Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

CU CINE S-A ÎNTÂLNIT ÎN ULTIMELE ZILE MINISTRUL OROS ȘI CE A DISCUTAT!

Publicat: 23 ianuarie 2020 - 18:53
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

COMUNICAT MADR. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a participat la Reuniunea miniștrilor agriculturii din cadrul Forumului Global pentru Alimentație și Agricultură 2020 (GFFA 2020), alături de 72 de miniștri ai agriculturii de la nivel mondial și de 11 înalți demnitari ai organizațiilor mondiale, anunță un comunicat al Ministerului Agriculturii transmis pentru AGROINFO.

Demnitarii care au participat sunt: directorul general al Organizației pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite, comisarul pentru agricultură al Uniunii Europene, comisarul pentru agricultură al Uniunii Africane, directorul pentru agricultură al Organizației pentru cooperare şi dezvoltare economică, directorul global al Băncii Mondiale, directorul general adjunct al Organizației Mondiale a Comerțului, directorul general al Organizației Mondiale pentru Sănătate Animală etc.

Reuniunea, prezidată de Julia KLÖCKNER, ministrul federal pentru alimentație și agricultură al Republicii Federale Germania, a fost organizată în data de 18 ianuarie 2020, la Berlin, pentru a discuta despre transformarea și impactul tehnologiilor digitale în agricultură.

oros11-josefa_b

În marja acestei reuniuni, ministrul Adrian Oros a avut o întrevedere oficială cu E.S. doamna Ambasador Josefa SACKO, Comisarul pentru economie rurală și agricultură al Uniunii Africane (UA). În cadrul întâlnirii, ministrul Adrian OROS a exprimat aprecierea și sprijinul României, și în mod deosebit al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale din România, pentru dezvoltarea relațiilor cu Uniunea Africană. La rândul său, E.S. doamna Ambasador Josefa SACKO a mulțumit României pentru colaborarea și deschiderea pe care o dovedește prin sprijinul și implicarea României și a MADR, precum și în cadrul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene. În finalul discuțiilor, ministrul OROS a lansat invitația E.S. doamnei Ambasador Josefa SACKO de a efectua o vizită oficială în România pentru a identifica soluții concrete privind asigurarea securității și siguranței alimentare.

În cea de a doua parte a sesiunii speciale a Reuniunii, ministrul Adrian Oros a participat la sesiunea tematică privind comerțul pentru dezvoltarea agriculturii, prezidată de E.S. doamna Ambasador Josefa SACKO și de Ato Oumer Hussein, ministrul Agriculturii din Etiopia. În cadrul sesiunii, Ministrul OROS a luat cuvântul pentru a sublinia susținerea comerțului internațional de către România și importanța conectării producătorilor și consumatorilor pentru a furniza produse în regiunile cu deficit structural de aprovizionare cu alimente, în contextul în care riscurile de producție și de calitate vor crește din cauza schimbărilor climatice.

De asemenea, ministrul a subliniat că prețurile ridicate şi volatile ale produselor agroalimentare atrag cele mai mari îngrijorări la nivelul organizațiilor internaționale, din cauza faptului că această situație generează incertitudine şi risc pentru producători și consumatori, cu impact negativ asupra sectorului agricol și în mod special în ceea ce privește securitatea alimentară. În încheiere, ministrul Adrian Oros a evidențiat faptul că este necesar ca un obiectiv important să îl reprezinte utilizarea inteligentă, eficientă și durabilă a resurselor disponibile astfel încât să se asigure creșterea productivității agricole într-o manieră durabilă.

Totodată, vom promova problematica comerțului internațional prin încurajarea unei producții eficiente și rentabile din punct de vedere al utilizării resurselor, prin îmbunătățirea  productivității și calității, sporind totodată oportunitățile și veniturile la export pentru a genera câștiguri la nivelul economiilor naționale și internaționale. Prin urmare, comerțul internațional poate juca un rol major în promovarea dezvoltării economice, a prosperității și reducerii sărăciei, în special în zonele rurale - contribuind în mod decisiv la stabilitate și pace”, a mai declarat Adrian Oros.

După finalizarea dezbaterilor din cadrul sesiunii tematice, ministrul Adrian Oros a avut o întâlnire de lucru cu ministrul ungar al Agriculturii, István NAGY pentru a discuta aspecte cu privire la combaterea gripei aviare în cele două țări și exemple de bună practică privind funcționarea camerelor agricole în Ungaria.

oros-nagy-doi_b

Ministrul Adrian Oros și ministrul ungar al agriculturii, István Nagy

În continuare, în cadrul GFFA 2020, ministrul Adrian Oros a avut o întrevedere cu Ken ASH, directorul pentru agricultură și comerț al OECD. Ministrul Agriculturii din România a reiterat cu această ocazie, importanța și implicarea activă a MADR pentru susținerea aderării României la OCDE, obiectiv prioritar al actualului guvern.

