Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

CRESC SALARIILE ÎN MADR, MINUS BUGETARII de LUX de la APIA și AFIR!

Publicat: 06 februarie 2018 - 18:35
2 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

DE CE SCAD SALARIILE LA APIA? Salariile bugetarilor de lux vor scădea în grila anului 2022. În următorii patru ani va avea loc o eliminare a dezechilibrelor în salarizare, iar bugetarii cu salarii mici vor recupera diferența, în așa fel încât să-i ajungă pe bugetarii de lux, a anunțat ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, marți, 6 februarie 2018, într-o conferință de presă. Bugetarii de lux din Ministerul Agriculturii sunt funcționarii celor două agenții de plăți și cei de la direcțiile județene de agricultură.

De la data intrării în vigoare a Legii 152 (Legea nr. 152/2017 pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 99/2016 privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum și unele măsuri fiscal-bugetare n.r.) s-a majorat cu 20% cuantumul brut al salariilor de bază pentru următoarele categorii de personal: personal din instituțiile și autoritățile subordonate Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, inclusiv Oficiile de studii pedologice și agro-chimice, cu excepția APIA, AFIR și direcțiilor județene pentru agricultură. De ce nu au fost făcute majorări și pentru ei? Pentru că, așa cum ați putut constata și dumneavoastră, ieșeau deja din grila din 2022. Deci, era clar că nu mai puteau să aibă aceste majorări, a declarat ministrul Muncii, în conferință de presă.

Lia Olguța Vasilescu a mai spus că în 2018 toți bugetarii au o creștere brută cu 25%, cu excepția celor care coboară direct în grila de salarizare din 2022 si cei care au o crestere mai mare de 25%, adică 28,5%: IT, cercetatori, persoane cu handicap, lucrători sezonieri.

Salariile funcționarilor in Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) și ale celor din Agenția de Finanțare a Investițiilor Rurale (AFIR) depășesc grila de salarizare la care se va ajunge în anul 2022, spune ministrul Muncii, etichetându-i pe aceștia bugetari de lux. Dealtfel, Vasilescu a și dat exemplul unui salariu de director din Ministerul Agriculturii, director APIA, al cărui salariu este, în acest moment, de 12.498 de lei.

Necazul este că la APIA se lucrează cu două grile de salarizare. Cel puțin așa protestează angajații din teritoriu ai agenției de plăți. Una avantajoasă, pentru funcționarii APIA Aparat Central, și alta păguboasă pentru funcționarii din teritoriu, cărora le scad salariile, chiar dacă ministrul agriculturii, Petre Daea, îi sfătuia să muncească liniștiți și le dădea asigurări, la sfârșitul anului trecut, după un șir de proteste spontane, pichete și demonstrații la Guvern, că vor avea lefurile întregi. Angajații APIA din teritoriu, asemeni celor din București, gestionează fonduri europene.

În Ministerul Agriculturii s-au atras foarte multe fonduri europene, a recunoscut ministrul Muncii, și, în sfârșit, fermierii își primesc subvențiile la timp.

 

 


Vizualizat: 8097 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

DNA: CONSILIER AFIR, REȚINUT PENTRU MITA PRETINSĂ UNUI TÂNĂR FERMIER!

DNA: CONSILIER AFIR, REȚINUT PENTRU MITA PRETINSĂ UNUI TÂNĂR FERMIER!

25 noiembrie 2020 - 17:49

ANCHETA DIRECȚIEI NAȚIONALE ANTICORUPȚIE! Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Timișoara au emis astăzi un mandat de reținere pentru 24 de ore pe numele lui Niagu Martin Ianăș, consilier în cadrul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Procurorii DNA îl acuză de luare de mită, anunță un comunicat DNA transmis media.

SUME MAI MARI ANUL ACESTA PENTRU PLATA SPRIJINULUI CUPLAT LA BOVINE!

