dacă i se vor da doar vorbe, nu și fapte.

SUNTEM O FAMILIE DE TINERI, MUNCIM ÎN CEHIA ȘI VREM SĂ NE ÎNTOARCEM ACASĂ, SĂ AVEM FERMA NOASTRĂ!

SUNTEM O FAMILIE DE TINERI, MUNCIM ÎN CEHIA ȘI VREM SĂ NE ÎNTOARCEM ACASĂ, SĂ AVEM FERMA NOASTRĂ!

17 septembrie 2020 - 11:22

TINERI FERMIERI DIN DIASPORA. AGROINFO a primit o scrisoare de la o familie de tineri care muncește în Cehia. Cei doi soți și-ar dori să se întoarcă în România și să-și facă o fermă la ei acasă. Ne-au rugat să le spunem ce condiții trebuie să îndeplinească pentru ajutorul de 50.000 de euro pentru instalarea tinerilor fermieri, varianta pentru tinerii români din diaspora.

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU OIERII ȘI VĂCARII!

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU OIERII ȘI VĂCARII!

17 septembrie 2020 - 09:36

AGENDA ȘEFULUI MADR! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, se află, în acest moment, la discuții cu crescătorii de oi și de vaci din localitatea Hida, județul Sălaj. Șeful MADR își publică zilnic agenda pe pagina sa oficială Facebook.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
|
04. 12, 2020. Sunday 19:34
Pe o astfel de vreme fara nori, deci, fara precipitatii, achizitionarea de harti de la Centrul Comun de Cercetare al Comisiei Europene(JRC), prin APIA si interpretate de catre firme specializate, ar fi cea mai buna solutie. Hartile vor fi de foarte inalta rezolutie in lipsa norilor. In lipsa comisiilor si comitetelor, aceste harti vor fi si la indemana ministerului, care va putea estima exact pagubele acestei teribile secete. Deci, obligatoriu APIA, in analiza de risc, trebuie sa introduca toate fermele din zonele calamitate si sa emita ordine de control prin teledetectie. Softurile acestui control identifica nu numai culturile ci si productiile acestor culturi. Acestea-s sunt documente valabile pentru APIA si concretizate in bani pentru fermieri, nu procesele verbale facute din birou de toti politrucii de prin primariile Baraganului si lucile Dunarii. Sa nu uitam ca in toamna vor fi alegeri. Alegeri pot fi de persoane, dar si de suprafete calamitate.:)))
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

#tehnodiesel #masseyferguson #masseyferguson7360

Combina aparţine firmei Colina Harvesting, specializată în activităţi de recoltat şi fondată în 2019 de către Ionuţ Socaciu și Grațian Ştefănuţ. Combina Massey Ferguson Beta 7360 PLI a fost prima mare achiziţie a companiei. „Ne-am bazat mult pe nevoile fermierilor, de aceea am și ales o combină de recoltat performantă, de pantă, fiindcă zona unde activăm noi şi, în special, județul Cluj este o zonă de deal/colină - de aceea şi firma se numește Colina - de la zona unde activăm și Harvesting/recoltat", ne-a declarat Ionuţ Socaciu.

Massey Ferguson Beta 7360 PLI este pregătită pentru lucru în pantă şi dispune de un sistem de reglare şi "orizontalizare" automată electro-hidraulică până la: 20% transversal, 30% longitudinal ascendent şi 10% longitudinal descendent. Deşi headerul PowerFlow de 5,6 m poate fi considerat mic, pentru zona de deal este suficient. Sistemul de alimentare PowerFlow cu benzi transportoare nu lasă materialul să se adune la cuţite şi îl dirijează spre melc, care îl conduce la pick-up şi în aparatul de treierat.

Cabina SKYLINE cu încălzire şi aer conditionat, scaun operator Maximo Evolution cu suspensie pneumatică, cotieră şi joystick multifuncțional PowerGrip şi computer de bord Tech Touch oferă confort şi condiţii ideale de lucru. „Nu am avut niciodată probleme, doar reviziile și întreţinerea curentă.

Nu avem angajați, lucrăm doar noi şi o îngrijim bine... trebuie să fii atent, să ai ureche muzicală. Întreținerea nu este costisitoare, facem de 2 ori/an revizie capitală (filtre de aer, uleiul de motor, ulei grupuri, ulei hidraulic) și întreținerea zilnică în campanie - în fiecare dimineață combina este «suflată» şi gresată", precizează Ionuţ Socaciu.

Află detalii despre oferta de utilaje Tehnodiesel de la reprezentanții companiei.• Dudeștii Noi, jud. Timiș - tel. 0256378003• Bonțida, jud. Cluj - tel. 0373 550 105

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Trei amici

Trei amici
Trei amici, evident români, erau într-o barcă şi dădeau la peşte când deodată un înger vindecător apare lânga ei. Detalii