Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

CU CINE S-A ÎNTÂLNIT ÎN ULTIMELE ZILE MINISTRUL OROS ȘI CE A DISCUTAT!

Publicat: 23 ianuarie 2020 - 18:53
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

COMUNICAT MADR. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a participat la Reuniunea miniștrilor agriculturii din cadrul Forumului Global pentru Alimentație și Agricultură 2020 (GFFA 2020), alături de 72 de miniștri ai agriculturii de la nivel mondial și de 11 înalți demnitari ai organizațiilor mondiale, anunță un comunicat al Ministerului Agriculturii transmis pentru AGROINFO.

Demnitarii care au participat sunt: directorul general al Organizației pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite, comisarul pentru agricultură al Uniunii Europene, comisarul pentru agricultură al Uniunii Africane, directorul pentru agricultură al Organizației pentru cooperare şi dezvoltare economică, directorul global al Băncii Mondiale, directorul general adjunct al Organizației Mondiale a Comerțului, directorul general al Organizației Mondiale pentru Sănătate Animală etc.

Reuniunea, prezidată de Julia KLÖCKNER, ministrul federal pentru alimentație și agricultură al Republicii Federale Germania, a fost organizată în data de 18 ianuarie 2020, la Berlin, pentru a discuta despre transformarea și impactul tehnologiilor digitale în agricultură.

oros11-josefa_b

În marja acestei reuniuni, ministrul Adrian Oros a avut o întrevedere oficială cu E.S. doamna Ambasador Josefa SACKO, Comisarul pentru economie rurală și agricultură al Uniunii Africane (UA). În cadrul întâlnirii, ministrul Adrian OROS a exprimat aprecierea și sprijinul României, și în mod deosebit al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale din România, pentru dezvoltarea relațiilor cu Uniunea Africană. La rândul său, E.S. doamna Ambasador Josefa SACKO a mulțumit României pentru colaborarea și deschiderea pe care o dovedește prin sprijinul și implicarea României și a MADR, precum și în cadrul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene. În finalul discuțiilor, ministrul OROS a lansat invitația E.S. doamnei Ambasador Josefa SACKO de a efectua o vizită oficială în România pentru a identifica soluții concrete privind asigurarea securității și siguranței alimentare.

În cea de a doua parte a sesiunii speciale a Reuniunii, ministrul Adrian Oros a participat la sesiunea tematică privind comerțul pentru dezvoltarea agriculturii, prezidată de E.S. doamna Ambasador Josefa SACKO și de Ato Oumer Hussein, ministrul Agriculturii din Etiopia. În cadrul sesiunii, Ministrul OROS a luat cuvântul pentru a sublinia susținerea comerțului internațional de către România și importanța conectării producătorilor și consumatorilor pentru a furniza produse în regiunile cu deficit structural de aprovizionare cu alimente, în contextul în care riscurile de producție și de calitate vor crește din cauza schimbărilor climatice.

De asemenea, ministrul a subliniat că prețurile ridicate şi volatile ale produselor agroalimentare atrag cele mai mari îngrijorări la nivelul organizațiilor internaționale, din cauza faptului că această situație generează incertitudine şi risc pentru producători și consumatori, cu impact negativ asupra sectorului agricol și în mod special în ceea ce privește securitatea alimentară. În încheiere, ministrul Adrian Oros a evidențiat faptul că este necesar ca un obiectiv important să îl reprezinte utilizarea inteligentă, eficientă și durabilă a resurselor disponibile astfel încât să se asigure creșterea productivității agricole într-o manieră durabilă.

Totodată, vom promova problematica comerțului internațional prin încurajarea unei producții eficiente și rentabile din punct de vedere al utilizării resurselor, prin îmbunătățirea  productivității și calității, sporind totodată oportunitățile și veniturile la export pentru a genera câștiguri la nivelul economiilor naționale și internaționale. Prin urmare, comerțul internațional poate juca un rol major în promovarea dezvoltării economice, a prosperității și reducerii sărăciei, în special în zonele rurale - contribuind în mod decisiv la stabilitate și pace”, a mai declarat Adrian Oros.