SUME MAI MARI ANUL ACESTA PENTRU PLATA SPRIJINULUI CUPLAT LA BOVINE!

25 noiembrie 2020 - 16:27

SUBVENȚII APIA 2020! Plafonul total alocat anul acesta pentru plata sprijinului cuplat zootehnic a crescut cu 4.920.310 euro prin comparație cu suma totală alocată anul trecut, în 2019, pentru aceeași subvenție APIA. Astfel, anul acesta, Ministerul Agriculturii anunță, printr-un proiect de hotărâre de Guvern, că suma alocată pentru plata sprijinului cuplat este de 114.156.810 euro. Anul trecut, plafonul alocat a fost de 109.236.500 euro.

CUANTUM SPRIJIN CUPLAT ZOOTEHNIC PENTRU ANUL 2020!

CUANTUM SPRIJIN CUPLAT ZOOTEHNIC PENTRU ANUL 2020!

25 noiembrie 2020 - 15:43

ANUNȚ ASTĂZI MINISTERUL AGRICULTURII! Ministerul Agriculturii anunță astăzi, 25 noiembrie 2020, printr-un proiect de hotărâre de Guvern, că au fost stabilite sumele pentru plata sprijinului cuplat zootehnic, aferent anului de cerere 2020.

ASOCIAȚIA CRESCĂTORILOR DE OVINE DEALU NEGRU: REALIZĂM CU ADEVĂRAT SELECȚIA LA RASA ȚURCANĂ ALBĂ 100% DE LAPTE!

ASOCIAȚIA CRESCĂTORILOR DE OVINE DEALU NEGRU: REALIZĂM CU ADEVĂRAT SELECȚIA LA RASA ȚURCANĂ ALBĂ 100% DE LAPTE!

25 noiembrie 2020 - 13:03

VOCEA CRESCĂTORULUI. Asociația Județeană a Crescătorilor Montani de Ovine Dealu Negru, Bistrița Năsăud, spune că realizează cu adevărat selecția la Țurcana Albă 100% de lapte și nu poate fi suspectată că membrii ei ar fi încasat în mod fraudulos sprijinul cuplat la ovine. AJCMO Dealu Negru a transmis către AGROINFO câteva precizări.

APIA ANUNȚĂ ASTĂZI CĂ A ÎNCEPUT PLATA AJUTORULUI DE STAT ÎN SECTORUL CREȘTERII ANIMALELOR!

APIA ANUNȚĂ ASTĂZI CĂ A ÎNCEPUT PLATA AJUTORULUI DE STAT ÎN SECTORUL CREȘTERII ANIMALELOR!

25 noiembrie 2020 - 10:47

SUBVENȚII APIA! Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin Centrele Județene, informează că efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor, pentru cererile depuse în luna octombrie, aferente serviciilor prestate în luna septembrie și trimestrul al III-lea 2020.

FERMIER: CRESC 52 DE VACI ȘI NU PRIMESC UN EURO SUBVENȚIE DE LA APIA DIN CAUZA DATEI DE REFERINȚĂ!

FERMIER: CRESC 52 DE VACI ȘI NU PRIMESC UN EURO SUBVENȚIE DE LA APIA DIN CAUZA DATEI DE REFERINȚĂ!

25 noiembrie 2020 - 09:59

MESAJE DE LA FERMIERI! AGROINFO a primit mesajul unui crescător de bovine supărat că nici acum, prin schimbarea datei istorice, de referință, la bovine, el nu va beneficia de ajutorul național tranzitoriu, subvenție achitată de la bugetul de stat și care depinde de această dată de referință.

OBLIGATORIU! INSPECȚIA TEHNICĂ PENTRU UN TRACTOR COSTĂ ÎNTRE 250 DE LEI ȘI 1.100 DE LEI!

OBLIGATORIU! INSPECȚIA TEHNICĂ PENTRU UN TRACTOR COSTĂ ÎNTRE 250 DE LEI ȘI 1.100 DE LEI!

