KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

CRESC SALARIILE ÎN MADR, MINUS BUGETARII de LUX de la APIA și AFIR!

Publicat: 06 februarie 2018 - 18:35
2 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

DE CE SCAD SALARIILE LA APIA? Salariile bugetarilor de lux vor scădea în grila anului 2022. În următorii patru ani va avea loc o eliminare a dezechilibrelor în salarizare, iar bugetarii cu salarii mici vor recupera diferența, în așa fel încât să-i ajungă pe bugetarii de lux, a anunțat ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, marți, 6 februarie 2018, într-o conferință de presă. Bugetarii de lux din Ministerul Agriculturii sunt funcționarii celor două agenții de plăți și cei de la direcțiile județene de agricultură.

De la data intrării în vigoare a Legii 152 (Legea nr. 152/2017 pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 99/2016 privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum și unele măsuri fiscal-bugetare n.r.) s-a majorat cu 20% cuantumul brut al salariilor de bază pentru următoarele categorii de personal: personal din instituțiile și autoritățile subordonate Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, inclusiv Oficiile de studii pedologice și agro-chimice, cu excepția APIA, AFIR și direcțiilor județene pentru agricultură. De ce nu au fost făcute majorări și pentru ei? Pentru că, așa cum ați putut constata și dumneavoastră, ieșeau deja din grila din 2022. Deci, era clar că nu mai puteau să aibă aceste majorări, a declarat ministrul Muncii, în conferință de presă.

Lia Olguța Vasilescu a mai spus că în 2018 toți bugetarii au o creștere brută cu 25%, cu excepția celor care coboară direct în grila de salarizare din 2022 si cei care au o crestere mai mare de 25%, adică 28,5%: IT, cercetatori, persoane cu handicap, lucrători sezonieri.

Salariile funcționarilor in Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) și ale celor din Agenția de Finanțare a Investițiilor Rurale (AFIR) depășesc grila de salarizare la care se va ajunge în anul 2022, spune ministrul Muncii, etichetându-i pe aceștia bugetari de lux. Dealtfel, Vasilescu a și dat exemplul unui salariu de director din Ministerul Agriculturii, director APIA, al cărui salariu este, în acest moment, de 12.498 de lei.

Necazul este că la APIA se lucrează cu două grile de salarizare. Cel puțin așa protestează angajații din teritoriu ai agenției de plăți. Una avantajoasă, pentru funcționarii APIA Aparat Central, și alta păguboasă pentru funcționarii din teritoriu, cărora le scad salariile, chiar dacă ministrul agriculturii, Petre Daea, îi sfătuia să muncească liniștiți și le dădea asigurări, la sfârșitul anului trecut, după un șir de proteste spontane, pichete și demonstrații la Guvern, că vor avea lefurile întregi. Angajații APIA din teritoriu, asemeni celor din București, gestionează fonduri europene.

În Ministerul Agriculturii s-au atras foarte multe fonduri europene, a recunoscut ministrul Muncii, și, în sfârșit, fermierii își primesc subvențiile la timp.

 

 


Vizualizat: 8436 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Crescător: Anul trecut am luat pe vacă ANT 370 lei și ajutor Covid 490 lei, anul ăsta ANT 5 lei și ajutor 142 lei!

Crescător: Anul trecut am luat pe vacă ANT 370 lei și ajutor Covid 490 lei, anul ăsta ANT 5 lei și ajutor 142 lei!

25 iunie 2021 - 09:26

Crescătorii de animale au calculat că anul acesta, prin comparație cu anul trecut, iau sume mult mai mici de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pe cap de vacă. Ajutorul național tranzitoriu, de mizerie, 5 lei pe vacă plus un ajutor Covid de 142 de lei pe vacă, în total 147 de lei/vacă, nu ajunge nici vorbă la suma încasată anul trecut de la APIA de crescători. În plus, crescătorii de vaci sunt revoltați că data de referință pentru acordarea ajutorului Covid din acest an este ianuarie 2021.

AFIR: Prima tranșă de plată a ajutorului de 50.000 de euro/fermă pentru acest an!

AFIR: Prima tranșă de plată a ajutorului de 50.000 de euro/fermă pentru acest an!

25 iunie 2021 - 07:26

Se întorc în țară să-și facă ferme! Patru tineri bihoreni din diaspora au semnat miercuri, la sediul Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (OJFIR) Bihor, contractele de finanţare pentru afacerile lor agricole care le dau posibilitatea să se întoarcă acasă.

Raport Curtea de Conturi: Ajutorul pentru crescătorii de vaci de lapte, insuficient și prost direcționat!

Raport Curtea de Conturi: Ajutorul pentru crescătorii de vaci de lapte, insuficient și prost direcționat!