După finalizarea dezbaterilor din cadrul sesiunii tematice, ministrul Adrian Oros a avut o întâlnire de lucru cu ministrul ungar al Agriculturii, István NAGY pentru a discuta aspecte cu privire la combaterea gripei aviare în cele două țări și exemple de bună practică privind funcționarea camerelor agricole în Ungaria.

oros-nagy-doi_b

Ministrul Adrian Oros și ministrul ungar al agriculturii, István Nagy

În continuare, în cadrul GFFA 2020, ministrul Adrian Oros a avut o întrevedere cu Ken ASH, directorul pentru agricultură și comerț al OECD. Ministrul Agriculturii din România a reiterat cu această ocazie, importanța și implicarea activă a MADR pentru susținerea aderării României la OCDE, obiectiv prioritar al actualului guvern.

La finalul zilei de 18 ianuarie 2020, ministrul Adrian Oros a avut o întâlnire oficială cu noul director general al FAO, domnul QU Dongyu. Cu acest prilej, ministrul l-a felicitat pentru numirea în funcție, asigurându-l de sprijinul și implicarea României în derularea programului FAO, în mod special pentru atingerea SDG (Sustainable Development Goals – cele 17 obiective ale ONU), precum și pentru asigurarea securității alimentare mondiale până în 2030. QU Dongyu și-a exprimat aprecierea cu privire la activitatea României în cadrul FAO și la implicarea acesteia pentru asigurarea securității alimentare mondiale.

oros-qu-dongyu_b

Ministrul Adrian Oros și director general al FAO, domnul QU Dongyu

Totodată, ministrul Adrian Oros a confirmat primirea invitației oficiale de a participa la ce de a 32-a sesiune a Conferinței regionale pentru Europa a FAO, care va avea loc anul acesta în Tashkent, Republica Uzbekistan, în perioada 5 – 7 mai 2020 și l-a asigurat pe acesta ca România va participa activ, ca și în trecut.

În finalul întrevederii, directorul general al FAO l-a invitat pe ministrul OROS la o nouă întâlnire la sediul FAO, în perioada imediat următoare.

[1] Forumul Global pentru Alimentație și Agricultură (Global Forum for Food and Agriculture – GFFA), eveniment internațional organizat la Berlin de către Ministerul Federal al Alimentației și al Agriculturii al Republicii Federale Germania, în colaborare cu Senatul orașului Berlin și cu Messe Berlin GmbH.
[2] Uniunea Africană (UA) – organizație similară și construită după modelul Uniunii Europene (UE), care are printre obiective sale și creșterea nivelului investițiilor străine pe continentul african.
[3] Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), organizație interguvernamentală formată din 36 de state dezvoltate (din care majoritatea europeni – 24) care deţin peste 70% din producţia şi comerţul globale şi 90% din nivelul mondial al investiţiilor străine directe (sursă MAE http://www.mae.ro/node/1481).
[4] FAO (Food and Agriculture Organization of the United Nations) – Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite este agenția specializată a Organizației Națiunilor Unite, care are sediul la Roma, și al cărei scop principal este eliminarea foametei pe scară mondială.

Vizualizat: 1946 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

SUMELE PENTRU PLATA AJUTORULUI DE STAT PENTRU CREȘTEREA ANIMALELOR!

SUMELE PENTRU PLATA AJUTORULUI DE STAT PENTRU CREȘTEREA ANIMALELOR!

18 septembrie 2020 - 14:53

OFICIAL. Ministerul Agriculturii a stabilit, printr-un proiect de hotărâre de Guvern, publicat astăzi pe site-ul oficial, sumele pentru plata ajutorului de stat, pentru anul 2020, pentru creșterea animalelor. Proiectul modifică Hotărârea Guvernului nr. 1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creşterii animalelor.

INVESTIȚIE DE 1,2 MILIOANE LEI FĂCUTĂ DE ANSVSA!