25 noiembrie 2020 - 09:07

ATENȚIE, FERMIERI! SUNTEȚI AMENDAȚI! ITP OBLIGATORIU! Inspecția tehnică periodică a devenit obligatorie pentru tractoarele care circulă pe drumurile publice. Mai mulți fermieri au fost amendați de Poliție pentru că nu aveau ITP pentru tractoare, avertizează RodBun, producător și distribuitor de semințe, pesticide și îngrășăminte, pe pagina sa Facebook.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 25 Noiembrie – 01 Decembrie 2020!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 25 Noiembrie – 01 Decembrie 2020!

25 noiembrie 2020 - 08:37

Caracteristici meteorologice. În această perioadă va predomina un regim termic al aerului în general normal, în cea mai mare parte a țării. Temperatura medie diurnă a aerului va fi cuprinsă între -6...10°C, limite apropiate de normele climatologice. Temperatura maximă a aerului va oscila între 1...14°C, în majoritatea zonelor de cultură.

MINISTRUL OROS: ÎNCEPE PLATA AJUTORULUI COVID-19!

MINISTRUL OROS: ÎNCEPE PLATA AJUTORULUI COVID-19!

24 noiembrie 2020 - 15:14

VIN AJUTOARELE DE CRIZĂ! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat astăzi, la Buzău, că Agenția de Plăți șI intervenție pentru Agricultură (APIA) demarează de mâine, 25 noiembrie 2020, plata ajutorului Covid-19 pentru crescătorii de animale și cultivatorii de legume, fructe și cartofi.

HOTĂRÂRE ADOPTATĂ DE GUVERN! AJUTOR PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

HOTĂRÂRE ADOPTATĂ DE GUVERN! AJUTOR PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

24 noiembrie 2020 - 13:19

OFICIAL! În Ședința Guvernului din 23 noiembrie 2020 a fost aprobată o Hotărâre prin care aplicarea prevederilor Hotărârii Guvernului nr.1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creşterii animalelor se prelungește cu 6 luni, respectiv până la data de 30 iunie 2021, anunță Ministerul Agriculturii, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
vasea
|
02. 07, 2018. Wednesday 13:22
in APIA nu sunt doar directori si consilieri superiori! mai exista si posturi de referent care muncesc cot la cot cu cei numiti bugetari de lux . brutul unui referent nu e nici cat netul pe 2018 a unui consilier superior....cum ramane cu munca egala salarii egale ?????????? sa vina Vasileasca sa primeasca cereri macar o campanie sa vada in ce "lux" muncim.....
1.
vasea
|
02. 07, 2018. Wednesday 13:20
in APIA nu sunt doar directori si consilieri superiori! mai exista si posturi de referent care muncesc cot la cot cu cei numiti bugetari de lux . brutul unui referent nu e nici cat netul pe 2018 a unui consilier superior....cum ramane cu munca egala salarii egale ?????????? sa vina Vasileasca sa primeasca cereri macar o campanie sa vada in ce "lux" muncim.....
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Trei lucrări dintr-o singură trecere cu discul Discordon DXRV II

Trei lucrări dintr-o singură trecere cu discul Discordon DXRV II

Trei lucrări dintr-o singură trecere! Cum folosește Vasile Târziu discul greu tractat Discordon DXRV II de la Grégoire Besson într-o fermă de aproape 3.000 ha!

Fermier: Vasile Târziu, fermier, SC Agrobilan SRL, jud. Timiş
Utilaj: Grégoire Besson - Discordon DXRV II - disc greu tractat
Distribuitor: ConsDDA - www.cons-dda.ro; +0745.203.690 - Dan Goldiș
Redactor: Gheorghe Ghișe

NHR Agropartners - soluţii pentru viticultură Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta

Bancul zilei

La servici

La servici
Un angajat întârzie la serviciu, şeful său nervos ţipă la el: Detalii