La finalul zilei de 18 ianuarie 2020, ministrul Adrian Oros a avut o întâlnire oficială cu noul director general al FAO, domnul QU Dongyu. Cu acest prilej, ministrul l-a felicitat pentru numirea în funcție, asigurându-l de sprijinul și implicarea României în derularea programului FAO, în mod special pentru atingerea SDG (Sustainable Development Goals – cele 17 obiective ale ONU), precum și pentru asigurarea securității alimentare mondiale până în 2030. QU Dongyu și-a exprimat aprecierea cu privire la activitatea României în cadrul FAO și la implicarea acesteia pentru asigurarea securității alimentare mondiale.

oros-qu-dongyu_b

Ministrul Adrian Oros și director general al FAO, domnul QU Dongyu

Totodată, ministrul Adrian Oros a confirmat primirea invitației oficiale de a participa la ce de a 32-a sesiune a Conferinței regionale pentru Europa a FAO, care va avea loc anul acesta în Tashkent, Republica Uzbekistan, în perioada 5 – 7 mai 2020 și l-a asigurat pe acesta ca România va participa activ, ca și în trecut.

În finalul întrevederii, directorul general al FAO l-a invitat pe ministrul OROS la o nouă întâlnire la sediul FAO, în perioada imediat următoare.

[1] Forumul Global pentru Alimentație și Agricultură (Global Forum for Food and Agriculture – GFFA), eveniment internațional organizat la Berlin de către Ministerul Federal al Alimentației și al Agriculturii al Republicii Federale Germania, în colaborare cu Senatul orașului Berlin și cu Messe Berlin GmbH.
[2] Uniunea Africană (UA) – organizație similară și construită după modelul Uniunii Europene (UE), care are printre obiective sale și creșterea nivelului investițiilor străine pe continentul african.
[3] Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), organizație interguvernamentală formată din 36 de state dezvoltate (din care majoritatea europeni – 24) care deţin peste 70% din producţia şi comerţul globale şi 90% din nivelul mondial al investiţiilor străine directe (sursă MAE http://www.mae.ro/node/1481).
[4] FAO (Food and Agriculture Organization of the United Nations) – Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite este agenția specializată a Organizației Națiunilor Unite, care are sediul la Roma, și al cărei scop principal este eliminarea foametei pe scară mondială.

Vizualizat: 1810 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

AFIR ANUNȚĂ CĂ ESTE O INSTITUȚIE ANTI-MITĂ!

AFIR ANUNȚĂ CĂ ESTE O INSTITUȚIE ANTI-MITĂ!

28 mai 2020 - 20:23

COMUNICAT! Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale este prima instituție publică din România care a obținut din partea RINA SIMTEX, încă din iunie 2019, cerificarea internațională pentru standardul ISO 37001:2016, specific sistemului de management anti-mită, anunță AFIR într-un comunicat transmis astăzi pentru AGROINFO.

FERMIERII ROMÂNI PROTESTEAZĂ! DECIZIILE DE CARE SE SIMT AMENINȚAȚI!

FERMIERII ROMÂNI PROTESTEAZĂ! DECIZIILE DE CARE SE SIMT AMENINȚAȚI!

28 mai 2020 - 20:05

REGULI DURE! Fermierii români consideră că deciziile Comisiei Europene sunt greșite și duc la pierderi enorme! Comisia Europeană a adoptat două strategii prin care se renunță la 50% din pesticidele folosite, la 20% din îngrășăminte, 10% din terenuri sunt scoase din circuitul agricol, iar 25% din suprafața arabilă trebuie ocupată de agricultură ecologică. Asociația Producătorilor de Porumb din România a transmis un comunicat pentru AGROINFO.

AVANS SUBVENȚII! MESAJ APIA pentru TOȚI FERMIERII!

AVANS SUBVENȚII! MESAJ APIA pentru TOȚI FERMIERII!

28 mai 2020 - 18:58

OFICIAL. Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că a eliberat 720 adeverințe pentru beneficiarii schemelor de plăți directe și 613 adeverințe pentru beneficiarii schemelor de plată pentru măsurile de mediu şi climă (Măsura 10 – Agromediu și climă, Măsura 11 – Agricultură ecologică, Măsura 13 - Plăți zone defavorizate), în baza convențiilor încheiate de APIA cu instituțiile financiar-bancare și nebancare.

Prețul la export pentru grâul rusesc a crescut

Prețul la export pentru grâul rusesc a crescut

28 mai 2020 - 18:47

Pe fondul prognozelor scăzute (din cauza secetei), prețurile la export pentru viitoare recoltă de grâu rusesc au crescut. Potrivit agenţiei IKAR, prețurile pentru producţia viitoare de grâu, în Novorossiisk, cu livrare în iulie au crescut săptămâna trecută cu 4 dolari/tonă, ajungând până la 199 dolari/tonă (FOB). De asemenea, SovEcon a înregistrat o creștere săptâmânală cu aproape 3% pe tonă pentru grâul de panificaţie, preţul cu livrare FOB, în iulie, fiind de 202 USD/tonă.

CREŞTE CEREREA DE ROBOŢI AGRICOLI

CREŞTE CEREREA DE ROBOŢI AGRICOLI

28 mai 2020 - 11:30

Cererea de roboţi agricoli va înregistra o creştere de 24,1% până în 2024, potrivit unui studiu realizat de Transparency Market Research (TMR) cu privire la segmentul afacerilor şi comerţului din domeniul agriculturii.

VEȘTI PENTRU TINERII FERMIERI CARE AȘTEAPTĂ CELE 50 DE HECTARE DE TEREN!

VEȘTI PENTRU TINERII FERMIERI CARE AȘTEAPTĂ CELE 50 DE HECTARE DE TEREN!

28 mai 2020 - 11:27

OFICIAL MADR. Actul normativ pentru atribuirea celor 50 de hectare de teren agricol tinerilor fermieri este deja în avizare internă la Ministerul Agriculturii, anunță secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Emil Florian Dumitru. Cele 50 de hectare de teren agricol sunt la pachet cu ajutorul pentru instalarea tinerilor fermieri, un sprijin de maxim 50.000 de euro.

IMPORTĂM CARNE DE PORC ȘI PÂINE ȘI EXPORTĂM SUBVENȚII!

IMPORTĂM CARNE DE PORC ȘI PÂINE ȘI EXPORTĂM SUBVENȚII!

28 mai 2020 - 11:02

PORCUL ROMÂNESC PE CALE DE DISPARIȚIE! Pe primul loc în clasamentul importurilor de alimente pe care le face România este carnea de porc, urmată de pâine și alte produse de panificație.  Potrivit secretarului de stat din Ministerul Agriculturii, Emil Florian Dumitru, România importă, la acest moment, carne de porc în valoare de 700 milioane de euro.

SECRETAR DE STAT MADR: AM GREȘIT! AM DAT BANI FOARTE MULȚI LA FOARTE PUȚINI FERMIERI!

SECRETAR DE STAT MADR: AM GREȘIT! AM DAT BANI FOARTE MULȚI LA FOARTE PUȚINI FERMIERI!

28 mai 2020 - 10:03

BANI MULȚI LA PUȚINI FERMIERI! Accesul la sprijinul financiar din fondurile europene e dificil pentru mulți fermieri români. Ei se plâng că nu reușesc să obțină finanțare nerambursabilă. Secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Emil Florian Dumitru, recunoaște că Ministerul Agriculturii a dat bani foarte mulți la foarte puțini fermieri. Oficialul MADR dezvăluie cum peste un miliard de euro trebuia să ajungă la 12.000 de fermieri, dar au ajuns bani doar la 1.700 de fermieri.

COȘMAR pentru CRESCĂTORI: NE UCID ZECI DE ANIMALE ÎN FIECARE AN!

COȘMAR pentru CRESCĂTORI: NE UCID ZECI DE ANIMALE ÎN FIECARE AN!

28 mai 2020 - 08:28

ATACUL ANIMALELOR SĂLBATICE! Crescătorii de animale din zona montană sunt disperați! Animalele sălbatice, urșii și lupii, le ucid zeci de animale în fiecare an. Zeci de oi și de vaci cad pradă urșilor și lupilor. Crescătorii nu au primit nici acum despăgubiri pentru animalele ucise de sălbăticiuni. Dosarele pentru despăgubiri s-au împotmolit la Ministerul Mediului.

ȘEFUL APIA, ANUNȚ PENTRU FERMIERII CARE AȘTEAPTĂ SUBVENȚIILE!

ȘEFUL APIA, ANUNȚ PENTRU FERMIERII CARE AȘTEAPTĂ SUBVENȚIILE!

27 mai 2020 - 18:15

PLATA SUBVENȚIILOR APIA! Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, invitat la o dezbatere DC News, a explicat circuitul subvențiilor APIA până să ajungă în contul fermierilor. Dacă pentru plățile directe pe hectar și pe cap de animal, circuitul e destul de anevoios, dar e mai scurt, pentru plățile compensatorii, de agro-mediu sau pentru zone defavorizate, agricultură ecologică, circuitul e de-a dreptul birocratic.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA

Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA

De vorbă cu Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA.John Deere si Joskin au obtinut din partea juriului DLG (din care a facut parte si conf. dr. Ovidiu Ranta) singura medalie de aur pentru inovatie acordata la aceasta editie de Agritechnica, pentru proiectul comun eAutoPower cu sistemul inteligent e8WD - prima cutie de viteze electro-mecanica. Tehnologie care promite sa revolutioneze mediul de operare tractor-implement... #IPSO Agricultură #DLG Intermarketing #John Deere #Joskin#AGRITECHNICA

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Ziua de mâine

Ziua de mâine
Cea mai grozavă zi este MÂINE. Detalii