INVESTIȚIE DE 1,2 MILIOANE LEI FĂCUTĂ DE ANSVSA!

17 septembrie 2020 - 20:08

COMUNICAT ANSVSA. Dr. Robert Chioveanu, președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), a inaugurat astăzi, 17 septembrie 2020. noua secție de biologie moleculară și analiză genetică din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Maramureș (DSVSA).

MINISTRUL OROS ANUNȚĂ ASTĂZI: DE MÂINE ÎNCEP PLĂȚILE APIA!

MINISTRUL OROS ANUNȚĂ ASTĂZI: DE MÂINE ÎNCEP PLĂȚILE APIA!

17 septembrie 2020 - 16:11

CÂND AJUNG BANII ÎN CONTURILE FERMIRILOR? Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat astăzi că de mâine, 18 septembrie 2020, începe plata ajutorului de stat pentru fermierii ale căror culturi agricole au fost afectate de secetă.

ȚĂRANUL ROMÂN E CĂUTAT ȘI-I SUNT ASCULTATE NECAZURILE DOAR ÎN CAMPANIE ELECTORALĂ!

ȚĂRANUL ROMÂN E CĂUTAT ȘI-I SUNT ASCULTATE NECAZURILE DOAR ÎN CAMPANIE ELECTORALĂ!

17 septembrie 2020 - 15:51

OPINIE. Vin domnii de la oraș să-l caute pe țăranul român și să-i asculte necazurile, să-i vadă truda doar în campanie electorală. Atunci vor toți să-i arate țăranului cât de tare îl sprijină și cât de tare le pasă de soarta lui. Toți vor să se fotografieze și să se filmeze alături de țăranul român de parcă ar fi un exponat într-un muzeu. Pentru că asta va ajunge dacă i se vor da doar vorbe, nu și fapte.

SUNTEM O FAMILIE DE TINERI, MUNCIM ÎN CEHIA ȘI VREM SĂ NE ÎNTOARCEM ACASĂ, SĂ AVEM FERMA NOASTRĂ!

SUNTEM O FAMILIE DE TINERI, MUNCIM ÎN CEHIA ȘI VREM SĂ NE ÎNTOARCEM ACASĂ, SĂ AVEM FERMA NOASTRĂ!

17 septembrie 2020 - 11:22

TINERI FERMIERI DIN DIASPORA. AGROINFO a primit o scrisoare de la o familie de tineri care muncește în Cehia. Cei doi soți și-ar dori să se întoarcă în România și să-și facă o fermă la ei acasă. Ne-au rugat să le spunem ce condiții trebuie să îndeplinească pentru ajutorul de 50.000 de euro pentru instalarea tinerilor fermieri, varianta pentru tinerii români din diaspora.

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU OIERII ȘI VĂCARII!

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU OIERII ȘI VĂCARII!

17 septembrie 2020 - 09:36

AGENDA ȘEFULUI MADR! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, se află, în acest moment, la discuții cu crescătorii de oi și de vaci din localitatea Hida, județul Sălaj. Șeful MADR își publică zilnic agenda pe pagina sa oficială Facebook.

UN FERMIER AUSTRIAC RISCĂ PUȘCĂRIE PENTRU CĂ LE-A DAT SALARII PREA MICI MUNCITORILOR ROMÂNI!

UN FERMIER AUSTRIAC RISCĂ PUȘCĂRIE PENTRU CĂ LE-A DAT SALARII PREA MICI MUNCITORILOR ROMÂNI!

17 septembrie 2020 - 09:01

ANCHETAT CĂ-ȘI PLĂTEA PROST MUNCITORII. Un fermier austriac din Marchfeld riscă o amendă uriașă și chiar închisoarea, după ce autoritățile au aflat că îi plătea pe sezonierii din România și Serbia cu doar 4,20 euro pe oră, informează Digi24.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 17 - 23 SEPTEMBRIE 2020!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 17 - 23 SEPTEMBRIE 2020!

