Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

CONGRESUL APPR FERMIERI pentru FERMIERI! CÂȘTIGĂTORII PORUMBULUI DE AUR!

Publicat: 31 ianuarie 2019 - 15:53
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

DE LA FERMIERI PENTRU FERMIERI! Asociația Producătorilor de Porumb din România a organizat, miercuri, 30 ianuarie 2019, în București, la hotel Intercontinental, a patra ediție a Congresului APPR Fermieri pentru Fermieri.

Prima parte a zilei a fost consacrată discuțiilor din cadrul adunării generale a membrilor APPR, care au avut drept scop analiza activității asociației în 2018, dar și creionarea de proiecte pentru 2019.arnaud-2019_b

A reieșit că APPR este deja un veritabil institut al fermierilor, care a realizat anul trecut 12000 de microparcele in 40 locatii de testare pentru 5 culturi de câmp esențiale pentru zona pedo-climatică în care ne aflăm (porumb, grau, floarea-soarelui, orz, si sorg), la care in 2019 se va adauga soia. Cu acest ocazie a fost lansat Raportul anual al asociației, care sintetizează rezultatele activității de testare si constituie o valoroasă bază de informații despre tehnologiile agricole utilizate în România. Totodată, au fost puse la dispoziția celor prezenți și două broșuri de interes pentru fermieri și pentru partenerii lor, una care constituie poziția oficială a APPR față de propunerea Comisiei Europene de restructurare a PAC pentru perioada 2021-2027, iar cealaltă un ghid menit a explica măsurile impuse pentru acordarea subvențiilor pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu (pentru înverzire).

Partea a doua a evenimentului a fost dedicată fermierilor si invitaților lor din domeniu, sub forma unei conferințe pe subiecte de interes. Salutul din partea autorităților a fost adresat participanților la conferință de oficiali din conducerea MADR si a Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților. Specialistul în cultura porumbului al Institutului Arvalis, Regis Doucet, a punctat principalele direcții in care merge cercetarea in domeniul cerealelor si, mai ales, eforturile de a găsi alternative pentru a proteja culturile agricole în condițiile in care Franța este din ce în ce mai restrictivă în politica sa fitosanitară.

Doi invitati de onoare ai evenimentului au adus în fața celor prezenți două unghiuri de vedere diferite din care se vede politica agricolă comună dinspre Bruxelles : Pierre Bascou, director în cadrul Direcției Generale de Agricultură a CE, și Max Schulman, presedinte al grupului de lucru pentru culturi de câmp în cadrul federației Copa-Cogeca, ambii subliniind, importanța activității organizațiilor de fermieri în promovarea unor măsuri de politici publice eficiente și durabile.

Perspectiva macroeconomică a fost prezentată de partenerul oficial al evenimentului APPR, Banca Unicredit, iar provocările legate de schimbarile climatice aflate în fața agricultorilor au fost punctate pentru publicul deosebit de interesat de dna Elena Mateescu, director al ANM.

Seara a culminat cu acordarea premiilor “PORUMBUL DE AUR”.

Câștigătorii ediției 2018 au fost, la categoria neirigat, Daniel NICA, Călărași, cu o productie de aproape 14 tone/ha, iar la categoria irigat, Mihai SOLOMEI, Braila, cu o producție care a depășit 20 tone/ha, încununând performanțele deosebite ale unui sezon agricol favorabil pentru cultura porumbului.

Aș dori să mulțumesc astăzi, la ceas de bilanț, dar și de început al unei noi etape, tuturor celor prezenti aici: fermieri de la 25 la 50 000 ha, firme de inputuri care ne sustin cu sfaturi si cu prețios ajutor financiar si tehnic fără de care activitatea de testare nu ar fi posibila, partenerii nostri din media, care reflectă permanent eforturile noastre de a fi mai buni, reprezentanți ai autorităților naționale, autoritați de la Bruxelles și federații europene și naționale ale producatorilor agricoli care, prin activitatea lor conjugată, pot schimba radical modul de implementare al măsurilor de politici publice, institutelor de cercetari si universitatilor care ne ajuta in activitatea noastra de zi cu zi. Nu în cele din urmă, as vrea să mulțumesc echipei executive a APPR, care a crescut și numără în prezent 9 angajați și colaboratori, pentru dedicarea și pentru profesionalismul cu care consolidează în fiecare zi locul organizației nostre printre vocile care contează în agribusiness”, a comentat Arnaud Perrein, președintele APPR (în foto).

APPR (Asociația Producătorilor de Porumb din România) este o asociație profesională formată din producători agricoli care dețin suprafețe de lucru cuprinse între 25 și 50.000 ha, dar si reprezentanți ai lanțului profesional de porumb din România. APPR face parte din Confederația Europeană a Producătorilor de porumb (CEPM), care reprezintă cele mai mari țări producătoare de porumb din Europa. Obiectivul principal: furnizarea de expertiză tehnică, economică și legislativă pentru membrii și organizațiile profesionale ale fermierilor din România.

Vizualizat: 913 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Asa arata cel mai rapid tractor din lume! JCB a stabilit cu acest Fastrac din seria 8000 modificat recordul mondial de viteza pentru un tractor. Se intampla in iunie pe un circuit din Marea Britanie, unde acest tractor a atins viteza de 166,7 km/h! La Agritechnica, a fost una dintre atractii... #JCB#NHR#DLG#AGRITECHNICA

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

AFACERE CU... BOI

AFACERE CU... BOI
Mergea un tip cu maşina pe o şosea şi la un moment dat intră într-o porţiune fără asfalt, plină cu noroi moale şi i se înfundă maşina... La câteva minute, apare un ţăran cu doi boi după el... Detalii