Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

CREȘTE EXPORTUL DE OVINE VII ÎN ȚĂRILE ARABE!

Publicat: 07 iulie 2019 - 09:21
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

RAPORT OFICIAL! Exportul de ovine vii în țările arabe crește cu 25% în 2019 datorită cererii suplimentare de oi făcută de Libia și pentru că sunt noi destinații de export, Iran și Arabia Saudită, se arată în Raportul despre agricultură și piețe agricole 2019, document elaborat de Comisia Europeană și publicat săptămâna aceasta, pe 4 iulie.  

Potrivit acestui Raport al Comisiei Europene, producția ovinelor și caprinelor din UE va crește ușor cu 0,5% în 2019, datorită condițiilor meteorologice favorabile și al unui număr mai mare de oi folosite la montă,  în ciuda reducerii semnificative a efectivului de animale din perioada decembrie 2010 (-1,6 milioane de capete).

Pe de altă parte, este de așteptat ca sacrificările de ovine să scadă cu aproape 1% în 2019 din cauza numărului mult mai mare de animale vii exportate.

Prețurile la miel urmează modelul clasic sezonier la un nivel cu 10%-15% sub prețurile extrem de ridicate din 2018.

Importurile de carne de ovine din UE au înregistrat, în primele patru luni ale anului 2019, o scădere de 19% față de anul precedent, în principal din cauza unei devieri a comerțului din Noua Zeelandă în China și a unui curs de schimb mai puțin favorabil între lira sterlină și dolar.

raport-ovine_b

Extras din Raportul Comisiei Europene, Summer 2019

Exporturile de carne de ovine din UE sunt cu 1% mai scăzute față de aceeași perioadă a anului trecut. O scădere puternică a exporturilor către Hong Kong (-60%) este compensată de exporturile către alte destinații. În ansamblu, se așteaptă ca exporturile să rămână relativ mai stabile în 2019.

Se estimează că exporturile de ovine vii din UE vor crește cu 25% în urma cererii suplimentare în Libia și în noile destinații precum Iranul și Arabia Saudită.

Consumul de carne de oaie în UE este diminuat, anul acesta, cu mai mult de 3%, din cauza scăderii ofertei de pe piața UE (exporturi mai mari, în timp ce producția este stabilă).

Vizualizat: 2873 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!