17 septembrie 2020 - 08:36

Caracteristici meteorologice. În primele zile va predomina un regim termic al aerului mai ridicat decât în mod normal, după care, spre sfârșitul perioadei se va produce o răcire treptată a vremii, la nivelul întregii țări.

SUBVENȚII APIA ZOOTEHNIE! CAZURI DE FORȚĂ MAJORĂ pentru FERMELE DE ANIMALE!

SUBVENȚII APIA ZOOTEHNIE! CAZURI DE FORȚĂ MAJORĂ pentru FERMELE DE ANIMALE!

16 septembrie 2020 - 18:49

ANUNȚAȚI APIA DE URGENȚĂ! Nu sunteți excluși de la plata subvențiilor APIA, aferente acestui an, dacă aveți dovada cu care să demonstrați că ați avut un caz de forță majoră în ferma de animale sau o circumstanță naturală. Care sunt actele de care aveți nevoie și-n cât timp trebuie să anunțați Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA)?

ACTE OBLIGATORII pentru SUBVENȚIILE APIA ALE CRESCĂTORILOR DE ANIMALE!

ACTE OBLIGATORII pentru SUBVENȚIILE APIA ALE CRESCĂTORILOR DE ANIMALE!

16 septembrie 2020 - 15:21

SUBVENȚII APIA 2020! Crescătorii de animale care au solicitat anul acesta ajutorul național tranzitoriu și sprijinul cuplat, subvențiile APIA din zootehnie, trebuie să prezinte la controlul efectuat de Agenția Națională pentru Zootehnie (ANZ) mai multe acte obligatorii pentru încasarea banilor de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). AGROINFO vă pune la dispoziție lista cu acte.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

#tehnodiesel #masseyferguson #masseyferguson7360

Combina aparţine firmei Colina Harvesting, specializată în activităţi de recoltat şi fondată în 2019 de către Ionuţ Socaciu și Grațian Ştefănuţ. Combina Massey Ferguson Beta 7360 PLI a fost prima mare achiziţie a companiei. „Ne-am bazat mult pe nevoile fermierilor, de aceea am și ales o combină de recoltat performantă, de pantă, fiindcă zona unde activăm noi şi, în special, județul Cluj este o zonă de deal/colină - de aceea şi firma se numește Colina - de la zona unde activăm și Harvesting/recoltat", ne-a declarat Ionuţ Socaciu.

Massey Ferguson Beta 7360 PLI este pregătită pentru lucru în pantă şi dispune de un sistem de reglare şi "orizontalizare" automată electro-hidraulică până la: 20% transversal, 30% longitudinal ascendent şi 10% longitudinal descendent. Deşi headerul PowerFlow de 5,6 m poate fi considerat mic, pentru zona de deal este suficient. Sistemul de alimentare PowerFlow cu benzi transportoare nu lasă materialul să se adune la cuţite şi îl dirijează spre melc, care îl conduce la pick-up şi în aparatul de treierat.

Cabina SKYLINE cu încălzire şi aer conditionat, scaun operator Maximo Evolution cu suspensie pneumatică, cotieră şi joystick multifuncțional PowerGrip şi computer de bord Tech Touch oferă confort şi condiţii ideale de lucru. „Nu am avut niciodată probleme, doar reviziile și întreţinerea curentă.

Nu avem angajați, lucrăm doar noi şi o îngrijim bine... trebuie să fii atent, să ai ureche muzicală. Întreținerea nu este costisitoare, facem de 2 ori/an revizie capitală (filtre de aer, uleiul de motor, ulei grupuri, ulei hidraulic) și întreținerea zilnică în campanie - în fiecare dimineață combina este «suflată» şi gresată", precizează Ionuţ Socaciu.

Află detalii despre oferta de utilaje Tehnodiesel de la reprezentanții companiei.• Dudeștii Noi, jud. Timiș - tel. 0256378003• Bonțida, jud. Cluj - tel. 0373 550 105

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Trei amici

Trei amici
Trei amici, evident români, erau într-o barcă şi dădeau la peşte când deodată un înger vindecător apare lânga ei. Detalii