24 iunie 2021 - 20:46

Ajutorul acordat de UE producătorilor de lapte după interdicția impusă de Rusia asupra importurilor nu a fost suficient de bine direcționat, susține Curtea de Conturi Europeană într-un Raport publicat acum. Curtea de Conturi Europeană a transmis astăzi un comunicat pentru Agroinfo.

DOCUMENT Guvern! Liber la târgurile de animale!

DOCUMENT Guvern! Liber la târgurile de animale!

24 iunie 2021 - 18:13

Guvernul a aprobat astăzi Hotărârea nr. 41 din 24.06.2021 privind propunerea adoptării unor măsuri de relaxare în contextul evoluției pandemiei de COVID-19. Potrivit hotărârii aprobate de Executiv, din data de 1 iulie 2021 sunt redeschise târgurile, talciocurile, bâlciurile. Inclusiv târgurile de animale.

ANSVSA astăzi: Reguli obligatorii pentru crescătorii de animale!

ANSVSA astăzi: Reguli obligatorii pentru crescătorii de animale!

24 iunie 2021 - 17:34

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) atrage atenția crescătorilor de animale că trebuie să respecte mai multe reguli prin care să asigure protecția și bunăstarea animalelor pe timp de caniculă. ANSVSA a transmis astăzi un comunicat pentru Agroinfo.

APROBATĂ astăzi plata ajutorului de 142 lei/bovină și 232 lei/tona de lapte pentru crescătorii cu minim 3 vaci!

APROBATĂ astăzi plata ajutorului de 142 lei/bovină și 232 lei/tona de lapte pentru crescătorii cu minim 3 vaci!

24 iunie 2021 - 16:52

Plata ajutorului Covid 19 pentru crescătorii de bovine, pentru acest an, a fost aprobată astăzi, 24 iunie, de Guvern. Sumele acordate sunt o completare a ajutorului național tranzitoriu achitat anul acesta de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru anul 2020.

Aprobat astăzi de Guvern! VESTEA așteptată de TOȚI crescătorii de bovine!

Aprobat astăzi de Guvern! VESTEA așteptată de TOȚI crescătorii de bovine!

24 iunie 2021 - 15:53

Guvernul a aprobat astăzi ajutorul Covid 19 pentru crescătorii de bovine! În ședința Guvernului din data de 24 iunie 2021 a fost aprobată o Ordonanță de Urgență privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovin în contextul crizei economice generate de pandemia COVID 19.

Prim-ministrul Cîțu: Târgurile se redeschid TOATE de la 1 iulie! Decizia o luăm astăzi în ședința de Guvern!

Prim-ministrul Cîțu: Târgurile se redeschid TOATE de la 1 iulie! Decizia o luăm astăzi în ședința de Guvern!

24 iunie 2021 - 11:15

Premierul Florin Cîțu a declarat recent că printre măsurile de relaxare care vor fi aprobate în ședința de astăzi, 24 iunie, cu aplicabilitate de la 1 iulie, se numără redeschiderea târgurilor şi talciocurilor.

Anunțul ministrului Oros, plata ajutoarelor europene pentru fermieri!

Anunțul ministrului Oros, plata ajutoarelor europene pentru fermieri!

24 iunie 2021 - 09:46

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că pregătește lansarea calendarului pentru accesarea ajutoarelor europene de care beneficiază fermierii, crescătorii de animale în acest an. Miercuri, șeful MADR a avut ședință cu directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale și cu directorul general AM PNDR.

Fermier: Dacă nu se foloseau rachete antigrindină, era prăpăd mare!

Fermier: Dacă nu se foloseau rachete antigrindină, era prăpăd mare!

24 iunie 2021 - 07:42

Munca de-o viață din câmp a fermierilor din zona Grădinari, Olt, a fost la un pas de a fi distrusă de bucățile mari de gheață care au căzut peste solariile lor. Dacă nu se foloseau rachete antigrindină, era prăpăd mare, spune fermierul Mihai Chesnoiu, care are solarii de legume în Grădinari.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
vasea
|
02. 07, 2018. Wednesday 13:22
in APIA nu sunt doar directori si consilieri superiori! mai exista si posturi de referent care muncesc cot la cot cu cei numiti bugetari de lux . brutul unui referent nu e nici cat netul pe 2018 a unui consilier superior....cum ramane cu munca egala salarii egale ?????????? sa vina Vasileasca sa primeasca cereri macar o campanie sa vada in ce "lux" muncim.....
1.
vasea
|
02. 07, 2018. Wednesday 13:20
in APIA nu sunt doar directori si consilieri superiori! mai exista si posturi de referent care muncesc cot la cot cu cei numiti bugetari de lux . brutul unui referent nu e nici cat netul pe 2018 a unui consilier superior....cum ramane cu munca egala salarii egale ?????????? sa vina Vasileasca sa primeasca cereri macar o campanie sa vada in ce "lux" muncim.....
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată KRONE BiG Pack – Randament și densitate!

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii